מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהאבחון בגיל צעיר

אבחון בגיל צעיר

לפני 6 ימים
11 תגובות

ערב טוב,

ההתקף הראשון של טרשת נפוצה היה בגיל 18 והתחלתי טיפול רק בגיל 20. 

אני מלאת חששות בגלל שהמחלה התחילה בגיל צעיר, אולי בגלל שאני חולה יותר זמן מהממוצע הסיכויים שלי לנכות גבוהים יותר ותוחלת החיים קצרה יותר...


תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
לפני 5 ימים

הי לך

אני שמחה שאת משתפת ומכירה את המחשבות הללו שהיו גם לי לפני 30 שנה.

אני יודעת לספר לך שאין קשר בין גיל האבחון לקצב התקדמות המחלה ובטח שלא לתוחלת חיים שהטרשת לא משפיעה אליה. כמו בכל דבר בחיים יש כאלו שהטרשת מתקדמת אצלם לאט ויש שמהר וגם יש את כל המנעד באמצע.

אני ממליצה לך לחיות חיים רגילים לצד הטרשת, את צעירה ואם היו לך תוכניות לפני האבחון זה הזמן לבצע אותן ואם לא היו אז זה הזמן לתכנן אותן ולבצע. ביום יום תשאירי את הטרשת בצד, תקפידי לא לשכוח לטפל בה לי ההמלצות הרפואיות אבל בשאר הזמן, שזה רוב הזמן, תעשי כל מה שבא לך.

עמותת הבית לטרשת נפוצה הכשירה חולים ותיקים להיות מנטורים (אחים גדולים) ואני אחת מהן ויש עוד רבים שהפרטים שלהם מופיעים באתר העמותה. את מוזמנת ליצור קשר איתי, או עם כל אחד אחר.

עינת 052-8742361

ד-ר-אסתר--גנלין
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)
לפני 5 ימים

ערב טוב 

הכל יחסי בחיים. כמי שמטפלת בילדים עם טרשת נפוצה, גיל 18 לא נחשב צעיר. ובלי קשר, אין קשר. 

מהלך המחלה תלוי בהרבה גורמים וגיל אינו הבלעדי או הקובע. חשוב מאוד להקפיד על טיפול ואני שמחה שכעת את מטופלת. חשוב לחיות נכון, להקפיד על תזונה , שעות שינה. להשתחרר מלחצים ומתחים,  לקבל את המצב ולהפיק ממנו את המיטב  לא מתוך פחד. להפך, מתוך שינוי מחשבה ובחירה לחיות ממקום של מלאות ולא חסר. ממחשבה של בריאות ולא חולי. לאפשר לגוף להתמודד עם הדלקת מתוך חיים של שמחה, רוגע.  להתנדב, לעשות משהו למען האחר ובכך לקבל חזרה אהבה שמרפאת. 

זה כמו ללמוד שפה חדשה. זה לחווט את התודעה בתדר אחר. היופי, שהכל פתוח. את כותבת את התסריט. אפשר להשפיע על מה שביכולתינו, ובמקרה הזה, הרבה בידייך. 

בריאות ואושר  

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
לפני 4 ימים

שלום אנונימית,

אחד מקשיי ההתמודדות עם טרשת נפוצה, היא ההתמודדות עם חוסר הודאות. על אף המחקר המתקדם ובניגוד למחלות אחרות עדיין רב הנסתר. השאלה שלך לגבי הפרוגנוזה (צפי מהלך המחלה העתידי) היא טבעית ושכיחה. אין ניבוי מדוייק לגבי התקדמות מהלך המחלה בטרשת נפוצה, וחשוב לא לנבא שחורות כדי להשיג תחושה של ודאות.

כן אנחנו יודעים הרבה נתונים שמעניקים אופטימיות: כיום המחלה מאובחנת מוקדם יותר בזכות המודעות ושכלול האבחון, ככל שמתחילים טיפול מוקדם יותר כך הפרוגנוזה יותר טובה, לאורך השנים (עם התקדמות הטיפולים) אנשים עם טרשת נפוצה פחות מגיעים למצב של נכות, אורח חיים בריא ופעיל משפר את הפרוגנוזה (כפי שהדגישה ד"ר גנלין), כל הזמן מגיעים טיפולים טובים יותר (יותר יעילים ועם פחות תופעות לוואי), סביר מאוד להניח שבשנים הקרובות אף נראה תרופות שמקדמות את שיקום המיאלין בטרשת נפוצה (החומר הלבן במערכת העצבים שנפגע במחלה).

את מוזמנת להיעזר בקהילה ובפורום שלנו. תודה על השאלה כי אני מאמין שהיא רלוונטית לעוד מאובחנים חדשים בגילאים הללו שיוכלו לקרוא ולהפיק מהתשובות גם כן.

אביב17
אתמול ב: 17:07

שלום לך אני חולה מגיל 14(וזה אני אומר לך לאחר שהתלוננתי שנים על נמולים בכל חלק בגוף כמעט ידים רגלים מוח גב והרופאים עשו ממני סתם מתלונן החלפתי 3 אופאי משפחה בקשתי צילום נתנו לי ct לא ראו כלום הרופאה אמרה לי אתה רואה אתה סתם לא מקשיב אנחנו רופאים אנחנו למדנו יש לנו נסיון וכו' וכל זה בצעקות כי עדין הייתי צעיר הייתי קטן והלכתי לבד אז היא הרגישה שיש ילד לידה אמרתי לרופאה אני רוצה צילום בעוד בית חולים אחר אני לא זוכר אם היא נתנה לי או שאמרה לי בזלזול קח וזרקה לי את הדף כזה בפרצוף בסוף לא הלכתי מכל ההתנהגות שלה והביטחון שהיא הורידה לי בכל מקרה נחזור לענין שלנו)וגילינו את הטרשת רק בגיל 32 33 שאז קבלתי התקף חזק שהפיל אותי מהרגלים ממש לא יכול ללכת אין שיווי משקל הראיה נפגעה כאבים ועוד כל מיני תופעות שיש לטרשת הלכתי לקופת חולים רופאה לא מומחית אמרה לי שיש לי טרשת נפוצה ואשפזה אותי לשבוע וסטרואידים וכו' כבר רופאה פשוטה קלטה את זה בלי mri ובלי שום דבר  בכל מקרה מה שרציתי להגיד לך שזה לא נעים שיש בעיה ואתה מקוטלג באיזה שהוא בעיה אבל בכל מקרה אנחנו יכולים עדין להסתדר וחיים ואוכלים ועושים הכל עדיף לשמור על אורח חיים בריא זה הכי טוב אבל גם אם לא שומרים עדיין חיים ולא נופלים ברגע וגם אנשים בריאים צריכים לשמור על אורח חיים בריא אז אנחנו קצת יותר וברוך השם התחתנתי ויש לי ילדים ואשה, את עדין צעירה כדי לשמור על אורח חיים בריא ספורט תזונה וכו' בשביל כמה שיותר לשמור על הכוח לגיל היותר מבוגר ובכל מקרה לא נופלים ומתרסקים בשניה אז תיהי שמחה שזה מאוד משפיע ולפחד אין לך בכלל ממה את רגילה כמעט כמו כולם ולא שמים לב אז זה בכלל מיקל פשוט תחיי ותזרמי עם החיים וגם יש לך זכויות תנצלי אותם זה מאוד עוזר את לא צריכה לפחד ולהתבייש אף אחד לא צריך לדעת אם את מוכרת בביטוח לאומי וכאלו דברים אני שנים התביישתי וזה הפסד תרמת למדינה עכשיו היא תעזור לך בחזרה ופשוט תזרמי אני רוב הזמן שוכח שאני חולה בכלל וגם מי שמסבבי בכלל לא זוכר את זה לא שם לב לזה, זה כבר תלוי בך איך את מתנהגת את תכתיבי את למחלה ולא היא לך, את תשכחי כבר שיש לך בעיה וזה מה שהיה איתי רוב הזמן הכל היה רגיל אוכל שותה יוצא נהנה טס לחו"ל ועושה הכל שמתבגרים לכולם מתחיל להיות קצת יותר קשה בלי קשר לבעיות רפואיות מקווה שעזרתי לחשוב חיובי ולחיות את החיים רגיל רפואה שלימה ובשורות טובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
אתמול ב: 19:22

אביב, תודה על השיתוף. מצטער לקרוא על החוויה הלא טובה עם הרופאים בגיל ההתבגרות. היום המודעות גבוהה יותר לגבי אבחנה של טרשת נפוצה גם בילדות, ומניסיוני האבחון מהיר ונעים יותר. מצטרף לתובנה שבעצם אנשים עם טרשת נפוצה צריכים לשמור על אורח חיים בריא כפי שכדאי שכל אדם ישמור.

עינת-מילר
מוביל קהילה
אתמול ב: 19:58

אביב כתבת מקסים ואני מאמינה שאתה מחזק את כל מי שסביבך

אביב17
אתמול ב: 21:31

תודה לכם על הפירגון ממש מחזק ומעצים 

עינת-מילר
מוביל קהילה
לפני 8 שעות

אנונימית יקרה

קיבלת הרבה תגובות הן עזרו לך להבין קצת יותר?

אנונימי56599
לפני 1 שעות

עזר מאוד, תודה רבה לכולם!

מני14
לפני 4 שעות

הי,

בתור חולה שההתקף הראשון שלו היה בגיל 19, וחי כבר 13 שנים עם המחלה,אני יכול להבין מאיפה המחשבות האלה מגיעות,כי גם אני הייתי כזה. אני חושב שאנחנו צריכים להיות אסירי תודה שאנחנו חיים בתקופה שיש מבחר גדול של תרופות לטרשת נפוצה,תחשבי שלפני 20 ו30 שנה לא היה כמעט כלום לחולים ואז ההדרדרות הייתה בלתי נמנעת

זה שההתקף הראשון היה בגיל 18 ו"רק" בגיל 20 לקחת טיפול לא חושב שזה אמור להטריד אותך-העיקר שבסוף לקחת. טרשת נפוצה זה מחלה מאוד אינדיבידואלית כל אחד מקבל את החבילה שלו. יש כאלה שהיה להם התקף פעם אחת והטרשת הלכה לישון ל40 שנה ויש כאלה שההתקפים היו כל חודשיים,כמוני. מה לעשות. הכי חשוב זה לקבל טיפול ושהטיפול יעבוד. איך יודעים אם הטיפול עובד? הולכים ושואלים נוירולוג מטפל. אני כמובן שלא יודע לענות, כי כף רגלי מעולם לא דרכה בפקולטה לרפואה. אני הולך לרופא שלי מגיש לו את הבדיקות והוא קובע בשבילי מה לעשות ואני לא חושב יותר מדי. הרבה בריאות - אל תוותרי על שנות ה20 שלך! תחיי את החיים בלי לחשוב יותר מדי על העתיד ולהריץ תסריטים כי אף אחד לא יודע מה יקרה עוד 2 דקות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
לפני 4 שעות

תודה מני על השיתוף המחזק 🙏