מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#חסימת מעיים

עוקבים (0)
05/07/17 11:06
snop53

אני סובלת מבעיה רמאטלוגית לא ברורה עדין ( בבירור למעלה מ5 שנים) , סובלת מדלקות וכאבים נודדים בגוף. יש חשד גם לפיברולמאלגיה. אובחנתי עם דלקות בגידים על ידי 2 אורתופדים מומחים שונים . לוקחת ציפלקס 10 מ"ג ומנסה להכנס להריון.
הרימאטולוג אמר לי לברר על מס' תרופות (בגלל הרצון להכנס להריון) במכון הטריאולגי אמרו לי על האלטורלט ועל הסימבטלה שזה בסדר לקחת גם בהריון ולפני וליריקה לעומת זאת, לא. בנוסף על קאנביס אמרה שגם אפשרי. ( הרמאטולוג שאל אותי אם יצא לי לנסות וכיצד השפיע).

יש לי שאלה כיצד בדיקה ראשונה במרפאת כאב אמורה להתנהל..? האם אמורה להיות בדיקה גופנית ( איפה כואב, איזה תנוחות/תנועות וכו') ,האם אמורים לעבור על ההיסטוריה של הכדורים/זריקות שכבר לקחתי וניסיתי ולשאול מה עזר ומה לא? ולהתייחס לכך? האם יש סיבה שרופא יוצא מרשם לתרופה אחת ולתרופה אחרת יגיד לי שרופאת המשפחה תוציא לי? האם רופא יכול להתעלם מרצוני וניסיוני רק כי אני מטופלת חדשה אצלו והוא רוצה להתחיל בכדור מסוים ( שכבר לקחתי בעבר ולא עזר ולא עשה לי טוב?)

הייתי אתמול אצל רופא כאב ולמרות שאמרתי שלקחתי בעבר ליריקה חצי שנה ולא עזר ועשה לי רע , ושאלתי אותו על שאר הכדורים ועל הקאנביס , היה נגד הכדורים האחרים אמר שזה כמו ציפרלקס ולא יעזור ואמר לי לקחת שוב ליריקה, שוב אמרתי שזה לא עשה לי טוב, והתעלם... שאמרתי מה אני עושה עם הכאבים של הדלקות? כי ליריקה זה עצבי .. אמר לי לקחת ארקוקסיה ולא הוציא מרשם, אמר לי לקחת מרופאת משפחה. לא ברור לי מה המשחק של להוציא מרשם אחד ומרשם אחר להגיד לי להוציא מהרופאת משפחה.
אני מרגישה כמו זקנה , כואב לי פעולות פשוטות כמו שטיפת כלים.. ישנה המון 12-15 שעות. אני רק רוצה אבחון וטיפול ראוי.
דרך אגב לבסוף הרופא אמר לי "את חושבת שקאנביס זה בסדר לקחת בהריון ולא ליריקה?" אמרתי לו שאני לא יודעת, אני ביררתי עם המכון הטריאולוגי וזה מה שהם אמרו, ושהם אמרו על הסימבטלה על האלטרולט שאפשר לקחת בזמן הריון ולפני. הוא אמר שקאנביס זאת לא תרופה והיא גורמת להמון תופעות לוואי כולל חסימת מעיים. (זה היה לי מאוד מוזר שהוא טרח במשך 5 דקות לציין מלא תופעות לוואי של הקאנביס ולשאר התרופות : ליריקה, ארקוקסיה, סיבמטלה, אטרולט, לא אמר מילה על תופעת לוואי.

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
13/07/17 5:10

אני חייבת לתקן - קנביס נמצא חד משמעית מזיק בהריון וידוע בדיוק גם מה הוא גורם הוא גורם למיקרוצפליה איחור בהתפתחות המוח ופיגור שכלי. ניתן למצוא את הנתונים ואת המקורות בחיפוש פשוט בגוגל - "תופעות לוואי לקנביס רפואי" באתר ויקירפואה. הנושא נבחן חוקית לאחרונה כשאר אישה התעקשה להמשיך בטיפול למרות הריון ונולד לה תינוק עם הבעיות כנ"ל - וכעת היא בתהליכי תביעה על נכות לילד. מסכימה לגמרי שאין מצב לבצע אבחון ברשת ואני אישית לא חושבת שנכון לחשוף כל כך הרבה מידע רפואי אישי גם אם משתמשים בשם כיסוי במרחב הציבורי - אבל זה כבר עניינה של השואלת. שום רופא לא יבצע אבחון ברשת ולא משנה כמה מידע ינתן. אין תחליף לבדיקה פיזיקלית ושיחה פנים אל פנים. אני בהחלט ממליצה לפנות לראומטולוג. ואגב אמונה/אי אמונה יש מרפאות מיוחדות לפיברומיאלגיה אני יודעת על קיומה של אחת כזו באיכילוב. לכן מאד מפתיע אותי מה שכתבת. מנהל אותה רופא בשם ד"ר יעקוב אבלין. אולי יש סיכוי שהבנת אל נכון את הרופא ואולי הוא אמר שהוא לא מאמין שאת סובלת מהמחלה. קשה לי להאמין שיש רופא שיושב באותו בית חולים בו יש את מרפאה מהמתקדמות בארץ בתחום ושיאמר שהוא לא מאמין בקיום המחלה... ד"ר גור.

06/10/17 10:12

שלום חברים, אני מאובחן בקרוהן כבר למעלה מ-10 שנים עם התגברות המחלה בשנתיים וחצי האחרונות. המחלה מתרכזת באיזור האיליום הסופי עם אבחנה של היצרויות באיזור זה. לוקח פנסטה 1,500 מ"ג ליום (500X3) ו-100 מ"ג ליום אימורן ומועמד לזריקות יומירה עקב 3 אישפוזים עם חשד לחסימת מעיים. לאחר תקופת רגיעה ולאחר שהייתי בחו"ל במשך שבועיים והכל עבר בשלום, חוויתי השבוע התלקחות עם כאבי בטן קשים במיחוד שחלפו לאחר כ - 24 שעות. הסיבה לכך, כך אני מעריך, היא שאכלתי שלוש יחידות של פתית. לאחר שחלפו הכאבים היה לי שלשול מימי מספר פעמים וכעבור 48 שעות הכל חזר, תודה לאל, לקדמותו. יחד עם זאת, יש לי עדיין כאבי בטן קלים ביותר ברגע שאני לוחץ קלות על הבטן באיזור שמעל לטבור ומצד שמאל של הבטן. האם יש קשר בין התפרצןות כאבי הבטן ואכילת הפתית? והאם כאבי הבטן שיש לי כרגע (כאמור כאבי בטן קלים בעת הלחיצה של הבטן) הם פשוט תוצאת המשך לחווית כאבי הבטן החזקים שהיו לי? תודה על התייחסותכם וחג שמח.

תגובות

Assaf1
11/10/17 9:35

תודה

תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
29/08/16 22:32

יתכנו מספר סיבות חסימת מעיים , חשוב הבין האם מדובר בחסימה מכנית או בהפרעה בתנועתיות של מערכת העיכול על רקע סיבות אחרות. אני- מציע לבקש התייעצות עם כירורג.

תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
16/05/19 23:43

שלום לפונה, מרבית הפורמולות מכילות את חלבון החלב, אך לא את סוכר החלב, לקטוז, שזה הרכיב שלרוב נמנעים ממנו ב scd. קיימת פורמולה בשם איזידרינק אשר מתבססת על חלבון סויה ולא על חלבון חלב. אציין שטיפול תזונתי בפורמולות יעיל להשגת הפוגה מלאה ומומלץ להתייעץ עם הדיאטנית בצוות בנוגע להתאמת הפורמולה. מאחלת לה התאוששות מהירה, ליהי גודני

30/11/12 9:39

תזונה נכונה לאחר ניתוח..

