מנהלי קהילה




אכילת בשר ואורך מעי דק.
אני יודע שזו שאלה שיכולה להיות מופנת לתזונאי/ת אבל אני אשמח לתשובה ממך דן, מה דעתך על הנושא..
לcarnivores יש מעי דק קצר במיוחד לעומת Herbivores כשOmnivores נמצאים איפשהו באמצע (פרופורציונלית) זהו חלק גדול ללמה טורפים לא מסוגלים לאכול plants מכיוון שאין מספיק אורך מעי לעכל את המזונות הללו. עכשיו...
אין זה הגיוני שאדם שעבר כריתה של חלק מהמעי הדק ירוויח יותר מתזונה של carnivore? הרי אם המעי הדק התקצר הוא טכנית התקרב יותר למעי של טורפים וזה בא עם החסרונות של קשיי עיכול של plants. אין מספיק שטח מעי לעכל plants כמו שצריך. אבל מה לגבי בשר? זה נראה שלא אמור להיות איזשהו נזק לעיכול של בשר מכיוון שהוא לא דורש הרבה זמן במעי הדק בכל מקרה, זה נראה שלבני אדם יש מעי דק ארוך יותר משל טורפים בשביל הplants לא בגלל הבשר, אחרת למה צריך מעי דק כזה ארוך? מה גם חלבון נספג בחלק העליון של המעי הדק..פחות סיכויים לאבד את היכולת הזו.
אין זה אומר שדיאטה של בשר בלבד תוכל לשפר או לפתור את הבעיות ספיגה / שלשולים? הרי זה נראה שטורפים מסתדרים מצוין עם מעי דק קצר. נכון אנחנו לא טורפים טהורים אבל בבירור רואים שיש קורלציה בין אורך מעי לכמות צריכת הבשר של חיות. טורפים לא מתעסקים עם שום דבר שהוא לא בשר והם לא מסוגלים לעכל שום דבר אחר כמו שצריך ונראה שלHerbivores אין כלל עניין בבשר.
אני יודע שאפשר לומר הרבה דברים על דיאטה של צריכת בשר בלבד אבל מה לגבי הנקודה העיקרית שציינתי? הרעיון עצמו. נכון יכולה להתפתח בעיית ספיגה של B12 ככה או ככה אבל את זה אפשר לתסף. חוץ מזה, מה יהיה הקאץ'?
זה פשוט נראה שלבני אדם יש אקסטרה מעי דק בעיקר בשביל הluxury של אכילת דברים שאינם בשר. אם הוא התקצר, הluxury נעלם אבל הספיגה של הבשר לא בהכרח נפגעת, לא? המעי פשוט יהיה קצר יותר ופחות ''מתוחכם'' כמו בטורפים.
אולי הסברתי את זה בצורה לא כ''כ ברורה אבל הבסיס של הרעיון נשמע לי מאוד הגיוני. השאלה היא בתור רעיון לא שמחר אני הולך לאכול בשר בלבד ומבקש עזרה. וכמובן כל זה בהנחה ובכלל יש בעיית ספיגה מכריתה רצינית מספיק. לא אומר שזה תמיד המקרה.
פרופ' דן טרנר
שאלתך פילוסופית משהו ואינני מכיר מחקרים שיכולים לענות על השאלה האם מעי קצר יותר מתאים יותר לאכילת בשר או שאר השאלות שהעלית. המעי מותאים לאכילת כלל המאכלים הרגילים של בני האדם וקיצור שלו, גם באופן משמעותי, לרוב לא מהווה בעיה בספיגה של כל מרכיבי המזון למעט חריגים (כמו למשל ספיגת ויטמין B12 שמתרחשת באלאום הסופי ואם הוא מוסר אז צריך תוספת). ייתכן שלדיאטנית יהיה משהו נוסף להגיד. בהצלחה.
YoMan
מודה לך על התשובה. אני יודע שבתור פרופסור אתה מאוד זהיר כשזה מגיע לדברים לא מוכחים / עוד לא מוכחים. אם כי הקורלציה כאן חזקה ודי קשה להתעלם מזה.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4866192/
זה הדבר היחיד שמצאתי בנושא מבעד להיגיון שבדברים. נראה ש(באופן לא מפתיע אני אף אחד) חשבו על זה לפני. לצערי אין איזשהו מחקר או הוכחה חד משמעית...עדיין.