מנהלי קהילה
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 ) הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסעירוי אקלסטה חד פעמי
עירוי אקלסטה חד פעמי
27/12/22 13:01
8 תגובות
צפיפות העצם שלי מצביעה על אוסטיופניה קלה. תמט ב L4 קובע אוסטיטפרוסיס. ביופסיות של נגעי עור הצביעו על מלנומה.( 2016) לפי מדד Frax הסיכוי לשבר Major osteoporotic הוא 6.9% ובירך 3.1% ההמלצה היא לקבל עירוי שנתי של אקלסטה. השאלה: לאור הסיכון הנמוך, יש ענין במתן עירוי חד פעמי? ללא צורך בעירוי כל חצי/שנה?
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
שבר בחוליה אם אכן בטוח שמדובר בשבר מגדיר את המצב כאוסטיאופורוזיס קשה ללא תלות בצפיפות העצם. הטיפול ב- ACLASTA ניתן אחת לשנה ואפילו במרווחים גדולים יותר. שבר שהתרחש בנוכחות צפיפות עצם תקינה קורה בד"כ באנשים עם בעיות נוספות כגון סוכרת, השמנת יתר או מחלות רקע אחרות, שכדאי לשלול.
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום
RifRaf
המון תודות לפרופ׳ צופיה איש-שלום.
לענין בעיות נוספות שיתכן שגרמו לשבר (חלקי) בחוליה L4
השמנת יתר -אין - BMI 22.2 גובהה 184 משקל 75 ק׳׳ג
גלוקוזה- ממוצע 85
Hba1C - 5.3
הגיל - 71
האם יש ענין בטיפול באקלסטה ובדיקת צפיפות חוזרת לאחר שנה?
באיזו סיטואציה חובה יהיה להמשיך בטיפול ובאיזו ניתן יהיה לעצור אותו?
האם ישנה פגיעה מואצת בעצם בעקבות הפסקת הטיפול?
שוב תודה על התגובה.
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
האם אכן מדובר בתמט משמעותי בחוליה ולא קשר שמורל למשל, שזה ירידה בגובה חוליה כתוצאה מחדירת דיסק לתוכה? האם התמט התרחש לאחר נפילה מגובה עמידה? האם חשתה כאבים קשים באותה חוליה? האם התמט התרחש לאחרונה? באיזו בדיקת דימות נקבע התמט, האם בצילום רנטגן או ב- CT או ב- MRI?
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום
RifRaf
שוב המון תודות לך פרופסור צופיה איש-שלום
התמט (חלקי) ב L4 התגלה בעת בדיקת טומוגרפיה לבית החזה, אברי אגן, ובטן כולם עם חומר נגודי.
הבדיקה במאי 2021 היתה לצורך בירור סיבת ירידה במשקל באופן מתון במשך כ 3 שנים.
לא נמצאה סיבה לירידה במשקל אבל התמט כן.
בבדיקת צפיפות עצם מ 2016 לא נרשם שבר כלשהו בחוליות.
צפיפות העצם השתפרה מ2016 ל 2021 אבל היתכן שזה תוצאה של הזדקנות?
לא זכורה לי חבלה/נפילה או אירוע דומה, אני לא סובל מכאבים במקום או הקרנות של כאבים לכל חלק אחר.
איבדתי 3-4 ס׳׳מ מהגובה הכללי שלי (היה 186 ס׳׳מ)
האם יש צורך בבריר נוסף קודם להזרקת האקלסטה? ומה סוג הבירור הרצוי?
חן חן
על הרצון הטוב והאיכפתיות
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
קודם כל כדאי לבדוק באמצעות רדיולוג מומחה לעצם האם בבדיקת CT אכן מדובר בתמט ולא בממצא אחר כגון קשר שמורל. באשר לברור אני מניחה שהוא בוצע. מדובר בברור נרחב ומפורט שיכול לבצע רק רופא שמכיר אותך. בדיקת צפיפות עצם אינה מתאימה לאבחון שברים בחוליות כפי שהיא מתבצעת בישראל. יש לכך תוכנה מיוחדת שאינה זמינה במכונים בישראל. רק בדיקות דימות מתאימות למטרה זו. בעיקר CT ו- MRI כאשר מתעורר חשד לשבר חדש. איבוד גובה הוא תהליך טבעי גם ללא אוסטיאופורוזיס עקב הצטמקות הדיסקים הבינחולייתיים. עליה בצפיפות העצם בחוליות עמוד השדרה נובעת בד"כ משינויים נווניים. אחרי גיל 65 אנו מתיחסים בעיקר לפיפות העצם בירך. אין מניעה לקבל טיפול ב- ACLASTA אם תפקוד הכליות שלך תקין.
מקווה שעזרתי בקויים כלליים לא ניתן מעבר לכך.
בברכה,
פרופ' צופיה איש-שלום
RifRaf
שלום לך
ממש בקצרה. רדיולוג מומחה בדק שוב את הCT וקבע: אין תמט! יש קשר שמורל!!
אני מניח שכך יצאתי מהגדרת ׳׳סובל מאוסטיופרוסיס׳׳.
אלף תודות לך
פרופ' צופיה איש-שלום
שלום,
מאוד שמחה לשמוע. אכן ריפוי מהיר ממחלה 😉.
המון בריאות.
פרופ' צופיה איש-שלום
RifRaf
רב תודות לך
בריאות שמחה ונחת