מאמר על פי כתבה בטלויזיה מאת ד\"ר אולגה רז ששודרה בערוץ 10.

להלן תמצית הכתבה:



במהלך חודש ראשון אחרי ניתוח שרוול איזה מולטי ויטמין מומלץ לקנות?

יש מספר אופציות לבחירה של מולטי ויטמין – במהלך החודש הראשון מומלץ מולטיויטמין של ילדים נוזלי או למציצה או ללעיסה במינון של 2 ביום. לאחר חודש ניתן לעבור למולטי ויטמין לבליעה.



עברתי לפני שבוע ניתוח שרוול האם אני חייב תמיד להקפיד על כך שהמשקאות והמרקים יהיו בטמפרטורת החדר?

רצוי שהמשקאות יהיו בטמפרטורת החדר במהלך החודש הראשון. תיתכן רגישות גם לאחר תקופה זו.



שבוע אחרי ניתוח שרוול, האם ניתן לאכול ארטיק קרח ומעדן ג\'לי שקונים בסופר?

כן בהחלט. ברוב הארוחות במהלך היום מומלץ להקפיד על שילוב של חלבון בארוחה, כמו מוצרי חלב- יוגורט, מעדנים, גבינה לבנה ובהמשך גם ביצה, בשר, עוף ודג).



האם צריך תמיד להפריד בין שתייה ואוכל?

חשוב לפתח זאת כהרגל ולשמור על הפסקה של רבע שעה לאחר שתיה ולפני הארוחה, וחצי שעה אחרי ארוחה לפני ששותים, כדאי לאפשר לקיבה מספיק זמן להתרוקן ובכך למנוע תחושת אי נעימות.



האם לאחר חודש מהניתוח ניתן להוסיף קרקרים? האם מותר קרקרים עם שומשום או חלקים וטבעיים? מתי אפשר צנים?

לאחר כחודש מהניתוח ניתן לשלב קרקר או פתית. עדיף שיהיו רגילים וללא שומשום בהתנסות הראשונית. לאחר מכן אפשר לגוון עם קרקרים מכל סוג ולנסות גם צנים.



האם בכלל בעתיד ניתן לאכול שומשום, בוטנים או שאלו דברים שמהם צריך להימנע לתמיד?

אפשרי לשלב שומשום ובוטנים בתפריט לאחר חודש מהניתוח. יש לזכור את התכולה הקלורית הגבוהה של בוטנים ושומשום (שומנים) ועל כן, אפשר לאכול אחרי כחודש אך לשמור על צריכה של כמויות קטנות.



האם כעבור שבועיים ניתן לשלב דג רגיל או חתיכות עוף?

כעבור שבועיים התפריט עדיין צריך לכלול מזונות במרקם רך. עדיף להתנסות עם קציצות מכל סוג בשר או דג. אם זה הולך בסדר ניתן להתקדם ולנסות לשלב חתיכות של עוף רך או חתיכות דג. חשוב שמנת הבשר או הדג תהייה עם רוטב ולא יבשה.



שבועיים לאחר ניתוח שרוול האם מותר לי לאכול ירקות מבושלים בתוך מרק? כלומר גם לשתות את המים של המרק ביחד עם הירקות, כי מרק נחשב נוזלים וצריך להפריד בין נוזלים ואוכל?

כן, ניתן לשלב ירק מבושל ללא קליפה במרק. יש לציין כי חשובה המנה הבשרית בשלב זה ורצוי לעשות בלנדר בשרי המשלב בתוכו מעט ירק מבושל, תפו\"א ונוזל מהמרק.



אני כבר חודש ושבוע מאז ניתוח השרוול ורציתי לשאול אותך אם ניתן כבר לאכול פרגית?

במידה ושילבת קודם לכן קציצה, חתיכות עוף והלך בסדר ניתן לנסות כעת פרגית. כמובן ללעוס טוב !



