מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
    מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
  •  לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
     לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
  • השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
    השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
  • טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
    טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
  • מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
    מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
  • אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
    אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
  • היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
    היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
  • הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
    הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
  • חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
    חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
  • תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
    תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
  • מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
    מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
  • הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
    הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
  • מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
    מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
  • פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
    פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה

#סרוקוול בהריון

עוקבים (0)

תגובות

ד-ר-מיכאל-ויינריב
מומחה כמוני
1. מנהל שירות לאורולוגית נשים, נוירו-אורולוגיה וכירורגיה שיחזורית של רצפת האגן במחלקה אורולוגית, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא 2. מנהל מרפאה פרטית לטיפול בהפרעות במתן השתן ואי שליטה, בית דור רופאים, כפר סבא 3. עורך אתר www.urologyisrael.com 4. יועץ אורולוגי ומנתח בכללית מושלם/פלטינום, מאוחדת עדיף/שיא 5. אורולוג ומנתח בקופת חולים לאומית  
09/12/21 16:16

פורום זה דן התסמונת שלפוחית רגיזה. בדיקת ציסטוסקופיה במקרה של דימום נעשית לשלילת גידול ממאיר בדרכי השתן.

אורולוג שמתעסק בגידולים בדרכי השתן הוא מומחה באורו-אונקולוגיה. אתה מוזמן לברר את שאלתך אצל אחד מהם. בברכה

 

 

13/07/21 4:42

אתמול עברתי בדיקת ציסטוסקופיה
הבדיקה היתה כואבת מאוד וזה בלשון המעטה. כאבי תופתתת היו לי בזמן שהרופא שם את הגל סיכוך וזה התגבר ונהיה חד יותר כשהרופא התקדם לכיוון שלפוחית השתן. השיא היה כשהרופא מילא את שלפוחית השתן. כאב ברמה כזו שצרחתי שם כמו מטורף מרוב כאבבבבבבבב. כאב שבא למותתת

הרופא כתב שהכל בסדר אין שום ממצא פתולוגי. ואני כבר אובד עצות מצד אחד יש לי כאבים מצד שני הרפואה לא מוצאת פתרון לכאבים אלו.

לאחר הבדיקה לא יכולתי להשתין למשך מספר שעות רב. אחר כך טיפה יצא ועוד טיפה. וזה שורף למות. וגם יש דימום קל בעת התחלת ההשתנה הדימום הוא בהתחלה רק לא יודע אם זה בסדר. ממש טיפה לא דימום חזק ממש קל שיוצא ביחד עם השתן

לא מאחל לאף אחד לעבור בדיקת ציסטוסקופיה למה זה כאבי תופת. רופא לא יוכל להבין את הכאבים שחווה מטופל.
המוזר הוא שחלק מאלו שעברו את הבדיקה בכלל נראו שהכל טוב ושהם לא הרגישו בכלל כלום אז למה אני הרגשתי??

האם יש לי שלפוחית כאובה? נוירוגית? רגיזה? טרשת?

תגובות

שרון10030
21/07/21 11:01

בדיקת ציסטוסקופיה 

אינה בדיקה פשוטה , היא קצת כואבת ומורכבת. 

מכניסים מצלמה דרך השופכן עד לשלפוחית השתן. 

המטרה לראות שאין דברים שלא צריכים להיות בשלפוחית. 

לאחר הבדיקה לוקח כמה ימים עד שחוזרים לשתן באופן רגיל. היום יומיים הראשונים קצת קשים. וכואבים. 

למצנתרים שבנינו המצב מוכר ולכן אין כאב בבדיקה. 

למי שלא מצנתר זה מאוד כואב. 

אבל פרט לכאב אין הרבה מה לעשות . הכאב יעבור ותחזור לשתן באופן רגיל. 

בהצלחה. 

15/02/18 20:32
בן-36

שלום
כבר כמעט חודש יש לי דם בשתן ללא כאבים מידי פעם צריבה קלה ,פעם אחת צריבה יותר חזקה כשהדם מופיע בסוף מתן שתן לפעמים עם קרישי דם.
יש לי ברקע קרוהן כבר עשר שנים כרגע נמצא ברימיסיה.
עשיתי בדיקות דם ושתן הבדיקת שתן תקינה( אין צמיחה)
בדיקות הדם צירפתי קובץ
Crp 1.57 קצת גבוהה כנראה בגלל הקרוהן
המוגלובין a1c 6.7 זה לא חדש יש כנראה טרום סוכרת
ביצעתי גם בדיקת ct להלן התשובות:
הכל תקין חוץ מההסבר של הכליות
במונח וגודל תקינים,פרנכימה שמורה.הודגמה אבן זעירה כ5 מ״מ בגביע תחתון ובגביע אמצעי של כליה שמאלית. לא הודגמו סימנים של הידרונפרוזיס בשתי הכליות
ביצעתי גם בדיקת ציסטוסקופיה שנמצאה תקינה בתאריך 19/7/17
שאלותיי הם:
1)מכיוון שעדיין יש דם בשתן למרות שפחות
מה זה יכול להיות?
2) האם בגלל שעדיין יש דם בשתן חודש כמעט
יש צורך ללכת למיון?
3)האם יכול להיות שזה בגלל האבן הקטנה שצוינה בסיטי ?
חשוב לציין שהאורולוג הפנה אותי לנפרולוג
אבל יש לי תור לעוד חודש וחודש במצב הזה אני ייצא מדעתי
בבקשה תענו לי אני ממש לחוץ

תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
22/02/18 10:40

שלום, לפי בדיקות הדם ששלחת התפקוד הכלייתי שלך הוא טוב. חשוב לראות את בדיקות הקריאטינין הקודמות כדי לדעת האם הקריאטינין הנוכחי הוא הערך הרגיל אצלך או שמדובר בעליה בקריאטינין. מבחינת הדם בשתן (המטוריה). ייתכן והיא קשורה לאבן הקטנה שהודגמה בבדיקת הסיטי. ישנן גם מחלות כליה אשר גורמות להמטוריה. חלקן מחלות גנטיות אשר גורמות לפגיעה במבנה של תאי הכליה, וחלקן מחלות הנובעות מתהליכים אימונולוגים שונים (כולל מחלת crohn). תמיד צריך לוודא בנוסף לכך, כי לא מדובר בתהליך גידולי. לשם כך בדרך כלל שולחים בדיקת שתן לציטולוגיה. אני מניחה שהאורולוג שבדק אותך שלל אפשרות זו ולכן שלח אותך לנפרולוג. לפי הבדיקות ששלחת, התפקוד הכלייתי שלך טוב ולכן אני חושבת שאתה יכול להיות רגוע עד התור לנפרולוג בעוד חודש.

תגובות

דר-דניאל-קייזמן
מומחה כמוני
ד"ר דניאל קייזמן, מנהל היחידה לגידולי דרכי השתן במערך האונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב). מומחה ברפואה פנימית, אונקולוגיה רפואית, ובאונקולוגיה של הערמונית, שלפוחית השתן, כליות ואשכים. בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, התמחה ברפואה פנימית ובאונקולוגיה רפואית במרכז הרפואי תל אביב. התמחה בגידולי דרכי השתן במרכז הסרטן המוביל ג'ונס הופקינס בארצות הברית. חבר באיגודים אונקולוגיים בארץ ובעולם, הינו חוקר ראשי במחקרים בסיסיים וקליניים רבים ושותף במחקרים בינלאומיים בתחומי סרטן הערמונית, כליה, כיס השתן ואשכים. מחקריו פורסמו בעיתונים רפואיים מובילים והוצגו בעשרות כנסים בין לאומיים.
05/02/18 21:18

שלום כיום אין בדיקה מסוג כזה שמחליפה ציסטוסקופיה תקופתית כמעקב בברכה, ד"ר דניאל קייזמן

07/06/17 16:21

אני בת 48, עד חודש ספטמבר הייתי אישה בריאה וחזקה, בוקר אחד חליתי בדלקת שתן דמית, קיבלתי אנטיביוטיקה באבקה, שאחרי הגעת תוצאות בדיקת השתן התבררה כלא מתאימה, לכן קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת ספציפית לחיידק שנמצא. הדלקת חלפה, אך בשל היסטוריה של ממאירות בדרכי השתן במשפחה אורולוג שלח אותי לציסטוסקופיה שהייתה תקינה, וכדי להיות בטוחים גם לסיטי בטן שגם היה תקין.
יש לציין שבתקופה עד הסיטי והציסטוסקופיה הייתי בחרדה והחלו אצלי בחילות ואפיזודה של צרבת אחת קשה. לאחר מכן החלו אצלי בעיות עיכול, יציאות ללא התרוקנות מלאה והתכווצויות מעי, גרפסים ,שריפה בבטן העליונה, צריבה קשה בירכיים, בזרועות בעורף , בגרון ובאף (שחלפה בינתיים), אובדן תאבון שבעקבותיו ירידה במשקל. נשלחתי לסיטי בטן נוסף שכלל גם מעיים היה תקין. נשלחתי ע"י הגסטרואנרולוג לבדיקת גסטרוסקופיה שמצאה גסטריטיס כרוני בשל חיידק הליקובקטר ודלקת בוושט בדרגה 1 ולבדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה. קיבלתי טיפול משולש שאחריו הרגשתי 40 יום טוב, רק שלאחר מכן צצו תופעות חדשות ומזה כחודשיים אני סובלת מצואה רכה, לשון לבנה ושעירה, פה שורף כולל שפתיים, טעם מר בפה, צריבה בפנים, בעפעפיים ובעיניים לסרוגין, אדמומיות בפנים מסביב לאף, טשטוש בראייה, כאב עיניים, עיניים דומעות, עיניים דביקות בבוקר, כאב ראש ומצח, כאב גב תחתון ואגן.
לאורך כל התקופה כל תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות, א.א.ג תקין, פה ולסת תקין, גניקולוגיה תקין, צילום אגן תקין, בדיקת עיניים תקין, שיקוף ריאות תקין. ביקור חוזר אצל שני גסטרואנטרולוגים אחד מהם אמר שאלה בעיות תפקודיות של מערכת העיכול והשני אמר שבעקבות הטיפול האנטיביוטי שקיבלתי בחצי השנה האחרונה השתבשה פלורת המעיים, לכן יש מעי רגיז ותופעות לוואי רחבות. רופאת עור שלחה אותי לבצע משטח לדמודקס שיהיה בשבוע הבא, וזאת לשלול או לאשש רוזציאה.
אני עדיין סובלת מחוסר תאבון, חולשה חרדה מרובה וכל התופעות הנ"ל.
אשמח לחוות דעת וכיוון.
תודה רבה וסליחה על המגילה.

תגובות

cocuta
29/06/17 16:30

דר גור צודקת מאוד - את במאת זקוקה לפנימאי (מתמחה גם בראומטולוגיה) - לא כולם יודעים לצערי שלאנטיביוטיקה בשם NITROFURANTOIN (ניטרופורנטוין) שמומלצת לרוב דלקות השתן יש תופעות לוואי נוירולוגיות קשות ורבות מהן לא הפיכות. אם קיבלת כאלו כדאי שתבררי.

09/01/17 13:05

שלום, אני בת 27, ידוע על ADPKD מזה 5 שנים.

ב-US שגרתי לפני חצי שנה - "ציסטה עם מחיצות אך לא ניתן לשלול ציסטות סמוכות אחת לשניה"
הנפרולוגית עשתה פרצוף מבוהל ושלחה ל-US חוזר ו-MRI.
את שתי הבדיקות עשיתי לפני שבוע, בהפרש של יום:
US - אף מילה על מחיצות. פרנכימה דלה ואקוגנית כרגיל, ללא שינוי משמעותי, "לא הודגמו בכליות אבנים או הידרונפרוזיס".
MRI - "אין עדות למסות סולידיות או האדרה פתולוגית. מודגם הידרונפרוזיס דו צדדי בינוני משמאל וניכר מימין עם איחור בהפרשה מימין."
חזרתי לנפרולוגית, אמרה שכליה ימין פרקטית לא מתפקדת כי אין פרנכימה, את שמאל צריך להציל מההידרונפרוזיס. דיברה עם אורולוג שהסכים לראות אותי יומיים לאחר מכן, ואמרה לי (וגם כתבה בהפניה) שאין צורך במיפוי כליות כי שתיהן לא 100%, וצריך לעשות ציסטוסקופיה כדי לבדוק אם יש הצרות של האורטר משמאל, ולבדוק איך להרחיב (בציסטוסקופ או בניתוח).

האורולוג הסתכל על הדיסק של ה-MRI ואמר שזה לא נראה לו כמו הידרונפרוזיס אלא סתם ציסטה, ולפני שהוא סתם עושה לי ציסטוסקופיה, הוא רוצה לשלוח אותי למיפוי כליות.

עכשיו, אם הייתי סומכת רק על אחד מהרופאים, הכל היה בסדר, אבל אני מאמינה לכל מה שאומרים לי, אז אין לי מושג מה לעשות. לקבוע תור למיפוי? זה שווה את כמויות הקרינה האלה? ללכת לחו"ד שניה אצל אורולוג? אצל נפרולוג?

ועוד שאלה - אם אין איך לראות הידרונפרוזיס ב-US, למה כתוב תמיד "ללא עדות להידרונפרוזיס"?
אם באמת יש לי הידרונפרוזיס ניכר מימין שגרם לפרנכימה להעלם לגמרי והתגלה בטעות כי הרדיולוג שפיענח את ה-US לפני חצי שנה דמיין מחיצה, אני כבר לא יודעת למה להאמין... אולי בכלל אין לי כליות פוליציסטיות P:

תודה!

תגובות

שלום לך
כאשר יש מחלה פוליציסטית, בגלל ריבוי הציסטות, שהרבה פעמים הן גדולות וצמודות, ישנו קושי טכני בפענוח תשובת האולטרסאונד, ולעיתים אפשר לראות ממצאים ולא לדעת להבדיל האם מדובר בציסטות רגילות וצמודות, ציסטה עם מחיצה, חלילה גידול או הידרונפרוזיס. המראה די דומה. זו הסיבה שהנפרולוגית ביקשה MRI שעוזר יותר להבדיל בין המצבים. ראשית - לא נמצא גידול שזה כבר מצוין. שנית - יש לוודא שאין הידרונפרוזיס, כלומר שיש בעיה שגורמת לחסימה לניקוז הכליה. לעיתים זו פשוט ציסטה גדולה מלאה בנוזל, שיכולה לתת מראה כזה. חשוב להעריך גם את תפקוד הכליות במקביל ולעיתים באמת מיפוי יכול לעזור ולבדוק זאת, אם כי במידה ותפקוד הכליות כבר ירוד, לעיתים הבדיקה פחות מדוייקת. ההגיון שלי אומר שלפני שמבצעים בדיקה פולשנית, עדיף לבצע בדיקות לא פולשניות שאולי יוכלו לתת תשובה ולמנוע צורך למשל בציסטוסקופיה. הסיכון במיפוי נמוך ביותר, כך שלא הייתי חוששת לבצע את הבדיקה.

