מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#ויטמין K

עוקבים (1)

תגובות

היהי
26/11/18 9:06

גם לא בשילוב עם ויטמין k2? קראתי משהו בנוגע לקרישיות הדם בגלל זה שואלת

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
19/08/19 19:10

יש מחקר תצפיתי אחש שקשר בין התופעות. אין לממצא זה משמעות מעשית לגבי הטיפול.

תגובות

סימה-לבני
03/12/18 23:29

שלום רב,

על ויטמינים ותוספים אין מספיק מידע ברמה סטטיסטית לגבי האינטרקציות שלהם עם תרופות רשומות.

מצאתי קצת מידע על ויטמין K2 באתר הכללית - וממנו לא ניתן להסיק כלום ראי כאן

על נר הלילה מצאתי רק מידע שיווקי, וזה בוודאי לא מספק לקבלת החלטות.

קנדור מכילה ATACAND  והעלון לצרכן שלה כאן.

לסיכום,

אם אין לך בעייה רפואית שמונעת ממך לספוג ויטמינים, אני ממליצה להמיר תוספים בפרות וירקות ולקבל אותם מהטבע באמת.

אם את מחליטה בכל זאת לצרוך תוספים אז כדאי לנהל את העיניין כמו ניסוי קליני, ולרשום את לחץ הדם בתקופה הראשונה ללקיחת התוסף בתדירות גבוהה, ובהמשך, לאחר שהמדידות מצביעות על יציבות של ערכים של לחץ דם כפי שהרופא סימן כמטרה, אפשר להוריד את תדירות המדידות, ולעקוב פעם בשבוע, או כמו שהרופא הנחה אותך, ואז את יודעת שהתוספים לא משבשים את הטיפול ביתר לחץ הדם.

מקווה שעזרתי,


 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

תגובות

סימה-לבני
02/02/22 0:56

שלום רב,

בכתבה שכאן תוכלי למצוא את כמות הסידן היומית המומלצת לפי גילאים. שם גם תמצאי מידע על דברי מזון שמכילים סידן ובמיוחד כאלה שאינם מוצרי חלב.

אם את מסוגלת להשיג את הכמות הזאת באמצעות המזון שאת אוכלת, הרי שאינך צריכה לקחת תוסף סידן בכלל.

אם אינך מסוגלת להשיג את הכמות, את יכולה לבחור כל מוצר שמבטיח לך ספיגה של 500 מג ליום, שכן לא מומלץ יותר ליממה.

בכתבה מצינות הדיאטניות שסידן ציטרט נספג הכי טוב. במוצרים שאת הזכרת אני מזהה מלחים שונים של סידן, ואינני מומחית במוצרים אלה. צריך להבין גם שהתכשירים שציינת אינם תרופות, אלא נחשבים למזון (תוספי תזונה) ולכן אינם נבדקים לתכולתם וגם לא ליעילותם כמו תרופות. כשאת מעיינת במחקרים שהם מפרסמים, חשוב לבדוק אם היצרנים עומדים מאחוריהם כי אם כן, לי אישית קשה לקבל אותם כנייטרלים.

בנוסף,

חשוב להבין שהסידן הוא רק מרכיב אחד בבריאות העצם. בכתבה תמצאי שיש גורמים נוספים שצריך לשפר אותם כדי לשמור על בריאות וחוזק העצם. בין הגורמים פעילות גופנית, תוספת ויטמין D והפסקת עישון.

מגיל מסויים מומלץ לעשות בדיקות צפיפות עצם, והן יכולות לדווח לך אם מצב העצם שלך הולך ומדרדר או יציב או אולי אף משתפר ולכוון אותך לשנות אורחות חיים בהתאם. או לקבל אישור שאת עושה הכל נכון.

אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית באשר להרכב המזון שאת רגילה לאכול, כדי לדעת אם אכן חסר לך סידן, והיא גם זו שתוכל להמליץ לך על המוצר המתאים והזול ביותר מהמגוון האדיר שמסתובב בשוק.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני

רוקחת יועצת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

https://mypharmacist.co.il/

מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

 

05/12/12 8:44

מאמר מעניין על ויטמינים מאתר רידר.

מחסור בוויטמינים וההשלכות עלינו

ויטמינים הינם חומרים אורגניים שונים בעלי פעילות ביולוגית חזקה. הויטמינים חיוניים לגוף האדם. יתרה מזאת, ללא ויטמינים גוף האדם לא מסוגל לשמור על חילוף החומרים שלו. הויטמינים מהווים חלק מהורמונים וחלק מאנזימים. במילים אחרות, ללא ויטמינים, התהליכים הכימיים בגוף לא יכולים להתקיים. במקרים של מחסור בויטמינים האדם לוקה במחלות קשות ואף כאלה שמסכנות את חייו.

לצערינו, טעות היא לחשוב, שבעידן השפע, בו אנחנו חיים כעת, מחסור בויטמינים נהייה חלק מההסטוריה האנושית. מסיבות שונות, ביניהן התדלדלות הקרקע ושיטות מודרניות לגידול חקלאי, פירות וירקות שהיו מקור בטוח לויטמינים ומינרלים לאבותינו, כבר אינם מהווים מקור כל-כך בטוח ומספיק. האמת היא, שמחסור בויטמינים הוא נפוץ ביותר. הייתי אומרת, שכמעט אצל כל אדם היום ניתן לאבחן מחסור מסויים בויטמין או מינרל כזה או אחר. בנוסף לכך, יש אנשים, שסובלים ממחסור רציני בויטמינים. לדעתי, יש 4 קבוצות עיקריות, הסובלות ממחסור רציני בויטמינים והם:

1.אנשים מבוגרים, שמערכת העיכול שלהם לא סופגת את הויטמינים.

2. אנשים, שכל תזונתם או רוב תזונתם מורכבת ממזון מהיר (\"ג\'אנק פוד\").

3. אנשים חלשים מבחינה כלכלית, שניזונים לפעמים מתרומות בלבד. אנשים אלה, אמנם, מקבלים, אולי, מזון מספיק מבחינה כמותית, אך לא איכותית.

