מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#דיקור סיני,

עוקבים (0)

תגובות

שלום לך כמטפל בשיטת פלדנקרייז משנת 1988 אני מטפל בבעיות רבות ומגוונות הכרוכות בכאבים מסוגים שונים. אם אתה מעוניין לשמוע פרטים אתה מוזמן להתקשר או להשאיר טלפון. 050-2924660 אהרון דיין קדם

תגובות

פרופ--עמירם-כ-ץ
מומחה כמוני
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
02/05/20 22:00

מציע: 1. לוודא שאין סימני דלקת באזור הניתוח, שאין חום ובבדיקות הדם, ערכי הכדוריות הלבנות בספירה תקינים וסימני דלקת (שקיעת דם או CRP מוגברים) דועכים. כדאי להיות בקשר בעניין עם המנתח. 2. לוודא, בהתייעצות עם הרופא המטפל, שנשלל באופן סביר שאין לכאבים סיבה אחרת מאלה שציינת, אשר ניתנת לטיפול. 3. לוודא שאין שינוי נוירולוגי (ירידה בכוח השרירים או התחושה) ושאין שינוי בשליטה בשתן וביציאות. 4. להתאים, בהתייעצות עם הרופא המטפל, תרופות שמתאימות לכאב מתמשך במינונים מספקים (התיאור "חזקים מאוד" לא בהכרח מכוון להתאמה למצב). ניתן לקרוא פרטים רלוונטיים נוספים ב- . www.catzamiramprof.com

תגובות

בן-ברילר
11/04/16 12:33

קודם כל תחילת שיקום במגע מתאפשרת רק כשסכנת הקרישדימום חולפים וזה מותנה באישור רופא.
מטפל שיאצו טוב ומנוסה יודע וחייב לטפל ללא גרימת כאב ונזק, הטיפול ברובו המכריע נעים למטופל מאחר וזה מה שהגוף שלו צריך, גרימת כאב רק תכניס את גוף המטופל לסטרס וכך אנו מביסים את הרעיון הטיפולי.
אני ממליץ מניסיון על שילוב של שיאצו עם ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה במהלך השבוע מאחר וכל שיטה משיגה דברים ששיטה אחרת משיגה פחות, יש דברים שבטיפול במגע מלא בכל הגוף עם דגש על האזורים הפגועים יותר (שיאצו) הגוף יקבל יותר לעומת השיטות האחרות ולהפך. צריך פשוט להתנסות ולראות איך מרגישים אחרי טיפול.
לגבי נושא ההכשרה אציין שבמכללות המוכרות והטובות(תמורות רידמן ברושים...) שמים דגש רב על התוויות נגד ובאיזה מצבים רפואיים מגע עלול לגרום נזק. אציין גם שעד לא מזמן גם ריפוי בעיסוק לא הוכר על ידי משרד הבריאות כמקצוע.
לצערי יש הרבה רופאים שלמרות הכשרתם שוגים וגורמים נזק רב למטופלים, האם זה אומר שצריך לבטל את המקצוע מאחר ונפגעתי מאחד כזה, התשובה היא חד וחלק לא! צריך פשוט למצוא אחד טוב ולהישאר איתו, כנ"ל לגבי כל מטפל אחר

11/12/15 14:37

לופוס – כל מה שצריך לדעת על מחלת הזאבת

לופוס היא מחלת חיסון עצמי, שבה תאי מערכת החיסון, מאבדים את הסבילות החיסונית שלהם, ובמקום לתקוף פולשים חיצוניים, הם תוקפים תאים ורקמות של הגוף.
מקורו של השם זאבת לקוח מהביטוי הלטיני לופוס, והמחלה נקראה כך בשל צורת הפריחה האופיינית לה, של נקודות אדומות על הלחיים והאף, שככל הנראה הזכירה לרופאים בתקופת ימי הביניים, את הכתמים שעל פניהם של זאבים.

הביטוי של מחלת הזאבת רחב ומגוון, ומכיוון שאין חולה אחד הדומה למשנהו, קיים קושי להכליל את הגורמים למחלה וסיכויי ההחלמה. אולם ישנם סימפטומים משותפים לכל החולים, ואף הוכח כי אם המחלה מאובחנת בשלביה המוקדמים, ניתן לטפל בה באמצעות תרופות וסטרואידים למניעת דיכוי המערכת החיסונית.

במי פוגעת המחלה?

המחלה פוגעת באחד מתוך כל 1,000 אנשים באוכלוסייה. היא שכיחה יותר בקרב נשים בגיל הפריון, אך עלולה לפגוע גם בגברים, קשישים וילדים. המחלה מופיעה בצורות שונות, ופוגעת בעיקר במפרקים, אך במקרים מורכבים יותר היא יכולה לפגוע גם בלב, בכלי הדם, בכליות ובמערכת העצבים המרכזית, ולגרום לשבץ מוחי ולמוות.

