#פנרגן
עוקבים (0)
תגובות
תגובות
תגובות

02/01/21 19:09
שלום רב,
התשובה היא "כן" מותר לקחת את כל אלה שרשמת האחד עם השני, אבל חשוב להבין שיש להם השפעות הדדיות זה על זה, ולעקוב כדי להגיב נכון.
ומהן אותן השפעות?
- טגרטול היא תרופה שיש לה השפעה על פרוק של תרופות אחרות. אם לוקחים טגרטול, אזי התרופות הבאות עלולות להתפרק מהר יותר מאשר אם לא לוקחים טגרטול. המשמעות של פרוק מהיר יותר היא שהאפקט שלהן עלול לרדת. ברשימתך יש חמש תרופות שבגלל הטגרטול אולי מסולקות מהגוף מהר מדי, ולכן פחות פעילות, ואלה הן: מירו, אינווגה, לוסטרל קלונקס וגם בונדורמין. כדי שלא לאבד את יעילותן, הרופאים נאלצים לפעמים להעלות את המינון שלהן כאשר הן ניתנות לבד, ולפעמים פשוט להחליף אותן בתרופה שטגרטול לא משפיע על הפרוק שלה.
- יש לך ברשימה חמש תרופות שיכולות להשפיע על הלב, ולכן עליך לבקש בדיקות א.ק.ג. תקופתיות, כדי להבטיח שלא יהיו לך הפרעות קצב, והשפעות אחרות שיכולות להיות מסוכנות. התרופות שמשפיעות על הלב הן: אנטומין, אינווגה, לוסטרל, מירו, פנרגן.
- יש לך ברשימה כמה תרופות שיכולות להעלות רמות סרוטונין לרמה שיכולה להיות בעייתית ולגרום לסרוטונין סינדרום. התרופות הן לוסטרל , מירו, אינווגה, פנרגן. במקרה זה עליך לעקוב ולוודא שלא מופיעות תופעות לוואי שיכולות להיות שייכות לסינדרום הזה, כמו התכווצויות שרירים, רעד, חום ואחרות. עוד מידע על סינדרום סרוטונין תוכל למצוא בקישור כאן.
סיכום
כאשר לוקחים תרופות, יש מטרה חשובה והיא להרגיש טוב יותר מאשר כשלא לוקחים את התרופות, אלא שככל שלוקחים יותר תרופות כך יש לזה מחיר של התנגשויות ותופעות לוואי. ולא חשוב אם זה תרופות להורדת לחץ דם או תרופות אנטיפסיכוטיות.
במקרה שלך, ההתנגשויות ידועות מראש, ולכן עליך לשים לב לנושאים שהוזכרו למעלה, המעקב אחר הלב והסימפטומים של עודף סרוטונין. לגבי התרופות שהטגרטול משפיע על הפרוק שלהן, כדאי לך אולי לקחת את הרשימה ולשוחח על כך עם הרופא שלך. הוא יכול לנסות לבחון תרופות דומות שהטגרטול לא גורם להן להסתלק מהגוף מהר יותר, או לבחון אפשרות למינון גבוה יותר אם באמת אתם מרגישים שהן לא מספיק משפיעות.
מקווה שעניתי לשאלתך,
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"
תגובות

28/04/20 17:29
שלום רב,
רשימת התרופות שרשמת איננה מאפשרת תשובה של כן או לא, שכן אין ספק שהרשימה נבנתה עבורך במשך הזמן, כשבכל פעם מוסיפים תרופה כדי לתת מענה למשהו שאתה התלוננת עליו.
אם תשתמש במחשבון רגיל של אינטרקציות בין תרופתיות, כמו זה שנמצא חינמי בקישור שכאן, תמצא שיש לך תרופות שמעלות סיכון לסינדרום סרוטונין, ויש אחרות שמעלות סיכון להפרעות קצב ובעיות לבביות, גם תגלה שיש לך תרופות שמפריעות אחת לשניה בכך שמורידות את הרמה בדם של השניה, ויש אחרות שמתקנות את ההפרעה הזאת בכך שמעלה את הרמה בדם בחזרה.
מכאן שאינטרקציות יש תמיד, לכל רשימת תרופות, ועל השאלה אם הן רעות או טובות בשבילך, ניתן לענות רק אם מחברים לבדיקה את התועלת הקלינית של כל הטיפול.
כלומר, עליך לשאול את עצמך קודם כל, האם כל התרופות האלה נחוצות לי? האם הן יעילות עבורי?
ואם התשובה תהיה "כן! מצבי איתן הרבה יותר טוב מאשר מצבי בלעדיהן", זה אומר שהרופאים מצאו את ה"קוקטייל" המתאים של טיפול תרופתי שמתאים בדיוק לך ולמצבך.
אם התשובה היא "לא... מצבי איתן הרבה יותר גרוע מאשר בלעדיהן", אזי יש מקום לחפש ניהול מחדש של המחלות הפסיכיאטריות שלך, לשקול לפנות לאשפוז מרצון, ולבקש שיאזנו אותך מההתחלה. זה משימה קשה, אבל יתכן שנחוצה במקרה שהטיפול איננו מספיק יעיל.
סיכום
מצטערת שאינני יכולה להיות יותר ספציפית במסגרת הזאת, אך אני מקווה שהבנת את רוח הדברים.
מדובר באיזון תרופתי עדין שאמור לשפר את מצבך, ואין משמעות לאינטרקציה זו או אחרת גם אם היא כתובה בספרות. כי אם השילוב עובד בשבילך, זה מה שצריך להיות וזה נלקח בחשבון.
בברכה,
סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"
תגובות