07/09/16 22:34

תגובות

אני לא אורולוגית. מניחה שאם זה מה שהאורולוג המליץ, אז הוא סבור שהבדיקה דרושה

תגובות

ד-ר-מיכאל-ויינריב
מומחה כמוני
1. מנהל שירות לאורולוגית נשים, נוירו-אורולוגיה וכירורגיה שיחזורית של רצפת האגן במחלקה אורולוגית, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא 2. מנהל מרפאה פרטית לטיפול בהפרעות במתן השתן ואי שליטה, בית דור רופאים, כפר סבא 3. עורך אתר www.urologyisrael.com 4. יועץ אורולוגי ומנתח בכללית מושלם/פלטינום, מאוחדת עדיף/שיא 5. אורולוג ומנתח בקופת חולים לאומית  
10/08/16 10:02

לא

תגובות

barak2017
13/07/21 4:27

בצעתי את הבדיקה היה לי כאבי תופתתתת בבדיקה שרק אלוהים יעזור למי שצריך לעבור את הבדיקה הזו. לא מבין למה לא מבצעים אותה בטשטוש לפחות מדובר בפעולה כואבת מאוד מבחינה אינדיווידואלית

תגובות

אפרת_זיו
29/03/15 18:29

1. הוספת תגובה בשם אחר היא כאשר אתה לא רוצה להשתמש בשם המשתמש שלך (במקרה שלך נחשירכן) אלא בשם שונה.

 

2. קישורים: לקהילת שלפוחית רגיזה - קליק כאן

לקהילת כליות - קליק כאן

 

תגובות

מתןלוי
06/01/15 11:32

היי אורית!
הנה קישור לסדרת מאמרים מאוד ממצה ומקצועית לגבי תרופות פסיכיאטריות.
http://www.hebpsy.net/page.asp?id=63
מה שעולה משם הוא שאין כל הוכחה שמקור החרדות הוא בחוסר בסרוטונין או דופמין.
וגם המחקרים על תרופות פסיכיאטריות בהחלט מראים יעילות של פלצבו עם תופעות לוואי.

ממיליץ לכל מי ששוקל לקחת תרופות פסיכיטאריות לקרוא את המאמר הזה הוא ארוך מקיף וממצה.

מקוה שעזרתי
מתן

תגובות

ד-ר-מיכאל-ויינריב
מומחה כמוני
1. מנהל שירות לאורולוגית נשים, נוירו-אורולוגיה וכירורגיה שיחזורית של רצפת האגן במחלקה אורולוגית, מרכז רפואי מאיר, כפר סבא 2. מנהל מרפאה פרטית לטיפול בהפרעות במתן השתן ואי שליטה, בית דור רופאים, כפר סבא 3. עורך אתר www.urologyisrael.com 4. יועץ אורולוגי ומנתח בכללית מושלם/פלטינום, מאוחדת עדיף/שיא 5. אורולוג ומנתח בקופת חולים לאומית  
01/12/14 9:30

לגבי הפרעות במתן השתן ממליץ לפנות למומחה בתחום זה. בינתיים ניתן לעיין ולפנות לפיסיותרפיה לרצפת האגן עם ביופידבק ע"י פיסיותרפיסט מומחה לנושא. כמו כן ניתן לטפל בו זמנית להורדת מצבי הלחץ. לגי בעיות במערכת העיכול ממליץ לפנות לגאסטרואנטרולוג בנושא ולשלול האם מדובר במעי רגיז. לא במעט המקרים שתי התסמונות האלה - מעי ושלפוחית רגיזים מופיעים באותו אדם.

תרגיש טוב

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
22/02/14 15:18

שלום רב 

המחלה הזו מטופלת בעיקר ע"י אורולוגים. היא מחייבת אבחון ע"י ביופסיה ויש מגוון טיפולים שעושים שם שיכולים לעצור את המחלה. 

במידה וזה לא הולך מאיזו סיבה הם מערבים את מרפאת כאב ואנו עוזרים בכאבים, אבל אני מאד ממליצה כן לעשות את האבחון כיוון שיש טיפול. 

ד"ר גור. 