אני חודש לאחר ניתוח האם ניתן למרוח על הפתית ריבה או ממרח מתוק?

כן. עדיף לקחת זאת כמתוק בסוף ארוחה.



האם ניתן לאכול אורז לאחר חודש מהניתוח שרוול?

אפשר לנסות לשלב אורז. רצוי שלא יבוא על חשבון מנת בשר בארוחה הבשרית. במידה וכמות האורז שנאכלת בארוחה קטנה מאוד יהיה קושי לחכות 3 שעות לארוחה הבאה ואז עדיף לבחור בתוספת אחרת.



לאחר חודש מהניתוח שרוול מה ניתן לשלב מבחינת המזון?

לאחר חודש ניתן לחזור באופן הדרגתי לתפריט רגיל פרט למספר מזונות שיכולים לגרום לחסימת מעיים.



לאחר חודש מהניתוח שרוול האם מותר לאכול דברים שכוללים רוטב סויה, למשל: בשר ברוטב סויה?

ניתן לשלב תיבול כמו רוטב סויה, מלח, מיץ לימון, שום, פפריקה, פלפל, בזיליקום וכו\'. תיתכן רגישות למזון מתובל מאוד, חריף או פיקנטי עדיין בשלב זה. לסובלים מיתר לחץ דם עדיף לצרוך כמה שפחות מלח, אבקות מרק, רוטב סויה וכו\' עקב תכולת נתרן גבוהה.

תגובות

בובית52
30/11/12 10:57

תודה על השיתוף:)

תגובות

יואב-יו
06/09/16 23:39

היי סיגלית, אני אשמח לשוחח איתך. הזדהתי עם חלק מהדברים שכתבת ועד לא מזמן הייתי במצב נפשי מאוד קשה. אשמח להתכתב איתך ולנסות לעזור.
יואב

תגובות

ד-ר-איתן-גור
מומחה כמוני
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
10/06/10 0:13

גם אם חסימת מעיים אינה סיבוך שכיח של ה"א היא בהחלט יכולה סיבוך אחד הסיבוכים. אכילה לסירוגין, התקפי אכילה, צומות ממושכים ואחריהם בולמוסים, שימוש במשלשלים ועוד.... כולם יכולים להוביל לחוד או ביחד לחסימת מעי. חסימת מעי היא מצב חירום רפואי היכול להסתיים בטיפול שמרני אך לעיתים אין מנוס מהתערבות כירורגית. במקרים חמורים זהו מצב היכול להוביל לסיבוכים גופניים חמורים בלתי הפיכים ובמקרים נדירים אף למוות.

תגובות

אורח
19/04/11 14:57

שלום ירין, לא מוכר כיום טיפול תרופתי כנגד אזור מצולק במעי של חולה במחלת קרוהן. המשמעות הינה שכאשר ישנה היצרות במעי הדק הסופי יעריך הצוות המטפל את מידת המרכיב הצלקתי מול המרכיב הדלקתי ויתייחס להערכה זו בהמלצה על הטיפול: במרכיב דלקתי ניתן לטפל על ידי התכשירים נוגדי הדלקת שמיועדים לטיפול במחלת קרוהן ואילו כאשר המרכיב הצלקתי הוא העיקרי אפשרויות הטיפול כוללות במקרים ייחודיים הרחבה על ידי בלון תוך כדי ביצוע קולונוסקופיה ובמקרים אחרית-טיפול כירורגי. הערכת מידת הדלקת מול הצלקת מורכבת לכשעצמה וכוללת התייחסות לקליניקה, בדיקות מעבדה ובדיקות הדמיה וקולונוסקופיה שנעשו. כדאי לפנות לרופא/ה המטפל/ת שערך/ה הבירור ולדון בנושא. עד לקביעת הטיפול מומלץ להימנע ממזון רב-שארית שעשוי להחמיר תסמינים או-כפי שקרה לך-להיות כרוך בחסימת מעי דק חלקית או מלאה.
חג שמח וכל טוב ד"ר איריס דותן

תגובות

שלום לאורן, תודה על פנייתך.
לחסימת מעיים מספר תסמינים אפיינים. בחילה והקאה הינם סימן אחד, בד"כ יש גם כאב בטן ותפיחות. במקרה של חשש לחסימת מעיים יש לפנות מיידית לייעוץ רפואי. לא ציינת אם הינך סובל ממחלת מעי דלקתית כגון מחלת קרוהן -שעשויה להסתבך בארועי חסימת מעי (בעיקר דק), או אם הינך חולה לאחר ניתוח. מובן שלנתונים אילו יש חשיבות בהתייחסות לסימנים.
אבנים בכיס המרה בד"כ אינן מתבטאות בתלונות כלל. כאשר יש תסמינים חלקם עשוי להיות כאב בטן ימנית ובחילה. במקרה והנחת העבודה היא שתלונות החולה קשורות לנוכחות אבני כיס מרה ההנחיה הינה לשקול ניתוח לכריתת הכיס.
 
כל טוב ד"ר איריס דותן

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
24/04/12 22:18

שלום לפונה,
חסימת מעי מלאה מלווה בהסתמנות חריפה שאי אפשר לפספס...חסימה חלקית תאובחן על בסיס סיפור קליני (תפיחות בטנית זמנית, בחילות, הקאות, כאבי בטן עוויתיים וכד) ותאושש בבדיקות הדמייה, כגון CTE, MRE או מעבר חומר ניגוד.
בהצלחה.
דר' דן טרנר, שערי צדק.

תגובות

שלום לך,

שמחה לשמוע שעברת השתלת כליה  מוצלחת. חסימת מעיים הינה סיבוך לא נדיר לאחר ניתוחי בטן. הטיפול בשלב ראשון הוא באמת צום, ניקוז ע"י זונדה ונוזלים. כל עוד לא מתחילה פעולת מעיים (מעבר גזים, יציאה) יש לשמור על צום ולא לחדש אוכל ושתיה, לכן ממליצה לשמוע לעצת הרופאים במחלקה בנוגע לאוכל ולשתיה, על מנת לא לגרום לסיבוכים נוספים. החלמה מהירה

תגובות

שלום לך

אחרי כל המהלך שתארת לאחר ההשתלה, זה סביר מאד שהקריאטינין יהיה סביב 1.5. זה תפקוד השתל שלך. עצם העובדה שזה יציב היא החשובה מכל. לכן בהחלט צריך להמשיך במעקב מסודר ולהקפיד על נטילת התרופות, אך כל עוד זה יציב אין מקום לדאגה נוספת. בהחלט יש סיכוי טוב לחיות עם הקריאטינין הזה שנים רבות .

 

לגבי טיפולי שיניים, קבל אישור מהנפרולוג שלך לכך . מקובל לקחת טיפול אנטיביוטי מונע ממש לפני הטיפול. בדרכ מוקסיפן 2 גרם בבת אחת שעה לפני הטיפול, אבל תתייעץ לגבי זה עם הרופא שלך ורופא השיניים

 

06/05/15 20:33

שלום,



אני חולה קרוהן כבר כ-8 שנים, מרגיש טוב,מדדים תקינים כבר תקופה ארוכה (המוגלובין, ברזל, שקיעת דם , CRP, תפקודי כבד וכדוריות דם אדומות ולבנות) ונוטל פורינטול (75 מ"ג) במשך 7 השנים האחרונות כאשר משקלי הינו 63 ק"ג. לעיתים, לאחר אכילת מאכלים מסוימים בכמויות מסוימות ישנם כאבי בטן הגורמים לנפיחות וכאבים למשך 24 שעות, ללא שלשולים או תסמינים אחרים מלבד הקאה רק כאשר כאב הבטן ברמה כואבת עד כדי חוסר תאבון.



לאחרונה התייעצתי עם הגסטרולוגית על הפסקת הטיפול התרופתי עקב הרמסיה הממושכת וכדי לבחון החלטה זו הוחלט לבצע בדיקת קולונוסקופיה וקלפרוטקטין יחד עם בדיקות דם עדכניות.



במהלך הבדיקה לא היה ניתן להגיע למעי הדק (הדלקת הינה באיליום הטרמינלי) עקב זוית חדה ביורת ותסביב במעי הגס לפני כפף הטחול, שם הבדיקה נעצרה. מלבד כך צוין כי הרירית שכן נבדקה היתה תקינה.



הרופאה המליצה על בדיקה נוספת של CT אנטרוגרםי להגדרת האנטומיה במעי.  השאלות שלי הן כדלקמן :



1. מה המשמעות של תסביב במעי עד כדי כך שלא ניתן להשלים את הבדיקה?



2. האם התסביב יכול להתפתח לחסימת מעיים?



3. האם התסביב הינו הפיך ויכול להיווצר במצבים מסוימים?



4. בהנחה של בדיקות דם תקינות, קלפרוטקטין תקין ומרגש כללי טוב, האם יש משמעות לתסביב זה?



5. אזכיר שהמטרה המקורית של הבדיקה הייתה מעקב ובחינת החלטה האם להוריד את הטיפול התרופתי בפורינטול. במידה ואחליט להמשיך את הטיפול התרופתי לשנים הבאות (ללא הגבלה לצורך ההקצנה), מהם תופעות הלוואי שיכולות להיגרם?



6. האם בדיקת ה-CT האנטרוגרפי כוללת הכנה מקדימה של שתית חומרים ועד כמה הבדיקה הזו קריטית למצב המתואר? האם היא סובלת דיחוי (מרגש טוב) והאם לאחר בדיקה זו אצטרך לבצע בשנית קולונוסקופיה?



הערה כללית : המרגש הכללי בימים שלפני הבדיקה היה טוב מאוד, עם יציאות תקינות ותאבון בריא כרגיל, כך שהממצאים הפתיעו אותי מעט.



אשמח לעזרה ומענה על השאלות לעיל.



תודה רבה מראש



 


תגובות

שלום לכותב,

תודה על פנייתך והתיאור המפורט.

האתר אינו מיועד לייעוץ אישי ולכן לא נתייחס פרטנית אלא יינתנו הסברים כללים לנושאים שהועלו בשאלותיך:

לעתים לא ניתן להשלים את הבדיקה מסיבה טכנית. בד"כ המונח אינו "תסביב" אלא כפף חד. כדאי לבקש מהרופא/ה הבודק/ת הסבר מפורט לסיבת הקושי למעבר. במידה ואכן מדובר בכפף חד של אחד מאזורי המעי זה לכשעצמו אינו מהווה סיבה לחסימת מעי ואינו קשור לבדיקות הקלפרוטקטין בדיקות הדם או ההרגשה הכללית -שעשויים להיות תקינים או לא, ללא קשר למצב שתואר באנדוסקופיה..

CT ENTEROGRAPHY מיועד בעיקר להוסיף מידע על המעי הדק, שלא ניתן היה להגיע לחלקו האחרון (המעי הדק הסופי המתחבר למעי הגס) בבדיקה בשל הקושי הטכני שצוין. בהתאם לממצאי הבדיקה ולשיקולים נוספים הרופא/ה המטפל/ת ישקלו האם, ומתי, צריך לחזור על הקולונוסקופיה.

 

כאמור, לגבי כל השאלות הנ"ל וודאי וודאי לגבי תופעות  לוואי, מטרות, וחלופות אפשריות של הטיפול בפורינטול לאורך זמן או הפסקתו, יש לדון לעומק עם הרופא/ה המטפל/ת.

