מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2סוכר שעתיים לאחר אכילה

סוכר שעתיים לאחר אכילה

31/08/22 23:44
8 תגובות

היי אכלתי פאד קפאו, מנה גדולה של אורז לבן ירקות עוף ורוטבים. פצצת סוכר... לאחר שעה וחצי הסןכר היה 138 ולאחר שעתיים 160. 

רק כעבור קרוב לשעתיים וחצי הוא ירד ל130. אני רוצה להבין, האם באדם בריא שיקבל את אותה מנה אחרי שעתיים נצפה לראות פחות מ140 סוכר???  או שסטיות כאלו אינן מעידות? אני אדם בריא, בשנה האחרונה היה לי גלוקוז בצום 107. הרופא משפחה אמר שזה בשל עליית משקל ושאני אתחיל לרדת. בכל מקרה אני מנטרת- בבקרים אני בסביבות ה93 לפעמים מתחת ל90 ואחרי ארוחות בדכ הוא יורד לפחות מ100 כעבור שעתיים (מנה של קוסקוס עם תפוא). לכן אני מופתעת מהתוצאה הזו... מה דעתכם?


תגובות

elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
01/09/22 11:56

שלום יעל, אני מניח שיועצת הרפואית שלנו ד"ר ברק תענה בהמשך. בינתיים הייתי אומר שלמיטב ידיעתי רמת סוכר של 140 שעתיים לאחר אכילה היא פחות או יותר הרמה הרגילה אצל מרבית האנשים הלא סוכרתיים אך זה תלוי כמובן במה שאוכלים ואם מדובר במוצרים עם המון פחמימות וסוכר כמו שאלה שאכלת טבעי שהערכים יהיו גבוהים יותר. סוכר של 107 בצום הוא סביר ובלי קשר למה שרופא המשפחה שלך אמר, ככל שמצליחים יותר לרדת במשקל ולשמור על אכילה בריאה כך ערכי הסוכר יהיו מאוזנים יותר. סטיות תמיד יהיו פה ושם אך בגדול אם מצליחים לשמור אז ערכי הסוכר יישארו בטווח הנורמה. כל טוב ובהצלחה. א 

יעלי31
01/09/22 12:57

היי תודה לך! רק אחרי שלוש שעות ירד לפחות מ140. בבוקר קמתי עם 93.... לא יודעת... אני אמורה לדאוג שהפעם לא עמדתי בטווח?? כי באמת זו היתה מנה נוראית גם לאדם ללא סטיות...נראה לי בכל אופן ...


elico1979
מוביל קהילה
עובד במגזר השירותים הפיננסים, משתדל לשמור על אורח חיים בריא כמיטב יכוליתי, מתרגל מדיטציה כמה שיותר בזמני הפנוי ובגדול, מנסה לחשוב חיובי - גם לגבי הסוכרת
01/09/22 14:44

סוכר בטווח 90 עד 110 בערך נחשב סביר. באופן כללי, אם את משתדלת לאכול בריא, לא אמורה להיות לך על מה לדאוג, אך כמובן עם השנים זה הופך ליותר מאתגר וצריכים לעבוד יותר קשה ולהקפיד יותר. 

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
02/09/22 0:08

סוכר תקין הוא עד 140 שעתיים אחרי אוכל, ערך של 160 מתאים לטרום סוכרת, אולי חד פעמי כי אכלת הרבה סוכר

מורדי333
04/09/22 12:03

לא ממש מבין מה מטריד אותך. אכלת ארוחה עתירת פחממות. לא צריך לסחוט את הלבלב עם ארוחות כאלו. ללא הרטבים עתירי הסוכר לא סביר שתגיעי ל 160. אוכל זה בחירה. כיום לא אוכלים כדי לחיות. עוד ארוחות כאלו באופן קבוע ישפיעו לרעה על בריאותך בעתיד.

אנבל
04/09/22 12:04

למה אחרי שעה וחצי הסוכר היה 138 ואחרי שעתיים הסוכר היה 160?????

ד-ר-נירית-אבירן-ברק
מומחה כמוני
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
06/09/22 0:01

כנראה שהיו רכיבים של פחמימות שמתפרקות לאט יותר במנה שלך

מורדי333
04/09/22 12:15

כי גלוקוז לאחר ארוחות מודדים שעתיים לאחר אכילה ועד אז אצלך הוא המשיך לעלות.

אם היה 160 אחרי שעה וחצי ו 138 אחרי שעתיים - זה היה לא סביר..