השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
משלוח מנות בריא יותר: 5 מתכונים
נשיקות מרנג תוצרת בית, קליפות תפוזים בשוקולד כמו פעם ואוזני המן בריאות – תחליפים ביתיים טעימים לחטיפים מתועשים, שיהפכו את משלוח המנות שלכם למושקע, יצירתי ובריא יותר
עם השקעה קטנה אפשר לדאוג שמשלוחי המנות השנה יהיו טעימים, בריאים ומשמחים יותר. ליקטנו חמש דוגמאות של מתכונים מתוך חוברת חדשה שמפרסמת עתיד - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.
נשיקות מרנג
מרכיבים
3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם סוכר
60 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)
אופן ההכנה
1 . מקציפים בקערת מערבל חלבונים ומלח במהירות גבוהה.
2 . כאשר מתחיל להיווצר קצף, מחלישים מעט את עוצמת ההקצפה ומוסיפים באופן הדרגתי את הסוכר.
3 . מוסיפים את תמצית הווניל, אם רוצים, וממשיכים להקציף הכול יחד כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
4 . מוסיפים לקערה אבקת סוכר ובעזרת לקקן או מרית מקפלים את התערובת עד שהמרנג אחיד.
5 . מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך כשלוש שעות לפחות, עד שהנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לחלוטין מבפנים.
7 . מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
ממתק קליפות תפוזים
מרכיבים
5 תפוזים
100 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
1 . קולפים את התפוזים וחותכים לרצועות בעובי אצבע (את התפוזים אפשר לשמור במקרר ולאכול בהמשך). מומלץ להשאיר כמה שפחות מה'לבן' של הקליפה (הוא מריר ביותר).
2 . ממלאים סיר במים ומרתיחים. מכניסים את קליפות התפוזים ומבשלים כ-15 דקות. מומלץ מאוד להחליף את המים כפעמיים במהלך הבישול (יעיל מאוד בהפחתת מרירות הקליפה).
3 . מרתיחים את כוס המים עם כוס הסוכר ומערבבים מדי פעם. אחרי הרתיחה מחלישים את האש ומכניסים את קליפות התפוזים. מבשלים במשך כשעה.
4 . מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת ומניחים על גבי נייר אפייה באופן מרווח.
5 . אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהקליפות מתייבשות.
6 . ממיסים את השוקולד (כדקה וחצי במיקרוגל או כמה דקות בסיר אדים) וטובלים כל קליפת תפוז עד למחציתה בשוקולד המומס.
כדורי תמרים ואגוזים
מרכיבים
1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, אגוזי מלך, קשיו או שקדים מולבנים, או תערובת של כולם
5 תמרי מג'הול מגולענים
2 כפות אבקת קקאו
1 כף חמאת בוטנים טבעית או 2 כפות טחינה גולמית או 1 כף שמן קוקוס איכותי
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כפות מים
לגלגול התמרים: פתיתי קוקוס או אבקת קקאו
אופן ההכנה
1 . טוחנים את האגוזים לפירורים במעבד מזון עם להב מתכת.
2 . מוסיפים את שאר המצרכים. עבור גלגול נוח של הכדורים מוסיפים מעט מים במידת הצורך.
3 . מגלגלים בידיים רטובות את העיסה לכדורים.
4 . אם רוצים, מגלגלים בתוך חומר הציפוי.
*מתכון של הדיאטנית ענת תבור
אוזני המן בריאות
מרכיבים
לבצק:
3 כוסות קמח כוסמין מנופה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
1/2 כוס שמן קנולה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אפשרויות למלית:
מלית תמרים עשירה:
1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון
1 כף טחינה
1 כף קקאו
מלית תמרים ואגוזים:
1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון
מלית שוקולד חלווה:
100 גרם (חפיסה) שוקולד מריר, מומס
1/2 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה
1 . מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון.
2 . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
3 . מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
4 . מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה.
5 . מניחים כפית מילוי במרכזו של כל עיגול בצק ומקפלים.
6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב.
*מתכון של הדיאטנית אודליה רדמי
עוגיות חלווה
מרכיבים
3/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מנופה
3/4 כוס קמח לבן מנופה
1/3 כוס סוכר
15 גרם (שקיק וחצי) סוכר וניל
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס טחינה גולמית
קורט מלח
אופן ההכנה
1 . מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל.
2 . מוסיפים את חתיכות החמאה, הטחינה והמלח. מערבלים.
3 . מצננים במקרר במשך חצי שעה.
4 . יוצרים עיגולים קטנים. מניחים על תבנית גדולה ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
5 . משטחים קלות כל עיגול בלחיצת אצבע.
6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.
טווס
יש משהו שאני לא מבינה, הממתקים נראים מאוד טעימים! אבל גדול...מה עם כל כמויות הסוכר האלו???:confused: