מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2צמחונות / טבעונות

צמחונות / טבעונות

30/01/24 11:57
4 תגובות

אני מבין שפחות צריכת בשר אדום כנראה משפיעה לטובה על סכרתיים ועל רמות הסוכר. מה מומלץ כחלבון ? האם עדיף להימנע מדגים וביצים ? האם מומלץ על גבינות צימחיות ללא חלב ?   אשמח לקבל הפנייה לחומר .  צודה !


תגובות

מורדי333
31/01/24 13:31

שלום, אין כל מניעה בצריכת בשר אדום לחולי סוכרת בתנאי שמדובר בבקר שהינו gress feeding שהתזונה שלו לא היתה מתערובות ולא צרך אנטיביוטיקה. ביצים הן מקור מצוין לחלבון מהאיכות הביולוגית הגבוהה ביותר. בקשר לדגים ניתן לצרוך באופן מדוד אם תזכור שככל שהדג גדול יותר, כך כדול הסיכוי לתכולת כספית בבשר הדג. מומלץ לוותר לגמרי על מוצרי קמח לבן ומוצרי חיטה מלאה ולהתרכז בקמח ים של פשתן, טחינה, שקדים וחומוס. מתוקים עם סוכר כהלי (מלטיטול וכו..) לא מומלצים בכלל.

בהצלחה

אבנר2
01/02/24 12:33

לא מבין מי סיפר לך שבשר אדום לא טוב לסוכרתיים, הוא הרבה יותר טוב מפחמימות, לכן חזור לסטיקים לתיאבון יחד עם חלבון מהחי.  כגון בצים. דגים למיניהם, בשר עוף והודו. כמנובן צשצדל שלט יהיה מעובד.



ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
10/11/24 10:27

למענה הדיאטנית

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
10/11/24 10:32

לא קיימת המלצה להפסקת צריכת מקורות חלבון אלו, לכל אדם והעדפותיו המוסריות והבריאותיות.

בהתאם להמלצות התזונה הים תיכונית-

כדאי לשלב יותר מקורות חלבון מן הצומח ומקורות דלי שומן מן החי כגון ביצים, דגים, מוצרי עוף/הודו ומוצרי חלב בעלי אחוז שומן מוגבל, סויה וקטניות על פני בשר אדום מעובד, תחליפי בשר מעובדים עתירי נתרן 

בנושא בשר אדום-קיימת המלצה להגבלת צריכת כמות הבשר ל300 גרם לשבוע (בהנחה שמדובר בבשר טרי כמובן ועדיפות לנתחים דלי שומן כגון סינטה, שייטל, פילה, כתף, וייסברטן וכו