מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותפורים מעבר לפינה: 3 מתכונים למשלוח מנות בריא במיוחד

פורים מעבר לפינה: 3 מתכונים למשלוח מנות בריא במיוחד

טראפלס תמרים וקקאו, חטיפי מרציפן ועוגיות גרנולה משובחות. שלושה מתכונים למשלוח מנות מושקע ובריא שכל אחד ישמח לקבל (אפילו צליאקים!)


חטיפי מרציפן (ללא גלוטן)

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-30 כדורונים קטנים (יותר גדולים מגולה קטנה)

 

מרכיבים

2 כוסות קמח שקדים או שקדים קלופים וטחונים

4 כפות סירופ מייפל או אגבה

1 כפית מיץ לימון טרי

2 טיפות תמצית שקדים טבעית

כ-2 כפות מים

לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% קקאו) שבור לחתיכות

 

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל המרכיבים, למעט השוקולד. לטעום ולתקן תיבול.

ליצור כדורים.

להמיס את השוקולד בקערה חסינת חום בתנור בחום נמוך או בבן-מארי - להניח סיר קטן עם מים מעל להבה נמוכה-בינונית, ובתוכו קערה חסינת חום עם השוקולד, ולערבב באופן רציף עד שכל השוקולד נמס.

לטבול את הכדורים בשוקולד המומס בעזרת מזלג, להניח בכלי על נייר אפייה ולצנן מעט במקרר.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור במקרר או במקפיא (טעים מאוד לאכול ישר מהקפאה).

 

טראפלס תמרים (ללא גלוטן)

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-30 כדורונים קטנים (יותר גדולים מגולה)

 

מרכיבים

250 גרם תמרים ללא גלעינים

1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (ניתן להחליף את אגוזי הלוז בסוגי אגוזים אחרים ושקדים)

1 כף אבקת קקאו / אבקת חרובים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי, אחת מהאפשרויות הבאות: אבקת קקאו, אבקת חרובים, קוקוס או קמח שקדים

 

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל המרכיבים.

ליצור כדורים ולגלגל בציפוי.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור במקרר או במקפיא (טעים מאוד לאכול ישר מהקפאה).

 

עוגיות גרנולה 

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-25 עוגיות

 

מרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל גסה (שיבולת שועל אורגנית היא רכה ונוחה יותר לשימוש בהכנת העוגיות. בשימוש בה אפשר להפחית את כמות הקמח שבמתכון בשתי כפות)

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר להחליף חלק מהכמות בזרעי חמנייה ודלעת)

5 כפות שבבי קוקוס

2 כפות אבקת חרובים (אפשרות)

5 כפות צימוקים (מומלצים במיוחד צימוקי קארנטס - דומדמניות שחורות מיובשות)

8 כפות קמח כוסמין מלא (כחצי כוס גדושה)

1/2 כפית קינמון

5 כפות סילאן טבעי

4 כפות שמן קוקוס או שמן זית בטעם עדין

כ-1/3 כוס מים

 

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני: 180 מעלות.

לערבב יחד את כל הרכיבים היבשים.

להוסיף לרכיבים היבשים את הסילאן, השמן והמים ולערבב היטב.

בידיים לחות ליצור כדורים. אם העיסה מתפוררת להוסיף מעט מים.

ללוש מעט כל כדור, לפחוס לצורת עוגייה ולהניח בתבנית תנור על נייר אפייה.

לאפות בתנור שחומם מראש 15-10 דקות או עד שמזהיבות.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור. עדיף במקרר.

 

 

* רחלי בהרל היא מחברת הספר "פשוט משפחה בריאה: המדריך הישראלי המקיף לתזונה בריאה" ובלוגרית בקהילת טרשת נפוצה באתר כמוני

 

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במרץ 2020

 

אהבתי מאד המתכון למרציפן. תודה