מנהלי קהילה
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין
מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום.
ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה.
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית.
תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה.
עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות.
כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.
מובילי קהילה
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
פריצת דיסק??
06/02/24 17:21
2 תגובות
חודש וחצי סובל מכאב גב עם הקרנה לרגל שמאל, אורטופד אמר לי לעשות זריקה אפידורלית במקום ניתוח שיסיים את הדלקת? האומנם? איך אפשר לדעת אם יש דלקת? והרם לפי ממצאי סיטי יש פריצת דיסק? חדוב לעדכן כי יש דיפור טבעי משבוע לשבוע. תודה
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
זאב 8
אינני גורם רפואי, אך לקרוב משפחתי היה משהו שנשמע דומה, עבר את כל הבדיקות כדי לאבחן מה הבעיה, שהכאב מגיע מהגב,
הציעו לו סדרה של 4 זריקות אפידורליות אצל מומחה, מרפאת כאב, בהפרש זמן ביניהן, האחרונה עם גלי רדיו או משהו דומה. ב"ה זה מאד מאד עזר לעת עתה, נקווה שלתמיד.נדמה לי שזה על בסיס סטרואידים.
יתכן שצריך להתעמת עם קופת החולים לממן את הזריקות, הן לא זולות, ויש קופות שמסרבות. לברר היטב שמגיעים למומחה מוכר ומקצועי.
ניתוח זה תמיד הדבר האחרון שעושים במקרה של גב וכדומה.
שיהיה לך רפואה שלמה במהרה. בהצלחה.
פרופ' עמירם כ"ץ
תשובת ה- CT לא מתארת תהליך דלקתי והנתונים שרשמת אינם מאפשרים לדעת אם יש אמנם דלקת, אבל יתכן שלחץ דיסק שבולט גורם תגובה דלקתית ויתכן גם שהכאב נגרם מתהליך דלקתי שאינו קשור לדיסק. יש כמובן אפשרות שהכאב שתארת קשור לבקע הדיסק המתואר, אבל שינויים בדיסקים הם דבר שכיח שלא תמיד קשור להפרעה בגללה אובחנו ויתכנו גם סיבות אחרות לכאב, אותן רצוי לבחון במצב המתואר. ההצדקה לניתוח תלויה לרוב בממצאי הבדיקה הנוירולוגית ובממצאי בדיקות לאבחון הסיבות האחרות הנ"ל. הופעת הכאב שבעקבות פריצת דיסק היא בדרך כלל התקפית, עשויה לחלוף תוך ימים או שבועות ועלולה גם לחזור ובכאב כשלעצמו, טיפול מותאם היטב בתרופות שניתנות דרך הפה, לרוב יעזור מספיק, ללא התערבות חודרנית כלשהי. בכל מקרה, המלצות קונקרטיות כדאי לקבל מרופא שבפניו מכלול נתוניך הרפואיים. ניתן לקרוא פרטים רלוונטיים נוספים ב- www.catzamiramprof.com.