מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות5 מתכונים בריאים עם רימונים

5 מתכונים בריאים עם רימונים

מהסלטים, דרך העיקרית ועד הקינוח: לקראת ראש השנה אספנו מתכונים בריאים וטעימים עם גרגרי רימון


הם עסיסיים ופריכים ומעשירים כל מתכון בצבע, במתיקות ובהרבה חגיגיות. לרימון, אחד משבעת המינים, גם מגוון סגולות בריאותיות. גרגרי רימון עשירים בשלל רכיבים תזונתיים המסייעים בשמירה על הבריאות, לרבות ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים שונים שמהווים נוגדי חמצון עוצמתיים.

 

צריכת רימון ומיץ רימון נקשרה במחקרים להטבות בריאותיות רבות ומגוונות. בין היתר מחקרים קשרו לרימון תכונות נוגדות דלקת, אנטי-ויראליות, אנטי-בקטריאליות, תכונות נוגדות סרטן והשפעות מיטיבות על בריאות הלב וכלי הדם.

 

לרימון זנים רבים, מהם בעלי גרגרים חמוצים, אחרים מתוקים וישנם גם שגרגריהם חמצמצים-מתוקים. הרימונים האדומים הם לרוב יותר חמצמצים והוורודים נוטים להיות יותר מתוקים. כדאי לבחור רימון קשה שאינו פצוע ושהכתר שלו פתוח, מה שמעיד על בשלותו.

 

סלט ירוק עם בוק צ'וי וגרגירי רימון

 

(צילום: ולנטינה לוריא)

 

5 מנות. קלוריות למנה: 150

 

רכיבים

 

1 חסה ערבית שלמה (או 2 לבבות חסה)

2 יחידות של בוק צ'וי (כרוב סיני). אפשר להחליף בעלי בייבי

2/3 כוס של גרגירי רימון טריים (כמחצית רימון)

1/3 כוס אגוזי קשיו טבעיים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית או שמן אגוזים

1 כף דבש

1 כף חומץ בלסמי

1 כף חרדל דיז'ון

1-2 שיני שום

קורט מלח

 

אופן ההכנה

 

  1. את עלי החסה השטופים קורעים בידיים לחתיכות קטנות יחסית ומניחים בקערה.
  2. קוצצים את הבוק צ'וי לרצועות הדומות בגודלן לחתיכות החסה ומניחים גם בקערת הסלט.
  3. על אש קטנה במחבת יבשה קולים מעט את אגוזי הקשיו (זהירות לא לשרוף!).
  4. שמים את כל רכיבי הרוטב בקוצץ מזון או בלנדר קטן וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. (ניתן לחילופין למעוך את שיני השום ולערבב אותן בניעור עם יתר הרכיבים בצנצנת סגורה).
  5. מוסיפים את גרגירי הרימון הטריים והקשיו הקלויים לעלים בקערה.
  6. יוצקים את הרוטב אל תוך הסלט ומערבבים בעדינות עם ידיים נקיות. חשוב להוסיף את הרוטב לסלט סמוך למועד ההגשה.

 

המתכון באדיבות ולנטינה לוריא, דיאטנית קלינית, חברת עמותת עתיד – עמותת הדיאטנים בישראל

 

סלט קינואה, תרד ורוקט עם גרגירי רימון

 

6 מנות. קלוריות למנה: 250

 

רכיבים

 

1 כוס קינואה

2 כפות שמן קנולה

1/2 כפית מלח

1 חבילת עלי רוקט

1 חבילת עלי תרד

2 כוסות גרגירי רימון

 

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

1 כף דבש

2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כף חרדל

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

  1. בישול הקינואה: יש לחמם בסיר קטן 2 כפות שמן קנולה עם כוס קינואה שטופה היטב, למשך 2 דקות ואז להוסיף 1.5 כוסות מים, להביא לרתיחה ולהעביר לאש קטנה למשך 15 דקות, כאשר הסיר מכוסה. לאחר הבישול יש להמתין עד שהקינואה תתקרר (ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר).
  2. הרכבת הסלט: מערבבים את העלים הירוקים עם הקינואה. מעבירים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה ומנערים היטב. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.