4. אנשים, שמסיבות שונות לא סופגים ויטמינים, או זקוקים לצריכה מוגברת שלהם: צרכני תרופות מסויימות (למשל, אנטיביוטיקה, תרופות סולפה ועוד), צרכני חלב ומוצריו, צרכני קוקה-קולה, אנשים הסובלים מטפילי מעיים (תולעי מעיים, חד-תאיים וכו\'), אנשים הסובלים ממחלות מסוימות במערכת העיכול, אנשים שחייהם מלווים במתח מתמיד גבוה, אנשים אחרי רדיותרפיה, נשים בהריון ובתקופת הנקה, אנשים הנמצאים בתנאים פיזיים קשים (מחסור בחמצן, קור או חום מוגבר), אנשים שלאורך זמן מבצעים עבודה פיזית או מנטלית קשה במיוחד וכדו\'.

במה מתבטא מחסור בויטמינים? האמת היא, שהתבטאות המחסור משתנה בהתאם לויטמין. בואו נראה כמה דוגמאות:



ויטמין A

מחסור בויטמין A גורם לשבירות ונשירת שיער, רגישות לזיהומים ויראליים, פצעים, יובש והתעבות העור, כהות העור, שיער שיבה, איבוד חוש הריח, צרידות, ברונכיטיס, דלקת בריריות מערכת העיכול, שלשולים דמיים, הפרעות בתפקוד בלוטות המין על כל המשתמע מכך - כולל בעיות פוריות, הפרעות עיכול תכופות, איבוד רודופסין וכתוצאה מכך - איבוד יכולת הראייה באור מועט. בנוסף מתפתחת דלקת רשתית וניוון רקמת חיבור וקרנית. במחסור קשה של הויטמין מתפתחת קסרופטלמייה, הקרנית מזדהמת בחיידקים ונהרסת, מה שגורם לעיוורון. מחסור בויטמין גורם גם לשינויים בריריות שלפוחית השתן וכיס המרה. הדבר גורם להיווצרות אבנים. מחסור בויטמין A גורם להפרעות בתפקוד מערכת העצבים, וכתוצאה מכך להפרעות תנועה. מחסור בויטמין A מסוכן במיוחד במקרים, בהם ישנה תשישות/תת-תזונה כללית. אצל ילדים, מחסור בויטמין גורם לבעיות גדילה.

ויטמין 1B

מחסור בויטמין זה גורם לפילונבריטיס מיוחד, ברי-ברי (beri-beri). יש שתי צורות למחלה: ברי-ברי רטוב (wet beriberi), בה חולה סובל מבצקות, וברי-ברי יבש (dry beriberi), בה חולה סובל מרזון קיצוני. בשתי הצורות יש פגיע קשה במערכת העצבים (פולינבריטיס), חולשה כללית, הפרעות במערכת העיכול, עייפות כרוניתת, חוסר רגישות ברגליים ובהמשך גם בשאר הגוף ופגיעה בלב. לעיתים חולים נפתרים, כתוצאה מאי-ספיקת הלב.

מודעות Google

במחסור קל יותר מתפתח תיסמונת וורניקה-קורסקוב, המתבטאת מהפרעות נוירולוגיות קלות עד דיכאון ועד לקומה.

ויטמין 2B

מחסור בויטמין גורם לעיכוב בגדילת והתבגרות הגוף, מערכת העצבים נפגעת, עדשת העין מתעכרת, כלי הדם מתרחבים, מתפתחת פוטופוביה, פצעים ודלקות בגלגל העין, עור, לשון, שפתיים, ישנוניות, סחרחורות, שפתיים יבשות וסדוקות, איטיות בתגובות קוגניטיביות, חולשה, וכן נצפית ירידה במשקל.

ויטמין3 B (PP, Pellagra preventiva)

מחסור בויטמין גורם להתפתחות מחלת פלגרה, המתבטא בבעיות קשות של זיכרון, פיגור שכלי, הזיות, קלקול קיבה, בעיות עור ומוות. עם אספקת הויטמין המחלה עוצרת והחולה מבריא, אבל העור נשאר עבה, כהה ומשופשף עוד הרבה זמן אחרי ההחלמה.

במחסור קל של הויטמין נצפים פוביות, סחרחורות, נדודי שינה, כיב קיבה ותריסריון, נטיה למחלות זיהומיות של המעיים, בעיות קשב וריכוז.

ויטמין 5B

מחסור בויטמין זה גורם לדרמטיטיס, קרטיטיס, דה-פיגמנטציה של השיער, איבוד תאבון, הפסקה בגדילה, כיב בקיבה ובתריסריון; דלקות של העצבים, שיתוק, איבוד קואורדינציה של התנועות, פגיעה בתיפקוד הלב, הכליות ויותרת הכליות.

ויטמין 6B

מחסור בויטמין גורם לחולשת שרירים, התכווצויות בשרירים, אטקסייה, עצבנות, הפרעות שינה, איטיות בחשיבה ותגובות מנטליות, פגיעה בעור, בריריות וכן במערכת העצבים המרכזית, דיכאון

ויטמין 9B

מחסור ב-9B גורם לאנמייה, לבעיות זיכרון, בעיות שינה, אפאתיה, עייפות, פוביות, הפלות ועיכוב בגדילה.



ויטמין12B

מחסור בויטמין גורם לבעיות קשות בפעילות מערכת העצבים, טיניטוס, דיכאון, בילבול מחשבתי, עצבנות, עייפות כרונית, הזיות, ישנוניות, פיגור שכלי, איבוד זיכרון, פגיעה בראייה.



ויטמין C

מחסור בויטמין פוגע קשות במערכת החיסונית, פוגע בפגוציטוזיס, בבריאות העור והחניכיים, גורם להתפתחות כיב קיבה ומחלות ראומטיות. הרבה פעמים מחסור בויטמין C נצפה בעונות המעבר וכן כתיסמונת המלווה מחלות רבות אחרות.

במקרים של מחסור בויטמין בתזונה, בעיות בספיגתו או בשימוש מוגבר של הגוף בויטמין, מתפתח מחסור גדול הגורם להתפתחות מחלת הצפדינה המתבטאת בחולשה, התנשמות, התעייפות מהירה מאד, נטייה למחלות זיהומיות, ישנוניות, עצבנות, חוורון פנים, בצקות ודימומים מהחניכיים, שבירות כלי דם וכתוצאה מכך - דימומים, במיוחד ברגליים, נסיגת חניכיים, נפיחות חניכיים, דימום מהחניכיים, נשירת שיניים, היפרדות בין העצם והסחוס בעצמות, דימומים תת-עוריים, נפיחות וכאבים במפרקים שונים, ירידה במשקל ומוות.



ויטמין D

מחסור בויטמין גורם לירידת רמת הזרחן בדם, ואחר-כך לירידת רמת הסידן בדם. כתוצאה מכך, מלחים אלה מופרשים מהגוף בצורה מוגברת, והדבר גורם להפרעות קשות בחילוף החומרים שלהם.

מחסור בויטמין גורם אצל ילדים לרככת (עצמות רכות, הפרעות בהתפתחות השיניים, טונוס שרירי נמוך, גירוי יתר של מערכת העצבים), לעצירה בגדילת העצמות, ואצל המבוגרים לשיניים בעייתיות, אוסטאומלסיה, שברים, ספיגה לא מספקת של סידן וכתוצאה מכך, מחסור בסידן, אגירת זרחן, שגורמת לפגיעה במבנה העצמות, עוויתות שרירים, עליה בלחץ הדם וכהות חושים, נדודי שינה, איבוד תיאבון, היחלשות הראיה.



ויטמין F

מחסור בויטמין גורם לאנמיה, עיכוב בגדילה, יובש בעור, שבירות עצמות.

ויטמין E

חוסר ויטמין E גורם לעקרות, למות העובר והפסקת ההריון אצל נשים, איבוד ליבידו והפסקת ייצור הזרע אצל גברים וכן ירידה במסת השריר, עייפות פיזית מהירה, יובש בעור. מחסור בויטמין גורם להפסקת ייצור הורמונים גונדוטרופיים של המוח, דלקות פרקים, שטפי דם במוח, כאבי שרירים ונוירלגיות.

ויטמין H

סימני חוסר קל: בעיות עור, הפרשה מוגברת של שומן העור (\"עור שמן\"), נשירת שיער.

במחסור יותר קשה יש נשירת שיער, כאבי שרירים, איבוד תאבון, הפרעות פסיכוטיות, סבוראה. חלק מהויטמין מסונתז ע\"י הפלורה הנורמאלית של המעיים. לכן אם אין הפרעות בפלורת המעיים, מחסור בויטמין זה נדיר יחסית.



ויטמין K

מחסור בויטמין פוגע בקרישת הדם, מה שגורם לדימומים פנימיים וחיצוניים תכופים ולאנמיה.





לרוב, מחסור בויטמינים מתפתח לאט, כך שאנשים \"מתרגלים\" לתסמינים ובדרך כלל מייחסים אותם לגורמים אחרים, כמו למשל, עייפות טבעית בגלל נסיבות חיים כאלה ואחרות, חוסר שינה וכדו\'.

ברוב המקרים, אם המחסור בויטמינים לא נמשך הרבה זמן, עם השלמת החסר כל התסמינים נעלמים, והגוף חוזר לתיפקודו. לצערינו, יכולים להיות גם שינויים קשים בלתי הפיכים.

אתם יכולים למצוא מידע נוסף לגבי ויטמינים מסיסים בשומן ולגבי ויטמינים מסיסים במים.

כל האמור הינו בגדר מידע בלבד. בשום אופן אין לנסות לאבחן באופן עצמאי מחסור בויטמינים ואין לקחת שום ויטמינים מיוזמה אישית. התאמה לא נכונה של ויטמינים, כמו גם עודף שלהם, יכולים להזיק באותה מידה, כמו מחסור בהם.

בכל מקרה של חשש למחסור בויטמינים ו/או תזונה לא נכונה יש לפנות לאיש מקצוע להתאמת התזונה והשלמת הויטמינים (אם וכאשר יש צורך בכך בלבד) .

תגובות

mouna
06/12/12 11:20

כו רז. אשמח לקרוא מאמרים כאלה. זה תמיד טוב לדעת

28/04/13 8:11

בעקבות בקשות מס\' חברים לקבוצה ושיח הנעשה בקבוצה עצמה,

להלן מאמר מאת ד\"ר בני מייליק אודות ניתוח להסרת עודפי עור בעקבות ירידה במשקל.



מחלת השמנת יתר היא אחת המחלות המובילות בעולם המערבי של ימינו, עד כדי מימדים אפידמיים ותמותה גבוהה. בארה\"ב, מעל שליש מהאוכלוסייה נחשבים לבעלי משקל עודף עד חולני. ניתוחים בריאטריים כדוגמת שרוול קיבה או ניתוח הטבעת נועדו לטיפול בהשמנת יתר חולנית.

אחד הניתוחים הבריאטרים היעילים ביותר הינו מעקף קיבה אשר משלב מנגנון הגבלת כמות האוכל עם מנגנון של תת ספיגה התורמים ביחד לירידה במשקל. בניתוח זה מקטינים את גודל הקיבה משמעותית ע\"י חלוקתה, ומבצעים עיקוף של מרבית הקיבה, תריסריון וחלק מהמעי הדק. בנוסף, יש מנגנון של דיכוי תאבון הורמונלי. הקיבה המוקטנת אינה מפרישה חומרים חשובים לצורך פירוק וספיגה של מזון (כגון פפסינוגן, IF, גסטרין, חומצה הידרוכלורית), והמעקף גורם הקטנה בספיגת המזון העובר במערכת העיכול. כל אלו מובילים לתת תזונה ותת ספיגה הגורמת לחסרים קלוריים ותזונתיים המביאים לירידת משקל שהיא בעצם מטרת הניתוח. מאידך, כאשר המטופל השיל את המשקל העודף ומעוניין לעבור ניתוח לעיצוב הגוף ולהסרת עודפי העור כדוגמת מתיחת בטן, מתיחת ירכיים או זרועות, חסרים אלו עלולים להשפיע על תוצאות הניתוח הפלסטי, לפגוע בתהליך ההחלמה ולגרום לסיבוכים שונים.





החסרים התזונתיים כוללים חסר ויטמין B12, פולאט, תיאמין, ברזל, אבץ וויטמינים מסיסי שומן (ויטמינים A, D , E , K) וחסר בספיגת חלבון. חסרים אלו עלולים לפגוע בתהליכים מטבוליים שונים בגוף, תפקוד נוירולוגי, בניית DNA וחלוקת תאים, ראיה, תהליכי ריפוי, תפקוד קרישתי, אוסטאופורוזיס וכן הלאה. בהקשר לניתוחי הסרת עודפי עור הם עשויים לפגוע בתהליכי ריפוי הפצע ועשויים להוביל לזיהומים או ריפוי ארוך. חסר בויטמין K משפיע על התהליך הקרישתי ומעלה סיכון לדימומים. חסר בחלבונים, פחמימות ושומן גורם לחוסר באנרגיה ובחומרי בנין לתהליכים מטבוליים שהגוף דורש במהלך הניתוח הפלסטי ובתקופת ההחלמה ממנו.





על הכירורג הפלסטי המכין מטופלים אלו לניתוח הסרת עודפי עור ועיצוב הגוף לבצע בדיקה יסודית של המטופל ובדיקות הדם שלו. גילוי חסרים תזונתיים מאפשר העשרת התזונה ואיזון של החסרים לפני הניתוח באמצעות תוספים כדוגמת ויטמינים או טיפול תרופתי כדוגמת ברזל. תיקון תזונתי זה מפחית סיכונים במהלך ולאחר הניתוח, מגביר ריפוי פצעים ותגובה חיסונית יעילה ומביא לאופטימיזציה של התוצאות הניתוחיות והאסטטיות. הדבר חשוב במיוחד בניתוחי עיצוב הגוף שהם מהנרחבים בכירורגיה הפלסטית כדוגמת מתיחת בטן היקפית או הרמת גוף תחתון או עליון.





במאמר שסקר כ-600 מחקרים בשנים 1980 ועד 2007, נמצא כי באיזון תזונתי של החולים לאחר ניתוח בריאטרי ולפני הניתוח הפלסטי, נצפו ירידה באחוז הסיבוכים ועליה בתוצאות האסטטיות הרצויות.




תגובות

ג-ו
29/04/13 19:25

תודה רבה

מנהל קבוצה
19/01/14 8:16

כל מה שטוב ויפה בתות שדה!

מאת: ארז רהב כולנו יודעים שתותים הם טעימים ומתוקים, אבל האם ידעתם שהם אחד הפירות הבריאים ביותר שאתם יכולים לאכול? הם מזינים ומועילים ומומלץ מאוד לשלב אותם בתזונה היומית. בין אם בסלטים, בשייקים, כנשנוש בפני עצמם או כמרקחת קוסמטית, תותים הם דרך מצוינת להעניק לגוף את מנת הבריאות שהוא זקוק לה.



היתרונות הבריאותיים:



הגוון האדום של התותים נגרם על ידי אנתוציאנינים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה המסייעים להגן על מבנה התאים בגוף. בנוסף הם מכילים גם פיתונטרואנטים נוגדי חמצון, שנלחמים ברדיקלים החופשיים (אלמנטים שיכולים לפגוע בתאי הגוף והם אחראים להיווצרות סוגים רבים של סרטן).



אחד הרכיבים הבולטים בתותים הוא פנול המסייע להילחם בסוגי סרטן מסוימים, כמו גם יש לו תכונות אנטי דלקתיות.



בתותים יש חומצה אלגית (Ellagitannin) שנקשרות לה סגולות חיוביות במניעת סרטן והזדקנות. במחקר שנערך לפני מספר שנים נמצא כי תזונה עשירה בתותים מקטינה את הסיכוי לפתח סוגי סרטן מסויימים, וזאת לעומת תזונה מצומצמת של תותים.



טיפול בצרידות וכאבי גרון - החומרים נוגדי החמצון שבתותים מרככים את הגרון.



לתותים יש ריכוז גבוה של ויטמין C (כ-59 מ\"ג ויטמין C ב-100 גרם של פרי) מה שממקם את התות בראש טבלת הפירות העשירים בויטמין C. מחקרים הראו כי ויטמין C שומר על תאי הדם מפני שומנים רעילים, מוריד רמת כולסטרול, מזרז פעולות מעיים, מפחית את חומרת ההצטננות ומחזק את המערכת החיסונית. מרפא פצעים, עוזר במניעת סרטן, משפר את ספיגת הברזל, מפחית נזקים הנגרמים מעישון, מקל על תופעות אלרגיות ומפחית את רמות חומצת השתן.



בתותים יש כמות גבוהה של פלבנואידים, המסייעים לויטמין C להיספג היטב בגוף.



תותים הם גם מקור מצוין של ויטמין K ומנגן, כמו גם חומצה פולית, אשלגן, ריבופלבין, ויטמין B5, ויטמין B6, נחושת, מגנזיום, אומגה 3 וחומצות שומן.



בנוסף, תותים הם ללא שומן, כולסטרול או נתרן.




תגובות

מנהל קבוצה
01/07/14 14:11

כך תדעו מתי ואיך לקחת את הויטמינים שלכם



מאת: רן פורת

רבים מאיתנו לוקחים ויטמינים ותוספי תזונה באופן יומיומי, כדי לאזן את גופנו ולספק לו את החומרים החסרים לו. אמנם אנו יכולים לדעת ממדדי בדיקות מה הויטמינים שעלינו לקחת, אך לרוב איננו יודעים מתי ובאיזו צורה לקחת אותם. לויטמינים ולסוגי התוספים השונים יש זמנים ספציפיים ביום בהם נטילתם טובה יותר, וסוגים שונים אותם כדאי לקחת ביחד או בנפרד. אמנם זה מפתה ונוח יותר ליטול את כל התוספים בו זמנית, אך זה לא תמיד מומלץ.