22/12/13 15:08

שלום לכם.. אני חדשה כאן ורציתי לשתף ולהתייעץ בבעיה שמעיקה עליי בתקופה האחרונה בעיקר.
קוראים לי בילי ואני בת 19 וחצי.. עתודאית לפני שירות צבאי..
במשך מספר שנים אני סובלת מדחיפות במתן השתן והימצאות תאי דם אדומים עם תרבית תקינה.. בשנה האחרונה החלו אצלי כאבים חזקים באזור הבטן התחתונה.
הרופאים חשבו שמדובר באנדומטריוזיס ולאחר כמעט שנה של בדיקות (שכולן יצאו תקינות) וציסטוסקופיה נקייה מאנדומטריוזיס בשלפוחית התחלתי לחפש בכוחות עצמי כיוונים אחרים.. קבעתי בדיקה אצל מומחה בגניקולוגיה (ששמו כרגע לא זכור לי) שבדק אותי וטען שאין לי אנדומטריוזיס והכל תקין אצלי באזור הרחם.. בסוף הבדיקה הוא שלח אותי למומחה אורולוגיה בשל חשד לתסמונת השלפוחית הכאובה.
אותו אורולוג ראה את כל הבדיקות שביצעתי בשנה האחרונה ולפי ההתרשמות שלו היה בטוח ב99 אחוזים שאני סובלת מתסמונת השלפוחית הכאובה... הוא המליץ לי לעבור "ניתוחון" שיאמת את הטענה שלו וכדי לשלול שזה לא משהו אחר..
כאשר רציתי לקבוע תור על מנת לעבור את התהליך נאמר לי שהתוצאות אחריו לא ידועות ויש סיכוי גדול מאוד שלא אוכל לסיים את הלימודים ולהתגייס לצהל..
אמא שלי התייעצה עם רופא המשפחה והוא בעצמו לא הבין מדוע עליי לעבור את ה"ניתוחון" אם זה רק לאבחנה והמצב יכול להחמיר בעקבותיו... החלטתי לוותר.
בתקופה האחרונה התחילו לי כאבים חזקים מאוד באזור השלפוחית, דחיפות מציקה הרבה יותר, והגעתי למצבים שמצאתי את עצמי מתפתלת מכאבים ולא מסוגלת לעמוד על הרגליים... שום משכך כאבים שלקחתי לא הועיל והמצב כבר נהפך לבלתי נסבל..
בעוד כחצי שנה אני אמורה לסיים את לימודי הדיפלומה ולהתגייס לצהל ובמצב שבו אני נמצאת כרגע זה נראה בלתי אפשרי..
האם יש דרך כל שהיא להקל את הכאב על מנת שאני יוכל לחזור לתפקד כרגיל? והאם באמת בשל המחלה הזאת צהל עלול לא לגייס אותי?..

תודה מראש למי שיענה...

תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
04/05/14 23:31

יואב, 

ממש לא עברה על שום חוק. 

רוקח ממלא את הוראות הרופא ולא להיפך. רופא מורשה להזריק זריקות ולתת תרופות בין אם במסגרת בי"ח במרפאה או בבית החולה בביקור בית. רופא מסוגל לתדרך את החולה שלו בלקיחת התרופה לא פחות מרוקח (לרוב יותר). רופא אמון לבדוק את תאריך התפוגה ולדעת את מקור התרופה ולוודאי כי היא מגיעה ממפיץ מורשה בדיוק כמו בית מרקחת. רופא יודע היטב כיצד לאפסן את התרופות באופן המיטבי. אין שום בעיה חוקית עם מתן תרופה ישירות ע"י הרופא - חוקי למהדרין.  
לשאלה על ההתחשבנות על עלות התרופה - אני מניחה שאם רופא ירכוש את התרופה הוא יקח עבורה תשלום לקיזוז ואם הוא יקבל אותה בין אם מהמוסד מכוחו הוא עובד ובין אם ישירות מהמפיץ - הוא יתן אותה ללא תשלום. 

בכל אופן רופא אינו בית מרחקת מהבחינה שאינו אמור להיות זמין 24/7 ואינו אמור להחזיק מחסן שלם של תרופות בהשיג יד ובכמויות מסחריות. סמכותו לתת תרופות עולה על זו של רוקח שכן אינו זקוק למרשם לשם כך.

רוב הרופאים שאני מכירה בעיקר רופאים שנותנים ביקורי בית או מבצעים פעולות במרפאה מחזיקים תרופות נגישות. 

שלא יוטל כאן ספק המרפסמת הנ"ל איננה רופאה ואיננה רוקחת. 

אין שום קשר בין סמכויות רופא סמכויות רוקח ומה שפרסמה האישה. 

ד"ר גור. 

28/10/13 1:02

תפקודי ריאות- זו בדיקה שרשומה לי ברשימה לפני ועדה -





מהי בדיקת תפקודי ריאות? איך ומתי עושים אותה? האם היא מכאיבה? כמה זמן היא נמשכת? מהי המשמעות של תוצאותיה? מדריך





ד\"ר טליה קינר



פורסם בראשונה: 02.06.2011

עדכון אחרון: 23.10.2013











לתשומת לבך, השימוש באפשרויות השונות של \"פייסבוק\" עשוי לשתף את המידע שלך עם אחרים





שמות נוספים של הבדיקה: בדיקת ספירומטריה, Spirometry



לפני הבדיקה

מהי בדיקת תפקודי ריאות?

מתי יש צורך לבדוק את תפקודי הריאות?

