מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
    מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
  •  לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
     לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
  • השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
    השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
  • טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
    טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
  • מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
    מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
  • אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
    אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
  • היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
    היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
  • הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
    הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
  • חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
    חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
  • תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
    תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
  • מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
    מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
  • הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
    הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
  • מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
    מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
  • פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
    פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה

#פינוי כלייתי

עוקבים (0)
26/06/18 11:24

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
27/06/18 17:59

שלום לפונה, החרדה שלך ניכרת היטב ומובנת אבל מדובר במחלה כרונית ולכן טוב לקחת נשימה עמוקה ולקבל החלטות בשיקול דעת ורוגע. שיחות לגבי שינוי טיפולי כדאי לעשות במרפאה ולרוב אין בעיה להמתין לביקורת מסודרת לצורך שיח. חשוב להבין מהרופא יתרונות וחסרונות של כל חלופה לטווח הקצר והארוך ולקבל החלטה יחד, כצוות. מקווה שבמהרה תגיעי לעמק השווה עם המחלה ועצמך לגביה, הרי אין מניעה לחיים טובים ומאושרים וארוכים גם עם מחלת קרוהן! בהצלחה. דן טרנר

תגובות

אפרת.651
26/10/18 22:30

תודה רבה על ההתייחסות והעצה, אני מאמצת אותה . הפסקתי אתמול בערב לקחת את התרופה ( טרם קראתי את תגובתך) כיוון שהרגשתי שעם נטילת התרופה בצהרי היום המצב החמיר- אולי צירוף מקרים) היום לא לקחתי כלל תרופות פרט למשככי כאבים. אני עדיין מרגישה חולה עם סחרחורות וצמרמורות קור הולכות ובאות. אולי זה ויראלי ואולי לא. תודה רבה עזרת לי מאוד.

תגובות

חזי-יזרעאלי
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
25/06/18 21:47

ערב טוב, נשמע שעברת הרבה חוויות לאחרונה. מתן מקום לעיבוד של החוויות יכול לסייע בתהליך ההתמודדות עם המחלה בפרט ולתרום לאיכות החיים ולרווחה הנפשית בכלל. לרוב מכוני בגסטרו יש פסיכולוג.ית בצוות בעלות מופחתת או ללא עלות. ממליץ ללכת לפגישת ייעוץ בנוסף להתלבטויות בעניין התרופה. בהצלחה!

תגובות

לא הייתי סומכת על המלצות של נטורופאת בנוגע לתרופות . יעוץ והמלצה על תוספי תזונה כדאי שיעשה במסגרת אישית שתוכל להתאים את התוספים למצבך הרפואי , הרגלייך , העדפותייך וכו' ובעיקר להשיג תוצאות שניתן לצפות

תגובות

שלום מאיר,

סטרואידים כגון פרדניזון הינם תכשיר יעיל למדי כטיפול לקוליטיס כיבית פעילה בטווח הקצר. במידה ויש צורך בטיפול חוזר בסטרואידים מקובל לשקול תוספת תכשירים נוספים כגון אימורן (אזאטיופרין) כפי שקיבלת, או טיפול ביולוגי.

במידה והטיפול בסטרואידים אינו משפיע או משפיע חלקית, כדאי לדון עם הרופא/ה המטפל/ת בסיבות האפשריות לכך, וישנן מספר סיבות כאלו (מחלה פעילה למרות טיפול, זיהום-למשל חיידקי או ויראלי, שימוש בתכשירים תרופתיים במקביל כגון מקבוצת ה NSAIDS, ועוד). ההתייחסות מבחינת הבירור והטיפול לכל אחת מהאפשרויות היא שונה. כיון שתחילת ההשפעה המיטיבה של אימורן צפויה רכ כ 10-12 שבועות לאחר התחלת הטיפול, באם לא תהיה השפעה משמעותית של הטיפול בסטרואידים (שאחרי שבועיים במינון גבוהה צפויה) כדאי כאמור לדון עם הרופא/ה בהמשך הבירור/טיפול.

מאחלת התאוששות מהירה וכל טוב ד"ר איריס דותן

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
29/05/15 13:47

smiley

לפתוח שמפניות רצוי כל יום ללא קשר לתגובה לטיפולים תרופתיים. קיימות תרופות והתערבויות שונות שעוזרות וצריך "לשחק" איתם עד שמגיעים לרגיעה מלאה. זה בהחלט אפשרי ורק צריך סבלנות והתמדה. עם זאת לעתים מה שעובד היום לא יעבוד מחר וצריך המשך ניטור ושינוי תוך כדי תנועה לפי הצורך. התרופות כולן נכון להיום לא גורמות למחלה להעלם אלא רק להכנס לרגיעה עמוקה ומתמשכת. שמח שנראה שאתה מגיע לזה. רק אדגיש שחשוב לוודא רגיעה אנדוסקופית (mucosal healing) ולא רק רגיעה קלינית.

המשך הצלחה ובריאות. 

דן טרנר, שערי צדק. 

