מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסמדדי שיחלוף עצם
מדדי שיחלוף עצם
20/04/25 19:27
4 תגובות
אני בת 68 מגיל 39 ללא מחזור. ביצעתי הבדיקה לפני 3 שנים ולאחרונה.
P1np ירד מ39.1 ל31
וCXT ירד מ311 ל273
האם להסתפק בנתון שאני עוד לא חורגת מהטווח או שהמצב כבר דורש טיפול ?
בתודה מראש
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
בדיקת מדדי שחלוף עצם אינה מדד להחלטה על טיפול. החלטה לגבי טיפול נקבעת לפי צפיפות עצם ושיקולים קליניים הקשורים במצבו הבריאותי של המטופל. מטרתה העיקרית של בדיקה זו הנה הערכת תגובה לטיפול תרופתי.
בברכה,
פרופ' צופיה איש- שלום
KATI1
אינני רופאה אך אני מציעה לך לבדוק באינטרנט מידע על מה שהרופאים בקופ"ח מציעים לך. חלק מהתרופות/זריקות עלולות בעצמן להגביר נטיה לשברים, עלולים לגרום לנמק בעצם הלסת ולעוד נזקים. אולי האתר לא יאהב את תגובתי אבל אני מציעה לבדוק דרכים נוספות לתרופות/חלופיות לתרופות המוצעות בקופ"ח, הן של רפואה משלימה [פעילות גופנית, תוספי מזון כדאי לראות גם המלצות של נטורופתים וד"ר אבני] והן של שיטה חדשה של טיפול באמצעות תהודה מגנטית [MRI] שהיא יקרה כיום ונמצאת בחיתוליה בארץ ועד כמה שידוע לי, רק בתל אביב. רק בריאות!
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
כל אדם בוגר יכול להחליט לגבי גופו תוך שקילית סיכון תועלת ופחדים אישיים. בסה"כ מדובר במחלה שהביטוי הקליני שלה הוא שברים בעצמות. שברים מחלימים אחרי טיפול אורטופדי מתאים גם בחולי אוסטיאופורוזיס בד"כ , אם הפחד מתופעות לוואי מאוד נדירות של הטיפולים התרופתיים גבוהה מהחשש משברים ובעיקר אם סיכון השברים אינו גבוה במיוחד את בהחלט יכולה לקחת סיכון ובמקסימום לעבור ניתוח ושיקום אורטופדי לאחר ארוע שבר בהמשך.
בברכה,
פרופ' צופיה איש- שלום
KATI1
תודה על התגובה. הייתי שמחה לקבל התייחסות גם לשיטות הנוספותלאלה של התרופות.