מנהלי קהילה
עו"ד אדריאנה שוורץ
מתמחה בפניות ותביעות כנגד קופות החולים, הביטוחים המשלימים, בתי חולים ומשרד הבריאות לחייבן לאשר טיפולים משפרים, מאריכים ומצילי חיים אשר אינם בהתוויה או בסל הבריאות או לדאוג לקבלת החזר כספי חלקי או מלא מקופת החולים עבור תרופות, טיפולים, בדיקות ופרוצדורות רפואיות שונות. למשל: סירוב הקופה לממן תרופה לה זקוק החולה; סירוב הקופה לספק לפונה טופס 17; סירוב הקופה להפנות את החולה למרכז רפואי מסוים; סירוב הקופה והביטוח המשלים להחזר כספי עבור ביקור אצל רופא מומחה, ביצוע בדיקה או ביצוע פרוצדורה רפואית ועוד.
אני עוסקת גם כן בייצוג על פי חוק לטיפול בחולי נפש, ייצוג באשפוז בכפיה.
בעקבות הסיפור האישי שלי, החלטתי שאני רוצה להקדיש את חיי המקצועיים לסייע לאנשים בנבכי הבירוקרטיה הרפואית. אמי נפטרה מסרטן ובמהלך 13 שנות מחלתה, גיליתי שחלק ניכר מהזמן אני מכלה בטיפול באדמיניסטרציה הרפואית והבנתי שצריך להיות אדם מאוד אסרטיבי, עם הרבה סבלנות וזמן פנוי כדי לקבל מהמוסדות הרפואיים את מה שנזקקים לו לשיפור איכות החיים, הארכתם או הצלתם. ויותר מהכל, צריך ידע - לדעת למי לפנות, איך, מה לכתוב או להגיד באופן מדויק.
שמוליק בן יעקב
עבדתי שנים רבות במערכת הבריאות כמנהל מחוז במכבי שירותי בריאות וכמנהל היחידה הרפואית בחברת אבנר ואני מכיר היטב את מערכת הבריאות, מה הזכויות ואיך אפשר לממש אותן אני פעיל שנים רבות במסגרת האגודה לזכויות החולה- פרטים על האגודה ראו באתר www.patients-rights.org rnrnכמו כן אני מרכז את קואליציית ארגוני הזכות לבריאות - קואליציה של כ- 50 ארגונים הפועלים יחד לקדם נושאים מערכתיים למען החולים ובני משפחותיהם
כמוניזכויות החולהאיפה בדיוק הזכויות?!
איפה בדיוק הזכויות?!
04/07/24 17:37
2 תגובות
אם אדם בישראל קיבל איבחון אונקולוגי האם יש לו כלול בסל הזכויות של הקופה גם זכות לסיוע בבריאות הנפש? ועוד שאלה אם לקופה יש מומחים בולטים שהם עובדים שלה בתחום מחלתו המסויים והמומחים הללו נמצאים במרכז אונקולוגי של הקופה והחולה נגיד לצורך הדוגמא גר בישוב קטן בגליל והוא 'משוייך' לבית חולים שליד מקום מגוריו... האם הוא יכול להגיע להתייעצות חוות דעת שנייה דרך הקופה עם המומחה ה'גדול' במרכז שהתמחותו רבה ומגוונת יותר, או שהוא חייב להישאר בבית החולים הפרובינציאלי שבו הוא 'משוייך' והנגישות אינה פתוחה בפניו אלא בערוץ פרטי יקר מאוד? (מה שמאוד מעיד על זכויות החולה במדינה)...
עו"ד אדריאנה שוורץ
במחלקות אונקולוגיות יש פסיכולוג ועו"ס.
מעבר לזה, אין זכויות קנויה מקושרת בין מחלה קשה כזו או אחרת לטיפול נפשי.
אם יש צורך בטיפול נפשי, יש לפנות לקופה בנפרד.
סוגיית ריחוק מקום הטיפול קבועה בחוק ובפסיקה (קרוב נחשב עד 40 ק"מ)
כל מטופל יכול לפנות לכל רופא בקהילה, הסדרי הבחירה נוגעים לבתי חולים.
רפי מלאך
בפועל אין זכויות יש קישוקשי זכויות אינסופיים עם 0 מימוש מעשי וכדאי להגיע להעלאת מודעות דחופה נחוצה בנושא כי כל אדם במדינה צפוי לנפול בחור השחור הזה בין בעצמו ובין בטיפול מתיש במישהו קרוב לו ביותר. המצב הרפואי בישראל דומה מאוד לפיגוע ה-7 באוקטובר וכדאי לנסות ולהשתדל להתעורר בהקדם.