האם יש צורך בהכנה מוקדמת לבדיקה?



הבדיקה

איך נעשית הבדיקה?

כמה זמן נמשכת הבדיקה?

ירדימו אותי?

זה כואב? איך ארגיש במהלך הבדיקה?

איך ארגיש אחרי הבדיקה?

האם יש לבדיקה תופעות לוואי או סיכונים?



אחרי הבדיקה

מותר לי לנהוג אחרי הבדיקה?

מתי אקבל את תוצאות הבדיקה?

סימני אזהרה לאחר הבדיקה שמחייבים התייחסות רפואית

איך מפרשים את תוצאות הבדיקה שקיבלתי?

מהי משמעות התוצאות, ומה צפוי לי בהמשך?





מהי בדיקת תפקודי ריאות?

בדיקת תפקודי ריאות משמשת לאבחון אסתמה, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) ומחלות נוספות שגורמות לקשיים בנשימה.



נוסף על כך משמשת הבדיקה למעקב תקופתי אחר תפקוד הריאות במטופלים הסובלים ממחלת ריאות ולבחינת יעילותו של הטיפול הקבוע.



בבדיקת תפקודי ריאות נמדד נפח האוויר שהנבדק מסוגל לשאוף ולנשוף. בבדיקה מודדים גם כמה מהר מצליח הנבדק לנשוף את האוויר מהריאות. ערכים נמוכים מהממוצע עלולים להצביע על כך שהריאות מתפקדות פחות טוב מהרצוי.

בחזרה למעלה



מתי יש צורך לבדוק את תפקודי הריאות?

הרופא עשוי להפנות לבדיקת תפקודי ריאות במקרים הבאים:



• קוצר נשימה.



• שיעול ממושך.



• לבירור סימנים שהתגלו בבדיקה גופנית ושמצביעים על מחלת ריאות - למשל צפצופים שנשמעים בעת האזנה לריאות.



• לבירור מצבם של חולים במחלת ריאות כרונית. באמצעות הבדיקה עוקב הרופא אחר התקדמות המחלה ואחר יעילות הטיפול בה.



• לבירור אם נגרם נזק לריאות כתוצאה מחשיפה ממושכת לחומרים מסוכנים, למשל במקום העבודה.

בחזרה למעלה



האם יש צורך בהכנה מוקדמת לבדיקה?

• הרופא ידריך אותך אם להפסיק לפני הבדיקה את השימוש במשאפים או בתרופות אחרות.



• מומלץ ללבוש בגדים נוחים ולא הדוקים שלא יפריעו לך לנשום עמוק.



• מומלץ להימנע מאכילת ארוחה גדולה לפני הבדיקה, שכן התרחבות הקיבה עלולה להפריע לביצוע נשימה עמוקה.



• מומלץ מאוד לא לעשן ב־24 השעות שלפני הבדיקה.



לתשומת ליבך

ההנחיות לקראת הבדיקה עשויות להשתנות ממרפאה למרפאה. בעת זימון התור במוקד 2700* או ישירות במרפאה יתנו לך את ההנחיות הנהוגות במרפאה שבה יבדקו אותך.



בחזרה למעלה



איך נעשית הבדיקה?

הוראות מפורטות ייתנו לך הטכנאי או האחות זמן קצר לפני שיבדקו אותך. חשוב לוודא שההוראות ברורות ושברור לך מה צריך לעשות. ביצוע לא נכון של הבדיקה עלול לתת תוצאה לא מדויקת.

הבודק יבקש ממך לשאוף שאיפה עמוקה ולנשוף את האוויר חזק ככל האפשר במשך כמה שניות לתוך צינור המחובר למכשיר מדידה (ספירומטר). יש צורך לחזור על הבדיקה לפחות שלוש פעמים כדי לוודא שהתוצאות מהימנות.



ייתכן שיבקשו ממך לחזור על הבדיקה לאחר שאיפת תרופה המרחיבה את דרכי הנשימה (נקראת גם מרחיב סימפונות). במקרה כזה יבקשו ממך להמתין 30-15 דקות לאחר שאיפת התרופה ורק לאחר מכן תיערך הבדיקה החוזרת. כך יוכל הרופא להשוות בין התוצאות של שתי הבדיקות ולראות אם התרופה שיפרה את תפקוד הריאות שלך.



מכיוון שהבדיקה מצריכה ביצוע מדויק של הוראות ונשיפה חזקה של האוויר, היא לא מתאימה - בדרך כלל - לילדים מתחת לגיל 5.

בחזרה למעלה



כמה זמן נמשכת הבדיקה?

בדיקת תפקודי ריאות נמשכת כ־10 דקות.



אם יש צורך בחזרה על הבדיקה לאחר שאיפת תרופה מרחיבת סימפונות יש להמתין 30-15 דקות ולעשות בדיקה חוזרת.



במקרה כזה עשוי ההליך כולו להימשך כ־50 דקות (30 דקות המתנה ו־20 דקות לשתי הבדיקות).

בחזרה למעלה



ירדימו אותי?

לא.

בחזרה למעלה



זה כואב? איך ארגיש במהלך הבדיקה?

הבדיקה לא מכאיבה. מכיוון שהבדיקה דורשת נשיפה חזקה, תיתכן לאחריה תחושת קוצר נשימה או סחרחורת למשך זמן קצר. לעיתים ישימו מצבט על אפך במהלך הבדיקה כדי לסגור את הנחיריים ולמנוע בריחת אוויר דרכם.

בחזרה למעלה



איך ארגיש אחרי הבדיקה?

לרוב ניתן לחזור לפעילות רגילה לאחר הבדיקה.

בחזרה למעלה



האם יש לבדיקה תופעות לוואי או סיכונים?

בדיקת תפקודי ריאות היא בטוחה מאוד בעבור רוב האנשים.

עם זאת, נשיפה חזקה של אוויר מגדילה לזמן קצר את הלחץ בבית החזה, בבטן ובעיניים.



ייתכן שהרופא ימליץ לך להימנע מהבדיקה במצבים הבאים:



• אם יש לך תעוקת לב לא יציבה.



• אם היה לך באחרונה חזה אוויר (פנאומותורקס). זהו מצב שבו אוויר נכלא בין החלק החיצוני של הריאה לבית החזה כתוצאה מחבלה או מסיבות אחרות.



• אם היו לך באחרונה אוטם בלב (התקף לב) או אירוע מוחי.

.



• אם עברת באחרונה ניתוח עיניים או בטן.



• אם היה לך באחרונה שיעול עם ליחה דמית מסיבה לא ידועה.

בחזרה למעלה



מותר לי לנהוג אחרי הבדיקה?

כן. הבדיקה עשויה להיות מאמצת ולעיתים אף מתישה, אך לרוב האנשים אין בעיה לנהוג אחריה. אם לא חשים \"במלוא הכושר\" אחרי הבדיקה מומלץ לא לנהוג.

בחזרה למעלה



מתי אקבל את תוצאות הבדיקה?

רופא ריאות במכון יכתוב דו\"ח על סמך תוצאות הבדיקה, יחתום עליו ויעביר אותו בתוך כמה ימים לרופא המטפל. במקרים דחופים הוא יעביר את הדו\"ח עוד באותו היום.

בחזרה למעלה



סימני אזהרה לאחר הבדיקה שמחייבים התייחסות רפואית

בדיקת תפקודי ריאות היא בטוחה מאוד וברוב המקרים אינה כרוכה בסיכונים.



עם זאת, נשיפה חזקה של אוויר מגדילה לזמן קצר את הלחץ בבית החזה, בבטן ובעיניים. אם לאחר הבדיקה מופיעים הפרעה בראייה, החמרה ניכרת בקוצר הנשימה או כאבים חזקים בחזה, בבטן או בעיניים יש לפנות לבדיקת רופא.

בחזרה למעלה



איך מפרשים את תוצאות הבדיקה שקיבלתי?

המדדים העיקריים שמתקבלים מבדיקת תפקודי ריאות כוללים:



• Forced Expiratory Volume) FEV-1) - נפח האוויר המרבי שהנבדק מצליח לנשוף במהלך שנייה אחת. הערך הזה מושפע מרוחב דרכי הנשימה. ערך נמוך מהצפוי אופייני למחלות ריאה חסימתיות שבהן יש חסימה חלקית (או היצרות) של דרכי האוויר בריאות, כגון אסתמה או מחלת ריאות חסימתית כרונית

(COPD).



• Forced vital capacity) FVC) - נפח האוויר המרבי שהנבדק מצליח לנשוף לאחר נשימה עמוקה. הערך הזה מייצג את היכולת של הריאות להכיל נפח תקין של אוויר. הערך הזה הוא נמוך מהצפוי בבעיות ריאה מגבלתיות (רסטקטיביות) - כגון מחלות של רקמת הריאה או במחלות שפוגעות ביכולת הריאות להתרחב.



• FEV1/FVC - היחס הזה לרוב נמוך במחלות ריאה חסימתיות ועשוי להיות תקין במחלות ריאה מגבלתיות.



הערכים התקינים מחושבים ביחס לגיל, למין ולגובה הנבדק. ניתן להציג את תוצאות הבדיקה בתרשים המראה את נפח האוויר ואת וזרימת האוויר בזמן הנשימה.

בחזרה למעלה



מהי משמעות התוצאות, ומה צפוי לי בהמשך?

בדיקה תקינה מעידה שאין פגיעה בתפקוד הריאות בזמן הבדיקה, אך היא אינה שוללת לחלוטין קיום מחלת ריאות.



כאשר הרופא חושד בקיום מחלת ריאות למרות תוצאות תקינות, ייתכן שהוא יפנה אותך לבדיקות נוספות שבוחנות את תפקוד הריאה לאחר מאמץ או לאחר מתן מטכולין - חומר שעשוי לגרום לכיווץ דרכי הנשימה בחולי אסתמה.



