מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשות5 דברים לא לעשות כשסובלים ממיגרנות

5 דברים לא לעשות כשסובלים ממיגרנות

סובלים ממיגרנות? הנחיות חדשות שפורסמו בארה''ב מבהירות מה לא מומלץ לעשות בטיפול בכאבי הראש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

החברה האמריקאית לכאבי ראש פרסמה הנחיות חדשות, המפרטות חמישה דברים שלא מומלץ לעשות בטיפול בסובלים ממיגרנות. מטרת ההנחיות שפורסמו בכתב העת Headache, היא להפחית שימוש בבדיקות וטיפולים מיותרים ואף מזיקים.

 

1. אופיואידים אינם מומלצים כקו טיפול ראשון לכאבי ראש

 

תרופות אופיואידיות משמשות פעמים רבות כ"קו ראשון" לטיפול במיגרנות. אבל המומחים אומרים כי אין להשתמש בתרופות כאלה כאפשרות ראשונה, בגלל הסיכונים הכרוכים בשימוש בהן.

 

תרופות כמו אוקסיקודון או ויקודין עשויות לעבוד במקרה אחד של התקף מיגרנה, אבל אצל הסובלים ממיגרנות כרוניות הן עלולות להוביל לתלות או לנטילת מנת יתר – בעיות הולכות וגוברות כיום.

 

עוד הם מוסיפים כי התרופות עשויות לאבד את יעילותן ואף להעלות את הרגישות של האדם לכאב, מה שמחמיר את כאבי הראש.

 

2. אין להסתמך באופן קבוע על תרופות ללא מרשם

 

משככי כאב כמו אספירין או איבופרופן הניתנים ללא מרשם, יעילים להקלה במיגרנות מידי פעם. אבל שימוש תדיר בתרופות כאלה, עלול להוביל לכאבי ראש הנגרמים משימוש יתר בתרופות. בנוסף, תרופות רבות ללא מרשם עלולות לפגוע בכליות, בכבד ובקיבה בשימוש יתר. המומחים ממליצים לא להשתמש בתרופות יותר מפעמיים בשבוע.

 

3. יש להימנע מסריקות אם לא היה שינוי בכאבי הראש במשך הזמן

 

מכיוון שמטופלים הסובלים ממיגרנות כרוניות לא נמצאים בסיכון מוגבר לבעיות בריאות כמו תסחיף או גידול במוח, לפי ההמלצות החדשות, אין סיבה לעקוב אחר המצב באמצעות בדיקות הדמיה.

 

הופעה פתאומית של מיגרנות כרוניות עלולה לדרוש בדיקות הדמיה. אבל המומחים מסבירים כי לרוב הסריקות הללו לא משנות את מהלך הטיפול ולכן הן אינן מומלצות לאדם עם סימפטומים מוכרים המאפיינים מיגרנות, כשלא עולה חשד לבעיה אחרת.

 

4. אם נדרשת סריקה יש להעדיף MRI על פני CT

 

כשנדרשת סריקה בשל כאבי ראש, המומחים מליצים להימנע מסריקות CT, אלא אם כן מדובר במקרי חירום - לדוגמא כאשר יש חשש לדימום מוחי.

 

MRI יכול לאבחן גורמים רבים העלולים לגרום לכאבי ראש שה-CT יחמיץ. בנוסף, בניגוד ל-CT, ב-MRI הנבדק לא נחשף לקרינה העלולה לגרום לסרטן.

 

5. אין לבצע ניתוח לטיפול במיגרנות מחוץ למסגרת ניסויית

 

המומחים מבהירים כי ניתוחים לכאבי ראש הם טיפול ניסיוני ועדיין אינם מהווים טיפול מוכח ואינם מומלצים מחוץ למסגרת של ניסויים מבוקרים. כיום לא קיימות עדויות מספקות המראות כי ההטבות של הניתוח הבלתי הפיך – אם בכלל יש כאלה – גוברות על הסיכונים הפוטנציאלים.

 

 

Headache: The Journal of Head and Face Pain Volume 53, Issue 10, pages 1651–1659