שבת שלום וחג שבועות שמח ד"ר איריס דותן

תגובות

שלום רב לפונה,

במידה ויש תלונות חדשות, לא רגילות וכאשר מדובר בכאב בטן שלפי תיאורך הוא עז, יש להיבדק על ידי רופא/ה בהקדם. ההחלטה לגבי סיבת ההחמרה נעשית על סמך מספר גורמים ולא רק על סמך בדיקות המעבדה.

עצתו של אבי לפניה לרופא/ת המשפחה או למיון הגיונית.

מאחלת התאוששות מהירה וכל טוב,

איריס דותן

תגובות

שלום רב,

לא מוכרות לי המלצות שכאלה ,

חשוב לבצע הערכת צרכים תזונתיים ולהמליץ על תוספי תזונה (אם) ברמה אישית בהתבסס על מצב  רפואי ותזונתי ובהתחשב בתרופות ניטלות, הרגלי חיים ועוד .

בברכה,

רונית

מג"ר רונית מינקוב

שפר שרותי פרמקולוגיה ורפואה בע"מ
ייעוץ רוקחי קליני משולב - תרופות, תוספי תזונה והרגלי חיים 

קורסים מוכרים לגמול השתלמות  

                                             098995187   0528803696              ronitminkov.consult@gmail.com

 

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
20/07/16 23:20

שלום לפונה,
החלטה לגבי ניתוח מתקבלת על ידי צוות רב תחומי של גסטרואנטרולוג, כירורג ולעיתים מומחים נוספים. בזמן חסימה מלאה אקוטית לעיתים ניתן לטפל באופן שמרני ובמידה והדבר לא צולח- יש להתקדם לניתוח דחוף. גם אם הדבר מצליח לעיתים ניתוח אלקטיבי היא דרך הפעולה המוצלחת ביותר לאורך זמן. זאת תלוי במספר מרכיבים כמו אופי הדלקת, מיקומה חומרתה טיפולים קודמים ומצב כללי. 
בהצלחה. 
דן טרנר. 

17/10/16 10:00

שלום חברים,
אני סובל מקרוהן כבר קרוב ל - 11 שנים וטופלתי רק בפנטסה 1,500 מ"ג ביום ולמעשה לא חוויתי כל אירוע יוצא דופן . בשנה האחרונה אושפזתי פעמיים בגלל כאבי בטן חריפים ביותר ובבדיקות במיון כולל צילומים ו-CT התברר שהייתה לי חסימת מעיים שהשתחררה. בבדיקת קלפרוטקטין ראשונה התוצאה הייתה 425 והגסטרואנטרולוג רשם לי בודזון 3 מ"ג שלוש פעמים ביום. לקחתי את התרופה במשך חודשיים ונראה לי שהתרופה לא עזרה, הקלפרוטקטין עלה ל - 570. בצעתי בדיקת MRE ולפי הערכת הרופא "יש עדות לפעילות המחלה כפי שבאה לידי ביטוי במדדי דלקת מוגברים ובבדיקת ה - MRE . בדיקת ה-MTE הדגימה מחלה עם היצרויות והתרחבויות לסירוגין ללא פיסטולות וקיומה של האדרה של רירית המעי. גם אם קלינית חש בטוב" במטרה למנוע חסימות מעיים בעתיד הרופא רשם לי אימורן במינון של 50 מ"ג בתחילה ואם אחראי שבוע ובדיקות כימיה מלאה, ספירת דם, עמילאז וליפאז יהיו תקינות לעבור למינון של 100 מ"ג וגם כאן אחרי שבוע לחזור על הבדיקות. הרופא המליץ לי להתחיל לקחת את התרופה אחרי החגים "אם יהיה צורך לגשת למיון".
קראתי הרבה על השפעות הלוואי של אימורן ויצאתי מבולבל. אני קצת חושש ואשמח אם אפשר לקבל תקציר של השפעות הלוואי וכן היתכנותן ולמה לשים לב אחרי שאתחיל לקחת את התרופה.
תודה

תגובות

Assaf1
18/10/16 17:18

לפרופ' טרנר שלום,
תודה על הבהרותיך.

