מנהלי קהילה

פרופ׳ אבי בן הרוש
מומחה ברפואת נשים, מיילדות ופוריות
בתפקידו הציבורי הנוכחי , פרופ' בן הרוש מנהל את השירות לשימור הפוריות ביחידה לפוריות והפריה חוץ גופית במרכז הרפואי בילינסון. פרופסור מן המניין קליני בחוג למיילדות וגינקולוגיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מרכז מערכת הרבייה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מדריך סטודנטים ומתמחים בגינקולוגיה, פרסם למעלה מ-180 עבודות מחקר.
בנוסף, מנהל פרופ' בן הרוש מרפאות פרטיות בתל אביב ובפתח תקווה העוסקות בתחומי הפוריות והגינקולוגיה.
http://wikifertility.com
https://www.facebook.com/prof.avibh
כמוניפוריות האישהטיפול פוריות וחרדה
טיפול פוריות וחרדה
13/04/25 8:09
1 תגובות
שלום,
נמצאת בטיפול פוריות, כרגע בסבב זריקות.
בעבר, על פני שנים, טופלתי בסרנדה ובוואבן עקב דיכאון וחרדה. כבר 5 חודשים ללא כדורים ולא חווה תסמינים - נפגשת עם פסיכולוגית פעם בשבוע ועובדת על הדברים, בנוסף גילו תת פעילות של בלוטת התריס ולכן מטופלת ביוטירוקס מה שאולי איזן את הבלוטה ולכן אין תסמינים כבר כמה חודשים.
בימים האחרונים עם טיפולי הפוריות חווה הרבה בכי וחרדות גבוהות בבקרים. האם מותר לקחת ואבן במהלך סבב זריקות? לחלופין האם רמה גבוהה של חרדה תפגע בתהליך?
פרופ׳ אבי בן הרוש
אין מניעה מואבן כעת אבל בהריון לא מומלץ.
נראה שיותר נכון לפנות לרופא מטפל ולשקול טיפול אנטי חרדתי שיתן מענה יותר ארוך טווח.
האם חרדה פוגעת בסיכוייי הצלחה להשגת הריון? אין לנו תשובה חד משמעית אבל מניחים שזה משפיע. חשוב שתפני לעזרה וטיפול.
פרופ׳ אבי בן הרוש