מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשות5 גורמים המקדמים דימוי גוף חיובי

5 גורמים המקדמים דימוי גוף חיובי

מחקר איתר חמישה גורמים התורמים לדימוי גוף חיובי בקרב נשים צעירות. לתמיכה משפחתית תפקיד חשוב


רמה גבוהה של תמיכה משפחתית מקדמת דימוי גוף חיובי (צילום: Shutterstock)
רמה גבוהה של תמיכה משפחתית מקדמת דימוי גוף חיובי (צילום: Shutterstock)

 

חוקרים מאוניברסיטת אריזונה ביקשו לבדוק מהם הגורמים המעודדים נשים צעירות לפתח דימוי גוף חיובי, בחברה בה חוסר שביעות רצון מהמראה החיצוני והפרעות אכילה הם כה שכיחים. המחקר זיהה 5 גורמים המקדמים דימוי גוף חיובי.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Sex Roles התמקד בבחורות צעירות, מכיוון שאלה מהוות קבוצת סיכון לדימוי גוף נמוך והפרעות אכילה, בשל נטייתן להשוות את עצמן לאחרים ובשל הדגש הניתן למראה חיצוני בשלב זה של החיים.

 

במסגרת המחקר 301 בחורות אמריקאיות בשנה ראשונה בקולג' מילאו שאלונים. השאלונים התבססו על מודל תיאורטי המשער כי תמיכה משפחתית ורמות נמוכות של לחץ להשגת אידיאל הרזון, מביאים לדחיית ערכים הקשורים לתדמית "גוף האישה המושלם", מעלים את העמידות של נשים בפני לחץ חברתי להיות רזות וקשורים לאסטרטגיות יעילות להתמודדות עם לחץ. הגורמים הללו קשורים לרווחה אישית הקשורה לדימוי גוף חיובי בנשים. באמצעות השאלונים, יכלו החוקרים לבדוק את התיאוריה "בחיים האמיתיים".

 

ניתוח השאלונים הראה כי נשים צעירות שיש להן הרבה תמיכה משפחתית בשילוב רמות נמוכות של לחץ חברתי-תרבותי (כפי שנתפס על ידיהן) להשגת יופי ורזון "אידיאלי", חשו נוח יותר עם המראה החיצוני שלהן, הדגימו התייחסות חיובית לגוף באמצעות פעילות גופנית וחיים בריאים ומאוזנים וניהלו את הלחץ והמתח שלהן בהצלחה. גורמים אלה מקושרים עם מצב של הרגשה טובה ובריאות, מצב אשר בתורו מקושר לדימוי גוף חיובי אצל נשים.

 

סך הכל, החוקרים זיהו 5 גורמים המקדמים דימוי גוף חיובי בנשים:

 

1) רמה גבוהה של תמיכה משפחתית.

 

2) רמה נמוכה של לחץ חברתי-תרבותי נתפס להעריך סגנון גוף רזה "מושלם".

 

3) דחיית האידיאל של תדמית ה"סופר-אישה" הקיים בתקשורת ובחברה המערבית.

 

4) גישה חיובית לגבי המצב הבריאותי העצמי.

 

5) מיומנויות יעילות לניהול מתח.


 
SEX ROLES 2012, DOI: 10.1007/s11199-012-0163-1