 

המתכון באדיבות שירה שפיצר, דיאטנית קלינית של שירותי בריאות כללית במחוז שרון – שומרון

 

טאבולה גריסים ורימונים

 

(צילום: ולנטינה לוריא)

 

7 מנות. קלוריות למנה: 140

 

רכיבים

 

1 כוס גריסים יבשים (מקור מצוין לסיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם ולמגנזיום)

גרגירים מחצי רימון

1 צרור פטרוזיליה

½ צרור נענע או כוסברה

קורט מלח לבישול

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

כ-1/4 כוס מיץ לימון

קורט מלח

 

אופן ההכנה

 

מומלץ להשרות את הגריסים לפני הבישול למשך שעה-שעתיים, כדי להעלות את זמינות המינרלים.

 

  1. מבשלים את הגריסים במשך כ-20 דקות בסיר עם 3 כוסות מים וקורט מלח עד למצב אל-דנטה (לא רך מדי).
  2. בינתיים קוצצים דק את הפטרוזיליה והנענע.
  3. כשהגריסים מוכנים שוטפים אותם במים קרים ונותנים להם להתקרר.
  4. מעבירים את הגריסים לקערת סלט ומוסיפים עליהם את גרגירי הרימון, הפטרוזיליה והנענע.
  5. מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב ויוצקים אותו על תערובת הגריסים.
  6. מערבבים היטב, מקשטים בגרגירי רימון מלמעלה ומגישים.

 

המתכון באדיבות ולנטינה לוריא, דיאטנית קלינית, חברת עמותת עתיד – עמותת הדיאטנים בישראל  

 

צלי בשר במיץ רימונים

 

15 מנות. קלוריות למנה: 420

 

רכיבים

 

2.5 ק"ג נתח בקר טרי. רצוי להשתמש בנתח בקר טרי ודל שומן כגון צלי כתף או פילה מדומה.

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

2 כרישה

7 שיני שום

סלרי - רצוי שורש

3 גזרים

כוס מיץ רימונים

1/2 ליטר מים

3 עלי דפנה

כפית עלי טימין - רצוי טריים

1 כוס גרגירי רימון

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה

 

  1. מחממים את שמן הזית ומשחימים את נתח הבשר מכל צדדיו.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל, כרישה, שום, סלרי וגזר.
  3. כשהבשר שחום מעט, מוציאים אותו ומניחים בצד.
  4. מכניסים לסיר את הבצל והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד לשקיפות.
  5. מוסיפים שום, גזר וסלרי וממשיכים בטיגון עד שהבצל מזהיב.
  6. מוסיפים את הדפנה והטימין וממשיכים בטיגון - ערבוב עוד כ-3 דקות.
  7. מוסיפים את כוס מיץ הרימונים ו-1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  8. מחזירים לסיר את הבשר, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הבשר למשך 3-4 שעות.
  10. רצוי לפרוס את הבשר לאחר שהצטנן ולהגיש עם גרגירי הרימון מעל.

 

המתכון באדיבות שירה שפיצר, דיאטנית קלינית של שירותי בריאות כללית במחוז שרון – שומרון

 

קינוח טפיוקה ורימונים

 

10 מנות. קלוריות למנה: 170

 

רכיבים

 

100 גרם פנינים קטנות של טפיוקה

2 ליטר מים

250 מ"ל חלב קוקוס

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

כוס גרגירי רימון

 

מי סוכר:

200  גרם סוכר (כוס)

200  מ"ל מים רותחים

 

אופן ההכנה

 

  1. שוטפים את הטפיוקה במסננת תחת מים קרים במשך כ-15 עד 20 שניות.
  2. ממלאים בסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה מוסיפים את הטפיוקה השטופה. מבשלים את הטפיוקה תוך כדי ערבוב (חשוב ביותר). כשהמרקם הופך לג'ל והצבע הלבן של הטפיוקה נעלם (כ-15 דקות) מוציאים עם מסננת, מצננים במים קרים ושוטפים מספר פעמים.
  4. בסיר אחר, מחממים 250 מ"ל חלב קוקוס, מוסיפים כפית מלח ושתי כפות סוכר ומרתיחים על אש קטנה.
  5. הכנת מי הסוכר: מרתיחים בסיר את הסוכר עם המים עד אשר הסוכר נמס.
  6. מערבבים את הטפיוקה עם מי הקוקוס ומי הסוכר בקערה, מכסים אותה ומעבירים למקרר למספר שעות.
  7. מגישים בכוסות שקופות אישיות עם גרעיני רימון מעל.

 

המתכון באדיבות שירה שפיצר, דיאטנית קלינית של שירותי בריאות כללית במחוז שרון – שומרון

שושי.
13/09/17 19:33

תודה רבה רבה,ושנה טובה.