מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#היפריקום

עוקבים (2)

תגובות

אורית-זאבי-יוגב
מומחה כמוני
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
10/04/23 10:09

אנונימי יקר, מציעה לך להתייעץ כאן ב״כמןני״ בקהילת רוקחות. רמוטיב מתחיל לעבוד אחרי כמה שבועות כמו כן השפעתו היא בעיקר על דיכאון קל/ בינוני ואתה צודק שיש לבחון אינטראקציות בין התרופות. 

תגובות

פאולה-
04/07/23 20:40

ערב טוב ....

מעל שבוע עם תחושת כבדות בעורף של הראש מרגישה שהולכת בעננים..

לפעמים זרמים בידיים ורגליים 

מאוד לחוצה כל היום חושבת עם מה קורה לי או מה יש בוכה לפחות פעמיים ביום מהתסכול

הייתי במיון חששו ורטיגו 

אחרי זה הייתי אצל א.א.ג אמרה שזה לא ורטיגו ושלחה אותי לנוירולוג אבל אין תורים עד ספטמבר

התקשרתי לרופאת משפחה היום בבכי כי לא יודעת כבר איך להתמודד עם זה ואמרה אולי זה חרדה ושלחה לי לשיאה

איך אפשר לדעת שזה באמת חרדה ולא משהו יותר מורכב 

תגובות

סימה-לבני
02/11/21 22:05

שלום רב,

לתכשיר שמכיל היפריקום, כמו רמוטיב, יש תכונה פרמקוקינטית שמשפיעה על פרוק תרופות אחרות.

במקרה של קנאביס, לקיחה משותפת עם היפריקום יכולה לגרום לכך שהוא יתפרק מהר יותר ולכן ישפיע פחות. באחד המקורות מצאתי שבלקיחה של שניהם ביחד, אם לא מגיעים להשפעה הרצויה, אפשר להגיע למנה כפולה של קנאביס כדי לקבל אותה, וזאת מפני שההיפריקום גורם לפרוק שלו מהר יותר.

לא ראיתי דיווחים על אינטרקציה עם התרופות נוגדות הכאב שהזכרת, אך גם לא בדקתי את כולן. ראי אזהרות בעלון לצרכן כאן. כיוון שרמוטיב, שמכיל היפריקום, נוטה להשפיע על פרוק תרופות, יש לבדוק כל תרופה ותרופה לגופה. גם האנטיביוטיקה שהזכרת לא מוזכרת כבעייתית בשילוב בין השניים.

לעלון לצרכן של רמוטיב הקליקו כאן.

בברכה

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי

https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

 

תגובות

סימה-לבני
01/04/18 9:49

שלום רב,

השאלה היא לאיזה בעייה את מחפשת פתרון.

אם לטיפול בדכאון או חרדה, הרי שבעיות והתנגשויות מדווחת גם עם התרופות האנטידכאוניות המוכרות ממשפחת ה SSRI או ה SNRI.

הכי פחות בעייתיות עם הטמוקסיפן, לפי מאגר Lexi, הם ה Sertraline  וה Venlafaxine . 

לתרופות שמכילות Sertraline ומאושרות בישראל הקליקי כאן

לתרופות שמכילות Venlafaxine ומאושרות בישראל הקליקי כאן.

לא בדקתי בשבילך את כל התרופות, אלא  רק את הנפוצות ביותר.

חשוב לציין שבכל מקום מודגש שעדיף לחפש פתרון לא פרמקולוגי.

במצבך, אפשר להבין מצב של חרדות ואפילו דכאון. יחד עם זאת, כמו שאת יודעת, אפשר גם לחיות טוב והרבה שנים לאחר סרטן שד. ולכן אם עוד לא ניסית טיפול פסיכולוגי, CBT, מאמנת אישית ושאר שיטות שעובדות יותר על שינוי דפוסי התנהגות במצב החדש שאת נמצאת בו, כדאי לך לבדוק אם יעיל עבורך.

למצבים של גלי חום יש המלצה חמה בספרות לנסות אקופונטורה, ולבעיית יובש בנרתיק ההמלצות הן על אמצעים חיצוניים כמו לובריקנטים, וחומרי לחות שאינם מכילים אסטרוגנים.

