מנהלי קהילה




מובילי קהילה



Anti mog חיובי חלש
שלום, אספר לכם בקצרה פחות או יותר על מה שעברתי בחצי שנה האחרונה ואשמח למענה לשאלה שלי...
התחלתי טירונות בצה״ל כאדם בריא לחלוטין ולאחר שבוע מהטירונות בערך התחלתי לראות מסך שחור בעין שמאל שמלווה בכאבים בראש.
התאשפזתי וטופלתי בסטרואידים שמוזרקים לווריד במשך חמישה ימים והראייה חזרה. ונמצא מהבדיקות דם שעשיתי באישפוז לפני חצי שנה בערך כי ה anti mog חיובי. התבקשתי גם לעשות mri בראש והתגלה שיש לי דלקת במעטפת של עצב הראיה. בזמן הזה ממש נלחצתי וחששתי מהmog ממה שקראתי באינטרנט על שיתוקים ובעיות שתן ונימולים ואיבוד ראייה...
עכשיו לאחר חצי שנה ומעקבים תקינים התבקשתי לעשות mri של חוט עמוד שדרה וראש צווארי והכל יצא ללא ממצאים חריגים. בנוסף התבקשתי לעשות עוד הפעם בדיקת anti mog והיא יצאה חיובית חלשה הפעם לעומת הפעם שעברה שהייתה רק חיובית....
השאלה שלי אליכם היא, האם יש השפעה של החיובי חלש (או הבדל בין חלש למה שהיה פעם שעברה)? אם אתם במקרה מכירים מקרים בהם הmog פשוט נעלם מהדם ומהגוף בכלל?
ושאל. ממש חשובה נוספת האם יש הסבר לאיך הmog בעצם הגיע אליי? כלומר אין לאף אדם במשפחה שלי מחלה נוירולוגית בכלל וחשוב לי לדעת כיצד זה בעצם נוצר האם כתוצאה מסוימת של לחץ או זיהום או בכלל משהו אחר ?
אשמח למענה בהקדם תודה...
לביא שיפמן - MS ישראל
לדעתי, אתה צריך להיות - לפחות בתקופה הקרובה - תחת מעקב של נוירולוג שממומחה במחלות אוטו-אימוניות. אם אתה עדיין בצבא ונראה לך שהמערכת לא מטפלת בך כראוי, הייתי שוקל לפנות, גם אם באופן פרטי, לנוירולוג אזרחי. מכיוון שיש במצב שלך גם היבטים אפשריים של נכות צה"לית (על כל המשתמע מכך), הייתי בוחן היטב את המצב הרפואי ומוודא שאתה משתחרר מהצבא עם אבחנה, עד כמה שאפשר חד משמעית.
ירון חכם
קודם כל תודה על המענה דוקטור לביא שיפמן.
הלכתי לפני בערך חודשיים למתמחה עם נסיון רב בתחום בעיקר בגלל חוסר הידע של כלל הרופאים בנושא הזה שנקרא mog (המון רופאים לא ידעו לתת לי תשובות ומענה)
ונאמר לי ממנו כי עדיף לי לחכות לתשובה של בדיקת דם של anti mog נוספת ובדיקות נוספות של mri ושחוף מזה הכל תקין גם מבדיקה כללית ועשיתי את הבדיקות הנדרשות והכל יצא ללא ממצאים חריגים ועם אנטי mog חיובי חלש...
אשמח בבקשה אם תדעו לתת לי תשובות פחות או יותר לגביי הבדיקת דם עם התוצאה החיובי חלש האם זה סימן טוב ?
וגם לגביי הmog עצמו אם יש הסבר בעצם לאיך זה הגיע אליי בכלל כלומר האם זה נובע מלחץ או זיהום או סיבה אחרת ?
שוב תודה על המענה.
ד"ר אסתר גנלין
שלום ירון
מוג הינה מחלה חדשה יחסית של העשור האחרון. יותר שכיחה בצעירים דווקא.
היא במשפחת המחלות הדה מיאלנטיביות, מזכירה טרשת ובכל זאת נבדלת כמחלה נפרדת.
הרוב יחוו זאת כאירוע בודד בלי התקפים נלווים. לא ניתן לדעת למפרע מי יחווה התקף בהתייצגות הראשונית. בשל היותה מחלה נחקרת אקסיומות שעלו בהתחלה יכולות להשתנות. אני מקדימה את המשפט הזה כדי לדון על העניין של נוגדנים חיוביים.
נוגדנים למוג יכולים להעלם ולהפוך לשליליים. היה מקובל לחשוב שמי שהופך לשלילי הסיכוי שלו לפתח התקף נוסף קלוש. היום אני יכולה להעיד מניסיוני הקליני שכללזה לא ממש תקף.
לעצם העניין, אחרי התקף בודד שהגיב לטיפול ולא השאיר נכות, לא מקובל להתחיל בטיפול מונע אך יש לעקוב . במקרה שלך ממליצה על ביקורות עיניים כולל OCT ושדה ראיה והייתי חוזרת על הדמיית המוח כל חצי שנה בשנה וחצי הראשונות ובהמשך פעם בשנה ולפי צורך קליני.
למה זה קרה? אין לנו תשובות ודאיות לכל דבר שקורה לנו בחיים. זה כבר דיון במישור אחר.
רפואית כל מחלה אוטואימונית היא שילוב של רקע גנטי שלא חייב להיות תורשתי, גורמי סביבה וסטרס נפשי.
במקרה של מוג ממליצה על נטילת ויטמין D . יש חשיבות לשמירה על רמה טובה בדם.
קצרה היריעה מלכתוב על מוג כאן.
מי שעוסק במחלה זו בקיא בפרטים. מקווה שעניתי על מה שבוער כעת.
כל טוב