14/11/16 16:45

בכנס שעורכת העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית, בשיתוף רופאי החוג למחלות מעי דלקתיות, בישראל, יתקיימו הרצאות מפי רופאות בכירות ומטפלות בתחום




הכנס יתקיים ביום חמישי, ה- 17.11.16, במוזיאון ארץ ישראל, ברמת אביב


העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית בשיתוף החוג למחלות מעי דלקתיות בישראל , עורכת כנס ייעודי לנשים.


הכנס תוכנן במטרה לתת מענה לפניות רבות מצד חולות קרוהן וקוליטיס [מחלות מעי דלקתיות] שהביעו רצון לקבלת מידע בנוגע להשלכות המחלות והטיפולים התרופתיים על איכות החיים, פריון והנקה.


בכנס יתקיימו הרצאות בנושאים הללו מצד רופאות בכירות ומטפלות המתמחות בתחום הגסטרואנטרולוגיה, גניקולוגיה וזכויות החולה, וכן יערך פאנל שאלות ותשובות.
בין ההרצאות: השפעת מחלות מעי דלקתיות על מעגל החיים; חידושים בטיפול התרופתי; ייעוץ טרום הריון ומעקב הריון ולידה; וזכויות סוציאליות לחולים כרוניים במערכת הבריאות.


העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית בישראל הוקמה בשנת 1994, והיא הארגון היציג היחיד בישראל הפועל למען החולים במחלות מעי דלקתיות ומתמקד בקידום איכות חייהם של החולים.


קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן הן מחלות מעי דלקתיות קשות, בעלות תסמינים דומים ל לרבות כאבי בטן, שלשולים (לעיתים דמיים או ריריים), חום, תת משקל וחולשה מתמשכת, וכן סיבוכים האופיינים למחלות אלו כגון חסימת מעיים, התפתחות זיהומים בחלל הבטן, ניקוב דופן המעי, פיסטולות, תופעות עוריות, פגיעה בעיניים, בכבד, ובדרכי מרה, ועוד.
בישראל, כ –40,000 אנשים המאובחנים כחולי קרוהן וקוליטיס כיבית.


לפרטים נוספים ולהרשמה ללא תשלום לכנס לחצו על הקישור המצורף






תגובות

25/02/17 12:58

הי, השבוע חזרתי מאשפוז בתל-השומר. צוות הרופאים בכירורגית ג׳ היה נהדר, והטיפול במיון היה מצוין גם כן. ניצלתי מניתוח, וטיפול שמרני פתח חסימה. במשך השנה אני מטופלת אצל רופא השייך לתל-השומר, והולכת אליו למעקב אחת לזמן. באשפוז השבוע ניסינו להתקשר אליו, אנחנו וצוות בית החולים, אבל הוא לא ענה ולא חזר אלינו (גם המזכירה, אותה הצלחנו להשיג, רק אמרה: ״אין לי מושג איפה הוא עכשיו, ואני לא בעבודה היום. שהצוות בבי״ח יתקשר אליו״. הרופא לא יצר קשר איתי כל השבוע. סוג של א-ב בלהיות רופא...לא? לבדוק מה קורה עם מטופל קבוע שאושפז במצב של חסימה. מכיוון שאני לא רוצה להגיע למצב שבו אזדקק לרופא שוב והוא לא שם להכוונה, אני חייבת המלצה לרופא מומחה לקרוהן, מנוסה, נעים וכזה שאפשר להתקשר אליו במצבי חירום חריגים. אשמח מאד מאד עם חברים כאן יוכלו לעזור לי בהמלצות...אתם יודעים כמוני שאין מקומות לקבל המלצות שגם כוללות מידע על יחסי אנוש של רופא והיכולת שלו להיות אחראי כלפי המטופלים שלו.

תגובות