מנהלי קהילה
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסויטמין D
ויטמין D
13/04/24 0:35
2 תגובות
שלום רב פרופ' איש שלום,
לאחר לקיחה של 3000 IU של ויטמין d כחודש וחצי, הבדיקת דם הייתה 64 נמול/ל. לפני העלאת המינון (מ-2000 IU) התוצאה הייתה 68 נמול/ל.
כעת הרופא העלה מינון ל-4000.
ציינת בעבר ש-50 נמול/ל זה מספיק וניתן להסתפק ב-2000 IU. הרופא מנסה להעלות ל- 75 נמול/ל, שזה המינימום לטווח תקין לפי הטווח שמופיע בבדיקת מעבדה.
האם יש סכנה בלקיחת מינון של 4000? למה לדעתך אין צורך לקחת יותר מאלפיים יחידות? יש לציין שעירוי של חומצה זלדרונית בוצע לפני מספר ימים.
שאלה נוספת:
האם יתכן שביסופוספונטים הורידו רמת ויטמין די? (לפני לקיחת ביסופוספונט פומי ערך ויטמין די היה קרוב ל-80 ננמול/ל, עם לקיחת 2000 יחידות כל יום).
בתודה מראש!
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
איני מכירה את המטופלת כך שיש לפנות לרופא שמכיר את המטופלת. ברמה העקרונית לאנשים בריאים לא נשקפת סכנה בלקיחת ויטמין D במינון של 4000 יב"ל ביום או אפילו יותר. לתקופה מוגבלת עד שנה. אין נתונים לגבי שימוש ממושך במינון זה. אין הבדל בין רמה של 68 נמול/ל לרמה של 64 נמול/ל זה בגדר סטיית מדידה של עד 10% בבצוע מדידה במועדים שונים. אם למטופלת השמנת יתר ניכרת היא אכן זקוקה למינון גבוה יותר של ויטמין D כדי לשמור על רמת יעד. היות וויטמין D מתפרק בתוך רקמת שומן. בד"כ נדרשת הכפלת מינון , לפחות, ב- BMI מעל 30.
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום
אילנית111
שלום רב פרופ' איש שלום,
לאחר חצי שנה של נטילת 4000 יחידות ויטמין d , רמת הוויטמין בדם עלתה מ- 64 ל- 87 ננומול/ליטר.
(לפני כן, עם תוסף של 2000 ו- 3000 יחידות רמת הויטמין הייתה 64 ו- 68 בהתאמה).
BMI תקין. עירוי חומצה זולודרונית בוצע לפני כחצי שנה.
האם כדאי להוריד מינון של התוסף חזרה ל- 2000 יחידות?
בתודה ובברכה!