מנהלי קהילה
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר
עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהקשה לי מאוד
קשה לי מאוד
14/11/24 6:32
6 תגובות
שלום לכולם. מתמודדת תקופה ארוכה עם אמא חולה סיעודית ובחודש האחרון התעייפתי, למרות שיש עזרה אבל לוקחת על עצמי ללב הכל, כבר זמן רב שאין לי חשק לכלום, לא לאוכל לא לצאת, לא לדברים שאהבתי, כלום.. מרגישה עצב, חרדות, מחשבות קשות, גם טיפול פסיכותרפיה מידי פעם לא עוזר וגם ssri לא עוזר, יש לי תקופות של דיכאון בעבר לפני שנים רבות ומאוד מפחיד אותי שזה הולך לחזור, עזרו לי בבקשה, ה' יברך את כולכם בטוב!
אורית זאבי יוגב
מירי יקרה, מבינה לחלוטין את המצוקה שלך. קשה מאוד ללוות אדם שהוא סיעודי - גם ברמה נפשית וגם ברמה הפיזית. נשמע שאת לוקחת ללב את הכאב והמצוקה של אמא שלך לרמה של הזדהות מלאה. האם יש מישהו שעוזר לך?, שתומך בך נפשית?. לפעמים האדם שמטפל בבן משפחה סיעודי באופן בלתי מודע אוסר על עצמו להרגיש טוב או נוח בשל רגשות אשם: "אסור לי לחיות/להינות/לבלות כי אמא סובלת". נשמע שחשוב מאוד שדווקא בזמן הזה תעשי שינוי בגישת החשיבה ואפילו עבור אמא שלך - שמירה על אנרגיות גבוהות כדי שתוכלי להמשיך לנשום וגם לטפל בה. כמה טיפים:
1. מציעה לך ללכת לקבוצת תמיכה של בני משפחה שמטפלים בבני משפחה חולים/סיעודיים - מקום שתוכלי להיתמך בו ולהרגיש חופשייה לבטא את רגשותייך.
2. חשוב שתכניסי ללוז שלך פעולות שמכניסות חיים, דרך הגוף ודרך הנפש, למשל קבעי לך פעילות גופנית יומיומית בין אם מדובר בפילאטיס, הליכה או כול דבר אחר. ולנפש לפחות שעה ביום של האזנה למוזיקה/ מפגש עם חברה/ ישחבה בבית קפה.... כול דבר שגורם לך להנאה.
3. נסי ללכת לטיפול של סי בי טי ולא מדי פעם אלא ממש להתחייב לתהליך - טיפול פה ושם הוא כאילו לא עשית דבר....
4. חשבי על האנרגיה שיש בך כעל אנרגיה מרפאת ודמייני שכשאת מרפאת את עצמך את מקרינה גם אור על אימך.
הדברים האלו ייעשו בהתחלה באופן מלאכותי אבל עם הזמן תרגישי שהם הופכים חלק ממך והם יהוו חוסן ובלם מפני דיכאון.
מה דעתך?
מירי98
אורית זאבי יוגב תודה רבה ממש!! הצלחת לקרוא את הרגשות שלא הבנתי בעצמי לגמרי, תודה על המקום ההבנה והעצות, זה נותן כוח, תבורכי!
קוביי
שלום מירי , נכון שקשה לחשוב ולטפל כל הזמן על האמא ועל מצבה הקשה , אבל מצד שני זה מפיל אותך , תשתדלי מעט להעשיר את יומך בפעיליות למען הנפש שלך , ותצאי מידי פעם מהבית , אפילו רק להיפגש עם חברה לכוס קפה בחוץ ,
מחזיק לך אצבעות , יישר כוחך
מירי98
תודה רבה זה ממש נכון, אשתדל ב"ה למרות שזה לא קל
קוביי
נכון מאוד שקשה שאת מטפלת באמא שלך , וזה מעסיק רבות את מחשבותייך ומעכיר את מצב רוחך , אבל.......את חייבת לעשות את מירב המאמצים להקל על הנפש שלך , ולדאוג גם לעצמך .
מירי98
צודק, תודה רבה!