מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסאיסוף שתן עם חומר משמר (להערכת בריחת סידן)
איסוף שתן עם חומר משמר (להערכת בריחת סידן)
02/01/23 12:31
5 תגובות
שלום,
קבלתי הפנייה לביצוע איסוף שתן עם חומר משמר HCl 6N ל- Ca, P, creatinine (להערכת בריחת סידן). אמנם הסבירו לי במרפאה כיצד לבצע אבל רציתי דף מאורגן.. וכאן הסתבכתי. מסתבר שיש מקומות שבהנחיות כתוב להפסיק למשל לאכול תותים ודברים עם ויטמין C או כל מיני הנחיות דיאטה אחרות. לי לא אמרו כלום על דיאטה או שמירת האיסוף במקרר למשל.. אודה אם תנחו אותי.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
איסוף שתן עם חומצה מתבצע למטרות שונות א. לבירור יתר לחץ דם טו גידול מיצר הורמונים , לבדיקות אלה נדרשת דיאטה נטולת חומרי מזון שעלולים לשבש את תוצאת הבדיקה. ב. איסוף שתן לסידן זרחן וקריאטינין, מטרת האיסוף היא להעריך את תפקוד הכליות לגבי ספיגת הסידן חזרה לדם. ספיגה זו פגומה במחלות מסוימות שגורמות גם לאוסטיאופורוזיס. מומלץ לאסוף מהשתן השני עד הראשון למחרת כולל, יש לסיים את האיסוף בשעה שבה בוצע ריקון השלפוחית ביום תחילת האיסוף. יש לאסוף את כל השתן למיכל יחיד, יש לרשום את נפח השתן בסיום האיסוף, לאחר מכן לנער היטב את המיכל הסגור לערבוב תכולתו ולקחת דגימה לבדיקה במעבדה, יש לידע בעת מסירת הדגימה מה היה נפח השתן.
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום
טל56
תודה רבה לך!! פשוט מרגיע לדעת שיש משהו שאכפת לו ועונה מיד. ייש כוח לך פרופ׳ איש שלום.
רונן770
באמת מחמם את הלב
פזדה10
שלום רב,
כמה שנים אפשר לקחת את תרופת הפרוליה?
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
אין הגבלת זמן לגבי משך הטיפול בפרוליה. התרופה נבדקה במחקר בטיפול רציף על פני 10 שנים. אין להפסיק טיפול בפרוליה ללא מעבר לטיפול תרופתי אחר נוגד פירוק עצם , הפסקת הטיפול גורמת לפירוק עצם מהיר שעלול לגרום לשברים אוסטיאופורוטיים בעיקר לשברים מרובים בחוליות עמוד השדרה. אם הוחלט על סיום הטיפול משיקולים רפואיים כגון עליה בצפיפות העצם בעצמות הירכיים מעבר תחום היעד. יש לעבור לטיפול אחר נוגד פירוק עצם למשך מספר שנים.
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום