מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמשלוח מנות בריא יותר: 5 מתכונים

משלוח מנות בריא יותר: 5 מתכונים

נשיקות מרנג תוצרת בית, קליפות תפוזים בשוקולד כמו פעם ואוזני המן בריאות – תחליפים ביתיים טעימים לחטיפים מתועשים, שיהפכו את משלוח המנות שלכם למושקע, יצירתי ובריא יותר


עם השקעה קטנה אפשר לדאוג שמשלוחי המנות השנה יהיו טעימים, בריאים ומשמחים יותר. ליקטנו חמש דוגמאות של מתכונים מתוך חוברת חדשה שמפרסמת עתיד -  עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.

 

נשיקות מרנג

 

 

מרכיבים

 

3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

100 גרם סוכר

60 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)

 

אופן ההכנה

 

1 . מקציפים בקערת מערבל חלבונים ומלח במהירות גבוהה.

2 . כאשר מתחיל להיווצר קצף, מחלישים מעט את עוצמת ההקצפה ומוסיפים באופן הדרגתי את הסוכר.

3 . מוסיפים את תמצית הווניל, אם רוצים, וממשיכים להקציף הכול יחד כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.

4 . מוסיפים לקערה אבקת סוכר ובעזרת לקקן או מרית מקפלים את התערובת עד שהמרנג אחיד.

5 . מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך כשלוש שעות לפחות, עד שהנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לחלוטין מבפנים.

7 . מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

 

ממתק קליפות תפוזים

 

 

מרכיבים

 

5 תפוזים

100 גרם שוקולד מריר

1 כוס סוכר

1 כוס מים

 

אופן ההכנה

 

1 . קולפים את התפוזים וחותכים לרצועות בעובי אצבע (את התפוזים אפשר לשמור במקרר ולאכול בהמשך). מומלץ להשאיר כמה שפחות מה'לבן' של הקליפה (הוא מריר ביותר).

2 . ממלאים סיר במים ומרתיחים. מכניסים את קליפות התפוזים ומבשלים כ-15 דקות. מומלץ מאוד להחליף את המים כפעמיים במהלך הבישול (יעיל מאוד בהפחתת מרירות הקליפה).

3 . מרתיחים את כוס המים עם כוס הסוכר ומערבבים מדי פעם. אחרי הרתיחה מחלישים את האש ומכניסים את קליפות התפוזים. מבשלים במשך כשעה.

4 . מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת ומניחים על גבי נייר אפייה באופן מרווח.

5 . אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהקליפות מתייבשות.

6 . ממיסים את השוקולד (כדקה וחצי במיקרוגל או כמה דקות בסיר אדים) וטובלים כל קליפת תפוז עד למחציתה בשוקולד המומס.

 

כדורי תמרים ואגוזים

 

 

מרכיבים

 

1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, אגוזי מלך, קשיו או שקדים מולבנים, או תערובת של כולם

5 תמרי מג'הול מגולענים

2 כפות אבקת קקאו

1 כף חמאת בוטנים טבעית או 2 כפות טחינה גולמית או 1 כף שמן קוקוס איכותי

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כפות מים

 

לגלגול התמרים: פתיתי קוקוס או אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

 

1 . טוחנים את האגוזים לפירורים במעבד מזון עם להב מתכת.

2 . מוסיפים את שאר המצרכים. עבור גלגול נוח של הכדורים מוסיפים מעט מים במידת הצורך.

3 . מגלגלים בידיים רטובות את העיסה לכדורים.

4 . אם רוצים, מגלגלים בתוך חומר הציפוי.

 

*מתכון של הדיאטנית ענת תבור

 

אוזני המן בריאות 

 

 

מרכיבים

 

לבצק:

3 כוסות קמח כוסמין מנופה

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

1/2 כוס שמן קנולה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

 

 

אפשרויות למלית: 

 

מלית תמרים עשירה:

1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון

1 כף טחינה

1 כף קקאו

 

מלית תמרים ואגוזים:

1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון

150 גרם אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

 

מלית שוקולד חלווה:

100 גרם  (חפיסה) שוקולד מריר, מומס

1/2 כוס טחינה גולמית

 

אופן ההכנה

 

1 . מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון.

2 . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

3 . מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.

4 . מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה.

5 . מניחים כפית מילוי במרכזו של כל עיגול בצק ומקפלים.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב.

 

*מתכון של הדיאטנית אודליה רדמי

 

 

עוגיות חלווה

 

 

מרכיבים

 

3/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מנופה

3/4 כוס קמח לבן מנופה

1/3 כוס סוכר

15 גרם (שקיק וחצי) סוכר וניל

100 גרם חמאה קרה

1/2 כוס טחינה גולמית

קורט מלח

 

אופן ההכנה

 

1 . מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל.

2 . מוסיפים את חתיכות החמאה, הטחינה והמלח. מערבלים.

3 . מצננים במקרר במשך חצי שעה.

4 . יוצרים עיגולים קטנים. מניחים על תבנית גדולה ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה.

5 . משטחים קלות כל עיגול בלחיצת אצבע.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

טווס
24/02/18 19:54

יש משהו שאני לא מבינה, הממתקים נראים מאוד טעימים! אבל גדול...מה עם כל כמויות הסוכר האלו???:confused: