מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
כמוניתרופות ורוקחותליפיטור לעומת סטטור

ליפיטור לעומת סטטור

21/12/22 12:40
7 תגובות

שלום,

האם אחת מן התרופות נחשבת ליעילה יותר?

האם אחת מן התרופות גורמת לפחות כאבי שרירים?

תודה


תגובות

יעילה יותר לאיזו מטרה ? להפחתת הכולסטרול ה"רע" (LDL) סטטור מעט יותר יעיל אולם לא תמיד המטרה הראשית היא הורדת כולסטרול אלא הפחתת הסיכון להתפתחות/לקבל אירוע של סתימת עורקים. תלוי ברקע הרפואי. לגבי כאבים שרירים - הסיכון הוא נמוך בכל מקרה. לפי הממצאים במחקרים לרוב כאבי השרירים אצל נוטלי סטטינים אינם מהסטטינים.


ד"ר פזית שקד, Pharm.D
(BCACP (Board Certified Ambulatory Care Pharmacy Specialist 

רוקחת קלינית ומומחית בטיפול תרופתי בקהילה

בפייס וביוטיוב -  ד"ר פזית שקד
 http://www.drshaked.co.il
 050-6262109


ש.ג
24/12/22 22:11

תודה, ומה לגבי מניעה של סתימת עורקים, איזה מן שתיים יעילה יותר?

לגבי מניעה של סתימת עורקים זה תלוי באיזו סיטואציה/מה ההסטוריה הרפואית. לדוגמא בתקופה הראשונה לאחר התקף לב העדויות ממחקרים מצביעות על יעילות של ליפיטור/ליטורבה/אטורבסטטין  במינון גבוה ולכן זו לרוב הבחירה. נקודה נוספת לדעת שעל מנת להקטין סיכון לסתימת עורקים בהחלט ייתכן שיש כיווני פעולה נוספים שכדאי לנקוט בהם (כגון הפסקת עישון, שינוי תזונתי, איזון מיטבי של ללץ דם ועוד) ויכולים להועיל מאד


ד"ר פזית שקד, Pharm.D
BCACP (Board Certified Ambulatory Care Pharmacy Specialist) 
רוקחת קלינית ומומחית בטיפול תרופתי בקהילה
בפייס וביוטיוב -  ד"ר פזית שקד
 http://www.drshaked.co.il
 050-6262109

 

ש.ג
25/12/22 10:45

תודה רבה

נתלי-מ
אתמול ב: 21:19

לקחתי ליטורבה 20 וסבלתי מכאבי שרירים חזקים מאוד. לאחר הפסקה התחלתי השבוע לקחת סטטור 5.  כתבת  שהכאבים לא היו כנראה מהסטטטינים. האם תוכלי להסביר?  

סימה-לבני
24/12/22 21:34

שלום רב,

אוסיף שהתגובות של המטופלים הן אינדיווידואליות. יכול להיות אחד שיסבול מתופעות לוואי ולא יוכל לקחת את התרופה האחת, ואילו השניה תהיה מצוינת בשבילו, והשני בדיוק להפך.

השיקול בבחירת התכשיר יכול להיות קליני לפי המצב שלך, כשבדרך כלל מתיחסים לסטטור Rosuvastatin כאל תכשיר יותר חזק, ולכן המינון המקביל שלו לזה של הליפיטור Atorvastatin  יהיה יותר נמוך. 5-10 מג של סטטור יהיה אקוויוולנטי ל 10-20 מג של ליפיטור.

שיקול אחר בבחירת הסטטין הוא השיקול של תופעות לוואי. אם התחלת בטיפול ודווחת על תופעות לוואי, הרופא יציע לך תכשיר אחר מאותה משפחה פרמקולוגית. שכן, כמו שכתבתי למעלה, התגובה היא אישית.

לקריאה נוספת על סטטינים, יעילותם ותופעות הלוואי שלהם הקליקי כאן, לסקירה בכמוני.

בברכה,

סימה לבני

רוקחת יועצת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"


ש.ג
24/12/22 22:13

תודה