מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#שרירים

עוקבים (8)

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
17/11/24 9:31

תתייעץ אתו. תשאל כל אותן שאלות שמטרידות אותך.

14/11/24 12:43

שלום רב, אני בת 59 מזה שנה אני מרגישה תחושה מוזרה של המתבטאת בחולשת שרירים, זרמים, ותחושת קור, התכווצויות שרירים עד כדי כך שאני מפחדת ללכת שמא ארגיש כמו קריסת הגוף. ביצעתי מלא בדיקות כמובן MRI שיצא תקין ביקרתי אצל רופאה נוירולוגית שעפ"י MRI שללה טרשת נפוצה, ביקרתי אצל ראמוטולוג ששלל מחלה אוטואימונית אך שלח לבדיקות נוספות והכל תקין. אני כבר מתוסכלת הכאבים והתחושות הם כשפעת ואף יותר. לאחרונה ביצעתי בדיקת EMG שיצאה תקינה. בשבוע הבא אבצע MRI צווארי ועמוד השדרה. אני ממש כבר מתוסכלת האם יש איזה כיוון שניתן לבדוק בנוסף לכל הבדיקות שביצעתי? אציין שאיני סובלת ממחלות רקע מלבד תת פעילות בלוטת התריס (האשימוטו) אני מאוזנת. ולחץ דם מטופל.  כשאני מבינה שכל התופעות החלו בקטן מיד אחרי החיסון של הקורונה ועכשיו זה פשוט יום יומי ולא מניח. רופא משפחה ממליץ בלחץ כל הזמן על ציפרלק'ס שלא ניראה לי שזה הכיוון. על מה עוד אפשר לחשוב ולבדוק? אני כבר מתוסכלת.אציין שדי פעילה רוקדת פעמיים בשבוע ומשתדלת להמשיך למרות הקושי.

תגובות

ד--ר-יובל-כרמון
מומחה כמוני
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
15/11/24 9:49

שלום

קשה להגיד לפי התיאור בלבד מה הכיוון.

חשוב לוודא שבבדיקה הנוירולוגית אין אף ממצא של חסר נוירולוגי

כמובן שצריך לראות שביצעת mri מוח וגם

MRI צווארי וגם MRI של עמוד שידרה גבי ולראות ששלושתם תקינים...


לחזור לנוירולוג עם בדיקות MRI.....

כל טוב

תגובות

גיל-120
19/03/24 22:50

אני ינסה לכתוב בקצרה 

גוף ונפש זה מחובר כל מה שקורה לנו בנפש משתקף בגוף.

מה שקורה יש כל מיני בעיות שצצות זה לא בא סתם יש לזה סיבה!

אז מה שכן קורה יש ערוצים אנרגטים בגוף כשהערוץ נחסם לא מגיע אנרגיה לאיבר מסויים שאחראי על תפקוד מסויים 

שהאנרגיה חסומה יכול להיות גם  "קפיצות שרירים או פשוט תזוזות עצביות בגוף כל יום עשרות פעמים אם לא מאות"

הגוף מאותת! קרה משהוא !

ובטיפול אנרגטי דרך התת מודע עולים על הסיבה לבעיה מה גרם לזה 

ומטפלים בזה 

בקיצור מקווה שההיתי מובנת 

מצרפת מספר של מטפל שעוזר לאנשים במצב הזה,

אני אישית לא ההיתי אצלו אבל אני יודעת שהוא מטפל בשיטות מעולות מהסוג האנרגטי

+972 54-840-0675 אבינדב 




29/02/24 14:34

הי, אשמח לעזרה מהותיקים כאן.

לפני כחצי שנה היה לי אירוע מאוד מפחיד של נפילה באמצע הליכה. הרגשתי זרם שעובר ברגליים שמונע ממני לעמוד וזה חלף אחרי כמה דקות. האירוע חזר על עצמו כעוד שלוש פעמים במהלך החודש שאחרי.

בנוסף אני כל הזמן חווה תחושות בלתי נסבלות של זרמים ברגליים שהחמירו בחודשים האחרונים. לאלה נוספו קפיצות שרירים, תחושת רטט באגן ורעד בידיים.

בבדיקת mri ראש נמצאו 2 נגעים לא פעילים שהיו שם לפני עשר שנים (השווה לבדיקה קודמת) ובבדיקת mri צווארי עוד 2 נגעים לא פעילים. הפנו אותי לניקור מותני.

אני ממש ממש בחרדה ופחדים ואשמח לעזרתכם.

1( האם הגיוני שאירועי החולשה ברגליים היו התקף של טרשת? נוירולוג אמר לי שזה לא הגיוני כי התקף טרשת לא בא לכמה דקות ונעלם.... מצד שני אם יש נגעים מה עוד זה יכול להיות?!?!

2( אני ממש מפחדת שבגלל שהתסמינים של הפרעות בתחושה החמירו בחודשים האחרונים מדובר במהלך מחלה פרוגרסיבי ולא התקפי שיתקדם מהר ויגרום להתדרדרות מהירה. האם יש טיפול גם למהלך כזה שיכול לעצור את התקדמות המחלה? האם יתכן שתהיה הטבה בסימפטומים למרות שעברו כבר כמה חודשים מאז שהתחלתי להרגיש אותם?

תודה רבה רבה למי שקרא והגיב.

תגובות

תותי11
21/10/24 13:09

אפשר לשאול מה היה האבחון בסוף? חווה תסמינים דומים

מנהל קבוצה
03/12/23 9:03

איך להעלות טסטוסטרון? טיפול טבעי בטסטוסטרון נמוך מה אתם ממליצים? הגדלת רמות הטסטוסטרון בגוף יכולה להיות מושגת באמצעות שינויים והרגלים שונים באורח החיים. חשוב לציין שהתגובות האישיות עשויות להשתנות, ומומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני ביצוע שינויים משמעותיים באורח החיים שלך.

הנה כמה עצות כלליות שעשויות לעזור:

1. התאמן באופן קבוע: עסוק הן בפעילות גופנית אירובית (כמו ריצה או שחייה) והן באימוני התנגדות (הרמת משקולות). תרגילים מורכבים, כגון סקוואט ודדליפט, יעילים במיוחד להגברת הטסטוסטרון.

2. שמרו על משקל תקין: עודף שומן בגוף, במיוחד שומן בטני, נקשר לרמות נמוכות יותר של טסטוסטרון. ירידה במשקל באמצעות שילוב של פעילות גופנית סדירה ותזונה מאוזנת יכולה לעזור. 

3. תשנו מספיק: שאפו ל-7-9 שעות שינה איכותיות ללילה. חוסר שינה עלול לשבש את האיזון ההורמונלי, כולל ייצור טסטוסטרון. 

4. ניהול מתח: מתח כרוני עלול להוביל לרמות גבוהות של קורטיזול, מה שעלול לדכא את ייצור הטסטוסטרון. תרגל טכניקות להפחתת מתח כגון מדיטציה, נשימות עמוקות, יוגה או שיטות הרפיה אחרות. 

5. הקפידו על תזונה נכונה: כלול תזונה מאוזנת ומזינה הכוללת מספיק שומנים בריאים, כגון חומצות שומן אומגה 3. שומנים אלו חיוניים לייצור הורמונים, כולל טסטוסטרון.

6. ויטמין D: רמות נאותות של ויטמין D חשובות לייצור טסטוסטרון. לבלות זמן בשמש (עם הגנה מתאימה מהשמש) או לשקול תוסף ויטמין D במידת הצורך.

7. אבץ ומגנזיום: הקפידו על צריכה מספקת של אבץ ומגנזיום, שכן שניהם חיוניים לייצור טסטוסטרון. מזונות עשירים במינרלים אלה כוללים אגוזים, זרעים, דגנים מלאים וירקות ירוקים עלים.

8. הגבלת צריכת אלכוהול: צריכה מופרזת של אלכוהול נקשרה לרמות נמוכות יותר של טסטוסטרון. מתינות היא המפתח. 

9. הימנע מפעילות גופנית מוגזמת או ממושכת: בעוד שפעילות גופנית אירובית מתונה מועילה, אימוני סיבולת מוגזמים עלולים להוביל לירידה ברמות הטסטוסטרון. מצא איזון שמתאים למטרות הכושר שלך.

10. שמור על לחות: התייבשות יכולה להשפיע לרעה על רמות ההורמונים. ודא שאתה שותה מספיק מים במהלך היום.

חשוב להתייחס לשינויים באורח החיים הללו בצורה הוליסטית ולהכיר בכך ששיפור בתחום אחד עשוי להשפיע לטובה על אחרים. עם זאת, אם יש לך חששות לגבי רמות הטסטוסטרון שלך, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע רפואי לקבלת ייעוץ מותאם אישית ובדיקות מתאימות. הם יכולים לספק הנחיות המבוססות על מצב הבריאות והצרכים הספציפיים שלך.

הערות שוליים

[1] מזונות להגברת טסטוסטרון

[2] איך לאבחן טסטוסטרון נמוך?

[3] טסטוסטרון חופשי, טסטוסטרון טוטאל, SHBG

[4] איך להפחית רמת קורטיזול בטבעיות תזונה

[5] מי צריך לקחת אומגה 3

[6] אלכוהול ופיתוח גוף

תגובות

תגובות

נער-
16/11/23 21:06

היי תודה רבה על זה שהגבתם לי השבוע התחיל לי קפיצה גם בלשון.. זה מתחילת השבוע פעם בכמה ימים יש לי קפיצה קטנה בלשון כזאת וזה עובר וכל כמה ימים יש לי את זה. קראתי שזה תסמין לals השאלה שלי האם זה יכול להיות גם בלשון ?

18/05/23 13:15

שלום רב, אני בת 57 לאחרונה מזה שנה אני מרגישה תחושה מוזרה של המתבטאת בחולשת שרירים, זרמים, ותחושת קור, עד כדי כך שאני מפחדת ללכת שמא ארגיש כמו קריסת הגוף. ביצעתי מלא בדיקות כמובן MRI ביקרתי אצל רופאה נוירולוגית שעפ"י MRI שללה טרשת נפוצה, אך לא ביצעה בדיקה פיזית, אחזור אליה בחודש הבא קבעתי לי תור. ביקרתי אצל ראמוטולוג ששלל מחלה אוטואימונית אך שלח לבדיקות נוספות. אני כבר מתוסכלת הכאבים והתחושות הם כשפעת ואף יותר. האם יש איזה כיוון שניתן לבדוק בנוסף לכל הבדיקות שביצעתי? אציין שאיני סובלת ממחלות רקע מלבד תת פעילות בלוטת התריס (האשימוטו). שבחודש האחרון יצאתי מאיזון, אך התופעות כבר קודם לכן. MRI- נמצא שינויי אות עדינים בחומר הלבן הפריונטריקולרי- לקרולציה עם גורמי הסיכון הקרדיו וסקולריים לשלילת שינויים על רקע מקרו וסקולופתיה. בנוסף נימצא מוקד היפופוזרי החשוד למיקרואדנומה. בעבר רמת הפרולקטין היית גבוהה ובחודשיים האחרונים ממש נמצאת במסגרת.

תגובות

לימור65
21/05/23 8:17

תודה רבה

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
29/12/22 9:52

ראה התייחסותי מ- 19.5.2022, מ- 24.8.2022 ומ- 18.10.22 לשאלותיך. נראה לי שמה שהצעתי רלוונטי גם לפנייתך הנוכחית. הצעתי שרופא שבפניו מכלול הנתונים הרפואיים שלך יבדוק אם התופעות לוו בחסר נוירולוגי ושנעשה כל הבירור הנדרש. נראה שהתופעות שמלוות את הכאבים מפריעות מאוד ולכן יתכן שטיפול תרופתי מתאים לשיכוך הכאבים יכול דווקא לעזור. ניתן לקרוא פרטים רלוונטיים נוספים ב- www.catzamiramprof.com.

05/11/22 18:26

שלום חברים יקרים . מרגיש מחוייב לשתף. אני רופא...מזה 3 שבועות סובל מקפיצות שרירים- "פאסיקולציות" בכל הגוף , כל הזמן , באופן בלתי נשלט. בצורה ספוראידית , גובר במנוחה. בנוסף תחושת כבדות  וחולשה של גפיים עליונות ,  ואי-פילו כאב קל של "שרירים תפוסים " כל הזמן. ...  מתח שרירים תמידי בכל הגוף.בשונה מהרגלי , חדרה בי המחשבה כי מדובר ב ALS  ונתקפתי בהתקף חרדה קיצוני ומדאיג .... ( שבאופן טבעי- הגביר את הקפיצות ויתר הסימפטומים). לא ישנתי 5 ימים  וכבר במוחי נפרדתי ממשפחתי..... חוויתי תחושה אמיתית וקיצונית כאילו כבר הודיעו לי על היותי מאובחן ב ALS.....לא מאחל לאף אחד .... הסוף טוב.... הצלחתי לבצע בדיקת EMG -  ששללה ALS.... ואולם הסימפטומים נמשכים....לאחר התייעצות עם מספר נוירולוגים ... הנה ההסבר ..... קראו בעיון ותרגיעו עצמכם. מדובר ב סינדרום מוכר : Benign fasciculation syndrome   קראו בעיון  והירגעו https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome


השיבו לעצמכם  על מספר שאלות :
1.האם אתם יודעים ש 70% מכלל האוכלוסיה סובלת בשלב זה או אחר מ"קפיצות שירירים"...
2. כמה פעמים חשבתם מחשבות חרדתיות על מצבי קיצון נוראיים והתבדתם ? 
3. כמה מתוך הפחד שלכם מבוסס על ממצאים אוביאקטיבים וכמה מתוך הוא "הסיפור  שאתם מספרים לעצמכם " תוך "אניסת " המציאות ווהעובדות...
4 .הגוף שלנו מכונה מופלאה לשהרבה מהתופעות אין הסבר .... מה שבטוח שקיים קשר ישיר בין הגוף והנפש. כשהנפש פצועה לגוף יש אלפי דרכים - לאותת על כך....כרופא , ראית מצבי קיצון של עד עיורון מדומה - CONVERSION SYNDROME  כביטוי לנפש פצועה....