הגורמים להופעת המחלה:

כיום עדיין לא ידוע מהו הגורם שמעורר את המחלה, אך ידוע כי כדי לפתח אותה נדרש שילוב של הרכב גנטי, כאשר יש פגיעה בכמה גנים בו זמנית, הרכב הורמונאלי וגורמים סביבתיים כגון: חשיפה ממושכת לקרינת שמש, זיהומים ושימוש בתרופות מסוימות להורדת לחץ דם, להפרעות קצב ותרופה אנטיביוטית.

הסימפטומים למחלת הזאבת:

אחוז גבוה של חולי הזאבת סובלים מדלקות מפרקים בכפות הידיים, במרפקים, בברכיים ובכתפיים. אצל כמחציתם מופיעה פריחת פרפר, שבאה לידי ביטוי בהופעת נקודות אדומות על הלחיים והאף, ונראית כדמות פרפר, וכן בהופעת נקודות שטוחות ובהירות על פני כל הגוף, בעיקר באזורים החשופים לשמש. בנוסף החולים סובלים מנשירת שיער ומהופעת פצעים קטנים בפה.

רוב חולי זאבת סובלים מחום גבוה לאורך זמן, וחשים חולשה ועייפות. המחלה גורמת לירידה במשקל עקב פגיעה במערכת העיכול, ולהקאות ושלשולים. במקרים קשים המחלה עלולה לגרום לדלקת בכליות ולפגיעה במערכת העצבים, שבאה לידי ביטוי בהפרעות פסיכיאטריות כמו דיכאון או חרדה.

אבחון המחלה:

קיימים מספר סוגי ביטוי של המחלה, כמו תפרחת הפרפר, דלקת מפרקים, הפרעות בתפקוד מערכת העצבים ועוד. הופעת התסמינים ורמתם שונה מאדם לאדם, ואף ייתכן שלא יופיעו כלל או שיופיעו רק בשלבים מאוחרים. יחד עם זאת אצל כמעט כל חולי זאבת ניתן למצוא בבדיקת דם נוגדנים נגד גרעין התא וקרישת יתר של הדם.

אבחון מוקדם של המחלה מאפשר מתן טיפול תרופתי יעיל להפחתת הסימפטומים, אולם אם המחלה לא מאובחנת בזמן או לא מטופלת כראוי, עלולה להתרחש צבירה של ביטויי מחלה, המובילות לנכות ולתמותה.

טיפול במחלה

אין עדיין טיפול שיכול להביא להחלמה, לכן כיום הטיפול מתמקד בהקלה על הסימפטומים. הטיפול הראשוני שניתן נועד למניעת דיכוי המערכת החיסונית באמצעות תרופות נוגדות מלריה, מתן סטרואידים במינון נמוך וזריקות מקומיות למפרקים.

טיפולים אלטרנטיביים כמו: נטורופתיה, הומיאופתיה, דיקור סיני, ונטילת תוספי תזונה כמו: אומגה 3 ו-6 ויטמיןE ומזונות עשירים בנוגדי חמצון, נמצאו גם הם יעילים בהפחתת התסמינים. בנוסף מומלץ לחולי זאבת להימנע מעישון ומחשיפה לשמש, ולעבור באופן קבוע ושגרתי ביקורת רפואית כדי לאבחן סיבוכים רפואיים בהקדם.

אחוזי החלמה

ברוב המקרים המחלה מורכבת מתקופות של רגיעה ופעילות. המחלה עשויה להיות קטלנית ולגרום לזיהומים, לנכות ולמוות, אולם באמצעות טיפול יעיל להפחתת הסימפטומים ולמניעת סיבוכים, ניתן להמשיך ולנהל אורח חיים תקין ולהפחית את שיעור התמותה. הסיכויים להחלמה על פי נתונים מחקריים מעידים על כך שמעל 90% מחולי זאבת שורדים כחמש שנים לאחר התפרצות המחלה, מעל 80% שורדים כעשר שנים לאחר התפרצותה ו- 78% שורדים כעשרים שנה.

http://www.beok.co.il/Category/Article/14574/לופוס+–+כל+מה+שצריך+לדעת+על+מחלת+הזאבת

תגובות

אביבה52
30/06/22 16:48

מה הטפול המקובל? מה עושים נגד נשירת השיער?

30/06/15 20:21

שלום לכולם, חדש כאן ושמח להיות כאן.

אשמח לדעת אם מישהו מתמודד עם דיסוציאציה/דפרסנוליזציה.

לפני 10 שנים חוויתי התמוטטות שבאה לידי ביטוי בהתקפי חרדה קשים ודיסוציאציה. הרקע היה נפשי כמובן, אבל הטריגר היה עישון סמים קלים. בעזרת טיפול מסור - פסיכותרפי ותרופתי, יצאתי מזה אחרי כ4 שנים וחוויתי כמה שנים טובות.
המשכתי בטיפול לאורך השנים, במקביל להתפתחות אישית בחיים (עבודה,, תואר ראשון, חיפוש זוגיות). לפני 4 שנים, בעקבות משבר אישי בחיים שוב התפרצה אצלי הדיסוציאציה ועד היום היא מסרבת לעזוב. במקביל מדי פעם יש לי תקופות של התקפי חרדה קשים. ניסיתי כבר כל שיטת טיפול שיכולתי לחשוב עליה - EMDR, היפנוזה, דיקור סיני, SE, מוח אחד... למזלי אני אדם חזק והצלחתי לנהל חיים שלמים לאורך 4 השנים האלה (לימודים לתואר שני, עבודה קבועה) אבל הגלים של התקפי החרדה שחוזרים כל הזמן והדיסוציאציה שלא עוזבת...יש ימים שאני מרגיש שמתחילים להגמר לי הכוחות. כאמור אשמח לשמוע אם מישהו מתמודד עם הדבר הזה. תודה.

תגובות

cubase8
29/11/16 23:02

אני סובל מאותה בעיה אשמח אם תגיד לי בעברת מי ואישה טיפול מסור יצאת מימנה ואם טיפול כזה בעבר הוציא אותך למה שלא תעשה את אותו טיפול?

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
21/01/15 22:48

מתן שלום, 

אפשרי לגשת למרפאת כאב ולנסות טיפול תרופתי. אם הכאב איננו ממקור נפשי גם אם אין לו סיבה מוגדרת אפשר לטפל בו בפני עצמו. 

ד"ר גור. 

08/10/12 22:16

שלום לכולם,

אני חדשה בפורום , ורק עכשיו אזרתי אומץ לכתוב. לא אלאה בפרטים. אני סובלת למעלה משנה מכאבי שיניים ופנים (אף, לסת, אוזניים) בעוצמות גבוהות בכל שעות היום. הכאב הגדול התפרץ כשבועיים אחרי טיפול שיניים (סתימה לבנה עמוקה) מאז ועד היום. עברתי סדרה של בירורים רופאי שיניים , פה ולסת, א.א.ג , נוירלוגים, דיקור סיני, עיסוי רפואי, מרפאות כאב (הדסה ואיכלוב) ופיזיותרפיסטית המתמחה בכאבי לסת. מבחינת התרופות התנסיתי בטגרטול, סימבלטה, אלטרולט (עזר בדיעבד במידה מועטה), גאבפנטין , ציפרלקס (נוטלת מזה ארבעה חודשים עוזר במידת מה) ואסיוול (ואליום) -התרופה היחידה העוזרת משמעותית (מפחיתה את הכאב ב-60 אחוז לערך). אליה וקוץ בה - עוזרת אך ממכרת. מחר אני צפויה להפסיק את התרופה בתום עשרה ימים של שימוש. התרופה שהינה תרופה מרגיעה מסייעת גם בהרפייה של שרירים. בהקשר זה אציין כי עברתי טיפולים אצל פיזיוטרפיסטית כשהמצב הראשוני היה פנים תפוסות ברמה 10 מתוך עשר לדבריה, טריגר פוינטס שהיא הצליחה במידה מסויימת לשחרר אותם באמצעות עיסוי, מכשיר לייזר ומכשיר טנס. המסקנה שהגעתי אליה לאחר השימוש באסיוול שאכן מדובר בבעייה ממקור שרירי. נשאלת השאלה האם מדובר בבעייה עצבית הגורמת לשרירים תפוסים או בהרגלים אוראליים (הידוק שיניים) ומתח הגורמים לכיווץ השרירים.
מצטערת, אך הסיפור שלי יצא בכל זאת ארוך. אני מרגישה לפעמים אבודה , מחפשת אחרי פתרון שיביא לכל הפחות להקלה בכאבים. אינני יודעת כיצד להמשיך מכאן. הכיוון שלי הוא לפנות שוב לרופא פה ולסת ולבדוק את מפרק הלסת (נאמרלי שאין כל בעיה בסגר ואף אני מצוידת בסד לילה). לדעתי ההקלה שהאסיוול נותן הוא המפתח לפתרון התעלומה. אשמח מאד לשמוע דעתכם והתנסויות דומות כשלי.
תודה רבה!

תגובות

נימ
01/09/23 17:19

היי אלונה, עבר עשור . אני תוהה אם יצא לנו לדבר בפורומים אחרםי במהלך השנים , ואם הבעיה נפתרה. 
כמובן שסובל סבל רב מאותה בעיה 
libcard2000@yahoo.com

תגובות

ChikaWorma
17/04/12 14:59

רפאל רוזנסקי - תודה על התגובה, אני באמת אעשה את זה בצורה הדרגתית.. אני צריך לדבר עם הפסיכיאטרית שלי לגבי הדיקור סיני..

אורית זאבי יוגב - תודה על התגובה, אני ביינתים לא התאשפזתי.. אמרתי במקרה ויהיה לי התקף פסיכוטי אני גר 10 דקות מתל השומר אז אני אוכל להגיע ולהתאשפז.. לגבי הפסקת הכדורים בבת אחת אני ניסיתי כבר לעשות את זה בעבר ובסופו של דבר גמרתי במחלקה הפסיכיאטרית קשור למיטה.. אז ככה שאני  יורד במינון בצורה מבוקרת.. לגבי הכדורים שלא גורמים להשמנה.. עוד לא פגשתי כזה כדור.
לגבי הסביבה שלי.. אין לי חברים ואין לי מי שיתמוך בי חוץ מהמשפחה..
אולי תחדדי את השאלה ואני אוכל לענות בהתאם.

תודה לכולם!