חוסר תפקוד מיני לאחר סרטן שד הינו נושא שנבדק, ועלול בעצמו לגרום לדכאון. ראי בקישור כאן תקציר עבודה שפורסמה ב 2005 ומתייחסת לנושא. דרגת הלחץ ממערכת היחסים עם הבן זוג היתה הסיבה המשמעותית ביותר שהשפיעה על כל הפרמטרים של פגיעה בתפקוד המיני.

וחשוב לציין, בהקשר לשאלתך, שתכשירים אנטידפרסנטים שונים,  בעצמם גורמים לחוסר תפקוד מיני, שגורם לדכאון. מילכוד!  ולכן גם כאן ההמלצה המרכזית היא פתרונות לא פרמקולוגים.

ואני אוסיף מהכרותי עם הנושא שקבוצות תמיכה של נשים אחרות שהיו באותו מצב, יעילות לפעמים הרבה יותר מכל תרופה או תוסף ואפילו מטיפול פסיכולוגי.

  • את בוודאי מכירה את "אחת מתשע" שהמתנדבות שלה עושות עבודת קודש בעיני, ראי בקישור כאן.
  • קהילת סרטן שד בכמוני, ראי כאן.

ויש בוודאי עוד.

מאחלת לך כל טוב,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"

תגובות

סימה-לבני
03/03/17 15:34

שלום רב,

בבדיקה במיקרומדקס ראיתי שיש דיווחים על כך שבמתן משותף של רמוטיב שמכיל Hypericum עם בנזודיאזפינים, כמו קלונקס Clonazepam הראשון מעלה את קצב הפרוק של השני, וגורם לשני להיות פחות פעיל.
ההמלצה שם היא לעקוב אחר ההשפעה של הקלונקס, ואם מרגישים שהוא חלש מדי, הרופא יצטרך לבדוק ולעשות שינוי במנה שלו.

באותו מקור, לא מצאתי דיווחים על התנגשויות בין אומגה 3 Omega  וגם לא עם מגנסיום Magnesium.

לעלון לצרכן של רמוטיב הקליקי כאן.

בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"
 

תגובות

רונן-חן
11/10/16 14:53

שלא יהיה ספק - אני אפיקורס גמור ולא מתכנן לבקר בבית הכנסת. אני פשוט מאמין שצריך לתת לכל אחד להאמין במה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה.

תגובות

Iwhish
21/08/16 14:23

תודה רבה על התשובות המפורטות. השימוש בקנאביס זה בעקבות כאבי פיברומיאלגיה, ההיפריקום זה עבור דיכאון וחרדות שבדרך כלל מתלווים לפיברו-האם יתכן שהקנאביס מעצים מאוד את הדיכאון והיאוש לרמות קשות?! אם כן האם זה תלוי זן?
תודה רבה!!

תגובות

סימה-לבני
20/02/16 22:30

שלום רב,

היפריקום Hypericum נמצא בשימוש בישראל, כתכשיר לטיפול בדכאון, במרשם רופא, בשם רמוטיב.
לעלון לצרכן שלו הקלק כאן.
מצאתי עוד תכשיר שרשום בישראל, ומכיל Hypericum Perforatum ושמו לאייף 600. לעלון לצרכן הקלק כאן.

לתכשירי ההיפריקום יש נטייה להתנגש עם תרופות רבות, בגלל מנגנון הפרוק שלהם בגוף שקורה באותם המקומות שמתפרקות תרופות אחרות.
זאת אחת הסיבות שלא ניתן לרכוש בישראל את הצמח כצמח, אלא כתרופה עם מרשם רופא.
גם עם התרופות שאתה לוקח, הויאפקס, שמכיל Venlafaxin מתנגש עם ההיפריקום.

אם אתה מרגיש שהתרופות לא מספיק עוזרות לך,
ואם עוד לא ניסית טיפולים התנהגותיים קוגנטיביים, CBT,
אולי תתייעץ עם הרופא לגבי שילוב של CBT עם הטיפול התרופתי.
על פי UPTODATE מדובר בטיפולים שיעילים כמו טיפול תרופתי במשפחת התרופות SSRI.