רוצה לומר  ,הירגעו , ושיברו את מעגל הקסמים  של חרדות.....
מרגיש מחוייב לשתף - כמי שעבר חווייה עוצמתית ומפחידה ביותר ---- רוצה לחסוך זאת לאחרים...

תגובות

מנהלת-קהילה
31/05/23 13:26

בננה מים ומנוחה

תגובות

ציפית
09/07/22 15:25

לא משתמשת בתרופות....וגם נטילת מגנזיום לא הועילה...

27/06/22 3:56

שלום, אני בת 20, סובלת מפיברו כבר כמעט עשור. בחודש האחרון הכאבים שלי התחזקו יותר, יש ימים שאני לא מסוגלת בכלל להרים את הידיים. הכל נהיה לי כבד להרמה, אני חסרת אנרגיות כל הזמן ומתעייפת אחרי כל משימה או פעולה קטנה, מעייף וכואב לי ללכת, מה שמקשה עלי בהתנלות היומיומית שלי. 

בשבוע האחרון אני לא מצליחה לישון מהכאבים עד שאני מגיעה למצב של כמעט 30 שעות ללא שינה וגוף שקורס מכאבים. 

אני גרה בדירה לבד ומשלמת שכר דירה שמאוד קשה לי לעמוד בו. לפני חודש פוטרתי מעבודה אחרי 7 חודשים. החוזה שלי נגמר עוד שלושה חודשים. מאוד קשה לי לחשוב על לעבוד שוב עם הכאבים שיש לי, חוסר השינה והבלבול שמתלווה לשילוב של שניהם.

עוד דבר שאני לא יודעת אם הוא נורמלי או לא, אבל יש נקודות בגוף שלי שעושות רעשים מוזרים כשאני מזזה את הכתפיים, כשאני מזיזה את הרגליים, יוצאים קולות מוזרים מהגב שלי. הקולות מתלווים לתחושה כאילו משהו קופץ בגוף או בחלק מהאיזורים בגוף כאילו משהו נשבר, יוצא מהמקום או משהו. זה מרגיש כאילו משהו לא טוב ולא נורמלי שקורה לגוף שלי. (בקובץ המצורף יש הקלטה של הרעשים מכתף שמאל שלי (זה הבומים)

האם זה נורמלי רמת כאב כזאת?

האם יש דרכים להפחית את הכאב?

אשמח לעצות שיעזרו לי עם שינה, כאב, עבודה או כל דבר אחר.

תודה🌸🙏

תגובות

EllaY
21/10/24 16:32

שלום חדשה כאן, רק אתמול גליתי מה זה פירברומאלגיה, עדיין לא אובחנתי רשמית אבל רוב הסיכויים שזה המחלה שאני סובלת ממנה. במשך תקופה חייתי עם ידיעה שיש לי כמה פריצות דיסק בעמוד השדרה המותני ועוד כמה בצווארי. לכן כל הזמן כואב ומקרין לידים ורגליים עם נימול והרדמה גם בידיים וגם ברגליי ומיגרנות שההתקפים כעט פעם בשבוע כאבי בטן מעי רגיז שלא קשרתי לבעיה בכלל, חוסר שינה של תקופה ארוכה ודיכאון. אחרי ביקורים אצל אורטופד נוסף וזו פעם שניה בשבועיים שמעתי את המילה פיברומיאלגיה.

א

תגובות

ד--ר-חגית-פלג
מומחה כמוני
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
27/01/22 19:59

מומלץ לא להזריק את האורנציה בזמן המחלה 

אין מגבלה על משכך כאבים . אפשר להתחיל עם אופטלגין \אקמול ואם צריך ואין מניעה ( כמו מחלת כליה \יתר לחץ דם ..)  ניתן לקחת נורופן\אדויל 

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
02/12/21 21:45

מציע שתתייעץ בעניין הזה עם רופא שמכיר אותך ואת פרטי הבעיה.  

29/11/21 12:07

לחבריי המתמודדים עם חרדה , אין סיבה להיות מכורים לתרופות ולהרגיש תחושות אלו ,מניסיון אנשים שלא מוותרים מקבלים רק טוב.
מי שמאמין שלא כלו כל הקיצים ,יכול להיות לכם דרך להיות מודעים לרגשות שגורמים לחרדות וכאבים כדי לרפא את הגוף.
באתר שבפרופיל תמצאו מדריך לטיפול עצמי ,
יעיל אם אתם נוטים לסבול מכאבים כרוניים שונים, כמו כאבי גב, צוואר, כתפיים, שרירים ומפרקים, כאבי ראש ומיגרנות, אם אתם סובלים מבעיות גופניות, כמו תסמינים במערכת העיכול, חרדות דפיקות לב מואצות, רעידות סחרחורות ועוד.
קטי שגב מאסטר NLP עוסקת בטיפול דרך תת מודע בניהול מקור הרגשות והקשר בין התופעה/מחלה לרגש . קטי בעצמה פתרה מיגרנות של 40 שנה לאחר התמכרות קשה לכדורים וסבל רב שנים מיותר לציין שיש לה איכות חיים שהיא מעבירה בעצמה היום לאחרים באהבה רק לא לסבול
בדף הפייסבוק יש סרטון על נושא המיגרנות .
הגישה הטיפולית מבוססת על מתן ידע וכלים כידע שמסייע להבנה של הקשר בין הכאב הכרוני לבין הרגשות החבויים המחובר לתחום המתפתח כיום בשמו המדעי המודרני פסיכו-נוירו-אימונולוגיה.
הכלים שתרכשו באתר נשארים איתם לכל החיים ובהחלט הם תחליף לכדור ממכר מניסיון .

תגובות

30/10/21 9:38

אני מרגישה בושה ענקית ומתלבטת אם כאן המקום לקבל עזרה.
תמיד חשבתי שאני חזקה ולא פחדתי מכלום, אך מאז שהחלה הקורונה התחלתי להרגיש פחדים שלא הכרתי ותגובות מפחידות של הגוף.
הגעתי רק כמה פעמים למצב של התרגשות יתר וחוסר שליטה על הגוף, שהתבטאו בהרפיית שרירים, לחצים בראש, חוסר ריכוז, חוסר שקט, קושי בנשימה וכמעט עילפון ובשל הפחד שלי מתרופות, אני ממתינה בתור כבר שנה וחצי לתאם עם פסיכולוג של הקופה.
לפעמים יש לי לחץ דם גבוה ואני מתלבטת אם אלו תופעות פיזיות של כך.
אבל המחשבות לא מפסיקות להטריד אותי ואני לא מבינה מה קורה לי בגוף ולמה הוא לא מקשיב לי במצוקה.
החלטתי לרשום היום עקב מקרה שהיה לי אתמול, חריג ביותר, במהלך נהיגה שוחחתי עם אחי, שסיפר לי שהוא מאוד נסער ולא רגוע. במהלך השיחה איתו התחלתי להרגיש את הגוף שלי לנכנס למצוקה, ביקשתי לסיים איתו את השיחה ולהמשיך לנהוג אבל הרגשתי חולשה ענקית ולא הצלחתי לנהוג.
עצרתי בצד הדרך והתקשרתי לבעלי שיבוא לקחת אותי אבל הוא היה עסוק ולא יכל לבוא.
היו לי קשיי נשימה ולחץ חזק בראש וחולשה חזקה ומן כאב שאני לא יכולה להגדיר, שכרוך בתסכול עמוק מהמצב שלי.
יצאתי מהרכב והתחלתי להסתובב על אי התנועה והרגשתי שזה הרגיע אותי מעט.
אזרתי אומץ והמשכתי לנהוג הביתה, אך כל הנהיגה הרגשתי שאני מתאמצת מאוד לא להתעלף ולא אבד את ההכרה והריכוז, משהו שהתיש אותי מאוד.
ליד הבית בעלי בא והחליף אותי בנהיגה, הוא עזר לי לעלות הביתה ופשוט נפלתי על המיטה בחוסר אונים, הקשבתי למדיטציות באינטרנט שעזרו לי להחזיר את הנשימות, ובמשך מספר שעות פשוט שכבתי וניסיתי להבין מה קרה לי?
אני מוטרדת וחוששת לחזור לנהוג, וחרדה ששיחות יכולות להביא אותי למצבים כאלו הזויים שלא חשבתי שיהיו לי בחיים.
אני מבינה שזה היה תהליך שהחל מתחילת הקורונה, בו עסקתי בהדחקה והתגברות על מצבים קשים וחשבתי שאני אמיצה.
אני חושבת שזה התקף חרדה אבל לא בטוחה, כי אין לי רצון או כוונה להיות בחרדה ואני מנסה להיאבק בזה ולא מצליחה ולא מבינה מה קורה לי?
אני מוטרדת במחשבות וחוששת שיקרה לי שוב ומפחדת להיכנס שוב לרכב.
מנסה להיות בוודאות שזה היה חד פעמי ולא יקרה שוב אבל אין לי במה להיאחז, גם לא המחשבה שקרה לי רק משהו אחד, שהיה רחוק מזה (לפני כחודשיים, לאחר החיסון השלישי חוויתי סחרחורות בנהיגה וזה גם היה מפחיד מאוד) לא עוזרת.
אני מנסה לעשות הליכות כדי להרגיע את המחשבות, אבל הן חוזרות תמיד, גם בזמן השינה.
האם אפשר להבין מה קרה לי?

תגובות

אוראל990
30/10/21 22:28

היי מור :)

בתור מישהו שחווה התקפי חרדה בחייו, מה שאת מתארת נשמע כמו התקף חרדה, במיוחד שאת מקשרת את זה לתחושת תסכול עמוק מהמצב שלך. באנגלית זה נקרה "Panic attack" התקף פאניקה.

לדעתי, פאניקה זה מונח מאוד מתאים למצב שבו אדם חי את החיים ואז בהבזק של רגע חש איזשהו פחד עמוק מאוד מהחיים, תחושה שהחיים כל כך שבריריים מנפצת את האשליה הילדותית שאנחנו מטפחים לעצמנו שאנחנו מאה אחוז חסינים. כשמשהו נסדק בתחושה הזאת של ה"מאה אחוז חסינים" התמונה שקופצת לראש היא של ההיפך הגמור - "אפס אחוז חסינים" וזו תמונה מבעיתה. הגוף מגיב לתמונה המבעיתה הזו כפי שאדם מגיב למצב מבעית כאשר הוא חסר אונים אל מול המצב (דופק מהיר, קוצר נשימה, תחושת סף עילפון, פחד וכו').

כדי להגיע למצב מאוזן, צריך להבין, שאמנם הגישה של "מאה אחוז חסינים" או במילים שלך "תמיד חשבתי שאני חזקה ולא פחדתי מכלום", היא לא גישה מציאותית, אבל באותה מידה המחשבה שאנחנו " אפס אחוז חסינים" או "חסרי אונים", היא גם לא גישה מציאותית. הגישה המציאותית היא שאין לנו "שליטה" על הכל, אבל יש לנו "תחום יכולת", בכל מצב אנחנו יכולים להחליט כיצד לפעול, ולפעול.

למשל, אדם ששוחה בבריכה מצד לצד ומוצא את עצמו במים העמוקים, שם, הוא לא מגיע עם הרגליים לרצפה, לפתע מתגנבת איזו מחשבה של "המים עמוקים, אין איפה לעמוד, אתה לא יכול לעצור כאן.. אין לך שום ברירה", מחשבות שמסמנות באותיות זוהרות את "תחום חוסר השליטה", במצב כזה אדם עלול להרגיש חסר אונים, להיכנס לפאניקה, לעשות המון תנועות חדות ומיותרות, להתיש את עצמו ובמקרים קשים אף להטביע את עצמו. לכן חשוב להבין שאמנם ברגע זה אין לך שליטה על המצב שבו אתה נמצא, אתה נמצא במים העמוקים, אבל יש לך "יכולת" לפעול בקור רוח, לצוף לכמה שניות, להסדיר נשימה, ולהמשיך לנוע קדימה.

להילחם בהתקף חרדה ולנסות למנוע אותו, זה כמו להיות במים העמוקים ולנסות לשכנע את עצמך שאת לא במים העמוקים. זה לא עובד, ותחושת חוסר האונים והפאניקה רק גוברים.

הדרך למצוא איזון, ואפילו להיות מועצם מהתקף חרדה היא לומר "אני יכול לעבור את זה" אמנם העולם גדול ולא צפוי ודברים יכולים להפתיע, אבל אני סומך על עצמי שאדע להכיר את מה שבתחום היכולת שלי, ואדע לבחור ולפעול באופן מיטבי.

באופן הזה, את שוברת את ה"לופ" הפנימי שמנסה לשלוט על מה שאת לא יכולה לשלוט (ולכן מרגישה חסרת אונים). וממילא התקפי החרדה ידעכו להם. ואם שוב אי פעם יצוץ התקף כזה, במקום להילחם בו, פשוט הזכירי לעצמך שאת יכולה להתמודד עם דברים.

לדעתי כדאי תמיד להיות ממוקדי משימה בחיים, לעשות דברים שאנחנו מאמינים בהם, להרגיש שאנחנו תורמים ומאירים את העולם, ולא לחיות בתוך לופ של מקצוע לימודים ועבודה וכו'. ואז מרגישים סיפוק, ולא נהיים מתוסכלים מהמאבקים של החיים, משום שהם למען מטרה ערכית של נתינה ושמחה והארה. והרבה פעמים פחדים ומשברים באמצע החיים מזכירים לנו להתמקד במה שחשוב ולא לחכות שהכל יהיה מושלם לפני שאנחנו עושים דברים טובים שתמיד רצינו לעשות.

ואל תתביישי, הבושה גם כן באה ממקום כזה של להרגיש קטנים. אבל את לא קטנה כמו שנדמה לך, יש לך יכולות עצומות. נכון, יש מקומות או זמנים בחיים שאדם צריך להרגיש קטן. זה חלק מהצורך האנושי. כדי להרגיש חזקים, צריך מדי פעם "מקום בטוח" להרגיש קטנים. תפילה, למשל, היא מקום כזה. אבל זה הכל עניינים של פרופורציות. של רגעים בחיים. ולכולם יש רגעים, וזה האדם.

