הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
5 דברים לעשות כשאת מרגישה רע עם הגוף שלך
שני מחקרים, פרסומת, אתר אינטרנט ובובת ברבי אחת, שיתנו לך מנת מציאות ויעזרו לך לאהוב את הגוף שלך יותר
לכל אחד יש ימים בהם הוא לא אוהב את הגוף שלו. בתקופה בה היד קלה על מקשי הפוטושופ ומגזינים מציגים על השער דוגמניות דקיקות, נראה הגיוני שמספר הימים האלה רק הולך ועולה.
לפעמים מספיקה מנת מציאות, כדי לכוון את דימוי הגוף למקום בריא. אז ריכזנו כמה דברים שכדאי לעשות כשאת שונאת את הגוף שלך.
1. התבונני בתמונה של איך ברבי הייתה נראית אם היא הייתה בגודל של אישה אמיתית. הבובה – אותה יצרה צעירה שסבלה מאנורקסיה – ממחישה היטב כיצד הסטנדרטים של יופי שאנחנו נחשפים אליהם אינם מציאותיים.
2. התבונני בתמונות של מפורסמים לפני ואחרי שעברו ריטוש באמצעות תוכנות מחשב. דוגמא נהדרת לכך יש במחקר שפורסם בשנת 2011 בו נבדקה הסטייה של תמונות מהמציאות.
3. גלשי באתר My Body Gallery. באתר נשים מרחבי העולם מעלות תמונות של עצמן, במטרה להראות איך נראה גוף של אישה אמיתית ולעודד קבלה עצמית.
האתר גם יכול לעזור לך לקבל מבט אובייקטיבי על הגוף שלך. באתר מצוטט מחקר שמצא כי "נשים שאינן סובלות מהפרעות אכילה מעריכות יתר על המידה את גודל הירכיים שלהן ב-16% ואת היקף המותניים שלהן ב-25%, בעוד שאותן נשים מסוגלות להעריך נכונה רוחב של קופסא".
באתר ניתן לחפש תמונות על-פי גובה, משקל, מבנה הגוף ואפילו מידת המכנסיים ומידת החולצה שלך. כך תוכלי לראות תמונות של נשים אחרות בעלות נתונים דומים ולקבל פרופורציה נכונה יותר על הגוף שלך.
4. צפי בסרטון הפרסומת (כן! בסרטון הפרסומת) של חברת דאב שחושף שאנחנו יפות יותר ממה שאנחנו חושבות. בסרטון רואים כיצד צייר קלסתרונים מבקש מנשים מעבר לווילון לתאר את עצמן בפירוט, בעוד שהוא מצייר סקיצה על בסיס תיאורן. לאחר מכן הנשים עוזבות את החדר ואדם אחר שנכנס מתבקש לתאר את האישה שיצאה. על בסיס תיאור זה הוא מצייר סקיצה נוספת. בכל המקרים, הסקיצה המבוססת על התיאור של האישה את עצמה מחמיא פחות מהסקיצה המבוססת על התיאור של האדם האחר.
הסרטון מדגיש כיצד נשים נוטות להגדיר את עצמן על בסיס הפגמים שלהן ולא על בסיס הדברים היפים שבהן.
5. קראי את המחקר על החרדות של גברים לגבי גודל איבר המין שלהם. אולי יעזור לך לדעת שגם למין השני יש חרדות כלפי הגוף שלו. לא רק שיותר ויותר גברים סובלים מהפרעות אכילה, לגברים רבים יש חרדות לגבי איבר המין שלהם, למרות שבמקרים רבים אין לחרדות האלה אחיזה במציאות. המחקר מצא כי 30% מהגברים ממש לא מרוצים מהגודל של הפין שלהם. חלקם אף חרדים שאנשים יבחינו בגודל האיבר שלהם גם כשהם לובשים מכנסיים.
גם לבנים יש בעיות
מה עם בנים? גם אני לא מרגיש טוב עם הגוף שלי. למה רק בנות?
לפי מה שאני ראיתי בסביבתי לבנים יש יותר בעיות עם איך שהם מרגישים כלפי עצמם.
תפרסמו גם דברים בקשר לבנים/גברים.
תודה.
נולדת מחדש
עצוב לראות את הסרטון שכך אנו רואות את עצמנו, לפי הפגמים שלנו
ולא איך שאנחנו במציאות
עצוב שאנחנו צריכים את פידבק החברה לאיך שאנו נראות
ולא יכולות לשאוב את ההוכחה לעצמנו מתוכנו
עצוב שאנו חיים בתוך חברה שמחנכת למצויינות ולמושלמות
בשעה שאין חיה כזאת