תגובות

סימה-לבני
27/05/16 14:12

שלום רב,

המענה לשאלתך נמצא בסיפא של הכתבה בויקיפדיה.
התרופות החדשות יחסית מכילות רק 5-Aminosalicylic 

במאגר משרד הבריאות תמצא אותן כאן.

לכל תרופה יש את ההתוויות שלה.

לתשובה שנתתי באותו עניין כאן בפורום ב"כמוני", עם השוואה בין התכשירים השונים, הקלק כאן.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il 

 

28/07/16 22:34

אני ממש זקוקה להתייעצות ועזרה
אני בת 24 עם מחלת קרוהן של האיליאום הסופי (לפחות כך נקבע באבחון) במשך ארבע שנים.
אני מטופלת בסלאזופירין אמורה לקחת ארבעה כדורים אבל בפועל לוקחת 2, ובפורינטול כדור אחד על אף שהומלץ לי כדור וחצי אך כשלקחתי כדור וחצי הרגשתי לא טוב ולכן הורדתי לאחד.
לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש כאבי בטן נוראיים הבטן הייתה נפוחה בטירוף היו לי צרבות בחילות וקשיים ביציאות. לאחר שיחה עם אחות במרפאת הגסטרו הוסבר לי שזו כנראה חסימה או היצרות ולכן יש להגיע לבית חולים במידה וזה לא יעבור ולעבור לתזונה דלת סיבים. לאחר יומיים של התפתלות מכאבים ותזונה של מרק וקולה בלבד, כנראה שהשתחררה לי החסימה מבלי שהלכתי לבית החולים והתחלתי לשלשל. מאז אני לא אוכלת ירקות ופירות, אוכלת רק מרק לחם לבן קצת גבינה וטונה ולפעמים ירקות מבושלים שזה קישוא תפוח אדמה בטטה.. לפני שבוע בדיוק הייתי אצל רופאת הגסטרו לאחר שהרגשתי מאד לא טוב והיא המליצה לי על אשפוז כיוון שאני סובלת מחום נמוך ריר וגם בצואה וחולשה וכאבי בטן. סירבתי להתאשפז והתחלתי טיפול של 40 מג פרדניזון למשך עשרה ימים ולאחר מכן הפחתה של 5 מיליגרם כל שלושה ימים, מטרוגיל 250 מג שלוש פעמים ביום למשך שבוע וציפרודקס 500 מג פעמיים ביום. יש לציין שהcrp שלי היה 0.09 בבדיקות הדם. התחלתי בחמישי שעבר את הטיפול, וביום שבת התחלתי להרגיש רע מאד והחלטתי להפסיק את הציפרודקס כיוון שהרגשתי דופק מואץ כאבים בחזה סחרחורות תחושת עילפון גזים בחילות אבל בעיקר תחושה של לפני התקף לב. המשכתי בלקיחת הסטרואידים והמטרוגיל והתחלתי להרגיש טוב יותר. הדם בצואה עבר אך עדיין נשאר חום נמוך כלומר עד 37.5 שהולך ובא במשך היום. יש לציין שבשיחות עם רופאת המשפחה ואחות הגסטרו נאמר לי שאני צריכה להתאשפז כי כרגע אני לא מטופלת אם הפסקתי על דעת עצמי את הציפרודקס. ביום שני לאחר שיחה עם רופאת המשפחה החלטתי לנסות לקחת שוב ציפרןדקס ולראות האם התופעות יחזרו אתמול הרגשתי שוב את תופעות הלוואי והפסקתי שוב את הציפרודקס. אני עדיין עם חום נמוך (בעצם זה כבר 10 ימים שהחום קיים) עדיין יש לי ריר בצואה וכאבי בטן קלים ובעיקר תחושת לחץ כזו בבטן התחתונה הימנית. יש לי חולשה נוראית. החלטתי היום לנסוצ להעלות את הפורינטול והסלאזופירין למינון שנקבע לי. אני ממש מיואשת אובדת עצות אני מרגישה שאני לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה רע ואין לי מענה במרפאת הגסטרו כיוון שיש לי תור לרופאה רק ביום חמישי הבא כלומר עוד שבוע מהיום. אני כן מרגישה שיש שיפור מסוים אך עדיין אני מרגישה רע. חולשה כאבי שרירים דיכאון חום ריר בצואה וכאבי בטן קלים. רציתי שתעזרו לי ותאמרו לי מה לדעתכם עלי לעשות. אני לא רוצה להתאשפז כיוון שאני לא חושבת שזה מה שיפתור את הבעיה כמו כן אני רק מהמחשבה על להתאשפז מרגישה רע יותר. כמובן שאם אין ברירה אעשה זאת אבל לא מרגיש לי שזה הפתרון. עשיתי צילום בטן וחזה שיצאו תקינים אתמול.
מה לדעתכם אוכל לעשות על מנת לשרוד שבוע?
אודה מאד למי שישיב לי

תגובות

פרופ--דן-טרנר
מומחה כמוני
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
29/07/16 17:49

מציע למלא אחר הוראות הרופא המטפל...במקרה זה רופאת המשפחה ביקשה להגיע למיון.