מקווה שתרגישי טוב :)

16/08/21 16:32

היי אני בן 27 והייתי מטופל במשך המון שנים בפריזמה 40 מ״ג בגלל התקפי חרדה. לפני מספר חודשים ירדתי ל20 מ״ג ובתקופה זו חזרו מעט החרדות וגם התחילו קפיצות שרירים מכיוון שפחדתי שזה מהפריזמה הפסקתי על דעת עצמי ולאחר כחודש וחצי חזרו התקפים קשים ודכאון שגרמו לי להפסיק לתפקד. בשיחת טלפון עם פסיכיאטר של הקופ״ח הוצא לי להתחיל לקחת פאקסט ולאחר כשבועיים כבר התחלתי להרגיש נפלא אך היו קצת קפיצות שרירים (לא זוכר אם חזרו לפני הפקסט או לאחריו) והלכתי לפסיכאטר אחר ושסיפרתי לו על הקפיצות הלחייץ אותי נורא ואמר שזה כנראה כי הssri מיצה את עצמו ושזה יכול להיות כרוני ולהחמיר ואף ללוות אותי כל החיים ושכדאי שאעבור לאנאפרניל ממשפחת הטריצקליים. לאחר יומיים עם האנאפרניל הקפיצות החמירו ובכללי מרגיש שהתרופה לא עושה לי טוב לעומת הפאקסט. שאלתי היא אם אני יכול לחזור לפאקסט ושאולי קפיצות השרירים במקומות שונים בגוף נבעו ממתח נפשי? אשמח אם מישהו שחווה משהו דומה ישתף בניסיון שלו או בעצה ממומחה תודה.

תגובות

Noname554
23/08/21 19:55

פריזמה מוציא את החשק למות וגם את החשק לחיות, אבל מנסיון לא מומלץ להפסיק להשתמש בכדורים בבת אחת ועל דעת עצמך.

תגובות

ד-ר-עומר-גנדלמן
מומחה כמוני
ראומטולוג, רופא מומחה בכיר, במחלקה פנימית והיחידה הראומטולוגית בתל השומר. אני פועל ועובד בגישה בה הראומטולוג הוא הרופא שמרכז את הטיפול בחולה בצורה הוליסטית ומקיפה.
06/04/23 9:04

בוקר טוב. מוזמן להגיע ליחידה הראומטולוגית המצויינת שלנו בתל השומר. רפואה שלמה

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
29/07/21 22:04

שלום רב. 
שריפה הינה ביטוי של כאב עצבי. אטורוקוקסיב הינו תרופה נוגדת דלקת. אין שום קשר בין השניים ואחד לא יכול לעזור או לגרום לאחר. 
לגבי קנביס - אין לי שום דרך לנבא. 
ועכשיו בלי שום קשר - בגלל שאתה מתאר סבל רב. האם ניסית טיפול באפוסתרפיה? זה טיפול שמסוגל לשחזר ברך גם אם הרצועות קרועות והמניסקוסים הרוסים. ובעיקר אחרי חבלות. זה קיים בהסכמי כל הביטוחים המשלימים. מדוע לא תיגש ותנסה? זה עשוי לרפא את הבעיה ולא רק להוריד את הכאב. 

ד"ר גור. 

25/07/21 2:36

תגובות

נועה63
01/08/21 22:09

הייי אני נועה בת 24 מחיפה מחפשת גם חברות

 

תגובות

סימה-לבני
27/07/21 21:42

שלום רב,

בדקתי בשני מקורות ולא מצאתי התנגשות שדווחה על סלניום עם omeprazole.

גסטריטיס זו אבחנה שמסבירה אולי את כאבי הבטן שלך אך לא מסבירה את החולשה , כאבי שרירים וקושי בנשימה שאת מתארת. למידע נוסף על גסטריטיס הקליקי כאן.

אז בדקתי לך מהן תופעות הלוואי של סלניום ומצאתי שסלניום בעצמו יש לו תופעות לוואי שקשורות למערכת העיכול, בנוסף במינונים גבוהים יש עייפות וחולשה. במקור אחד נאמר שבמקרים של בעיות בקיבה, הכמות הנספגת של סלניום יכולה להיות גבוהה מדי ולגרום לחיזוק תופעות לוואי. אני תוהה אם הרופאים שלך לא הציעו לך להפסיק את הסלניום ולראות אם מצבך משתפר.

למידע נוסף על סלניום ועל רעילותו הקליקי כאן. מויקירפואה

וכאן ממיוקליניק, באנגלית.

באשר לתוספים אחרים,

הפילוסופיה שלי היא לצרוך תוספים רק אם הם נחוצים. אינני יודעת למה את לוקחת סלניום, אבל אם הוא לא ממש נחוץ הייתי ממליצה לך להפסיק את הטיפול בו עד שמערכת העיכול שלך תבריא. לא הייתי מציעה לך להוסיף תוספים שהרופאים לא הציעו לך.

מקווה שעזרתי,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי

https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

תגובות

אורית-זאבי-יוגב
מומחה כמוני
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
12/04/21 16:17

יוסף יקר, החברים כאן נתנו לך את התשובה הטובה ביותר. ללא ספק עברת טראומה ועודך עובר. לפעמים הגוף מאמץ לו תסמינים פיזיים - פסיכוסומטיים כדרך לעבד את החרדה. מציעה לך לפנות לטיפול למספר מפגשים מה דעתך? בלי קשר אתה יכול לשוחח עם רופאת המשפחה ולנסות ליטול למספר ימים טיפול תרופתי הרגעתי ולבחון אם אז ישנה הקלה בתסמינים.... חשוב שתדע שאסור להשתמש בתרופות הללו לאורך זמן בשל היותן ממכרות ולכן ההמלצה היא למספר ימים בלבד בשעות השיא של התסמינים . יש סיכוי רב שאם הטיפול התרופתי יעשה את שלו הראש יבין שהבעיה איננה בגוף. מה דעתך ?

24/03/21 10:30

סוף הגעתי למקום שבאמת יכולים להבין אותי..
אני אמא ל 4 ילדים מגיל 7 ומטה, החרדות שלי הם מאוד טבעיות לא משהו שמצריך טיפול או שגורם לי לחוסר תפקוד.
לפני שלושה חודשים איבדנו את חמותי , אני הייתי איתה יום יום בבית חולים חודש וחצי ראיתי את ההתדרדרות שלה מול העיינים עד הרגע שנפטרה.
מאותו זמן אני מרגישה את הקפיצות שרירים האלה, פתאום משום מקום , אין לי שום בעיות רקע בריאה לחלוטין , פתאום מתחילה להרגיש קפיצות, וכן נראות על העור, זה התחיל בקטנה והתגבר , כבר 3 חודשים.. מרגישה אותם בכל מקום בגוף חוץ מהראש והפנים.
מרגישה באצבע , ביד , בגב, ברגליים בעיקר !
כל כמה שניות בעיקר במנוחה מרגישה ממש השריר קופץ פעם פעמיים ומפסיק ואז באזור אחר בגוף .. אין לי שום שליטה על זה , זה לא רצוני .. והכל תואר פה אותי מילה במילה ..
תמיד היו לי פחדים בעיקר על המוות, התופעה הזאת ממש מלחיצה אותי !
רופאת משפחה נתנה לי לורייוון וזה ממש לא עזר. בדיקות דם תקינות.. פריטין נמוך- 2
בקיצור אני מאמינה שיש לזה קשר ישיר עם מה שעברתי עם חמותי ..
רק איך גורמים לתופעה הזאת להפסק?
יש לציין שעברתי את אותו סיפור עם אבא שלי לפני 4 שנים ולא היו לי תופעות כאלה ..

תגובות

David42
15/04/23 22:27

מניסיון זה מגיע אחרי תקופה לחוצה.כשהמצב נרגע זה מסתדר.בפרט כשאת מספרת שהיית איתה תקופה בבית החולים

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
27/02/21 17:57

הדס שלום. פניה לרופא משפחה או נוירולוג וביצוע בדיקה אבחנתית של EMG - אם הכל תקין פשוט המשיכי לחיות את חייך. ד"ר גור.

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
11/02/21 11:34

שלום, תרופה בונה עצם ניתנת למטופלים בסיכון שברים מאוד גבוה. על פי התיאור שלך, זה לא המקרה. תרופה בונה עצם מגבירה את פעילות העצם ובכך מגבירה סיכון לחדירה של גרורות לעצם. כך שהטיפול המומלץ לאנשים עם גידולים הוא טיפול נוגד פירוק עצם. מה גם שמקרה שלך אין כל הצדקה למתן טיפול בונה עצם. אם יש לך רפלוקס סימפטומטי, עדיף לדעתי להמנע ממתן ביספוספונט דרך הפה ולעבור לטיפול תוך ורידי. אך כל ההמלצות בערבון מוגבל ברמה העקרונית, לא ניתן לתת המלצות אישיות ללא הכרת פרטי מצבה של המטופלת. באיחולי בריאות, פרופ' צופיה איש-שלום

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
06/02/21 16:55

שלום לפונה, עיקר החומר הפעיל של בודזון לא נספג ולא תופעות לואי כפי שאת מתארת לא טיפוסיות. כדאי להעריך את רופא משפחה האם יש מחלה וירלית למשל או משהו אחר. עם זאת יש לזכור שכל אחד מגיב לתרופות באופן שונה והכל חלק מההערכה הקלינית הכוללת. אין מניעה לשלב עם חוקן. בהצלחה . דן טרנר.

אני בת 47. ב 12.19 היתה לי 7 התקפי ורטיגו בשבוע. ירידה השמיעה חדה. אחכ התדרדרתי ככ ובקצרה כאבי שרירים גב עליון כמו חגורה מתהדקת. הרדמויות בידיים רגליים וכדומה. Mri מח הראה נגעים מרובים דו צדדית אבל לא התמונה הקלאסית. מעירים פוטנציאלים יצאו מוגדלים ביד ימין ובאוזן ימין. בעיניים לא. כאשר עין ימין אני לא רואה טוב. הוכרזתי ב 9.20 אחרי סבל נוראי. הייתי היום בביהח אני לוקחת קופקסון שבועיים ולפני שהתחלתי הרגשתי שוב שהאוזן נסתמת לי ושוב כאבים בין צוואר לגב עליון. הרופאה אמרה אני לא בטוחה שזו טרשת... כל פעם מערערים אותי מחדש. רופאה שאינה נוירולוגית. כל פעם פותחים לי את היריעה מחדש. יש לי שוב חולשה ברגליים. אני שונאת את כל הרופאים ושונאת את המחלה הזו שיש לה ככ הרבה מנהדים . הסבל הזה עומד להתרחש שוב אני מרגישה שזה מיני התקף או לקראת עיצומו של התקף ואם אני הולכת לרופא אחר מתחילות השאלות. כן זה לא התמונה הקלאסית במח אבל בשביל מה אם כך יש בדיקות אחרות שאששו את טענותיי ועדיין מתייחסים אלי כאל פסיכית. היום אני ממש עצובה. הספסטיות חזרה. אני יודעת מה קורה בגופי.

תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
28/01/21 12:09

אורלי יקירה אין שום ביטחון שהרעידות ו/או הספסטיות ישארו לעולם באותה מידה שאין ביטחון שילכו ולכם ממליצה לך לבחור להסתכל בחצי הכוס האופטימית. לגבי האוזן וגם הגב ובכלל להמשך החיים עם הטרשת. אנחנו לא רק טרשת וזה שיש לנו טרשת לא מבטל את כל אפשרויות החולי הרגילות בעיה באוזן יכולה להיות סתם שעווה שמטופלת על ידי רופא אאג. כאב בגב יכול להיות שריר שנתפס בגלל תנועה לא טובה בשילוב עם קור (אצלי קורה הרבה). ואמנם הכי נוח להפיל ולקשר הכל לטרשת אבל את תגלי בהמשך הדרך שלרוב היא בכלל לא בתמונה, במיוחד אחרי שהטיפול התרופתי יתחיל להשפיע וירגיע אותה.

תגובות

שרי22
09/03/21 10:56

רחל היקרה, ראשית תודה שענית לי. אני חולה קשה כבר 25 שנה אני כבר אחרי סחמבלתה, ליריקה, ואלטרול טרמדקס ועוד מיני רבים שלא עזרן ועשו לי תופעות קשות. אני עם רישיון מעל שנה מנסה למצוא את הזנים שיקלו על הכאבים האיומים ושום דבר לא עוזר. לכן שאלתי מה את לוקחת מה עוזר לך???? האם הרופא שציינת יודע להגיד לי מה מומלץ לפיברו? כי ניסתי חזקים ולא עזר. תודה רבה.

תגובות

מוטי-291
27/06/21 18:53

שלום קוראים לי מרדכי אני כבר חודש וחצי יש לי קפיצות בכול הגוף עיוות בשרירים בעפעפים בידים ברגלים ממש בכוך הגוף אפילו בראש בגב אני די מודאג האם פנית לניורולוג כבר האם זה עבר

17/01/21 8:47

רציתי לעדכן את החברים היקרים פה. אני מאובחן עם אנקילוזינג ספונדיליטיס ודלקת מעי דק ( מעין קרוהן).
אני מטפל בעצמי במהלך השנים ללא תרופות וללא משככים ( ראו פירוט בפוסטים קודמים). במהלך השנים קראתי המון מאמרים על היעילות
של ויטמין C וויטמין D( כול אחד בנפרד) בטיפול במצבים אוטו אימוניים. בעבר גם נטלתי תוספים אלו , אבל אף פעם לא התמסרתי לתהליך לפרק זמן ארוך ובדייקנות. הסיבה שעשיתי זאת היא מכיוון שאומנם כאבי האנקילוזינג חלפו להם כבר מזמן , אבל כאבי השרירים הקשים שבאים אחרי כול אימון קטן כגדול - מנעו ממני מנוחה ושינה . כאבים קשים בגב בצוואר ובכתפיים וחזה. קשים ממש - ואני לא מפונק. בנוסף ניסיתי לעלות חזרה במישקל , ולהחזיר לעצמי את מה שאבד בדיאטת הניקוי של שנה שביצעתי לפני שנתיים, ופשוט לא הצלחתי לעלות , אפילו אם הגדלתי את כמויות האוכל ( דבר שגרם לבעיות עיכול כצפוי). עשיתי בדיקות דם וכצפוי ויטמין D היה 29 ויוטמין Cלא באמת ניתן לבדוק.
התחלתי ליטול ויטמין C ליפוזומלי, 3000 מג ביום בתור התחלה . לאחר שבוע וחצי - הגירודים וכול התופעות העוריות שסבלתי מהן במשך שנים ( ופשוט התרגלתי לחיות איתן , כמו גם נזלת תמידית) - ירדו בחצי לפחות . לאחר עוד שבועיים - -ירדו כמעט לאפס !!!! וזה כולל כתם שמש על המצח , שהיה מתכהה בזמן שהייה בשמש. פשוט לא להאמין. לאחר חודש של נטילת ויטמין C . החלטתי להוסיף קולגן בצורת ציר עצמות ( מרק עצמות) - שוב גם זה לאחר קריאה וחריקרה מעמיקה שנמשכה חודשים. פה התוצאות כבר היו בלתי ניתנות להפרכה - התחלתי לצבור מאסה, ועליתי קרוב ל- 3קילו תוך חודש וחצי. כאבי השרירים שהשתנו רק מעט לאחר נטילת ויטמין סי , עכשיו כבר הופחתו בצורה משמעותית מאוד . לאחר חודשיים של נטילת ויטמין סי וקולגן החלטתי להוסיף ויטמין d. חברים - הויטמין הזה הוא game changer. בעיות עור , עיפות , שרירים ֿ גידים , דלקות , מצב רוח - המון דברים זזו . ועכשיו לגבי כמויות :ויטמין סי - 3000 מג ביום ליפוזומלי ( לא אבקה)
ויטמים די : 5000 מג ביום קפסולות גל
קולגן : ציר עצמות ( שזה בעצם גילטין) - זה שיפר את העיכול ואת היציאות. - 4 פעמים ביום - כול פעם כוס רבע שעה לפני האוכל.

בהצלחה

תגובות

abramsM1
19/01/21 9:56

גם לי היו בעיות עם ויטמין C. לכן הפסקתי ליטול אותו בצורת אבקה שגם ככה כמעט ולא ניספגת, ועברתי לויטמין C ליפוזומלי בצורה נוזלית. ההבדל הוא שמיים וארץ.

תגובות

סימה-לבני
22/01/21 20:22

שלום רב,

 

מ UPTODATE  למדתי שטיפול מקומי בדלקת Patellar tendinopathy כמו קרור בקרח יכול לעבוד במקרה של דלקת בגיד פיקת הברך.

שם גם מצויין שאין מספיק תמיכה בספרות בכך שזריקות של סטרואידים יעילות, וגם לא טיפול בפלסמה שמופיע במידע שמכבי נותנים, אתה כמובן יכול להתייעץ עם רופאים נוספים ולשמוע מה בדיוק מצבך ואיך בדיוק כל טיפול מתאים לך. שכן טיפולים אלה מתאימים לדלקות גיד אחרות ברגלים.

למידע שמכבי נותנת על אבחון וטיפול בתופעה הקלק כאן.

באשר לטיפול תרופתי, אם אין לך התווית נגד אחרת, באפשרותך לקחת פרצטמול להקלת הכאב, וכנראה שגם למרוח משחות שמכילות תכשירים ממשפחת ה NSAID, כמו וולטרן אמולג'ל ואחרים, כפוף לאישור הרופא שמטפל ומכיר את המצב הקליני שלך כמובן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

15/01/21 16:00

היי שלום לכולם חדשה כאן.
נטלתי לוסטרל במשך כמעט 3 שנים, וכרגע אני בתהליך גמילה לפי הנחיות של הפסיכיאטר שלי, הייתי לוקחת 50 ואז ירדתי ל25 כמה חודשים ארוכים ואז יום כן יום לא אחר כך יומיים כן יומיים לא. לפני כמעט שבוע וחצי קצת יותר אפילו הפסקתי לגמרי.
בימים האחרונים מרגישה לא טוב, סחרחורות חזקות, קשה לתאר. זה לא סחרחורת של עילפון, אלה זה יותר בכיוון של ורטיגו כאילו כל הגוף והראש משוחרר זה עושה צמרמורת רגעית כזאת משהו נורא נורא מציק ומלחיץ. בנוסף ביומיים האחרונים כאבי שרירים כמו תחילתה של שפעת חולשה נוראית והרגשה כללית לא טובה. אני מנסה לא לתת לזה כלכך מקום, אבל זה מפחיד אותי חלק מהחרדות שמהן סבלתי זה חרדות בריאותיות אני כל הזמן חוששת שיש לי משהו מסכן חיים. עם הזמן למדתי להכיר בזה שאלה רק הפחדים שלי ואני בריאה לחלוטין אבל עכשיו מתחילה להיכנס עוד פעם ללופ הזה בכלל כל התסמינים האלה שאני חווה בימים האחרונים.
אני בחורה בריאה סך הכל בלי מחלות רקע, אבל רציתי לדעת האם כל מה שאני מרגישה אלה תופעות של הגמילה או שיש באמת סיבה לדאגה.
אני די נחושה לעזוב את הכדורים אבל אני לא יודעת מימה כל הסימפטומים האלה. אם זה בוודאות מ גמילה אני מוכנה להילחם בזה אבל אני מפחדת שזה משהו אחר...

תודה מראש ושבת שלום.

תגובות

-סופי
17/01/21 14:38

שלום אורית, ראשית מודה לך על התגובה. אני מבינה למה את מתכוונת אבל האמת היא שעד שלא הפסקתי לקחת את הכדורים ההייתי מאוזנת והרגשתי ממש טוב. הכל התחיל לאחר שבוע כמעט אחרי שהפסקתי את התרופות. כרגע אין לי התקפי חרדה או משהו דומה לזה חוץ מפעם אחת בלילה לפני יומיים כי מרוב שהרגשתי לא טוב התחלתי עוד פעם להיכנס ללחץ מחשש שיש לי משהו פיזי לא תקין. נכון לעכשיו אני מרגישה כל היום מעורפלת, מסוחררת,תחושת של עובד בראש, עייפה, חלשה,ללא אנרגיות, מרץ ומוטיבציה לכלום. האמת היא ולצערי התחושות האלה מוכרות לי היטב עוד בשיא הדיכאון והחרדות שהיו לי גם אז נטלתי כדורים ועוד במינון גבוהה ועדיין הרגשתי ככה. אז אני נורא מבולבלת מימה כל זה או מהגמילה או שבאמת יש משהו.. השבוע הלך לרופאה שלי כמובן, אבל עד אז אני ממש סובלת וחוששת לבריאותו.

תגובות

אילי-
29/12/20 21:03

הלכתי והרבה פעמים ... וצילומים... ובדיקות... הכל תקין... לפעמים אני הולך 500 מטר מתחילים כאבים ולפעמים אני הולך 5 ק"מ ללא כאבים... כל פעם בסיטואציה אחרת... לא קשור לזמן לשעה או מאמץ

תגובות

עינת20
12/10/20 15:54

היי, אני סבלתי וסובלת עכשיו פחות והפרעה נפשית ומחרדות. יכולה לספר על עצמי למרות גילי הצעיר (20) שהדברים האלה נחקקים בעורך ולעיתים נשארים להמשך חייך. אך עם הזמן אני מנה להקדיש תשומת לב בדברים שמתשתשים לי את החרדה. הדברים שעוזרים לי ממש באופן תרפי הם החברים שמודעים לבעיה ונוכחים איתי כשאני מקבלת חרדה, התעסקות באומנות כמו כתיבה סיפורית שקשורה לתחושות שלי או ריקוד ולטייל ולהכיר אנשים חדשים. אני מאמינה שתמצא דרך שיטשטשו לך קצת את החרדה לטווחים ארוכים יותר, זה אפשרי

היי
אני מנובמבר התחלתי לצמצם עד לרמה של צומות ארוכים מאוד היו תקופות גם של בולמוסים והיום תקופות ארוכות רק של צומות וצמצומים. הקאות יש לי בשתי התקופות..
ירדתי הרבה במשקל ובתקופות של בולמוסים הייתי יויו.
התחילו לי הרבה בעיות בין היתר חולשה וסחרחורות כיווצים שרירים כאבים בגוף בעיות עיכול למחזור לא סדיר/עצר עוד לא ברור לי.. נשירת שיער וכל מה שקורה..
אז ניסיתי לאכול קצת יותר מסודר לאחרונה ולמצוא לעצמי פתרונות יצירתיים איך לאכול הבעיה שכל פעם שאני אוכלת קצת יותר מהרגיל ומדובר בכמות ממש ממש קטנה... הרבה פחות מנורמלי. אז אני עולה למחרת 100,200 גרם לפחות. ואז אני מתה מפחד שאשמין כל מה שביקשתי חוזרת לצמצם. אני עדיין בהגדרה של עודף משקל, בקרוב תקין ואני מתה מפחד שאשמין כל מה שירדתי... אז אני חוזרת לצמצומים ואז אני ממש מרגישה רע לפעמים על סף עלפון.
אני בתור לאינטק להדסה..
יש למישהו עצות איך לחזור לאכול קצת מבלי לעלות במשקל עד אז? כדי שלא אתמוטט..

תגובות

פפפפ
05/08/20 11:11

היי, אני במקומך הייתי אוכלת את מה שיכולה, לא מנסה להכביד על התפריט עד הטיפול...גם עם טיפול קשה ולבד נשמע שאת נופלת מכל 100 גרם..זה באמת קשה!

תגובות

בדרך כלל אין בעיה עם תוסף מגנזיום באי ספיקת כליות. אפשר לבצע בדיקות דם לוודא שרמת מגנזיום לא מדי גבוהה. יש הטוענים שכוס מי טוניק ליום עוזרת אף היא להתכווצויות.

תגובות

דר-ניסים-אריש
מומחה כמוני
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
07/06/20 10:02

יש דיווחים בספרות במרחיבי סימפונות ארועי טווח י(שיש דם בסיבמיקורט )י כולים לגרום לכיווצי שרירים .

14/05/20 13:02

איך ניתן לאבחן דאבת שרירים?
כבר כמעט שנה שסובלת מכל מיני תופעות המתחזקות בעיקר לפני מחזור ועם הזמן יותר ויותר.

עשיתי בדיקות דם, צואה ושתן מקיפים במיוחד.
הייתי בביקורת פעמיים אצל רופאת נשים ומשפחה.
הייתי אצל כירוג שד.
הכל נמצא תקין ++

אבל אני עדיין עייפה כל הזמן גם בבוקר, אבל לא נרדמת.
יש לי כאב ראש חלש אבל קיים כל הזמן, בעיקר בצידי הראש ולמטה בצוואר.
כואב לי הגב, הכתפיים, הרגליים והידיים ובכלל לפני מחזור כל הגוף כאילו אני יולדת.
סובלת מבחילות וכאבי בטן לעיתים תכופות.
טופלתי באנטיביוטיקה בגלל חשד לדלקת סמויה ולא עזר בכלל.
לפעמים שלשולים והמון מקיאה בבוקר מיצי קיבה.
אין לי חום.
סובלת משלפוחית מלאה כל הזמן. אבל אין דלקת בשתן.
המון שינויים במצב הרוח ללא כל סיבה נראית לעין.
הרבה פצעים פנימיים מוזרים שעוברים עם הזמן בעיקר בישבן ומעל המפשעה.
הייתי אצל רופא עור והוא אבחן "עקיצת עכביש"
בדקתי בלוטת התריס כי בהתחלה היו ערכים מסוימים מוזרים אבל בבדיקה מקיפה שאר הערכים היו תקינים.
סובלת מחוסר תיאבון אבל מאוד רעבה כל הזמן.
סובלת מחוסר חשק מיני.
לאחרונה אני נתקפת בכאב חד וחזק במפרקת בצוואר, כתגובה לתזוזת ראש הצידה. גם אם זו *לא* תנועה חדה ומהירה.
אני מנסה לעשות קצת ספורט אבל נשברת מהר כי זה ממש קשה וכל הגוף כואב לי אחר כך.
קיבלתי הפניות לאולטרסאונד בטן שלא עשיתי בגלל הקורונה.
איזו הפניה לבקש והאם יש טעם בכלל או שזה נשמע משהו אחר?
תודה רבה סליחה על האורך זו שנה של נסיונות אבחון וטיפול כושלים :(

תגובות

אני91
16/06/20 9:53

תודה רבה! עשיתי בדיקות נוספות לשלול הכול (בדיקות גסטרו מקיפות) הכול תקין לחלוטין. קבעתי תור לאנדו ומשם אמשיך לראמטולוג

תגובות

שלום, התלונות שאתה מתאר לא סבירות כתופעות לוואי של סטטינים מציע לעשות הולטר אק"ג בכדי לראות האם האירועים קשורים לקצב הלב בנוסף כשאתה מתמתח בלילה או מניע את השרירים יש לכך השפעה על הכאב ? כל טוב

תגובות

גלית59
27/11/21 16:11

הבן שלי כיום בן 20 סבל עוד בהיותו נער מטיקים בעיקר במצבי לחץ או כשקם בבוקר והייתי שואלת אותו שאלות שלא היה מוכן להן. הטיקים התגברו בצבא . בחודשים האחרונים בעקבות משבר אישי ובשל העובדה שהיה במקום מאד לא טוב בצבא יום לפני חזרתו לבסיס נכנס להתקף תיקים רציני שנראה כמו התקף אפילפטי. הוא איבד קשר עם הסביבה והתמוטט. איבד הכרה . הבהלנו אותו למיון. הוא שוחרר מהצבא לאחר חןות דעת של פסיכיאטרית צבאית. מאז הוא מטופל בציפרלקס וחצי קלונקס. נעשתה גם בדיקת eeg שיצאה תקינה. אך הטיקים ממשיכים כל בוקר ללא הקלונקס ולכן הוא חייב לקחת אותו. במקביל הוא הולך לטיפול ריגשי. אין ספק שזה לא הטיפול האידיאלי עבורו כי עד מתי אפשר לקחת קלונקס?או כל כדור אחר? אנו אובדי עצות.