למידע נוסף מתוך ויקיפדיה, הקלק כאן 
למידע מתוך Medline Plus הקלק כאן. (באנגלית)


בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il 

 

10/01/16 10:49

היי, לאחרונה הפסקתי טיפול ב10 מ"ג סרוקסט (פקסט) לאחר אינספור נסיונות עם תרופות ממשפחת הSSRI שלא הועילו. התרופה עזרה ושיפרה לי את החיים בצורה ניכרת. אלא שאיתה בא גם דיכוי מיני שגרם לי לאחרונה לנסות גמילה לטובת היפריקום.
הגמילה עברה ללא קשיים יוצאי דופן אבל מאז שהפסקתי נחשפתי לעוצמת מחשבות טורדניות שלא חוויתי שנים.
אני חרדה מזיקנה. אני לא מפסיקה לבדוק פוסטים על ניתוחים פלסטים, הזרקות, פילינג ומה לא. ככל שאני קוראת על הנושא אני רק מתבלבלת יותר ולכן זה לא מרגיע את החרדה שלי בכלל. למעשה שומדבר לא מרגיע אותה. היא בכל מקום.
בעבר חשבתי שאני סובלת מבעיה שהבסיס שלה דכאון והיום אני מבינה שהבסיס הוא חרדה והוא משליך לאובססיות שאני לא יכולה לעמוד מולן. זה כאילו אין שום דבר בעולם חוץ ממחשבות על זיקנה. אם עומדת בפניי ברירה של או להרגיש טוב ללא חשק מיני או להרגיש רע וחשק מיני בריא אני מוכנה בכיף לקחת את הברירה הראשונה אלא שאני תוהה אם יש מנוס, תרופה שתעזור לי עם החרדה והמחשבות הטורדניות ולא תהרוג לי את הליבידו. מה שכן, ככה אני לא יכולה. בהשפעת סרוקסט המחשבות הטורדניות נענו בקול פנימי שאומר "אז כשלא אוהב את ההשתקפות שלי במראה אעשה ניתוחים" ועכשיו אני לא מפסיקה לחשוב על זה. לרגע. הצילו

תגובות

אורית-זאבי-יוגב
מומחה כמוני
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
24/02/23 18:23

גרומנו יקרה, התחלתי לכתוב ואז ראיתי שמדובר בפוסט ישן יחסית, מה קורה איתך היום? , רק להדגיש שהטיפול הטוב ביותר באובסססיות משלב טיפול תרופתי וטיפול נפשי מסוג של סי ביב טי. מציעה לכול מי שסובל מהבעיה לטפל בה ויפה שעה אחת קודם כדי לא להנציח את הסבל ואת המחיר הגדול שהמחשבות האלו גובות מאיתנו. מה דעתכם?

תגובות

סימה-לבני
21/11/15 7:30

שלום רב,

 

אכן גם במיקרומדקס מדווח על אינטרקציה בדרגת חומרה MAJOR בין ציפרלקס שמכיל Escitalopram והתוסף היפריקום Hypericum.

לטענתם מתן שני התכשירים ביחד, או כל שני תכשירים שהאחד הינו ממשפחת ה SSRI והשני פועל במגנון פעולה דומה, יכול להגדיל את הסיכון לסינדרום סרוטונין שיכול להתבטא בין היתר בעליה בלחץ דם, עליית חום, התכווצויות שרירים ושינויים במצב המנטלי .

הסבר בעברית עם דוגמאות לאינטרקציה מצאתי בשבילך בכתבה שהתפרסמה בפרמליין ב 2007, בקישור הבא למטה, מופיעה טבלה, http://www.pharmaline.co.il/168699

ההיפריקום מופיע תחת השם St.Johns Wort.

 

זה לא אומר שאסור לך לקחת את שני התכשירים ביחד, לא מצאתי אזהרה כזאת, זה אומר שכדאי מאד שהרופא המטפל העיקרי שלך יידע על כך, וביחד תוכלו לצפות לתגובות חיוביות וגם שליליות , ולהגיב ולטפל בהן במידת הצורך.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

 

 

