מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצההחלפת טיפול - OCREVUS

החלפת טיפול - OCREVUS

12/11/24 6:20
4 תגובות

שלום רב, אני אמא לבת 17.5 שמאובחנת בטרשת משנת 2022, היו MRI קודמים אך בפועל הוחלט על טיפול לאחר שראו שיש שינויים בשלושה MRI קודמים,  מוקדים ללא האדרה, היא התחילה טקפידרה ,  עברנו זמנית לגור בקנדה בגלל העבודה ומטופלים כאן ב MS CLINICK. הם למדו את כל ה MRI מאז שבוצעו משנת 2019 ועד היום וראו שכל פעם מתווסף ממצא חדש , אך אך אחד מהן לא עבר האדרה, הם ממליצים לעבור לטיפול אחר כי טוענים שטקפידרה כנראה לא עובדת למרות שטיפול בכללי התחלנו רק משנת  כמעט סוף 2022, לפניכן הייתה רק במעקב . הם ממליצים על עירוי פעם בחצי שנה שנקרא OCREVUS, אני נלחצתי מזה שראיתי שיש בו סיכוי גבוהה לחלות בסרטן, בכללי שזה ממש מחליש מערכת חסונית ויש לבצע מלא חיסונים ובדיקות לטוברקולוס, דלקת ריאות ןכו, אני מבינה שזה מבחינתם מחלה פרוגרסיבית, הייתי רוצה לשמוע פרטים על הטיפול הזה וגם להבין האם אין אופציות נוספות על הפרק, כי אין לה התקפים רק מוקדים במוח ללא האדרה שאני מבינה שזה אומר שזה לא פעיל. הם מסבירים לי שבגלל שיש כל הזמן ממצאים חדשים במוח הם רוצים למנוע את זה בטיפול הזה כי כנראה טיפול קודם לא עובד טוב. בבקשה אשמח לשמוע לגבי טיפול זה .


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
12/11/24 7:54

הי רב

אני מקווה שיענו לך בעלי נסיון עם חולים צעירים ועם אוקרבוס, לי אין את הנסיון הזה אבל אני ממש רוצה לתת לך חיבוק ענק.

אגב ככל שאני יודעת, מנסיון של חולה כבר 30 שנה, יש האדרה רק על נגע שיש בו דלקת פעילה ואת כותבת שלא היו התקפים אז הגיוני שגם בזמן הבדיקה לא תהיה הארה.

rbei
12/11/24 18:57

תודה רבה על תמיכה

ד-ר-אסתר--גנלין
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
12/11/24 15:24

שלום וברכה 

אתחיל בזה שההחלטה לעבור טיפול ובחירת הטיפול המוצע תלויה בגישה של כל רופא. המקרה המתואר נתון לדיון. את מתארת מהלך מאוד עדין, אין התקפים, הדינמיקה בהדמיה מינימלית, מדובר בכל זאת בנערה צעירה. בצעירים יש נטייה לדלקתיות גבוהה יותר ממבוגרים, ובמחלה פעילה בצורה שמצריכה שינוי טיפולי הייתי מצפה לקצת יותר. יתרה מכך, אנו יודעים היום שיש תהליכים שעשויים להתרחש מאחורי הקלעים גם במצב בו אין עדות למחלה כלל (לא בהדמיה ולא בקליניקה מה שמכנים NEDA NO EVIDANCE OF DISEASE ACTIVITY) . השאלה עד כמה להתעקש על העדר נגעים חדשים בהדמיה נתונה לפרשנות. במקרים של שינויים משמעותיים או התקפים פעילים אין עוררין. 

אני חייבת לציין שכרגע יש טרנד עולמי בכמה מקומות לתת אוקראבוס לטיפול בטרשת בילדים (מתחת לגיל 18). זה התחיל מאנגליה והתפשט. צריך להבין שלא בכל מקום מתאפשר לתת לילדים מתחת לגיל 18 את מגוון התרופות המוצעות בשוק למבוגרים, ובמקומות שנותנים את מה שאפשר צוברים ניסיון ומפרסמים, מציגים בכנסים וזה מאפשר להשתמש ביתר בטחון.  בהקשר זה אזכיר שאצלינו בישראל הסתיים כרגע גיוס למחקר קליני בתרופה דומה בעלת אותו מנגנון פעולה בילדים עם טרשת. 

דבריי אינם מכוונים חלילה להגיד משהו רע על תרופה זו. אני רק מאירה על המורכבות בבחירת הטיפול.  זה לא שחור לבן. 

ועכשיו לעניין אוקראבוס - הבדיקות המקדימות הנדרשות אינן צריכות להפחיד להפך, הן נועדו להבטיח שלא יהיו סיבוכים עתידיים בשל השימוש בתרופה כגון התפרצות של זיהומים רדומים במידה ואין חסינות או לשלול נשאות לוירוסים רדומים. 

אני באופן אישי לא ממליצה על תרופה זו אם יש סיפור משפחתי של קרוב דרגה ראשונה עם סרטן שד. ליתר זהירות , לא בטוחה שזו המלצה גורפת זו הגישה שלי. 

ככלל, ככל שתרופה יותר פוטנטית היא יותר טובה בשליטה בדלקת אבל עלולה לחשוף ליותר תופעות לוואי. יתרון יחסי בבחירת טיפול זה שהוא היחיד המאושר לטיפול בצורות פרוגרסיביות של טרשת כיום.

 אני בדיעה שאין תרופת בחירה, יש בחירה נכונה למטופל הספציפי בשיקול של כל המאפיינים. 

והכי חשוב להרגיש שאתם בידיים טובות וסומכים על הרופא המטפל. אם משהו לא יושב טוב בתחושה שווה בדיקה נוספת. 

רפואה שלמה 








חיפושית-ירוקה
לפני 5 ימים

 אני שמעתי על הטיפול הזה  וביקשתי מהרופא שלי, הוא אמר לי שזה לא מתאים בשלבים הראשונים של המחלה (שנתיים ושתי MRI עם החמרה בלי שהיה התקף יודוע) 

השיקול שלי היה הנוחות שזה פעם בחצי שנה -  הייתי אז עם וומריטי שזה דומה לטקפידרה והיה לי ממש קשה פעמיים ביום)

יש זריקה חדשה שקוראים לה קסימפטה ואני ממש מרוצה ממנה, כי לא מרגישים אותה בכלל והיא פעם בחודש