מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

#תרופות אוסטאופורוזיס

עוקבים (4)
19/05/23 22:55

שלום פרופ' איש שלום. אני בת 63 ,הובכנת באוסטאפורוזיס (DXA-score בעמוד השדרה  צפיפות  9.2022 - חוליות ,-3.3 פרוט -2.5 -3.4 -3.1 -   ) שנים טופלתי ב HRT וזה לאחר ביקור יעוץ אצלך במרפאה לפני מעל 10 שנים,עם הטיפול הזה מצב עצמות היה יציב. לאחר 10 שנים הפסקתי HRT ותוצעות צפיפות התחילו לרדת. לפני שנה הובחנתי בסרטן השד,לאחר ניתוח והקרנות הומלצתי בטיפול  ארומזין (טרם התחלתי ), אך מכיוון שהטיפול גורם לירידה בצפיפות העצם התחלתי לקבל טיפול פרוליה ( יש לי אי סבילות לביספוספונט- כאבי שרירים ,פיברומיאלגיה ). קיבלתי זריקה ראשונה של פרוליה  בתחילת הפברואר . בימים אחרונים נתקלתי בדלקת חריפה מתחת לשן  , קיבלתי טיפול באנטיביאוטיקה ,אך נדרשת  עקירת שן הזו. האם  ניתן לבצע עקירה כאשר תקופת חצי שנה מהזריקת הפרוליה טרם הסתיימה ? סיום תקופת חצי שנה הינה ב10 לאוגוסט . האם ניתן להפסיק את הפרוליה לתקופת הטיפול  עקירת השן  וטיפול אחרי זה ?לעשות שתל ? אם כן, לכמה זמן אפשר לעשות הפסקה  ? אם לא, מה לעשות ?  האם עם כל הנ"ל אפשר להתחיל בארומזין  (סוג הסרטן שלי היה

HER2-neg KI67-2%, ER/'PR-pos GR1  Tubular carcinoma ).  

 בכבוד רב ובמעורבות רגשית רבה ממתינה לתשובתך.

  

תגובות

פרופ--צופיה-איש-שלום
מומחה כמוני
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
03/02/24 22:08

שלום,

אני מעדיפה לעשות גם לפני העירוי, כדי לראות מה היה ערך בסיס , כי קיימת שונות גדולה בערכים אלה באוכלוסיה. אם בצעת בדיקה זו בשנה חולפת, למשל , ולא לקחת טיפול מאז. בדיקה זו יעולה לשמש בסיס. 

בברכה,

פרופ' צופיה איש-שלום

תגובות

רפי12
30/08/16 11:43

תודה לסימה, בעלון של האלטרוקסין רשום שסותרי חומצה יכולים להשפיע על האלטרוקסין, האם הלנטון לא נמצא בקטגוריה של סותרי חומצה?

תגובות

סימה-לבני
26/08/16 9:04

שלום רב,

אכן לנטון שמכיל Lansoprazole יודע לעשות שינויים בתפקודי כבד, בשכיחות של 1 ל 100 לפי העלון של לנטון. ראי כאן סעיף 4.
התופעות שאת מתארת יכולות להיות בגללו, או בגלל סיבות שהוא אחראי להן באופן עקיף, אך גם יכולות לקרות מסיבות אחרות.

האם זוהי התרופה היחידה שאת לוקחת?

בכל מקרה, לפני שאת עושה משהו שאחר כך תצטערי, כדאי לפנות עם הבדיקות לרופא שיכניס בהן "שכל".
לפעמים תוצאות גבוהות הן לא משמעותיות מבחינה קלינית,
ולפעמים תוצאות גבוהות, כשהן באות ביחד עם תוצאות אחרות מצביעות על סיבה אחרת ויותר הגיונית, וברב המקרים אפשר לפתור את הבעייה בדרך פשוטה.

ההחלטה על ניתוח היא החלטה שצריכה לקחת בחשבון סיכונים מול יתרונות.
לנו אין כלים לקבל החלטה שכזאת מבלי להכיר אותך ואת התיק הרפואי שלך.
ולכן אין ברירה, אלא ללכת לרופא שאת הכי סומכת עליו, לשבת איתו ולבקש שיסביר לך את התוצאות, ואת האלטרנטיבות שעומדות לפנייך.
ותמיד אפשר ללכת לעוד רופא ולקבל דיעה שנייה. אפילו באותה קופת חולים, ולא צריכים לשלם בשביל זה באופן פרטי.

מקווה שקצת הרגעתי אותך,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות"