מנהלי קהילה
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסבהמשך להרצאה במוטקה
בהמשך להרצאה במוטקה
לפני 1 ימים
1 תגובות
ערב טוב פרופ׳ צופיה, תודה על ההרצאה המשכילה שנתת באתר מוטקה.שמי ציפי ואני שאלתי בצ׳אט את השאלה לגבי שזיפים מיובשים. הופתעתי קצת מתשובתך שמקשרת את השזיפים המיובשים למקרה של עצירות.
באתר כמוני פורסמה כתבה על מחקר שנעשה לחולי אוסטאופורוזיס ואכילת 6 שזיפים מיובשים ביום רציתי לשמוע את התיחסותיך למחקר זה והאם היו מחקרים נוספים בעניין זה.
בגוגל חיפוש תחת הכותרת אוסטופורוזיס שזיפים מיובשים מקבלים את הכתבה.
אודה לתשובתך
ציפי
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
אכן פורסם מחקר קטן לא ממש משכנע, המחקר נמשך שנה אחת בלבד וכל מה שהוא השיג היתה שמירה על צפיפות העצם ב- TOTAL HIP , לא היתה כל השפעה על מדדי שחלוף עצם או על צפיפות עצם באתרי שלד אחרים, המחקר היה קטו מדי מבחינת מספר משתתפים וקצר מדי כך שלא ניתן היה להתיחס להפחתת סיכון שברים הלכה למעשה, בתחשיב ה- FRAX סיכון השברים דווקא עלה בקבוצת צרכני השזיפים המיובשים. בסיכומו של עניין זה לא טיפול ובוודאי לא תחליף לטיפולים מוכחים למטופלים עם אוסטיאופורוזיס. כדאי לקרוא את המחקר עצמו ולא את הפרסומים בעיתונות הפופולרית או באתרים. מצורף קישור למחקר. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35798020/ ניתן לקרוא אותו ללא תשלום בשלמותו. ברמה העקרונית אין כל הוכחת יעילות להפחתת סיכון שברים לגבי רכיבי תזונה ותוספי תזונה.
בברכה,
פרופ' צופיה איש- שלום