06/04/20 16:31
שלום
לאחר בדיקה במספר מאגרי מידע, אכן נמצאו אינטראקציות בין התרופות שאתה נוטל, אך האינטראקציות הן לא על רקע הפחתת יעילות התרופות האנטי-פסיכוטיות.
חשוב להיות עירני למספר דברים, להיות במעקב אצל הרופא המטפל ולעשות בדיקות שגרתיות בתדירות שהרופא קובע, על מנת לוודא שהטיפול בטוח ולא גורם לנזק.
להלן מספר דברים שחשוב לשים עליהם דגש:
· לבדוק שהלחץ דם והדופק מאוזנים ולא נמוכים.
· להיות עירני לכמה תופעות כמו חוסר קואורדנציה, בלבול, סחרחורת, חולשה, תחושת עצבנות, רפלקסים מוגברים, רעד, הזעה, אישונים מורחבים ושלשול.
· לבצע בדיקת א.ק.ג.
בנוסף לכך היעילות של תרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי דיכאוניות נמדדת בעיקר לפי התגובה והתחושה של המטופל, אם אתה מרגיש עצבנות יתר, חרדה, מתח ומצב רוח ירוד יש לדווח לרופא על מנת לנסות להתאים טיפול אחר יותר יעיל.
איחולי בריאות,
אמיר
רוקח
סטודנט לרוקחות קלינית
אוניברסיטרת בן גוריון
תגובות

04/05/19 11:22
בוקר טוב ושבת שלום צוריאל, לבי אתך בחוויה הקשה הזאת שתיארת. ואני מקווה שעכשיו אתה כבר אחרי, ואולי אפילו החיים חזרו למסלולם..ההתנהגות של אחיך מעידה על קושי בתוכו, שהוא לא מצליח להכיל. אלימות היא תמיד תוצאה של חולשה ולא של כוח, וכנראה שהיא נובעת מחוסר יכולתו להכיל את מה שקורה, ולהבין זאת. להבדיל אלף הבדלות, גם הריצה שלך אל הכדורים, מעידה גם היא על מחשבה שמשהו בך לא בסדר, ואתה מקווה שהכדורים יעזרו לך לתקן את הפגום.. הדרך להתמודד עם הדרך המיוחדת שאתה ובעזרתך גם משפחתך עוברים, עוברת דרך ההבנה, שאנחנו לא יודעים שמשהו בסדר או לא.. בכל דרך וגם בדרך הזאת יש שערים להבנות נפלאות ולאהבה ולאור.. רק צריך להתבונן ולהקשיב ולזרום.. אני מקווה שכשמיהרת אל הכדורים, זכרת את מה שהרופא שקבע את המינונים והזמנים קבע. ותמיד נכון לא להיחפז מדי, אלא לספור עד 10 ואז לקחת את מה שנקבע. ואני רוצה להוסיף, שהדרך להתקרבות לאחרים, עוברת תמיד דרך תקשורת, הקשבה לזולת והבעת עצמנו. מובן שאלימות ולהיכנס למחבוא הם ההפך מתקשורת, וכדאי להקשיב ולמצוא דרכים לתקן את ההפרעות האלו ולתת לתקשורת להמשיך לזרום ולרפא.. ואני רוצה לסיים בשמחה על כך שאתה מתקשר אתנו, וכך מתרגל את הכוח שלה לרפא.. ושבת שלום לך אח יקר
תגובות

03/12/17 21:13
מה היה בסוף ?
תגובות

מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
18/03/16 8:44
היי בלבולנת
לכל תרופה יש תופעות לוואי ועל הנוירולוג בשיתוף המטופלת לבצע הערכה ולקבל החלטה האם התועלת גדולה מהסיכון. אני שמח לקרוא כי את חשה שהנוירולוגית שלך עוקבת, קשובה ומעדכנת בכל דבר. כפי שרונן ציין ההטבה אינה מיידית, אלא נראית לאורך זמן - הטיפולים מונעים התדרדרות, מפחיתים את ההתקפים והפעילות הדלקתית ובכך מאפשרים לגוף לשקם את עצמו. אלו תהליכים איטיים שקשה להבחין בהם, לכן קשה מאוד לדבר על יעילות הטיפול לפני ניסיון של חצי שנה עימו.
בהחלט ניתן להבין את הבלבול וחוסר הודאות שאת נמצאת בה לאור התופעות שחשת. ממה שכתבת אני מתרשם שאת נמצאת תחת מעקב הדוק ומקצועי, אך במידה והספקות מטרידות אותך אני ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת כדי שתהיי בטוחה שאת תחת הטיפול הנכון ביותר.
ובבקשה, תמשיכי לעדכן אותנו, אני מאמין שעוד רבים יוכלו ללמוד מניסיונך.
תגובות

14/02/22 22:23
היי מה איתך היום? אני קיבלתי זריקת פנרגן פעמיים אבל לא לאלרגיה אלא להתקף חרדה קשה.. תופעת הלוואי היחידה שהייתה לי זה סימן כחול במקום ההזרקה.. מקווה שאת/ה בטוב היום