27/04/20 18:29

לפני כחודש וחצי החלו לי דקירות במרכז בית החזה...הדקירות התפשטו לגב העליון בעיקר בצד שמאל במרכז השכמות כתף שמאל אזור הבטן העליונה ממש מתחת לחזה בצד שמאל והצלעות...בבדיקה אצל רופא משפחה נאמר לי שזה שריר תפוס ויכול להיות שזה לחץ וחרדה מהמצב וקיבלתי מוסקול פעמיים ביום למשך שבוע ולוריבן להרגעה אחרי שבוע הכאב לא עבר נשלחתי למיון לבדוק שזה לא מהלב במיון עשיתי אקו לב אקג צילום חזה ובדיקות דם והכל תקין נתנו לי איבופן שיחררו אותי ואמרו לי לחזור אם האיבופן לא עוזר אחרי שבוע שהכאבים לא עוברים חזרתי למיון שוב בדיקות דם ואקג והכל תקין שיחררו אותי עם מרשם לאתופן פעמיים ביום ל10 ימים...התחלתי לקחת אתופן והרגשתי לא טוב אז הפסקתי חזרתי לרופא שנתן לי במקום אתופן רקוסט פלוס גם הכדור הזה עשה לי לא טוב אז הפסקתי....חזרתי לרופא שאמא שזה אולי מהקיבה נתן לי נקסיום ושלח אותי לרופא גסטרו...הגעתי לרופא הגסטרו שאמר שלדעתו זה לא מהקיבה זה ממערכת העצבים והשרירים ושאם לא יעבור לי הגיע אליו שוב ויתן לי לעשות סיטי בטן...אחרי שבוע שאני לוקחת נקסיום אין שיפור והכאבים לא עברו... כחודש לפני שהתחילו הכאבים נשלחתי לעשות אולטרסאונד בטן ושם נמצא שיש לי פוליפ בכיס מרה והרחבה של מערכת מאספת בכליות הייתי אצל אורולוג שאמר שזה שטויות ונתן לי לעשות סיטי כליות לראות שאין אבנים בגלל שהתחיל כל המצב של הקורונה לא הלכתי לעשות אבל נאמר לי שגם אם יש אבנים בכליות שזה לא קשור לכאבים שיש לי...אני כבר משתגעת חודש וחצי של כאבים שאף אחד לא מצליח למצוא ממה זה ולטפל בזה...ממה זה יכול להיות? והאם יש דרך להקל על הכאבים?

תגובות

האם אפשר לפנות לרופא מסויים באתר לייעוץ

אני מטופלת במרפאת כאב בתל השומר

אני חדשה באתר כמוני ולא יודעת כיצד לבדוק תשובות

תודה רבה למסייעים

תגובות

א.ו.
17/04/20 12:14

נכדי אובחן בגיל 10 עם קרוהן. כיום הוא מעל 18 וללא תרופות כלל, בגובה 185 (אני עם קוליטיס...). הוא בתזונה ללא חלב (כי גם רגיש ללקטוז) ונמנע מגלוטן. אז פיצה אאוט וגם בירה. מציע שתנסי להמנע מגלוטן לתקופה, אולי יעזור. אלא אם כן אחד הרופאים כאן או הרופא שלך יתנגדו, כמובן.

תגובות

גיליג
05/08/20 13:55

אניני רופא מבחינת תיסמונות ראשונות בפיברומיאלגיה ,, מבחינתי זה מה שהרגשתי,, ( כאבי קוסטוקונדריטיס) אבל צריך הרבה סבלנות ובדיקות בכדי לברר אם אולי קיים משהו אחר

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
24/03/20 17:35

באיזו קופת חולים. לא ציינת יחידות, נמול או נ"ג.

תגובות

ד--ר-חגית-פלג
מומחה כמוני
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
07/03/20 12:02

הירידה בפרדניזון יכולה להיות כרוכה בשתי תופעות עיקריות : הראשונה - התלקחות של המחלה הראשונית בגינה היא מקבלת את הטיפול . יתכן והמחלה נשלטת רק על ידי מינון גבוה יותר של פרדניזון ולכן הירידה כרוכה בהחמרה . בד"כ נעשה מאמץ להמנע ממינון פרדניזון גבוה לאורך זמן ולכן יש מקום למצוא תרופה נוספת שתקל על הירידה מפרדזניון להוסיף אותה לטיפול ואז להוריד את מינון הפרדניזון . התופעה השניה - קשורה בעובדה שכולנו מיצרים סטרואידים במינון מקביל לכ 5 מג פרדזניון ליום . אדם במקבל לאורך זמן פרדניזון כתרופה מפסיק ליצר את סטרויאיד באופן עצמוני ולכן יש לרדת במינון הפרדניזון לאט כדי לאותת לגוף שעליו להתחיל ליצר סטרואידים בעצמו . כל עוד אמך נוטלת מינון של פרדניזון מעל 5-7.5 מג ליום לא סביר שתחוש תופעות הקשורות ישירות לחסר של פרדניזון . יש לגשת לרופא המטפל אשר המליץ על הטיפול בפרדניזון ולראות מה מחלתה של אימך ומה ניתן לעשות כדי להיטיב במצבה.

תגובות

האצ׳יקו
01/03/20 21:22

אתם צודקים אבל שזה תוקף את הזיכרון זה מפחיד מאוד, שאני לא זוכרת שמות של שחקנים... את יהודה לוי!!! שכחתי.... מאוד מפחיד. הגיע הסמן שאטפל בעצמי אחרת אגיע לאבדון . תודה על העידוד

תגובות

שרון-גור1
מוביל קהילה
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
23/03/20 12:47

אולי כדאי לפנות לריאומטולוג בשנית. בעיקרון אחרי ששללו מקור אחר לכאב אולי יבקש בדיקות נוספות מטעמו ואז יחליט האם באמת בזה מדובר. בכל מקרה, מניחה שבימים אלה זה לא ממש סביר למצוא רופא. אולי תנסי לבנות לך שיגרה שכוללת פעילות גופנית ממש מתונה. אפילו להתחיל בתרגילים קלים במקום אם את מתקשה בהליכה . לחזק את הגוף מעט. תנסי למצוא משהו שמרגיע ועושה לך טוב. אולי מדיטציה, או יוגה למשל (יש עכשיו גם שיעורים חינמיים דרך המחשב), אפילו לשמוע מוזיקה שמשמחת אותך ולנוע לצליליה... בהצלחה

26/02/20 13:42

שלום,

אני בן 24 עם פיברו מאובחנת מזה שנתיים, לאחר בירור מתמשך של עייפות וכאבי שרירים מגיל ההתבגרות.
הרכיב של השינה אצלי מאוד משמעותי ועל אף הכאבים בלילה בעבר הצלחתי להירדם בשעות סבירות.

שנים רבות אני נוטל מלטונין כתוסף מזון אשר נתן לי השראת שינה והירדמות קלה ורוב כאבי הפיברו התרכזו בבוקר.
בעבר ניסיתי אלרולט, סימבלטה וליריקה בלי הטבה משמעותית ששווה את תופעות הלוואי ולכן הפסקתי.

בתקופה האחרונה איבדתי שליטה על מחזורי השינה ומאוד קשה לי לחזור לשגרה, המלטונין כבר לא מרדים ואני מרגיש כיאלו לא ישנתי שנתיים, מה שמחמיר את כל המצב.
אני שוקל טיפול קצר מועד בתרופה ממשפחת הבנזופאידים, למרות שאני די נרתע וחושש מאוד מתלות,
אין דבר שאני רוצה יותר משנת לילה טובה ולכן שקלתי להשתמש בתרופה אפילו ליום יומיים בניסיון לאפס את המעגל השלילי של השינה.

עוד כאופציה שקלתי את החלפת המלטונין כתוסף בסירקדין (אם זה יכול לעזור?)

הבנתי שגם ולריאן כצמח מרפא יכול לעזור בהפחתת המתח והחרדה וכניסה לשינה טובה

האם ניתן להמליץ בסיטואציה הזו על טיפול כזה או אחר ?

תודות

תגובות

שרון-גור1
מוביל קהילה
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
09/03/20 18:55

הי דני מבחינת תרופות כדאי להתיעץ עם רופא מומחה בתחום. לגבי השינה, בד"כ מומלץ להקפיד על היגיינת שינה – סדר יום קבוע ופעילות גופנית קבועה. הימנעות מאלכוהול, קפאין וחומרים מעוררים לפני השינה. חשוב ללכת לישון בחדר שקט וחשוך. בלי טלויזיה וכו. לפעמים אמבטיה חמה לפני השינה מסייעת. הבצלחה

תגובות

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
17/02/20 14:42

מינון גבוה מדי היא אפשרות אחת. אבל ייתכן וכך אתה מגיב לחומרים אלו גם במינון טיפולי מבחינת הפרעת הקשב. ממליץ לחזור לרופא מטפל להתייעצות.

תגובות

GAMANI80
05/11/22 19:44

שלום חברים יקרים . מרגיש מחוייב לשתף. אני רופא...מזה 3 שבועות סובל מקפיצות שרירים- "פאסיקולציות" בכל הגוף , כל הזמן , באופן בלתי נשלט. בצורה ספוראידית , גובר במנוחה. בנוסף תחושת כבדות  וחולשה של גפיים עליונות ,  ואי-פילו כאב קל של "שרירים תפוסים " כל הזמן. ...  מתח שרירים תמידי בכל הגוף.בשונה מהרגלי , חדרה בי המחשבה כי מדובר ב ALS  ונתקפתי בהתקף חרדה קיצוני ומדאיג .... ( שבאופן טבעי- הגביר את הקפיצות ויתר הסימפטומים). לא ישנתי 5 ימים  וכבר במוחי נפרדתי ממשפחתי..... חוויתי תחושה אמיתית וקיצונית כאילו כבר הודיעו לי על היותי מאובחן ב ALS.....לא מאחל לאף אחד .... הסוף טוב.... הצלחתי לבצע בדיקת EMG -  ששללה ALS.... ואולם הסימפטומים נמשכים....לאחר התייעצות עם מספר נוירולוגים ... הנה ההסבר ..... קראו בעיון ותרגיעו עצמכם. מדובר ב סינדרום מוכר : Benign fasciculation syndrome   קראו בעיון  והירגעו https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome


השיבו לעצמכם  על מספר שאלות :
1.האם אתם יודעים ש 70% מכלל האוכלוסיה סובלת בשלב זה או אחר מ"קפיצות שירירים"...
2. כמה פעמים חשבתם מחשבות חרדתיות על מצבי קיצון נוראיים והתבדתם ? 
3. כמה מתוך הפחד שלכם מבוסס על ממצאים אוביאקטיבים וכמה מתוך הוא "הסיפור  שאתם מספרים לעצמכם " תוך "אניסת " המציאות ווהעובדות...
4 .הגוף שלנו מכונה מופלאה לשהרבה מהתופעות אין הסבר .... מה שבטוח שקיים קשר ישיר בין הגוף והנפש. כשהנפש פצועה לגוף יש אלפי דרכים - לאותת על כך....כרופא , ראית מצבי קיצון של עד עיורון מדומה - CONVERSION SYNDROME  כביטוי לנפש פצועה....

רוצה לומר  ,הירגעו , ושיברו את מעגל הקסמים  של חרדות.....
מרגיש מחוייב לשתף - כמי שעבר חווייה עוצמתית ומפחידה ביותר ---- רוצה לחסוך זאת לאחרים...


https://en.wikipedia.org/wiki/Benign_fasciculation_syndrome

25/01/20 8:16

שלום רב,
היני סובל מפריצת דיסק צווארית מרכזית בC5 - C6 עם נטייה לימין,
היצרות קשה עד כ7.5 מ"מ, ללא עדות בשינוי סינגל החוט .
ע.ש מותני מאי 19' - ללא היצרות משמעותית.
הממצאים ומשמעיות:
לאור היצרות צווארית מרכזית קשה הומלץ על טיפול ניתוחי לכריתת הדיסק,
רקע וסימפוטומים:
טבח 30, לפני כחודש הרמה גרועה מתוך מקפיא קרטון שהיה מצופה קרח שימוש בכוח אגרסיבי להוצאת הקרטון(שבסוף צלחה) שגרם באותו הרגע לשיתוק וזרמים ביד ימין וירידת כוח עד לנפילת חפצים ואחיזת חפצ.
סימפטומים הגיעו ומגיעים די מהר, אחרי היד הגיע נוקשות הצוואר וטווחים בתנועות,רגל ימין ירידה משמעותית בהליכה עד צליעה,קשיי עמידה,קשיי ישיבה. קושי בשינה וחוסר במציאת תנוחה אפשרית,עד חוסר מנוחה
החמרה נוספת כשבועים וחצי כאשר היני מתאמץ במתן שתן וקושי לאחר התאמצות ממושכת יוצאים כמה טיפות וכך זה נמשך עד לריקון מלא.(מטופל אצל אורולוג וכאשר ברקע פריצת דיסק וקשיי שתן ניתן לי כדורים טבעיים פורקיסמון לשיפור מתן השתן,אין שיפור עדין קושי במתן שתן, נקבע תאריך לסוף פבואר 20' לבדיקה)
נוטל כדורים נוגדי דלקת אתופן ומשכחי כאב אופיומים, למצבי רוח מתמודד, ומוותר על טיפול בכדורי חרדה ומצבי רוח.
וכל זה היני מטופל בבדיקות בחדרי מיון כאשר בוצעו כל שאר הבדיקות
ברקע פריצת דיסק צווארית ותלונות על אי מתן שתן וקושי במתן שתן .
(בבדיקות דם שנעשו נכון ל23.1 במיון נמצאו שארית דם בשתן )
שנאמר ע"י רופא המשפחה(25.1) ולא במיון שמהרו לשחרר בלי בדיקות נוספות,שנשאלה השאלה מה קורה עם דרכי השתן התנערו ולא הייתה להם תשובה.
בדיקות שנעשו עקב הפריצה צווארית שנעשו בחדרי המיון של ביהח מאיר וביהח בילנסון
במאיר אושפזתי יומים והוחלט על פיוזותרפיה במידה ומחמיר תהליך ניתוחי.
בבלינסון במיון הוחלט לשחרורי ועל החלטה בתהליך ניתוחי בדקומפרסיה צווארית שיצרו עימי קשר.
נכון ל24.1
אציין שפיוזותרפיה בקהילה דחתה אותי .
והמלצה של ניוכירוג ואורטופד אין לשאת משקלים עד 1.5 ק"ג בלבד ולהזהר מנפילות. ( שגם על הסף דחו כרגע פיוזותרפיה מחשש לפגיעה נוספת)
שאלות
האם אפשרי לעשות ניתוח כזה באנדוסקופי ולא בשיטת הקיבוע ומה כדאי לעשות? ובאיזה דרך?
והאם יש דרכים נוספות שהם פחות פולשניות ולפני עניין ניתוחי שיכולים לעזור לשחרר את הלחץ.?
והאם ניתוח לכריתת דיסק יכול לפגוע בחוט או בתעלה ומהם הסיכונים ?
מבחינה תפקודית עתידית לאחר ניתוח כריתת הדיסק ?
והיכן כדאי לבצע את הניתוח מביהח בשרון
אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא!?
תודה וסליחה על החפירה ומאמין שדלגתי על עוד סימפטומים נוספים וממצאים שלצערי לא הזכרתי היה קושי רב בהתרכזות של הכתיבה תודה.