02/09/15 8:36

אני חיה חמש שנים בלחץ מטורף. לפני כשנה התחלתי לקבל התקפי פאניקה המלווים בתחושות חרדה קשות ודיכאון קשה מאוד עם ניתוקים קוגנטיביים שמהם יצאתי לבד אך מזה חמישה חודשים אני לא מצליחה לצאת מהמצב. אני נוטלת תמציות צמחים של היפריקום וולריאן וצמחים סינים. כמו כן אני עושה דמיון מודרך, התחלתי דיקור דיני ורפלקסולוגיה וכן בשיחות אצל פסיכולוגית. הלסתות נסגרות לי בלילה ואני חסרת שינה. עתה אני נמצאת במצב של דיכאון תמידי המגיע בעוצמותיו בגלים אך אני לכאורה מתפקדת. יש לי כוחות נפש ואני אדם קופצני ושמח מטבעו אך הכוחות מתחילים לאזול. אני אמורה להתחיל טיפול בהיפנוזה בחודש הבא ובינתיים מנסה לצוף.
הייתי אצל פסיכיאטר שקבע שיש לי התקפי פאניקה ודיכאון קוטבי. שלח אותי לבדיקת אי.אי.גי שיצאה תקינה, וקבע שאני צרכיה קלונקס ועוד שני כדורים שלא אמר לי את שמם עד שאשוב אליו שוב עם תוצאות הבדיקה (זאת עדיין אל עשיתי בגלל הפחד מהכדורים).
אני הייתי עמוד הטווח בבית זו שקובעת ומחזיקה הכל, ועתה זה נעלם...
מאוד מאוד מעוניינת לצאת מהמצב הזה ללא תלות בכדור...אני כל היום משחקת אותה כאילו הכל בסדר...אני בפלונטר...

תגובות

iyiy
03/09/15 6:34

אני מציע לך לדבר עם הפסיכיאטר על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). במקרים רבים האפקטיביות של הטיפול הזה איננה נופלת, ולעיתים קרובות אפילו עולה, על טיפול בתרופות.

שיטת הטיפול הקוגניטיבי/התנהגותי מתאימה לטיפול בהתקפי פאניקה/חרדה וגם טיפול בדיכאון.

אם בא לך, קראי באינטרנט על השיטה הזו, חפשי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי או  Cognitive Behaviour Treatment

תגובות

סימה-לבני
02/08/15 15:10

שלום רב,

 

רמוטיב שמכילה Hypericum איננה "בריאה" יותר או פחות מתרופות נוגדות דיכאון אחרות וגם לא יעילה יותר או פחות.

היא עוד תכשיר שנוסף למגוון התכשירים שעומדים לרשות הרפואה, כדי לאפשר למי שלא מסתדר עם תרופה אחת לקבל אחרת.

החברה מנסה למכור אותו כתכשיר "טבעי", כי היום זה IN.

הוא אמנם תכשיר שמכיל תמצית של היפריקום, אך זה כשלעצמו לא הופך אותו ליותר או פחות בריא.

 

אם הטיפול הראשון שהוצע לך לא מתאים לך כי אתה סובל מתופעות לוואי, או שהתאכזבת מהיעילות שלו, אתה יכול לבקש מהרופא שלך מרשם לרמוטיב ולנסות אותו, לבדוק אם יעיל יותר או פחות עבורך.

חשוב!

אם אתה מקבל תרופות נוספות,

כדאי לבדוק קודם לכן אם לאף אחת מהן אין אינטרקציה ידועה עם הרמוטיב.

גם את זה אתה צריך לעשות עם כל תרופה שמציעים לך.

 

לעלון לצרכן של הרמוטיב, שמעודכן ל 2010 הקלק כאן

 

בברכה,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

תגובות

סימה-לבני
02/06/15 16:57

אכן,

 

אולי משרד הבריאות הישראלי מגן יותר על התושבים שלו.

ואכן כך זה גם עם התכשיר מלתונין.

ימים יגידו מי צדק ומי טעה.

כרוקחת, אני חושבת שהתכשיר הזה צריך להנתן כתרופה תחת פיקוח רופא, ולא כתוסף שכל אחד יכול לקחת ואפילו לא יידע שהוא נפגע מתופעות הלוואי שלו.

תודה שעדכנת אותי,

 

בברכה,

 

סימה

 

15/03/15 12:43

שלום. אני נוטל 50 מ"ג בוקר וערב לאחר שבעבר לקחתי 25 מ"ג. רציתי לשאול 2 שאלות



א- מה המינון הנפוץ לתרופה זו ומה המינון המקסימלי המותר?



