מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
  • מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
    מתי מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי נגד השמנה?
  •  לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
     לחיות את הרגע, לא את הטיפול - שואריל
  • השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
    השמנה: האם טיפול תרופתי הוא הפתרון הכי טוב לטיפול בהשמנה?
  • טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
    טיפול תרופתי בהשמנה – מתי ולמי זה מתאים?
  • מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
    מישהו מטפל בך מה הקשר בין השמנה למחלות כלי דם?
  • אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
    אורטיקריה כרונית פוגעת משמעותית באיכות החיים
  • היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
    היריון ולידה עם טרשת נפוצה – כל המידע
  • הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
    הליכה יומית עשויה לסייע במניעת דיכאון
  • חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
    חדרי כושר, הרמת משקולות ובריאות – מה שחשוב לדעת
  • תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
    תנודות גדולות במשקל הגוף מסוכנות לחולי לב עם משקל עודף
  • מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
    מהם גורמי הסיכון, איך מאבחנים ואילו טיפולים חדשים קיימים?
  • הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
    הבשורה שהסובלים מסרטן שלפוחית השתן מוכרחים להכיר
  • מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
    מחקר: מוצרי טבק בלעיסה ומציצה מסוכנים לתפקוד הלב
  • פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה
    פסוריאזיס מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה

#ויטמין B

עוקבים (1)

תגובות

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
17/07/22 10:55

מחקרים מראים שהנטילה בדרך כלל בטוחה. השאלה היא אינה אם מותר או לא אלא מה הסיכונים בנטילה ומה משמעויות של אי נטילה. לאור האמור ממליץ להתייעץ גם עם המרכז הטרטולוגי בחיפה בשביל החלק הראשון וגם עם הרופא המטפל בשביל החלק השני 

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
06/03/22 13:15

שלום,

C4 ו- C5  אלה חוליות בצוואר שאין להן קשר לשברים אוסטיאופורוטיים. שיקול הדעת הטיפולי במקרה זה הוא אורטופדי בלבד. שברים אוסטיאופורוטיים מתחחשים מתחת לחוליה גבית מס' 4. 

בברכה,

פרופ' צופיה איש-שלום

תגובות

סימה-לבני
01/10/21 15:51

שלום רב,

אריפליי מכיל Aripiprazole .  על פי הכללים שלפיהם אם תרופה עוברת לחלב האם פחות מ 10%, אז מותר להניק, הרי שאפשר להניק במצב שבו האם מטופלת ב 10 מג של התרופה. אלא שיש אחרים שקובעים שמעל 5% עדיף שלא ולכן יהיו שיגידו לך שלא מומלץ  להניק במצבך.

הסיבה לכך היא שכאשר האמא בולעת כדורים, חלק מהחומר הפעיל עובר לחלב. אמנם זה רק חלק קטן ביותר, והאחוז שמוזכר בספרות (במיקרומדקס) הוא  0.7-8.3% , אבל מוזכר גם שילדים שינקו מאמהות שטופלו בתכשיר עלו פחות במשקל בגלל חוסר תאבון, ובכלל לאם היה פחות חלב.

מכאן שלא מדובר באיסור להניק, אלא בקבלת החלטה במצב שלא כל המידע ידוע.

במאגר LEXI ממליצים לאמא שרוצה להניק, לעשות זאת בליווי של רופא כדי לאתר תופעות לוואי אם מתפתחות בתינוק ולהגיב בצורה נכונה.

מכאן שהתשובה שאת מקבלת ממני כאן היא ממש לא חד משמעית, ואם את רוצה לקבל הסברים טובים יותר, כדאי שתתקשרי למרכז מידע להריון והנקה של בית חולים שמיר, (אסף הרופא לשעבר) בשעות העבודה, ותשוחחי עם הצוות שם שזאת המומחיות שלו, ובהמשך עם רופא הילדים של הילד שלך, כדי שילווה אותך בחודשים הראשונים, אם תחליטי להניק.

עוד פרטים על ה"הריופון" המרכז למידע תרופתי על הריון והנקה כאן 

מספר הטלפון של ה"הריופון" הוא: 08-9779309  משאירים הודעה ונענים בהקדם, לפי הפרסום שלהם. המרכז פועל בימים א'-ה' בשעות 8:00-14:00

מקווה שעזרתי,

בברכה

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי

https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

 

תגובות

סימה-לבני
10/08/19 23:07

שלום רב,

ככלל, עדיף שלא לקחת תרופות (ותוספים) בתקופת ההנקה, כי תמיד קיים סיכוי מסויים שהם עוברים לחלב ויכולים להשפיע על התינוק, וזה גם אם לא גורם נזק ידוע, זה פשוט מיותר.

לכל מחלקה בבית חולים יש את הפרוטוקולים שלה, ואת התרופות שהם נותנים לפי בקשת היולדת, כך שאין צורך להביא תרופות נגד כאבים מהבית. יותר מזה, מאד חשוב לקחת כל תרופה שהיא בידיעת הרופא, כשאת בבית חולים, ושהיא גם תרשם בתיק הרפואי שלך, כי אם פתאום קורות תופעות לוואי בלתי צפויות, במיוחד אם הן נדירות ולא צפויות, חשוב שהרופאים יידעו בדיוק מה לקחת, מתי ובאיזה מינון.

בגדול, הכאבים הם גדולים אחרי ניתוחים קיסריים, והם לא משמעותיים לאחר לידה רגילה, אך כיוון שכאב הוא סוביקטיבי, כל אחת מתנהגת אחרת, וזה בסדר, אם הצוות יודע, רושם ומאשר.

בבתי חולים נותנים גם אופטלגין, גם אקמול וגם נורופן או איבופרופן אחר לאחר לידה, לאישה שרוצה ומניקה.

ראי עלון לצרכן של נורופן, בעמודה המרכזית תחת הכותרת "פוריות הריון והנקה", כיצד מנוסחת ההודעה באשר להנקה עם נורופן. כאן

מאחלת לך לידה קלה, ללא כל צורך במשכחי כאבים לאחריה,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

תגובות

ד-ר-אריאלה-הפנר
מומחה כמוני
בוגרת בהצטיינות הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר בת"א. התמחות ברפואת עור ומין במחלקת עור במרכז רפואי רבין קמפוס בילינסון בשנים 1994-1999 כיום רופאה בכירה ומנהלת אשפוז היום במערך העור במרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי . כמו כן מנהלת המרפאה לפצעים קשיי ריפוי והידראדניטיס סופורטיבה . חברות באיגודים מקצועיים: חברה באיגוד הישראלי לרפואת עור ומין, באיגוד הדרמטולוגי האמריקאי:( AAD) American Academy of Dermatology באיגוד העולמי לדרמוסקופיה (International Dermoscopy Society ( IDS באיגוד האירופי להידראדניטיס סופורטיבה European Hidradenitis Suppurativa Foundation (EHSF)
10/06/19 11:44

בהחלט, צריך פשוט לעדכן את הרופא המטפל שאת בהריון/מניקה והוא יתאים לך את הטיפול הנכון

תגובות

Tehila4499
08/01/19 23:48

תודה רבה על התגובה ד"ר כרמון! זה מרגיע ומעודד שניתן לבחור גם להניק וגם להיות תחת טיפול מניעתי להתקפים, אחרי הלידה. האם זה באמת עדכון חדש שנכנס לארץ? (כי בפעם האחרונה שבדקתי לגבי הנקה וטיפול למניעת התקפי טרשת, לא היו אופציות טיפוליות). (כנ"ל לגבי הטיפול בהריון).

תגובות

ד--ר-יובל-כרמון
מומחה כמוני
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
02/12/18 21:09

אוקיי אם כך את מטופלת ותחת השגחה ומעקב צמודים של נוירולוג מטפל. לא אוכל להוסיף כאן עוד המלצות ללא בדיקה. אולי כדאי לספר לו על התלונות ולהיבדק בכדי לראות אם יש לו לאור זאת מה להוסיף. מזל טוב וחנוכה שמח! יובל כרמון

תגובות

12/12/14 10:55

שלום, אני אבא לשתי בנות (7,3) וחוויתי שתי לידות - הראשונה ב"מאיר" כשהיה שם מרכז ללידה טבעית, השנייה בתל השומר במים, אבל כל נושא ה"הריון ולידה בצל הטרשת הנפוצה" מאד מפחיד אותי. כולכך מפחיד שאני מתכנן את הפוסט הזה כבר לפחות חצי שנה ומשום מה הוא לא יוצא לפועל. אני מאמין שחלק גדול מהיכולת שלנו לשלוט במחלה קשור ליכולת שלנו לצבור ידע ולהתכונן מראש. ולכן אנחנו נתחיל דיון בו אני אשאל שאלות (חלקן בטח יהיה "דביליות" רק משום שאני גבר) ואני מקווה שעינת תוכל לענות. ראשית, הרבה פעמים שמעתי שבהריון מרגישים טוב ואין התקפים. האם זה באמת כך? ואם כך האם יש קשר לחומצה פולית? שנית: מה בנוגע לתרופות? שלישית: תורשה. אני יודע שעם הילדה השנייה בדקנו שאין לי במשפחה טרשת נפוצה ואז הסקנו שזה לא תורשתי. זה ימנע ממשהו ילדים? יש בעיה עם שיכוך כאבים (אפידורל) בלידה? הנקה? איך מתארגנים עם תינוק שמתעורר בלילה? אני לא מתעורר גם אם משאית נוסעת לידי. בקיצור נראה לי שאני לא הייתי מצליח לעמוד בזה... מצד שני לרוב החולות שאני מכיר יש ילדים. אז איך עושים את זה?

תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
14/12/14 21:39

למי שאין מוח יצירתי כמו עינת, יכולה להתייעץ עם מרפאות בעיסוק שתפקידן, בין היתר, למצוא פתרונות נגישים, אם באמצעות שימוש מתוחכם יותר ביכולות וסידור הבית או שימוש בעזרים מיוחדים. רוב התופעות בהן אני נתקלתי היו של חולשת ידיים וחוסר יציבות ואז, כפי שעינת הציעה, נלמד איך לעבור מהר לישיבה ולבצע את רוב המטלות בישיבה או על שטיח. רלוונטי גם לאבות, סבים וסבתות עם טרשת נפוצה.