בכתבה הבאה תמצאו עצות לגבי נטילת הויטמינים ותוספי התזונה שלכם, המתבססות על אינטראקציות כימיות בין החומרים השונים. עקבו אחר הטיפים ולמדו כיצד להוציא את המירב מן התוספים שאתם לוקחים.







1. ויטמינים B1, B12, ברזל וקו-אנזים Q10 יש ליטול עד הצהריים



ויטמין B1: משתתף בחילוף חומרים של הפחמימות בגוף וביצירת חומרים מתווכים במערכת העצבים.

ויטמין B12: עוזר ליצירת כדוריות דם אדומות, לפעילות החומצה הפולית והברזל, ולסיוg במצבי שכחה ועצבנות.

ברזל: נושא חמצן לחלקי הגוף ומחזק את מערכת החיסון.

Q10: מונע מחלות לב ומשפר את התפקוד המיני.



חומרים אלה, בעיקר כאשר נלקחים בכמות גדולה, הם בעלי השפעה מעוררת לגוף. כדי לייעל את השפעתם על הגוף, קחו אותם בבוקר, או לפחות עד הצהריים. כך גופכם יהיה עשיר בתוספים ובאנרגיה הנוצרת בזכותם.





2. ויטמינים ומינרלים מסיסים בשומן יש ליטול עם אוכל המכיל שומן



ויטמין A: משפיע על מערכת הראייה, תפקוד העור, מערכת השתן ומערכת הרבייה.

ויטמין E: מגן על קרומי התאים ומצמצם את הסיכון למחלות לב.

ויטמין D: מסייע במניעת מחלות הסוכרת וסרטן.

ויטמין K: נחוץ לתחזוק העצמות, לבניית כלי הדם ולתהליכי קרישת הדם.

ליקופן: קשור לסיכון מופחת של מחלות לב, כלי דם וסרטן.

לוטאין: שומר על ראייה תקינה ומפחית סיכון לחלות בסרטן המעי הגס.

אסטקסנתין: שמירה על ראייה תקינה והגנה מפני רדיקלים חופשיים.



ויטמינים מסיסים בשומן (A, E, D ו-K) ומיקרונוטריאנטים מסיסים בשומן כמו הקו-אנזים Q10, ליקופן, לוטאין, אסטקסנתין וקרוטנואידים אחרים זקוקים לנוכחות של שומן כדי שיוכלו להיספג בגוף כהלכה.







3. תוספי סידן ומגנזיום יש ליטול בשעות הערב



סידן: מינרל האחראי לתהליכים רבים בגוף האדם, והכרחי לתפקוד תקין ולחיזוק העצמות.

מגנזיום: קשור לתהליכי פירוק ובנייה בכל הגוף, ולפעילות השרירים.



סידן ומגנזיום הם מינרלים חשובים שמסייעים לגופנו לתפקד ולנוח כמו כראוי. הגוף משתמש בסידן בערב בתור מרגיע שרירים טבעי. מחקרים הראו כי הפרעות בדפוסי שינה קשורות לרמות נמוכות של סידן בגוף.



יעניין אותך גם:



טוב לדעת: מים ולימון הם השילוב האולטימטיבי!

רוצים לרזות באופן טבעי? הכירו את גרעיני הצ`יה הלבנים!

תרופה ביתית - כך מקלים על השיעול בעזרת תפוז!



4. תוספי סידן וברזל יש לקחת בהפרש של 4 שעות אחד מהשני, העדיפו תוספי ברזל בצורה נוזלית וטלו אותו עם ויטמין C



ויטמין C: מאפשר יצירת רקמות ועצמות, שומר על נימי הדם והשיניים ומחזק את המערכת החיסונית.



סידן ומגנזיום יכולים למנוע ספיגה אחד של השני, וההמלצה היא לקחת אותם בזמנים שונים של היום. ויטמין C משפר מאוד את ספיגת הברזל, לכן מומלץ לקחת אותם יחד.





5. אל תשתו משקאות מוגזים, תה או קפה במשך שעתיים לאחר נטילת תוספי התזונה, מלבד נוגדי חמצון



נוגדי חמצון: מקטינים את קצב תגובות החמצון בגוף, וכך מונע יצירת רדיקלים חופשיים.



פוליפנולים, המצויים במשקאות רבים, מעכבים את הספיגה של ויטמינים ושל מינרלים. יש ליטול את התוספים עם מים או עם מיץ תפוזים טבעי.



מתי לקחת ויטמיניםEm

חשוב: לפני נטילת תוספי התזונה השונים, תמיד יש להתייעץ עם רופא המשפחה.



תגובות

מנהל קבוצה
28/02/15 10:49

לא רק אוזני המן



13 מיתרונותיה הבריאותיים של הכרובית

הכרובית היא אחד הירקות הבריאים והמועילים ביותר לגוף האנושי. לא רבים יודעים זאת, אך בשר הירק אותו אנו אוכלים הוא למעשה התפרחת שלו. מנה אחת של כרובית מכילה 77% מכמות ויטמין C המומלצת ליום, היא מסוגלת לפעול ברמת ה-DNA ולהילחם כך בסרטן ובדלקות, היא מחזקת את המערכת החיסונית שלנו והיא מזון מושלם לדיאטה. למדו על כל יתרונותיה הבריאותיים של הכרובית בכתבה הבאה.



כרובית



אז מה בעצם יש בה?

הכרובית מכילה כמויות גדולות של סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמינים שונים, אנטיאוקסידנטים ובנוסף לכל, היא מכילה מגוון של פיטוכימיקלים האופייניים למשפחת המצליבים (כרוב, צנון, ברוקולי ועוד). הפיטוכימיקלים הם חיוניים לבריאות הגוף ויכולים לסייע להגנה מפני סרטן. מה אין בכרובית? כמעט ואין בה שומנים ופחמימות, אך עם זאת היא ממלאת מאוד, מה שהופך אותה למאכל מומלץ במיוחד עבור כל מי שמנסה לשמור על המשקל או אפילו רק על הבריאות.



כרובית



יתרונותיה הבריאותיים של הכרובית



1. בריאות הלב

בין הפיטוכימיקלים המצויים בתפרחת הכרובית נמצא גם כימיקל בעל השפעה גדולה על בריאות הלב ומערכת הדם. כיוון שלפיטוכימיקלים השפעה על הגוף ברמת ה-DNA, במקרים מסויימים הכרובית מסוגלת אף לתקן נזק שכבר נגרם לכלי הדם, ולא רק למנוע אותו.







2. הורדת רמות הכולסטרול

תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של הכרובית הופכת אותה לכלי יעיל במלחמה נגד הכולסטרול. אכילת כרובית מסייעת לנו להוריד את רמות הכולסטרול הרע המצטבר בעורקים ולשמור על רמה נמוכה שלו בעתיד.







3. בניית מערכת חיסונית

האנטיאוקסידנטים בהם עשירה הכרובית לא רק עוזרים להילחם בנזקי הזמן, אלא גם עוזרים לנו לבנות, לתחזק ולשמור על מערכת חיסונית חזקה ועמידה.







4. התפתחות העובר

הכרובית עשירה בויטמינים C,B,A ובחומצה פולית, התורמים כולם לבנייתם של התאים. תכונה זו של הכרובית הופכת אותה למזון מומלץ ביותר עבור נשים הרות, כיוון שהויטמינים השונים עוזרים בצמיחתו הבריאה והחיונית של העובר.







5. שמירה על חוזק העצם

הכרובית היא אחד המזונות המומלצים לבני גיל הזהב הסובלים מדלדול עצם ובריחת סידן. כמו מוצרי החלב, גם הכרובית עשירה בסידן, הבונה עצמות ושיניים חזקות ועוזרת גם להעברה תקינה של מסרים עצביים.







6. הגנה מפני סרטן

כמו ירקות רבים ממשפחת המצליבים, הכרובית עשירה בפיטוכימיקלים העוזרים בין השאר לתיקון טעויות בשכפול ה-DNA, כלומר, מתקנות את הפגמים הגורמים בסופו של דבר לפריצת מחלת הסרטן.







7. ירידה במשקל

כוס אחת של פרחי כרובית מכילה 30 קלוריות בלבד, כמות מזערית ביחס לגודל המנה. הכרובית היא חסרת עמילן, כך שניתן לאכול ממנה ללא רגשות אשם, ובנוסף תכולת הויטמין C הגבוהה שבה תורמת לשריפת השומן.







8. ניקוי רעלים

אחד מהפיטוכימיקלים שבכרובית אחראי לשחרור אנזימים בגוף. אנזימים אלה, המשוחררים בכבד, גורמים לניקוי רעלים שונים מרקמות הגוף ביעילות.







9. הפסקת דימום

בין הויטמינים השונים, מצוי בכרובית גם ויטמין K. פרט לתרומה של ויטמין זה לחוזק העצם, הוא עוזר גם לקרישת הדם, כך שבמקרה מצער של פציעה, הדם מפסיק לזרום מהר יותר.







10. מלחמה בדלקות

בין הפיטוכימיקלים בכרובית מצוי גם כימיקל בשם I3C אשר עובד ברמת ה-DNA ונלחם בהתפשטות של דלקות מזיקות.







11. אוכל למחשבה

ויטמין B, בו עשירה הכרובית, הוכח כבעל השפעה חיובית במיוחד על המוח האנושי. מחקרים הראו כי צריכת כרובית בזמן ההריון תורמת להתפתחות מוח העובר. ההשפעה על המוח לא מסתיימת ברחם, שכן אכילת כרובית עוזרת גם בהתמודדות המוח עם נזקי הגיל ואובדן הזכרון.







12. עיכול שקט

כיוון שהכרובית עשירה בסיבים תזונתיים, היא מסדירה את פעילות המעיים והעיכול. בנוסף להסדרת העיכול, אחד מהפיטוכימיקלים שבכרובית עוזר גם לבנייה ושמירה של הציפוי הפנימי של הקיבה ומונע מחיידקים מזיקים לשגשג בה.







13. עשירה במינרלים

פרט לסידן, הכרובית מלאה גם במינרלים נוספים, דוגמת האבץ, החיוני לריפוי פגיעות גופניות ובניית תאים חדשים, המגנזיום, התורם ליצירת ההורמונים השונים, הזרחן, התורם כמו הסידן לחוזק העצם והנתרן, העוזר לויסות הנוזלים בגוף.





יעניין אותך גם:

מדריך: כך תכינו בבית צבעי מאכל טבעיים עם יתרונות בריאותיים

טבלת היתרונות הבריאותיים של כל הפירות והירקות

19 משככי כאבים טבעיים שתוכלו למצוא אצלכם במטבח

כרובית



כמה טיפים חשובים לסיום

לגודל הכרובית אין קשר לאיכותה. בחרו כרובית בגודל המתאים לצרכים שלכם. המנעו מכרובית בעלת תפרחת אחידה ולא מופרדת.

חפשו כרובית בעלת צבע לבן וקרמי. ראשי כרובית המכוסים בעלים ירוקים מוגנים טוב יותר ויהיו טריים יותר.

המנעו מכרוביות בעלות כתמים או בעלות פרחים קטנים.

שמרו על הכרובית הטרייה בשקית נייר במקרר. שמרו על הגבעול מוטה מטה כדי למנוע היווצרות לחות על התפרחת.

רוב האנשים אוכלים את התפרחת הלבנה של הכרובית, אבל הוספת הגבעול והעלים למרקים שונים מומלצת גם היא.

כדי לשמור על היתרונות הבריאותיים של הכרובית, כמו כן על המרקם הפריך שלה, מומלץ לטגן אותה או לאפות אותה זמן קצר, במקום לבשל אותה במים.

מנת כרובית מומלצת היא בין כוס וחצי ל-2 כוסות. מומלץ לאכול לפחות 3 פעמים בשבוע מנת כרובית, או ירק אחר מאותה משפחה (כרוב, כרוב ניצנים, ברוקולי ועוד).

​רעיון מקורי למתכון כרובית

קוסקוס כרובית עשיר ובריא

כרובית

פרט לדרכים הרגילות להכנת כרובית, טיגון, אפייה או בישול, קיימת דרך אחת נוספת, מקורית במיוחד, להכנתו של הירק הבריא. קוסקוס הכרובית הוא פתרון מצויין לכל מי שמנסה לשמור על המשקל אך עדיין יש לו תיאבון בריא. גרגרי הסולת מוחלפים בכרובית, אשר משאירה את המנה ממלאת, ובו זמנית הופכת אותה לדיאטטית ומזינה יותר. לחצו כאן כדי לקרוא את המתכון המלא.



מקור התמונות - flickr.com / Horia Varlan, Laurel F, liz west, cyclonebill



מקור: גיא זהבי

תגובות

מינרבה1
02/03/15 12:17

קראתי על נסים ונפלאות של הברוקלי.

אם יש ענין, אחפש ואעלה.

אישית, הברוקלי לא מתעכל טוב , לא יודעת מדוע

01/06/10 22:58

תגובות

ליאתי
13/06/10 11:00

יעל הי

תודה רבה שהארת את עיני . מאוד מעניין  הסיפור של חיה קבעתי איתה אני אעדכן בהמשך פרטים

תודה ליאת

liat24@gmail.com

22/01/12 12:11

תגובות

שלום רב,
 א.- יש לחשב צריכת סידן יומית ממזון
ב.- יש להוסיף תוסף סידן, כדי להגיע לצריכה מומלצת של 1200 מג ביממה.
ג.- יש לבדוק רמת ויטמין D, ולתקנה, אם היא נמוכה מ- 30 ng/ml או מ-75 nmoil/l.
ד.- אם אין ליקויי תזונה- יתכן ואין צורך בתוסף מגנזיאום. לא חייבים לקחת אותו עם סידן.
ה.- בדרך כלל אין צורך בנטילת ויטמין K ומינרלים אחרים.
ו.- יש להקפיד על פעילות גופנית כ- 3-5 פעמים בשבוע , 30-40 דקות כל פעם, ולהימנע מעישון.
ז.- אם יש צורך בנטילת נוגדי חומציות- אתה צריך להמשיך בטיפול זה.
בברכה,
ד"ר ילנה סיגל

תגובות

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
13/12/12 23:34

חשוב לזכור שהכמות הנצרכת במזון אינה גדולה דיה בד"כ. כ"כ אנשים שנוטלים  בקביעות מדללי דם כקומדין, חייבים להיזהר מצריכה לא מבוקרת ולא מאוזנת/קבועה של ירוקים

16/01/13 20:24

רוב כולם מכירים, אבל ידעתם שיש כרוב על? אומנם אין לו תכונות ביוניות, אבל הוא הדבר הכי טוב שיקרה לתזונה שלכם. הכירו את הירק שמגן מפני סרטן, שומר על העיניים, מונע מחלות לב ועושה עוד הרבה יותר. איך אוכלים את זה? מתכונים קלים ומעולים לכרוב החדש
אורלי וייסיד
פורסם בראשונה: 14.01.2013
עדכון אחרון: 14.01.2013
לתשומת לבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע שלך עם אחרים

מתכננים סיבוב קניות בקרוב? לפני שאתם יוצאים לדרך כדאי שתכירו את הירק הכי בריא שיעלה על הצלחת שלכם בקרוב - כרוב העל.

כרוב על (שנקרא גם קייל, סופר כרוב או כרוב שחור) הוא ירק מאוד בריא (וטעים). זהו ירק בעל עלים ירוקים וגדולים ששייך למשפחת המצליבים (כמו הכרוב, הכרובית והברוקולי). בארץ קיימים שלושה זנים של כרוב על, שנבדלים זה מזה בצורת העלים שלהם (רחבים, מסולסלים או מקושטים בסגול).

• איך אוכלים את זה? מתכונים בריאים
• בדיאטה? תאכלו אוויר
• רשימת ה־11: האוכל הכי בריא

למה זה כל כך בריא?
לכרוב העל סגולות רפואיות רבות. הוא מכיל סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, רכיבים נוגדי דלקת ורכיבים אנטי סרטניים.

זה לא חדש שאכילת מגוון של ירקות ושל פירות מסוגים שונים יכולה לעשות פלאים לבריאות, החידוש הוא שתוספת של כרוב על לתפריט עשויה לספק יתרונות משמעותיים. הנה כמה מהם:

סיבים תזונתיים:
כרוב העל מכיל סיבים תזונתיים המסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם, ובכך הוא מפחית את הסיכון למחלות לב.

ויטמינים ומינרלים:
כרוב העל מכיל כמות גדולה של ויטמינים ושל מינרלים. כוס אחת של הירק מספקת כ־130% מהתצרוכת היומית של ויטמין K, החשוב לתהליכים שונים בגוף, ביניהם תהליך קרישת הדם (לא מומלץ לנוטלי קומדין) ולבריאות העצם.

כוס אחת של כרוב העל מכילה גם 354% מהתצרוכת היומית של ויטמין A ו־88% מהתצרוכת היומית של ויטמין C. שני הוויטמינים האלה חשובים מאוד לחיזוק המערכת החיסונית. נוסף על כך יש בכרוב העל כמות לא מבוטלת של מינרלים חשובים כמו ברזל, אבץ ומגנזיום וכן של חומצה פולית.

חומרים אנטי סרטניים:
כרוב העל נחקר רבות בהקשר של מחלת הסרטן. המחקרים הראו שכאשר הוא נצרך על בסיס קבוע מגן מפני מחלת הסרטן. כרוב העל נמצא קשור בעיקר להפחתת הסיכוי לסרטן המעי הגס ולסרטן השד.

כרוב העל מכיל גם חומרים שקרויים גלוקוזינולטים - חומרים שידוע כי יש להם השפעה אנטי סרטנית חזקה. הם מחזקים את מערכת החיסון ומדכאים גדילה של תאים טרום־סרטניים. המרכיבים האלה נמצאים גם בשאר הירקות ממשפחת המצליבים.

בריאות העין:
שני נוגדי החמצון החשובים שנמצאים בכרוב העל הם לוטאין וזאנקסטין, שידועים בחשיבותם בשמירה על הראייה ועל בריאות העין. הם מגינים על העין מפני נזקי חמצון ומפני קרינה הפוגעים בתאי העצב של הרשתית.
יפה משיגים את פצצת הבריאות הזאת?
כרוב העל נמצא כבר זמן מה במחוזותינו. פעם ניתן היה להשיגו אותו רק בחוות גידול פרטיות או בשוקי אוכל, אבל באחרונה הוא נמכר גם בסופרים המקומיים.

ומה אפשר להכין מכרוב העל?
אפשר להכין מכרוב העל כל מה שאפשר להכין מכרוב רגיל או מעלי מנגולד: רטבים לפסטה, מוקפצים, סלטים, פשטידות ועוד. כיוון שעליו גדולים ורחבים אפשר וכדאי להכין ממנו ממולאים מפנקים.

מתכונים מנצחים עם כרוב על

אטריות שעועית עם כרוב קייל
מצרכים לארבע מנות:
1 חבילה אטריות שעועית דקיקות (אטריות צלופן)
3 גזרים
1 צרור כרוב קייל
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
1/2 חבילה נבטים סיניים
2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ גס
5 כפות רוטב סויה
5 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן שומשום
4 כפות נוזל ג'ינג'ר כבוש
3 כפות שמן זית
להגשה: שומשום קלוי או שברי בוטנים קלויים

אופן ההכנה:
משרים את האטריות לחצי שעה במים קרים. מניחים את האטריות על מסננת רחבה, שופכים מעל מים רותחים ונותנים להם לעמוד 10 דקות. קוצצים גס את האטריות ולאחר מכן שוטפים במים קרים ומפרידים ביניהן.

מגרדים גזר לרצועות דקיקות (אפשר במעבד מזון). במחבת עם שמן זית מאדים את כרוב הקייל והגזר במשך שלוש דקות, מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מערבבים עוד שלוש דקות ומסירים מהאש.

מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל שומשום קלוי או בוטנים קלויים.

עלי כרוב קייל ממולאים בבשר ובורגול מבושלים במיץ רימונים
מצרכים:
1 חבילה עלי כרוב קייל
למלית:
½ ק"ג בשר טחון
1 כף שמן
צרור עלי סלרי קצוצים דק
4 שיני שום
100 גרם בורגול, שטוף
3 כפות חמוציות
לבישול:
500 גרם ציר עוף או מים
250 גרם מיץ רימונים
50 גרם רכז רימונים
4 לימונים פרסיים מעוכים

אופן ההכנה:
למלית: מטגנים את הבשר במחבת עם השמן, תוך כדי ערבוב מתמיד על אש גבוהה כ־10 דקות עד שהוא מקבל צבע שחום מאוד, כמעט קלוי. מוסיפים את הסלרי והשום ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עוד 2 דקות עד לתערובת אחידה.

חולטים את עלי הקייל ל־30 שניות במים רותחים ומיד מצננים במי קרח. מניחים את עלה הקייל על משטח עבודה כשצידו החלק כלפי מטה, קוטמים את הגבעול, מניחים בתחתיתו כף מילוי ומגלגלים לגלילה מהודקת.
מסדרים בצפיפות את העלים הממולאים בשכבה אחת בסיר רחב.

בסיר אחר מחממים ציר, מיץ רימונים ולימון פרסי, ומתבלים במלח. כאשר הנוזל חם, יוצקים אותו על הירקות ומבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות.

המתכונים האדיבות השף יניב גור אריה מקייטרינג נחלאות

תגובות

מינרבה1
18/01/13 22:09

נראה שאפשר להשיג בשוק האכרים, זאת התשובה שקיבלתי

תגובות

eitan
26/09/14 4:55

כל חודש 499 שח, אבל,יש תקווה התרופות בוועדה של הסל

תגובות

שלום רב,

א.- שבר בברך הוא לא שבר אוסטיאופורוטי.

ב.-לאישה צעירה עם מחזור תקין וללא מחלות שעלולות לגרום לאוסטיאופורוזיס- הטיפול הוא מתן תוסף סידן (במידה והמטופלת לא מגיעה לצריכת סידן מומלצת של 1000 מג ליום) ותוסף ויטמיטן D (במידה ורמתו לא אופטימאלית, כאשר הרמה האופטימאלית היא 30 ng/ml או 75 nmol/l). כך שאם סיבות לאורטיאופואוזיס משנית נשללו- הרופאה בב"ח העמק צדקה בבחירת הטיפול עבורך.

ג.- מומלץ להקפיד על פעילות גופנית אירובית סדירה - 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם, להימנע מאישון ושתית אלקוהול.

בברכה,

ד"ר ילנה סיגל

 

תגובות

כפי שציינתי, ויטמין K (או K2) אינם ידועים כטיפול לאבנים.

תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
11/02/17 19:01

שלום לפונה, הצריכה היומית המומלצת של ויטמין K לנשים היא 90 מיקרוגרם ליום. במלפפון קלוף יש בערך 15-20 מיקרוגרם, רוב הויטמין מצוי בקליפה. מקורות נוספים הם ירקות ירוקים- תרד, ברוקולי, חסה, ביצים, בשר, מוצרי חלב, מזונות מותססים. כמו כן ויטמין K מיוצר ע"י חיידקי המעי. ממליצה לפנות ליעוץ תזונתי כדי להעריך מהי כמות הויטמין היומית הנצרכת ואיך ניתן לשלב מקורות בתזונה. כמו כן, חשוב להבין האם יש סיבה לתזונה מצומצמת או שניתן להרחיבה. עד החזרה לתזונה מלאה מומלץ ליטול מולטיויטמין למניעת חוסרים בויטמינים ומינרלים. בברכה, ליהי גודני