ב- חשבתי לשלב תרופה זו יחד עם תרופות המכילות תמצית היפריקום 



ממה שקראתי באתר מסוים : 



פרסומים רבים טוענים לריבוי תגובות בין-

תרופתיות עם צמח ההיפריקום. עם זאת, פרסומים

אלה מתייחסים למיצויי היפריקום המכילים ריכוז

גבוה של המרכיב היפרפורין. לאחרונה נמצא

שהמרכיב היפרפורין הינו האחראי העיקרי לתגובות

בין-תרופתיות בתמציות צמח ההיפריקום. מרכיב

זה משפעל את האנזים CYP3A4 , ולפיכך שילובו

עם תרופות המתפרקות על ידי אנזים זה גורם



לירידה בריכוז תרופות אלו בדם. יש לציין כי

שימוש בתמציות היפריקום עם ריכוזים גבוהים של

היפרפורין יכול להוריד ריכוז בפלזמה של גלולות

למניעת הריון. במספר מקרים בודדים היו גם

הפרעות בתפקודי כבד.

חשוב לציין, כי בתרופה שאושרה בישראל על ידי

משרד הבריאות, תמצית היפריקום Ze 117 )שם

מסחרי "רמוטיב"(, קיים ריכוז נמוך ביותר של מרכיב

זה )פחות מ 0.5- אחוז( יחסית למיצויים אחרים.

על כן, לתרופה זו קיים סיכוי נמוך יותר לתגובות

בין-תרופתיות בהשוואה למוצרי היפריקום אחרים

המשווקים בעולם. לראיה, אין עדויות ליחסי גומלין

בין רמוטיב לבין דיגוקסין וגלולות למניעת הריון.

יש לציין כי אין לשלב היפריקום עם תרופות

לאיידס, תרופות לדחיית שתלים )כגון , Cyclosporin

Tacrolimus ( ותרופות לכימותרפיה. כמו כן לא

מומלץ לשלב היפריקום עם תרופות המעלות

את רמות הסרוטונין )כגון SSRIs, SNRIs (, מחשש

לסרוטונין סינדרום.

בישראל מאושרת תמצית היפריקום אחת,

Ze 117 , כתרופת מרשם, תחת השם "רמוטיב"

Remotiv( (. ההתוויה המאושרת היא לטיפול

בדיכאון קל עד בינוני הכוללת סימפטומים כגון מצב

רוח ירוד, חרדה, מתח והפרעות בשינה. רמוטיב

נבדקה במספר מחקרים קליניים מבוקרים וניתנה

לכ 1,700- חולים עם דיכאון קל עד בינוני. תרופות

ה השוואה היו ( 2000 ,Fluoxetine Schrader E (

ו- 2000 ,Imipramine) Woelk H (. המחקרים

מצביעים על כך שרמוטיב שווה ביעילותה

ל- Fluoxetine )פרוזאק( ולנוגד הדיכאון הטריציקלי

Imipramine )טופרניל, פרימוניל(. יתר על כן,

לתרופה פחות תופעות לוואי בהשוואה לנוגדי

דיכאון אלו.



 



 



ולכן שאלתי האם ניתן לשלב והאם את יכולה להמליץ על סוג השילוב



 



תודה רבה



 


תגובות

סימה-לבני
28/03/15 12:06

שלום רב,

אני מקווה שהפעם הבנתי נכון:

1. לפי המיקרומדקס, מצאתי שלתכשיר ציפרלקס שמכיל Escitalopram יש דיווחים על תופעות לוואי שקשורות ללב, בשכיחות נמוכה. תמצא איזכור לכך בעלון לצרכן של ציפרלקס כאן.

לצפיה בבעיות מדווחות של ציפרלקס, אפשר להתרשם באתר TREATO שמציג נושאים שאנשים מדברים עליהם בפורומים של בריאות. את הדאגות שלהם ואת התועלות. הקלק כאן לציפרלקס.

 

2. להחלפת טיפול בין איקסל שמכיל Milnacipram לציפרלקס יש להתייעץ עם הרופא, כי יש שתי אפשרויות:

א. הפסקה הדרגתית של האיקסל, Milnacipram, ובמקביל התחלה הדרגתית של הציפרלקס. מתאים במיוחד במינונים גבוהים, ותלוי בתגובות שהיו לך בעבר במעבר בין תרופה לתרופה. בהפסקה הדרגתית הכוונה, לירידה משני כדורים ביום לשני חצאי כדורים ביום, ולאחר כשבוע אפשר לרדת לחצי כדור ליום, לשבוע עד להפסקה מלאה.

ב. העברה ישירה בין איקסל לבין ציפרלקס. כלומר הפסקה של האחד והתחלה של השני. מתאים בעיקר למינונים נמוכים, ומתוך מעקב צמוד על תגובות לא רצויות.

 

וכאמור, מדובר בתרופות שמחייבות מרשם רופא, ולא יהיה נכון לעשות זאת ללא ליווי של הרופא הרושם.

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

תגובות

סימה-לבני
23/11/14 13:46

שלום רב,

מצאתי בשבילך באינטרנט מספר מוצרים שנמכרים בישראל ללא מרשם רופא ומכילים, לפי הצהרת היצרנים היפריקום, או st John Wort כפי שרשום עליו.

 

כרוקחת, אני מרגישה חובה לעצמי, למרות שלא שאלת, להזהיר מפני לקיחת המוצר מבלי לשתף את הרופא שלך. ולמה?

כי:

א. כמו כל התכשירים ה"טבעיים" אלו הם מוצרים שאינם נבדקים ע"י משרד הבריאות, וכל מה שאת יכולה לדעת עליהם נרשם על ידי החברה שגם מייצרת אותם, בניגוד לתרופה שמאושרת ע"י משרד הבריאות ונבדקת לתכולתה, ומאושרת לשימוש רק אחרי שבטיחותה ויעילותה הוכחו.

ב. היפריקום עצמו יודע לעשות עבודה טובה כפי שכתב פרופ' ויצמן כאן וגם מתוך העובדה שהוא אושר לשימוש כתרופה, רמוטיב ואחרות.

אבל כל הכתבה של ויצמן מדברת על תרופה ולא על תוסף תזונה. לכן חשוב לי לציין שלא מדובר בצמח תמים וחביב, אלא בתכשיר פעיל שכמו כל תרופה יש לו גם תופעות לוואי והוא במיוחד מתנגש עם המון תרופות אחרות!

 

אני מציעה שלפני השימוש תנסי לקרוא את המידע מאתר WBMD. (לצערי לא מצאתי אתר עם מידע אמין וניטרלי מספיק בעברית). שם תוכלי לראות את כל האזהרות לגבי אינטרקציות עם תרופות אחרות, כמו גם אזהרות לגבי בעיות קשב וריכוז ותופעות לוואי אחרות.

למידע נוסף מאתר WBMD

מצאתי מספר מוצרים שמפורסמים בישראל ומכילים תמצית היפריקום. להלן 3 דוגמאות :

1. הקליקי

2. הקליקי

3. הקליקי

כאמור, זוהי רק דוגמא לתכשירים שמתפרסמים בישראל ואין בזה משום המלצה עליהם,

 

יום טוב,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

 


שלום ד"ר,


אני בן 28, לא מעשן, משקל תקין


מזה כ - 10 שנים טופלתי ב - SSRI'S/ SNRI'S / DNRI'S שונים בשל הפרעות דכאון ופאניקה. במקביל לטיפול, מזה כ - 5 שנים סובל מהפרעות בתפקוד המיני. לרבות קושי בהגעה לזקפה, קושי בשמירה על זקפה, בעיה ברגישות / הולכה - גם אם עומד לי או מוצצים לי אני לא כ"כ מרגיש וקצת בעיות חשק (אולי משניות לתקופה הארוכה בה התפקוד לקוי).


בדיקות הורמונליות תקינות. ניסיתי ויאגרה וסיאליס שגרמו לי תופעות לוואי רבות ולא הועילו. 


מזה כ - 3 חודשים הפסקתי את הטיפול התרופתי ועברתי לטיפול טבעי ברמוטיב (היפריקום) ואין הטבה. 


כל הרופאים שהייתי אצלם רק דיברו איתי ולא עשו לי בדיקות כמו ריג'יסקן או US להערכת דליפה ורידית. 


לאחרונה (מאז הפסקת הטיפול) הייתי אצל אורולוג שהתעקש שאין טעם בבדיקות עד שיחלפו לפחות 5 חודשים (כי הייתי 10 שנים בטיפול שאולי עדיין משפיע). מה דעתך? האם יש משהו בדבריו או שכדאי להתעקש אצלו או אצל רופא אחר?


 


אני כבר ממש מיואש מזה, נא עזרתך


תודה

תגובות

שלום רב.

גם אני סבור שאין צורך בשום בדיקות עזר, אין סיבה שהטיפול התרופתי ייצור דלף ורידי.

נשמע שהבעיה היא מצבך הנפשי ולא הטיפול התרופתי, או בעיה אנטומית כלשהיא והייתי מתמקד בזה.

תופעות הלואי של הטיפול אמורות לשכוח במשך הטיפול והייתי מנסה במקביל לטיפול הנפשי למצוא טיפול עזר לזיקפה שאתה לא מגיב אליו עם תופעות לוואי .

בהצלחה !

תגובות

סימה-לבני
28/11/13 0:28

אלי שלום,

 

הצירקדין הינה תרופה להשריית שינה שפועלת על המחזור הביולוגי (הצירקדיאני) הטבעי של ערות ושינה שנשלט אצל האדם הבריא ע"י המלטונין. התרופה מיועדת למבוגרים שאצלם רמת המלטונין הטבעית יורדת. ולכן מאושרת לשימוש לבני 55 ומעלה.

ההתוויה הרשמית היא שהיא מיועדת לטיפול קצר בנדודי שינה שמאופיינים באיכות שינה ירודה.

להתוויות של משרד הבריאות הקלק כאן.

 

רמוטיב הינה תרופה שנועדה לטיפול בדכאון ומבוססת על הצמח היפריקום.

בין ההתוויות המאושרות לה ע"י משרד הבריאות היא נתנת גם למקרים שמתקשים להרדם או מתקשים לשון כל הלילה בגלל דכאון, חוסר מנוחה פנימי, לחץ ושינויים במצב רוח. ראה התוויות שמשרד הבריאות אישר כאן.

 

את העלון לצרכן של כל תרופה תוכל למצוא בקישור אם תקליק עליה,

Circadin שמכיל MELATONIN

Remotiv שמכיל HYPERICI HERBA EXTRACTUM SICCUM

 

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il 

תגובות

הי חנה. אני מציעה לך להפנות את השאלהלפורום רוקחות ותרופות והם יתנו לך את התשובה המהימנה ביותר אם עדיין לא תרגישי בטוחה בתשובה אני אפנה אותה גם לד"ר רפי שטרייכר כאן בקהילה. בהצלחה בינתיים. אורית

תגובות

סימה-לבני
18/03/13 23:57

שלום רב,

 

רמוטיב מכיל Hypericum.

 

התכשיר רשום בארץ גם להשריית שינה, כפי שניתן לראות בעלון לצרכן שלו.

 

במאגר ALTMEDEX של מיקרומדקס, מצאתי שיש דיווחים על כך שההיפריקום משפר שינה, אך המנגנון הוא בכך שהוא מרגיע מתחים ונוגד דכאון. בדיווח על ניסוי שנעשה לבדיקת האפקט שלו על שינה, לא נמצא שהוא עוזר להרדם וגם לא מאריך את משך השינה.

 

עד כמה שזה נשמע משונה, יש שם גם דיווח על תופעת לוואי של הפרעת שינה, צורך בפחות שינה, וכדאי לשים לב לכך.

 

התכשיר מחייב מרשם רופא ואיננו בסל התרופות. ראה מידע מאגתר משרד הבריאות.

 

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

תגובות

הי. האמת, אני חושבת שחבל על כל רגע. אתה מתאר מצב של חרדה תמידית. אין המדובר בחולשה אלא בהפרעה הדורשת טיפול. לפסיכיאטר ניתן ללכת דרך הקופה אינך צריך לשלם דבר. כל מה שאתה צריך זה לאזור אומץ, לקבוע תור וללכת. אני לא יודעת למה דווקא החלטת על צמח ההיפריקום כתרופה מאוד יכול להיות שדווקא תרופה כמו ציפרלקס תעשה את העבודה טוב יותר. אינך צריך להתבייש במה שאתה מרגיש - זה קורה לרבים וטובים ואין בכך דבר האומר על אישיותך ויכולויותך. אנא טפל בעצמך ותתחיל לנשום כמו בנ אדם.... אורית