הפרעה חסימתית (אובסטרוקטיבית) - אופיינית לאסתמה ולמחלת COPD. ייתכן שיבקשו ממך לחזור על בדיקת תפקודי הריאות לאחר שאיפת תרופה המרחיבה את דרכי הנשימה. אם לאחר הטיפול יהיה שיפור בתוצאות הבדיקה, יקבע הרופא שבעייתך היא \"הפרעה חסימתית הפיכה\". בהתאם לחומרת ההפרעה ייקבעו הטיפול התרופתי והמשך המעקב.



הפרעה רסטרקטיבית (מגבלתית) - אופיינית למחלות שפוגעות ביכולת ההתרחבות של הריאות. מדובר במחלות שעלולות להיגרם מבעיה במרכיב אחד או בכמה מרכיבים של בית החזה: רקמת הריאות, רקמות חיבור, עצבים או שרירים.



לעיתים יומלץ על ביצוע בדיקות נוספות כגון בדיקת פלתיסמוגרפיה לבדיקת נפח הריאות או בדיקות המודדות את שחלוף הגזים (אלה בוחנות אם יש בעיה בהעברת החמצן מהריאות אל מחזור הדם). נוסף על כך ייתכן שהרופא יבקש לערוך בדיקות הדמיה, למשל צילום חזה או CT חזה.

בחזרה למעלה





עוד בדיקות:

אולטרסאונד, אולטרסאונד אשכים, אולטרסאונד בטן, אולטרסאונד וגינלי, אולטרסאונד מפרקי ירכיים, אולטרסאונד שדיים, אק\"ג, אקו לב, אקו לב במאמץ, ארגומטריה, ביופסיה, ביופסיה של הערמונית, ביופסיה של השד, ביופסיה של חלל הפה, ברונכוסקופיה, גסטרוסקופיה, דופלקס כלי דם בגפיים, דופלקס עורקי צוואר, הולטר לב, הולטר לחץ דם, היסטרוסקופיה, מיפוי בלוטת התריס, מיפוי לב, מיפוי עצמות, ממוגרפיה, נקודות חן, צילום חזה, צילום רחם, צילום רנטגן, ציסטוסקופיה, צפיפות עצם, קולונוסקופיה, קולונוסקופיה וירטואלית, שמיעה, תבחין נשיפה, CT (כללי), CT בטן, CT חזה, CT עמוד שדרה, CT ראש, EEG (אא\"ג), MRI (כללי), MRI בטן, MRI מוח, MRI עמוד שדרה





ד\"ר טליה קינר היא רופאת משפחה במרפאת חצור הגלילית של כללית, בוגרת בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית ושל הדסה































לתשומת לבך, השימוש באפשרויות השונות של \"פייסבוק\" עשוי לשתף את המידע שלך עם אחרים















כתבות נוספות בערוץ:







ביופסיה של השד

מהי בדיקת ביופסיה של השד ומתי יש צורך לעשות אותה? איך היא נעשית? ירדימו אותי? זה כואב? איך ארגיש אחרי הבדיקה? יש לה תופעות לוואי או סיכונים? מותר לי לנהוג אחרי הבדיקה? איך מפרשים את תוצאות הבדיקה שקיבלתי? מדריך









ביופסיה של חלל הפה

איך ומתי עושים ביופסיה של חלל הפה? כמה זמן היא נמשכת? האם יש לה תופעות לוואי או סיבוכים? מהי המשמעות של תוצאותיה? מדריך









ארגומטריה

מהי בדיקת ארגומטריה? איך ומתי עושים אותה? האם היא מכאיבה? כמה זמן היא נמשכת? האם יש לה תופעות לוואי וסיבוכים? מהי המשמעות של תוצאותיה? מדריך









אק\'\'ג

מהי בדיקת אק\"ג? איך ומתי עושים אותה? כמה זמן היא נמשכת? האם יש לה תופעות לוואי וסיבוכים? מהי המשמעות של תוצאותיה? מדריך









ביופסיה של הערמונית

מהי ביופסיה של הערמונית? איך ומתי עושים אותה? כמה זמן היא נמשכת? האם יש לה תופעות לוואי וסיבוכים? מהי המשמעות של תוצאותיה? מדריך











תגובות

ליאת9
28/10/13 11:11

תפקודי ריאות זו בסך הכל בדיקת נשיפה מאוד פשוטה שעושים אצל רופא ריאות בקופ"ח. לא צריך להיערך לפני. לא צריך ליווי. אפשר לנהוג אחרי. מקבלים תשובה במקום. הבדיקה הכי פשוטה מכל הבדיקות ברשימה.

תגובות

אתי13
25/04/13 0:11

תקופה מייגעת עם הרדמה כללית והוצאת רקמה שגשוגית. אתמול הרופא התקשר ובישר לי שהכל בסדר. קלצתי מרוב שמחה לתקרה. ממש הקלה ענקית .אחרי השמחה ביקתי את התשובה בכתב אך טרם קיבלתי מענה. עבר שבוע. מה עושים?