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
17/11/20 21:21

לתמיר: מכיוון שכאשר מדובר טיפול בגלל שינויים ניווניים בעמוד השדרה, שיעור הנזק האפשרי לחוט השדרה גבוה כנראה פי כמה ממה שציינת וכנראה שאינו נמוך מהסיכוי להתדרדרות נוירולוגית ללא ניתוח. מעבר לכך, אם מופיעה הרעה נוירולוגית תוך מעקב שמרני קפדני, היא מופיעה לרוב בצורה מתונה והדרגתית שמאפשרת התערבות ניתוחית למניעת המשכתה. לעומת זאת, אם פגיעה ניתוחית גורמת חבלה בחוט השדרה, ההרעה תהיה לרוב מידית ולעיתים קרובות התערבות נוספת לא תתקן אותה. כמו כן, לניתוח יתכנו גם סיבוכים נוספים שלא יופיעו בלעדיו. להתערבות ניתוחית תתכן בהחלט חשיבות רבה גם על רקע שינויים ניווניים, אך תוצאותיה לרוב טובות יותר, כאשר בוחרים בה בהתוויה נכונה.

01/12/19 14:04

אני נוטלת קלונקס כשנה עקב מרשם שהתחדש כל פעם במינון של 0.825 מג ( אני חותכת את הכדורים )על רקע חרדות ותופעות פוסט טראומה ילדות. ומתחילה בהדרגה להיגמל בסיוע של רופא פסיכיאטר שאמצא לכך ( נקבע תור ). ובנוסף אני עוברת תהליך שיקום בבית בריאות מיוחד במינו באמצעות הרבה תנועה ותזונה טובה. הבעייה העיקרית שאני חווה עם התרופה היא :
א. כשאין עשייה מוגדרת מגיע גל חרדה .זה לא קרה לי קודם בתדירות כזו אלא בהרבה פחות.
ב. רפיון שרירים . אני בת 58 אבל כל חיי התמדתי בשגרת אימונים . רק מאז הקלונקס שריריי רפויים מאד למרות שאני כן מתאמנת מדי יום בכל זאת .
התעוררתי כשהרוקח העיר לי שכל כדור למעשה עדיף על קלונקס בשל ההשפעות שציינתי .
איזה תהליך תרופתי יכול להקל על הגמילה שלי מקלונקס ( אולי נטילת תרופה אחרת ? ) . כרגע הדבר שבאמת עזר לי הוא שינוי תזונתי ועיסוק עקבי בספורט . שום דבר אחר לא .
ממש אודה לתשובה אם בהודעה פרטית ואם כאן. לא רוצה להתקרבן אבל מאד מאד קשה לי המצב . אעשה הכל להיחלץ מהתלות בקלונקס ( בהדרגה כמובן ,)

תגובות

ספיר17
12/12/19 18:02

תודה רבה עודדת אותי מאד ! 

אלך לפסיכיאטר שנית והפעם לגבי רק הגמילה מקלונקס. 

ולגבי מה שהצעת אני כבר ביישום התחלתי בחונכות של נוער בסיכון ומקווה להגיע להישגים יפים ( אני פורשת של פרישה מוקדמת ) וכן אלך ללמוד מקצוע טיפולי ללימודי תעודה . 

המון הערכה !

תגובות

שבלול76
24/10/19 11:15

מומלץ להתחיל לעשות ספורט, רצוי הליכה/ריצה למשך שלושים דקות אחת ליומיים שלושה. עשוי להפיג את המתח ולהשפיע על הסימפטומים.

תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
06/10/19 8:39

שלום רעות, ניתן להבין את החשש שלך, את חווה סימפטומים מטרידים ללא הסבר או טיפול. זו אכן בעיה שהתורים לרופאים המומחים אינם מיידיים, וגם ישנה דילמה האם הרופא המומחה המתאים להמשך האבחון הוא רופא עיניים או נוירולוג (לעיתים יש צורך ברופא עם מומחיות כפולה - נוירואופטומולוג). לכן ברגע הופעת הסימפטום יש לפנות לרופא המשפחה, שיעשה בדיקות ראשוניות, יידע לאיזה מומחה להפנות ובמידת הצורך ידרוש שהבדיקה תהיה מיידית (במקרים דחופים גם פנייה מיידית למיון). אותו רופא משפחה גם יוכל (כאשר יראה בזמן אמת את הסימפטומים) להסביר מהן ההשלכות וההשערות שיכולות להיות. אי אפשר לנבא ולהמר מה קורה לך או איזה אבחנה מתאימה - לא לשווא האבחונים הללו מורכבים ודורשים בדיקות ולעיתים זמן רב, אך כנראה שהסבירות שמדובר בטרשת נפוצה היא נמוכה מאוד. אם כבר קבעת תור לרופא עיניים הייתי ניגש ומסביר לו מה קרה ומבקש את המלצתו להמשך - יש מצבים בהם סימפטום שמופיע מותיר שאריות שעוזרות לדעת מה הכיוון האבחנתי, אך יש כאלו שלא, לדעתי האישית שווה לפנות ולהתייעץ גם אם אין יותר סימנים (לפחות תוכלי לשלול מצבים בהם הסימנים כן נשארים).

05/10/19 19:52

מרגיש את זה בעורף וגם באזור המצח ובין העיניים, הראיה שלי הפכה להיות מטושטשת ויש התכווצויות שרירים בפנים. עכשיו שתבינו זה לא איזה שהם התקפים שבאים והולכים, אני לא מרגיש טוב אפילו לא לרגע אחד בשום שלב, מרגיש ככה ממש כל הזמן 5 חודשים ברצף.
הרופאת משפחה שלי אומרת שלדעתה מדובר בחרדה אבל פה יעיד שאין לי איזה עבר פסיכיאטרי. לא עברתי טראומה כלשהי לפני שזה התחיל וגם אין לי איזשהם פחדים. גם ההתנהגות שלי לא השתנתה בשום צורה וגם בכוונה התייעצתי על זה עם אנשים קרובים למקרה שיש משהו שאני לא מודע אליו. אני ממשיך לנהל את השגרה שלי פחות או יותר, ללכת לעבודה, רק שתוך כדי כל זה מרגיש ממש רע וכגמובן החיים איבדו טעם במצב כזה. מתלבט מה לעשות? מבחינה רפואית כן בדקתי דברים, היתי אצל אורטופד, נוירלוג, אאג. גם נסיתי דיקור סיני (במשך חודשיים פעמיים בשבוע) ומסאז'ים שונים וזה דווקא עזר להקל אבל רק לזמן קצר. אני ממש מיואש יש לכם עצה איך לפעול מפה? והאם למרות כל מה שכתבתי יכול להיות מדובר בחרדה?

תגובות

ולנטינו
06/10/19 18:06

האם יכול לקרות דבר כזה על רקע מתח בלבד? עברתי בחורף דלקת ריאות ארוכה שלא בקלות יצאתי ממנה וכמובן זה גרם להרבה דאגה. זה יכול לגרום לסימפטומים כאלה? ההרגשה כאילו כל השרירים בראש מכווצים. ולמי עדיף עלי לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג?

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
23/09/19 23:13

מציע שוב שתתייעץ שוב עם נוירולוג ותפנה אליו גם את השאלות האלה.

תגובות

ד--ר-יובל-כרמון
מומחה כמוני
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
22/08/19 14:45

שלום מיקום הכאב לא נשמע כמו התקף טיפוסי של טרשת. מציע להיבדק ע"י רופא ואולי אא"ג שימששו ויסתכלו ויראו אם יש בעיה מקומית לפני שאת פונה לנוירולוג

תגובות

שלום, מהבירור שערכת איני רואה סיבה להתחלת אספירין בינתיים ולכן קשה לי לייעץ על הצורך בהפסקתו. במידה והאקו במאמץ לא הראה שינו בזמן מאמץ , יש מקום להשלים בירור עם בדיקה נוספת כגון mri ו/או הדמיה של כלי הדם בלב. כפי שציינתי , זו איננה במה ליעוץ פרטני אלא להכוונה ומסירת מידע כללי, בהתאם המלצתי על מעקב מסודר אצל קרדיולוג ובפרט במסגרת בית חולים. כל טוב ד״ר אסי מילויצקי

תגובות

איציק-ניסני
מוביל קהילה
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
16/09/19 0:48

שלום.מציע לך לבקש הפנייה מרופאת המשפחה למרפאת חוץ נוירולוגית בבית החולים. במידה ולא היו מאשרים לי הייתי קובע בעצמי ללא טופס 17 .

01/07/19 20:06

שלום לכם
כתבתי לפני 3 ימים לגבי קפיצות שרירים שהחלו לי לפני שבוע וחצי וכרגע ממשיכות , הקפיצות מפושטות בכל הגוף בכל רגע מרגישה אותם , ידיים זרוע בטן גב רגליים חזה פשוט בגל מקום וזה מלחיץ אותי וכל דבר שאני קוראת בגוגל מוביל אותי לניוון שרירים , אני כרגע בהתקף חרדה איום ונורא ומחר יש לי טיסה לחול על המשפחה לא יודעת מה לעשות , אני מרגישה כבדות ביד ורגל שמאל כבר לא יודעת אם זה מחלה שמתפחת או בגלל שאני גננת ומרימה את הילדים בצד שמאל כל הזמן .
אני מתחננת מי שמרגיש קפיצות שרירים שישתף אותי רופא משפחה לא שלח אותי לנוירולוג וייחס את הקפיצות ללחץ נפשי למרות שעד לפני שהם הופיעו הכל היה בסדר .
האם קפיצות שרירים ללא הפסקה שנראות על פני העור הם דבר לא מסוכן ?
בדיקה נוירולוגית אוכל לעשות רק שאחזור מח"ול וזה לא לפני שבועיים
בינתיים אין לי שקט אני רק רוצה לשמוע אם היה לכם קפיצות שרירים כתסמין חרדה והאם הוא נשאר או עוזב וכמה זמן הוא תופס אותכם ?

תגובות

ליה יקרה.כתבתי לך תשובה מפורטת בעבר. חזרי אליה. את יכולה לבקש מרופא המשפחה שייתן לך טיפול תרופתי מרגיע למקרים שבהם המצוקה שאת חשה היא גדולה. כמו קלונקס או אחרים. יש לזכיר לתרופות אילו יוצרות התמכרות ולא כדאי להשתמש בהם לזמן ממושך. אבל בהחלט ניתן לעשות בהם שימוש במקרי קצה וכשאת לא בארץ. כשתחזרי יהיה מקום להתחיל בטיפול מסודר...

26/06/19 18:22

שלום מלפני 5 ימים החלו אצלי קפיצות שרירים מין תזוזות מתחת לעור שהתפשטו לכל הגוף בטן גב רגליים ידיים ואפילו ישבן , אפשר אפילו לראות את העור זז כשזה קורה אני ממש פיתחתי חרדה במיוחד כשקראתי שזה אחד הסימפטומים למחלת ניוון שרירים , אני בת 27 פלוס שני ילדים אני סובלת כ 8 שנים מחרדות בעיקר חרדת בריאות החרדות שלי הם עם הפוגות ובאות בגלים לכן בחרתי לא לטפל בתרופות אני מתמודדת אבל קשה לי .
פניתי לרופא משפחה לפני יומיים והוא לא התייחס ושלח אותי לבדיקות דם כלליות עשיתי את הבדיקות שהיו תקינות , התקשרתי לרופא המשפחה ואמרתי לו שהקפיצות לא עוברות אז כיוון שהוא מכיר את החרדות שלי ישר אמר לי זה נפשי וסירב לתת הפניה לנוירולוג .
אני אובדת עצות מצד אחד לחוצה עד מאוד ולא מתפקדת
מצד שני כבר לא נעים לי לנדנד לרופא המשפחה כל פעם על נושא אחר הוא כבר משדר לי חוסר סבלנות .
אני רוצה לשאות אם מישהו חווה פה תופעה דומה
והכי חשוב האם יכולת לראות את הקפיצות שרירים בזמן שהם קורים ?? כי זה ממש מפחיד
האם מחלת ה als מתחילה בחולשה או בפסיקולציות ?
אני חייבת לפרוק אני בדיכאון מהמצב כל קפיצה ומקפיצה אותי מפחד , יש לציין שלרוב אני מרגישה את הקפיצות בזמן חוסר תנועה .

תגובות

ניר331
08/06/23 19:24

אהלן, 

אני סובל מקפיצות שרירים בערך שנה באזור הרגליים התאומים... נראה כאילו משהו זז מתחת לעור כמו גלים. 

הייתי אצל נוירולוג שעשה בדיקה של כוח גס וכו ויצאה תקינה, ביצעתי emg וסיטי מוח שגם יצא תקין. 

הקפיצות עדיין ממשיכות ברגליים, אני מבין ככול שאני שם לב לזה יותר אני מרגיש את זה יותר. 


רציתי לשאול אך בדיקת emg מבדילה בין ניוון שרירים כלשהו למצב שפירי.. כי הרי יש תנועה ברגליים של קפיצות. 


תודה לעונים .

תגובות

סימה-לבני
23/06/19 0:33

שלום רב,

לא מצאתי מידע שמשמעותו שאסור לקחת לוריוון או כל תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים למי שחולה במחלת ניוון שרירים מסוג HIBM.

יחד עם זאת יש לזכור שכל המשפחה הזאת של התרופות, גורמת להרפיית שרירים, ואם השרירים אצלך כבר חלשים, יתכן שתהיה איזה שהיא חולשה עודפת שלא היתה קודם לכן.

לעלון לצרכן של לוריוון הקליקי כאן.

יש לזכור שמדובר במשפחת תרופות שגורמת להתמכרות, משפחת ה Benzodiazepines וכאמור גם לחולשת שרירים, כך שאולי כדאי שתשקלי לחזור אל הרופא ולהביע את דאגתך בנושא זה כדי שאולי יבחר בפתרון תרופתי אחר, או בפתרון שאיננו תרופתי. כמו שינוי הרגלים, ואימון להגיינה של שינה, ללא תרופות, אם אכן מדובר בבעיית שינה. 

למידע על ההגיינה של שינה מתוך אתר ה"כללית" - הקליקו כאן.


בברכה,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
26/04/19 12:25

היי איציק. באמת לא הבנתי מה הכוונה... אין לי מושג למה אבל אין הגבלת שורות כנראה משהו שאתה עשית. פשוט תכתוב מחדש. ד"ר גור.

תגובות

סימה-לבני
08/09/18 11:27

שלום רב,

התרופה אקלסטה שמכילה Zolendronic acid נתנת פעם בשנה, לחיזוק העצמות במקרים של אוסטאופרוזיס ומחלות עם בריחת עצם אחרות. ראי בעלון לצרכן כאן.

את צודקת בדאגתך לנושא תופעות הלוואי של התרופה, במיוחד בגילו של אביך, שכן קרוב לוודאי שאין מידע רציני ואמין על השפעת התרופה על בני 90. מחקרים קלינים לא נעשים בד"כ על בני הגיל הזה, וזכותך לדאוג.

אני הייתי מנסה לבדוק עם הרופא :

  1. האם התרופה באמת נחוצה ובאמת יעילה בגיל 90? האם יש לו מחקרים שתומכים בכך, או במתן ביספוספונטים בגיל המאד מבוגר? אני לא מצאתי במקורותי. 
  2. אם כן, האם הוא מוכן לשקול אפשרות לטיפול בתרופה מאותה משפחה, משפחת הביספוסופונטים, אבל כזאת שנתנת דרך הפה ולא בהזרקה? לרשימת התרופות המאושרות בישראל מאותה משפחה הקליקי כאן.
  3. אם אחרי תקופת טיפול בתרופה שנלקחת יום יום, התגובה תהיה טובה וללא תופעות לוואי, ניתן יהיה בהמשך לעבור לאותה תרופה במתן פעם בשבוע, ואם מתאים אז חברה אחרת מאותה משפחה, פעם בחודש, ואולי בהמשך תחזרו לאקלסטה, פעם בשנה, שיזכה אביך לחיים ארוכים. הכל בזהירות ובהדרגה ומתוך מעקב אחר איכות חיים ומדדים רלוונטים אחרים.

לעלון לצרכן של אקלסטה הקליקי כאן

מקווה שעזרתי 

בברכת שנה טובה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

28/08/18 16:27

היי, חדשה כאן
שמי מור בת 28 סובלת מזה 4-5 שנים בחרדות ברמות שונות שהולכים ובאים בהתקפות שונות, פעם זה בא במועקות פעם זה מחשבות שלא עוזבות, פחד שיקרה לי משהו, פחד להשתגע, פחד מהלא נודע
בשבוע שעבר חוויתי חרדה רצינית עד כדי כך שלקחתי את עצמי למוקד(אני בחרדה לקחת אקמול, חרדה להיבדק, חרדה מרופאים אפילו שלא ימצאו לי משהו ,חרדה לכל דבר)
הרגשתי שהפנים שלי נרדמות לי, יד שמאל שלי נרדמת השרירים חלשים, חשבתי שיש לי אירוע מוחי
נכנסתי לרופא נבדקתי והכל היה תקין, הוא המליץ לי לקחת את הציפרלקס(שללתי את זה אך לקחתי מרשם וקניתי)
היום אני כמעט שבוע אחרי החרדה הזאת, אך עדיין מרגישה את הפנים שלי מעוותות/נרדמות/נימולים,לא יודעת לפרש את התחושות השפתיים לפעמים קופצות
את הידיים לפעמים מרגישה כמו זרמים ואני עדיין חיה עם הרגשה של פחד מטורף, חרדה , מחשבות
מנסה לעודד את עצמי בתפילות, גוגל וכל מה שאפשר
קשה לי לחייך, אני הרבה בוכה, עייפה, מתעוררת בלילה , לא אוכלת כל כך כבר 3 ימים
אני חסרת אונים לגבי מצבי, אני מפחדת לקחת את הציפרלקס חלק אומרים שיש לו תופעות לוואי חלק אומרים שאין
הרופא אמר לי להתחיל משלם ואומרים לי לקחת רבע
אשמח לשמוע על הכדור, מה הוא עושה, מתי הוא משפיע
איך הוא יכול להשפיע לבנאדם חרד כמוני שלא לוקח כדור אפילו שהראש מתפוצץ?
אני פועלת המון ממקום פסיכולוגי, למשל אם אקח את הכדור ויהיה לי סימפטום של חרדה או כאב איפה שהוא בגוף ישר אפרש את זה לאלוהים ישמור
אשמח לעזרה והכוונה
תודה רבה לכולם.



תגובות

תומר211
29/08/18 20:38

היי מור קודם כל אני חולק על דברי ברק הכדורים אומנם עם תופעות לוואי אבל לא ממכרים הכדורי הרגעה כמו לוריוון וקלונקס הם אלה שממכרים ולא מטפלים בבעיה אלה נקודתית מרגיעה כאחד שנמצא במצב שלך וגם מטופל ע"י כדורים נגד חרדה אשמח לעזור לך אבל חשוב שתטפלי בעצמך חבל לסבול .

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
30/08/18 21:58

ממליץ שתבדק ע"י נוירולוג. בהמשך תוכל לקבל ייעוץ במרפאה לשיקום שדרה בבית החולים לוינשטיין.

23/08/18 1:47

בן 28. סובל מזה כשנתיים וחצי מכאבים בחזה ובבטן העליונה משמאל באופן כרוני ללא הפסקה ,עם החמרה לאחר אוכל .
גסטרוסקופיה דווחה כתקינה.
בקולונוסקופיה תוארו בצקת וכיבים קטנים במעי הדק הסופי (כנראה מחומר ההכנה), אך ביופסיה תקינה.
מיפוי עצם תקין מ- 6/2018.
בבדיקת US של הבטן נצפה כנראה ממצא קטן בדופן הבטן השמאלית העליונה ,מתחת לקשת הצלעות , אך הממצא לא זוהה בבדיקת CT של החזה והבטן.
ממצאים:
כמות מינימלית של נוזל פריקרדיאלי . בדופן החזה התחתון /בטן עליונה הקדמית משמאל ,משמאל לחלקו התחתון של הסטרנום ,נראה מבנה אובאלי מוגד היטב , במנח אלכסוני, שאורכו כ-13 מ'מ , הממוקם בין השרירים, עמוק לקצהו הקאודלי של שריר הפקטורליס מייג'ור השמאלי.
הממצא הוא היפראינטנסי ב T2W.
יש רושם שקיימת בו האדרה עם גדוליניום וכמו כן מדגים רסטריקציה בדיפוזיה.
הכבד במימדים תקינים .לא זוהה בו נגע מוקדי חשוד . כיס המרה ,דרכי המרה והלבלב בגדר התקין . הטחול במימדים תקינים ,הומוגני . האדרנלים והכליות בגדר התקין . לא נראים קשרי לימפה מוגדלים או מסות בטניות חשודות אחרות בבטן העליונה והאמצעית . לא זוהה ממצא גרמי או ספינאלי חשוד . בדיקה זו איננה שוללת פתולוגיה גסטרואינטסטינלית.
לסיכום:
מבנה סולידי אובאלי קטן בדופן החזה הקדמי התחתון/בטן עליונה ,משמאל לסטרנום ,מאפייניו אינם ספציפיים.
אשמח אם תאמרו לי בקצרה על מה זה יכול להעיד או מרמז ולאיזה רופא מומחה עליי לפנות? בבקשה, אני אובד עצות!

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
07/09/18 22:43

אלי שלום. אני עוקבת אחרי הדיון פה וצר לי - אבל זה לגמרי לא לעניין. אף אחד מהמשיבים לך למרות הרצון הטוב אינו מומחה ברדיולוגיה. אני עם כל הניסיון שיש לי ועם מומחיות כפולה לא יכולה לעזור לך בזה כיוון שאיני רואה את הצילומים עצמם ויש לבחון גם את האתמת הצילום לתלונות - לא כל מה שמופיע בצילום יש לו משמעות קלינית - וזה ממש לא נכון לנסות לעשות את זה באינטרנט. אם מה שחשוב לך זה להבין את פענוח הצילומים ואתה רוצה לרפא את עצמך לבד - אין לי איך לעזור. אם מה שחשוב לך הוא לנסות להבריא - צריך לפנות לרופאים - המומחים שציינתי קודם הם האנשים שיש להתייעץ איתם האם יש משמעות למה שכתבו בפענוח או לא - ואם יש משמעות לבקש פרשנות בשפה שתהיה לך ברורה. גם לגבי טיפולים אגרסיביים יותר במרפאת כאב - אתה צריך לחזור לביקורת להסביר שלא היתה הקלה וכאשר הרופא יציע משהו חדש - בקש ממנו שיראה לך את הצילומים יסביר מדוע בחר משהו כזה או אחר ומה הוא רואה בתור כוון הלאה. בלתי אפשרי לעשות דברים כאילה באינטרנט. מה שאתה צריך הוא יעוץ אישי. ד"ר גור.

תגובות

פרופ׳-הנית-ינאי
מומחה כמוני
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
22/08/18 21:26

שלום לכותב, הפורום הזה מיועד רק למטופלים עם מחלות מעי דלקתיות. מציעה שתפנה לפורום שעוסק בטיפול בכאב וכמובן תתיעץ עם הרופא המטפל שהפנה אותך לבדיקה. בהצלחה, הנית ינאי

13/08/18 17:44

שלום
גבר, גיל 50. רזה. לא אוכל מוצרי חלב כבר 20 שנה כי רגיש לזה.
כ 25 שנה אריתרוציטים בשתן. בדיקות הדמיה ודם תקינות.
נאמר שככל הנראה מדובר ב THIN BASEMENT סיכוי קטן שזה בעיה משמעותית יותר ועם הזמן נדע.

בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים וקצת נמלולים בעיקר ברגליים.
ילחץ הדם שלי קצת ירד לאיזור של 95-60 בעבר היה 120-70.

בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות. כולל כליות.
הקלציום היה 9.5.
לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1 ומעולם לא ירד מכך.

השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות.
ספירת דם כימיה תקינים
כליות קריאטינין 0.65 תקין קצת מתחת לנורמה, אוראה 18 תקין ( 17-43 )
סודיום פוטסיום תקינים
אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!!

רציתי לשאול
1. לפני שבוע ביצעתי בדיקת US בטן ( תקינה ) . אמרו לי לשתות ולהתאפק ושתיתי בטעות 8 כוסות = 2 ליטר מים בשעה! ( הרגשתי תשוש אחר כך ).
האם יכול להיות שזה גרם נזק לכליות ובגלל זה הקלציום ירד? או שהקריאטינין ואוראה תקינים מעידים שהכל בסדר?
2. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות?
3. מה סביר להניח הסיבה לירידה בקלציום?
4. איזה בדיקות כדאי עוד לעשות?

תודה רבה!!

תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
22/08/18 14:45

שתיה של כמות גדולה של מים בזמן קצר עלולה לגרום לירידה מהירה ברמות הנתרן (sodium) בדם ותופעות נוירולוגיות כולל סחרחורת, חולשה, בחילות וכד'. כדי להגיע למצב זה צריך לשתות כמות מאוד גדולה של מים (למשל 5 ליטר בפחות משעה). שתיה של 2 ליטר קרוב לוודאי לא תגרום למצב זה כי הכליות מסוגלת להפריש לשתן את עודפי הנוזלים (אך אם שותים כמויות מאוד גדולות הכליות לא מצליחות להפריש את הכל תוך זמן קצר ואז רמות הנתרן יורדות). כך שלגבי עניין שתיית המים והאולטראסאונד, לא נראה לי שנגרם נזק. לגבי רמות הסידן, גם רמות סידן של 8.8 הן תקינות ולא אמורות לגרום לסימפטומים. אם בדיקת הסידן בוצעה ביום בדיקת האולטראסאונד, אז ייתכן והשתייה המרובה היא הסיבה לירידה ברמות הסידן. אם הסימפטומים ממשיכים כדי לפנות לרופא המשפחה להערכה.

29/07/18 11:07

פירסמתי במקור בפורום דיכאון וחרדה.
בעקבות המלצות שם, מדביק גם לכאן.
אודה לכל עזרה - תודה מראש!

שלום לכולם,
במשך חודשים אני קורא פוסטים ותגובות כאן והפעם החלטתי לתת לזה צאנס ולהרשם.
הסיפור שלי מתחיל שנים אחורה אבל על מנת לקצר אומר שבמהלך 8 השנים האחרנות לקחתי ריטלין LA 40 מג.
חשוב לציין, שלא אובחנתי ולא הייתה לי בעיית קשב מעולם ואת הכדור קיבלתי מרופא המשפחה לאורך כל התקופה.
התחלתי לקחת את הכדור בזמנו כי התחלתי עבודה חדשה ומאתגרת והכדור פשוט נתן לי בוסט של אנרגיה מטורפת ויכולתי לעבוד שעות.
המינון היה קבוע לאורך כל השנים ולקחתי את הכדור כל יום (כולל שישי שבת).
מסיבות אישיות, החלטתי לפני 8 חודשים להפסיק את השימוש בכדור.
בשיחה עם הרופא, הוא אמר שאני יכול להספיק בבת אחת ושיתכנו תופעות לוואי למשך שבוע או שבועיים שהם בעיקר עייפות.
אכן השבועות הראשונים היו קשים והתאפינו בעייפות ושינה.
חשבתי שזה זמני וזה יעבור אבל אז החלו הסימפטומים הבאים
סחרחורות
ציפצופים באוזניים
עיניים יבשות
חוסר שיווי משקל
כאבי שרירים שלא קשורים למאמץ
חרדה
דיכאון
בכי
כאבי ראש
וכאבים בגב התחתון
עם הזמן חלקם נעלמו וכרגע נשארו אלו :
צוואר נוקשה
כאבים הולכים ובאים בגב תחתון
התקפי חרדה
התכוצויות שרירים אחת לכמה זמן
ועייפות
הייתי אצל נאורולוג, רופא משפחה , אורטופד ועשיתי את כל הבדיקות הכלליות הדרושות.
האם הגיוני שהגוף עדיין מגיב לשינוי הזה של הפסקת הריטלין ?
האם מישהו שהפסיק את השימוש בריטלין חווה תופעות דומות ?
כמה זמן שזה יכול להימשך ?
אודה לתשובתכם מאחר ואני כבר לא יודע מאיפה לתקוף את הבעייה וזה משפיע על ההתנהלות היום יומית שלי.

תגובות

מיכאל33
16/03/20 6:00

אני סובל מחוסר אנרגיה ובעיות ריכוז וזכרון והרופא במכבי לא רושם לי רטלין רק כי בתיק שלי רשום שאני נוטל תרופות נגד דכאון.אני כבר מיואש וזקוק לדרך לרכוש רטלין ללא הרופא כי כרגע אני כדי להמשיך ללמוד ולעבוד קונה ב150 שח ליום 5 כדורים 20 מג ואני לא עומד בעלויות של קניה "ברחוב" נייד שלישלום שמי מיקי נייד 052-290-3634 אני ישמח לעזרה אם למישהו נשאר עודפים

25/07/18 11:21

שלום לכולם,
במשך חודשים אני קורא פוסטים ותגובות כאן והפעם החלטתי לתת לזה צאנס ולהרשם.
הסיפור שלי מתחיל שנים אחורה אבל על מנת לקצר אומר שבמהלך 8 השנים האחרנות לקחתי ריטלין LA 40 מג.
חשוב לציין, שלא אובחנתי ולא הייתה לי בעיית קשב מעולם ואת הכדור קיבלתי מרופא המשפחה לאורך כל התקופה.
התחלתי לקחת את הכדור בזמנו כי התחלתי עבודה חדשה ומאתגרת והכדור פשוט נתן לי בוסט של אנרגיה מטורפת ויכולתי לעבוד שעות.
המינון היה קבוע לאורך כל השנים ולקחתי את הכדור כל יום (כולל שישי שבת).
מסיבות אישיות, החלטתי לפני 8 חודשים להפסיק את השימוש בכדור.
בשיחה עם הרופא, הוא אמר שאני יכול להספיק בבת אחת ושיתכנו תופעות לוואי למשך שבוע או שבועיים שהם בעיקר עייפות.
אכן השבועות הראשונים היו קשים והתאפינו בעייפות ושינה.
חשבתי שזה זמני וזה יעבור אבל אז החלו הסימפטומים הבאים
סחרחורות
ציפצופים באוזניים
עיניים יבשות
חוסר שיווי משקל
כאבי שרירים שלא קשורים למאמץ
חרדה
דיכאון
בכי
כאבי ראש
וכאבים בגב התחתון
עם הזמן חלקם נעלמו וכרגע נשארו אלו :
צוואר נוקשה
כאבים הולכים ובאים בגב תחתון
התקפי חרדה
התכוצויות שרירים אחת לכמה זמן
ועייפות
הייתי אצל נאורולוג, רופא משפחה , אורטופד ועשיתי את כל הבדיקות הכלליות הדרושות.
האם הגיוני שהגוף עדיין מגיב לשינוי הזה של הפסקת הריטלין ?
האם מישהו שהפסיק את השימוש בריטלין חווה תופעות דומות ?
כמה זמן שזה יכול להימשך ?
אודה לתשובתכם מאחר ואני כבר לא יודע מאיפה לתקוף את הבעייה וזה משפיע על ההתנהלות היום יומית שלי.

תגובות

נעמה24
26/07/18 7:22

לא צריך להיות רופא בשביל לעשות 1 פלוס אחד: 8 שנים נכנס לך סם לגוף. הבן שלי לקח שנים ריטלין אז למודת ניסיון. ובבת אחת הפסקת. ברור שהגוף והמפש שלך בשוק טוטלי. לך לפסיכיאטר שייתן לך כדור לא ממכר אפילו מינון נמוך של כדור לא ממכר כדי לאזן אותך. אתה חייב איזון כימי ובמקביל אם אחרי גמילה מסודרת עדיין יופיעו חרדות תלך לטיפול ריגשי נקודתי וממוקד עם המלצות. זה לא הגיוני לסבול במצבך וברור שקשור לשנים של סם בגוף . ואגב טוב שעשית זאת. אני בעד לסבול גמילה קשה אבל להתנקות בסוף מכל הכימיקלים. זה קשה מאד וצריך לעשות את זה רק בליווי מקצועי אחרת מעגל החרדה גדל כמו שקורה לך... בהצלחה:)

תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
30/07/18 9:33

אבחון או שלילה של מחלות נוירולוגיות לא מתבצעות רק על ידי בדיקות עזר. רק לאחר בדיקה על ידי נויורלוג ולעיתים בשילוב בדיקות עזר הנעשות בשאלה ספציפית ובפרוטוקל המתאים ניתן לאשר או לשלול אבחנות נוירולוגיות.

23/07/18 16:11

תגובות

ד-ר-אסתר--גנלין
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
24/07/18 11:18

אילנית שלום התיאור שלך בנוכחות הדמייה תקינה לא תומך באבחנה של טרשת נפוצה. במקרים של טרשת נפוצה המערבת רק את חוט השדרה יכולה להיות הדמיית מוח תקינה. התיאור שלך לא מכוון למחלה בחוט השדרה מתחת לגובה הצוואר. לגבי הצוואר- בוצעה לך הדמייה צווארית שנמצאה תקינה. האם את נמצאת תחת מתח ולחץ לאחרונה? לעתים בעת סטרס רגשי הגוף יכול להגיב בתלונות דוגמת אלו שאת מציינת. בכל אופן, קיימת אבחנה מבדלת לתלונות שאת מעלה. יש צורך להשלים בירור לפי שיקול דעת של הנוירולוג המטפל. רפואה שלמה. כל טוב.

05/07/18 6:44

היי שוב אני כאן אחרי תקופה של מספר חודשים... בגדול סובל כבר כשנה וחצי מסימפטומים של חרדה ודיכאון, שהתגברו שוב בתקופה האחרונה ללא טריגר מיוחד. די פירטתי לגבי ההיסטוריה שלי בפוסטים קודמים, ואין לי את הכוחות לחזור על זה אז מי שמתעניין מוזמן לשאול... בכל אופן אשמח ליצור קשר/ להתייעץ עם מי שחווה את התופעות הבאות:
* תשישות במהלך כל היממה שלא חולפת בשינה, חוסר אנרגיה.
* גוף דואב (במיוחד שרירים דואבים)
* תחושת חולשה בגוף, כמו של שפעת
* בלבול, חוסר פוקוס, תחושת מיתוק מסויימת מהמציאות.
* קימה בבוקר עם תחושת חרדה (תחושה של דופק מואץ, בחילה)
* מחשבות אובססיביות לגבי המצב הבריאותי ("למה זה לא עובר כבר?", "מה יש לי"? ומשווה כל הזמן לעומת הזמן שבו הייתי בריא
* חרדה מסיטואציות חברתיות בעקבות כל התחושות שתיארתי (פחד שלא אתפקד בסיטואציה חברתית)
* חוסר חשק מיני
אני אשמח לקבל עצות ותמיכה וגם לעזור במידת יכולתי.. התעניינות ודאגה לאחר הרבה פעמים עוזרת לשחרר מהדאגה לעצמנו...

תגובות

אופירי
06/08/18 19:52

אני סובלת ממש מדבר דומה מזמינה אותך לכתוב לי בוואצפ; 0502864525 אופיריה

02/07/18 22:40

היי,אני מאובחנת כמעט כחצי שנה לאחר התקף, נוטלת טקפידרה מזה 3 חודשים.
ההתקף היה ברגל ימין וניכר שיפור מלא , יש תחושות מוזרות לפעמים אך לא מטרידות.
מאז שהתחלתי טקפידרה גם התחלתי ללמוד לפסיכומטרי והפסקתי עם פעילות גופנית.
אמנם אני אוהבת אבל פשוט לא מצאתי לזה זמן ואנרגיות.
כרגע כמה ימים לפני בחינה, וכמובן מותשת והרגל קצת חלשה, אמנם אני יודעת שזה ממש לא דומה להתקף ( שלגמרי הייתה כבדה בזמן ההתחלתי של ההתקף והליכה הייתה נורא איטית) עכשיו פשוט מורגש חולשה ברמה מסוימת.
האם יש מה לעשת? ההליכה בסדר אבל מפחדת שיחמיר, אני קצת מודעת לזה וכרגע בשבוע קריטי של נסיעות ובחינה.
האם זה סימפטום?קשור לטקפידרה?או שזה יכול להיות רק עייפות?
אציין שרק היום הרגשתי ככה ואחרי יום ארוך של למידה הרגשתי חולשה ברגל אבל לא הולכת לאט.
אשמח לעידוד, המלצות למינהם
האם פעילות גופנית במצב עכשיו יעזור?ואם כן איזנ סוג של פעילות?
בד"כ הייתה רצה והפסקתי אחרי ההתקף. עשיתי בעיקר אימון כוח על שרירים וכרגע לא ,אך לא מרגישה שזה חסר לי.

תודה!!

תגובות

סיון.1
06/07/23 22:55

היי קארין, חלילה לא במקום המומחים שכתבו מעלה אלא רק לשתף מנסיון אישי- חוויתי התקף סמוך לתקופה בה התאמנתי הרבה. העניין הכניס אותי לטראומה מספורט ולאחר כמה שנים חזרתי וכעת מתחרטת על כל רגע שלא התאמנתי :) אז מציעה אישית למצוא ספורט שאת אוהבת כי מאד משפיע גם על התחושה הפיזית (שלי לפחות) ועל הנפש... המון הצלחה בפסיכומטרי! 

תגובות

Ruths
18/06/18 13:10

מצויין להרפות במיטה לפני השינה

07/06/18 13:43

שלום לכולם אני בעוד חודש בן 37 יש לציין שרץ כל יום. הסיפור שלי מתחיל בתאריך 14.1.18 באמצע הריצה הרגשתי זרמים ביד ימין או שאני שותף ידיים לא ייחסתי חשיבות כאב עמום התחיל בזמן שכיבה עם רגליים סגורות באיזור העגן חשבתי שזה בגלל הריצה. לעט לעט התחילו קפיצות שרירים בעין שמאל המון קפיצות שרירים בכפות רגליים וברגליים התחתונות התפשט לכל הגוף עם כאבים בשרירים שרפת שרירים כאבים במרפקים בידיים ברגליים עצבאות זזות בעיקר הבוהן רגל שמאל לפי הרגשתי נחלשה עקצוצים בבוהן כף הרגל הכף רגל נרדמת וחוזרת לעצמה ישר חשבתי על als. רצתי לרופא משפחה שביצע בדיקות נוירולוגיות כלליות ושלל את מה שחשבתי. ביקרתי אצל נוירולוג שגם ביצע בדיקות כוח וגם שלל עברתי בדיקת mri מוח גזע מוח ועמוד שדרה צברי שיצא תקין. ck תקין ,emg תקין ,נורלוג שלישי בדק שוב בדיקות כוח יוצא תקין. לקחתי את כל סוגי המגנזיום הכאב טיפה פחות ממה שהיה אבל עדיין יש לי קפיצות שרירים בעיקר ברגליים יותר מתחת לברכיים כאבים במפרקים, ובעקב בשני הרגליים תחושות בחלקים בגוף באצבעות תחושת של שריפה לפעמים ביד מסויימת רגל שמאל החלשה יש מאמץ של השריר מעל כף הרגל השריר מתאמץ יותר בהליכה לפעמים זה עובר וחוזר כל בדיקות הדם תקינות יש לי כבר קלסר ואף אחד לא מוצא את הבעיות לסבל שלי אולי יש אנשים שיצאה להם לחוות את הדברים שאני מספר כל הזמן רץ לי בראש ניוון שרירים מבקש עזרה תודה

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
01/08/22 14:53

עונה כאן לכולכם: 
מומלץ לפנות לרופא כאב שהוא גם נוירולוג - 
ד"ר ואדים טשליקוב, ד"ר רועי שיינפלד, ד"ר אמנון מוסק

בהצלחה. 

ד"ר גור. 

תגובות

שלום מוטי, איני יודעת סביב מה הקושי, אך ייתכן ובמרפאת כאב יוכלו לסייע, לרב עובד שם צוות רב מקצועי וקיימת הסתכלות רבת מימדים על קשיים שכאלו. שווה לפנות אליהם לאבחון.