מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסמחלת דוירטיקוליטיס

מחלת דוירטיקוליטיס

1 תגובות

תזונה מומלצת במצב של דלקת במעי ודרכי טיפול במחלה


תגובות

שמיל-ג
07/03/25 3:05

כמאובחן קוליטיס כיבית כ~5 שנים, שחי במצב המוגדר כמצב רמיסיה מלאה שהושג ונשמר ע"י תזונה, ספורט וקיום משטר שינה מוקפד, (כל זאת עפפפ"י הכוונה של ד"ר מירה ניאזוב) יכול לספר כי מדובר במשטר תזונה קשוח יחסית.

הדגן המרכזי שמסייע להשגת היעדים הינו הדוחן. נצרך ב3 אופנים עיקריים:

1. כקמח להכנת מחמצת שהיר הלחן היחידי שמשתמש 

2. כחומר בסיס להכנת מנות תוספת מבושלות עם ירקות.

3. כחומר משכך שילשולים אם מתפרצים במתכונת של קליה קלה וטחינה גסה /ריסוק כאשר מהתוצר לוקח 3-4 כפיות (עם שתיה לצורך בליעה) 3-4 פעמים ביום לפני הארוחות ולפני השינה. המנה הזאת מסיימת שלשולים תוך כ-12-24 שעות ואז ממשיך לצרוך תוך הקטנת הכמויות עם הקפדה על מוצקות היציאות.

זה הבסיס. הוא מורחב עם שאר מרכיבי המזון שצורך ע"פי ההנחיות לדיאטה שקיבלתי מד"ר מירה ניאזוב בהתחשב בתסמינים נוספים שאני סוחב עימי תקופה מאד ארוכה