מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהמחקר שפורסם אלכוהול עלול לגרום להפרעות נפשיות

מחקר שפורסם אלכוהול עלול לגרום להפרעות נפשיות

03/03/22 14:20
5 תגובות

סבלתי 5 שנים מדיכאון והייתי שותה כל יום אלכוהול , בעקבות מחקר שקראתי שמצא שאלכוהול גורם לבעיות נפשיות , הפסקתי לשתות אלכוהול , והמצב הנפשי שלי השתפר, אביא לפניכם את המחקר ואשמח אם תגיבו בתגובות אם המחקר תרם לידע שלכם ואם אתם מתכוונים לעשות שינוי בחייכם.
אלכוהול עלול לגרום להפרעות נפשיות:
דיכאון, חרדה ובעיות שינה, הן שלוש התופעות השכיחות אצל מי שמפתח תלות או התמכרות לאלכוהול.  שני שלישים מהמכורים לאלכוהול מדווחים על תופעת דיכאון, חרדה או הפרעות שינה
חברי הנהלת אילסם, הפסיכיאטרים, המתמחים בתחלואה כפולה (קיום מחלת נפש במקביל להתמכרות לחומרים), מזהירים כי שתייה מרובה עלולה להוביל להתפרצות הפרעות נפשיות.
תסמונות פסיכיאטריות הנובעות כתוצאה מאלכוהוליזם: במהדורה הרביעית של המדריך הדיאגנוסטי והסטטיסטי להפרעות פסיכיאטריות, הופיעה לראשונה קטגוריה הכוללת הפרעות פסיכיאטריות שהתפתחו כתוצאה מצריכת אלכוהול. כיוון שלאלכוהוליזם השפעות רבות על הפעילות המוחית, בהתאם גם ניתן לראות כי ישנן הפרעות רבות ביותר שיכולות להופיע על רקע אלכוהוליזם. בין היתר מדובר בהפרעות מצב רוח, הפרעה פסיכוטית, שיטיון, הפרעות שינה ועוד.
המאפיין המובהק של כל ההפרעות שמקורן באלכוהוליזם הוא שהן התפתחו בעקבות ההשפעה הפיזיולוגית של האלכוהול. כמו כן, בניגוד למשל להפרעה פסיכיאטרית שלא נובעת כתוצאה מאלכוהוליזם, הפרעה פסיכיאטרית הנובעת מאלכוהוליזם צפויה לחלוף גם ללא טיפול, למעט טיפול תומך, תוך מספר שבועות לאחר הפסקת השתייה.


תגובות

נתי23
03/03/22 20:30

מחקר לא מבוסס או שהמצאת את זה.

שיר-18
03/03/22 22:28

יש לי הרגשה שיש כאן מישהו לא חכם במיוחד שמשתמש בכמה שמות וכותב פה תגובות מגעילות ולא מכבדות!! שמתי לב שיש פה לפחות שלושה אנשים (כנראה שזה אותו אחד) שמגיבים באותה צורה פוגענית למה שהבן אדם ימציא מחקר ואם אין לך משהו טוב להגיד אז אל תגיד, מנהלי האתר צריכים לטפל פה באנשים מסוג זה שסתם קוראים פוסטים פה ולא רוצים לעזור זה ממש מחדל תטפלו בזה!! כבר עובר כל גבול!!! אני בטוחה שזה אותו אחד תחת כמה שמות משתמש. המחקר נשמע מעניין וגם הגיוני, תודה על השיתוף

שיר-18
04/03/22 10:19

אני לא בת 18, אני בת 30

כתוב שיר18 כי זה השם משתמש שמצאתי כשנרשמתי לאתר שהייתי בערך בת 24. אין לי מושג למה אני מסבירה לך בכלל.

לא ברורה לי התגובה שלך אבל האמת שנמאס לי להכנס לפה, נהיה פה שכונה שזה ממש גועל נפש. מקווה שהמנהלים פה יתעוררו ויעיפו את מי שלא צריך להיות כאן. מצטערת אבל זה כבר לא אתר לתמיכה אחד בשני זה סתם אנשים משועממים שאין להם מה לעשות וכותבים פה שטויות

רפואה שלמה!!

אורית-זאבי-יוגב
מומחה כמוני
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
05/03/22 11:03

שיר יקרה, תודה על המידע החשוב.

אין ספק ששתייה מרובה של אלכוהול עלולה לגרום לבעיות. אחרי הכול המוח שלנו לא נועד שיסממו אותו באלכוהול. כמה מהשפעות האלכוהול הן זמניות וחולפות אבל צריכה קבועה וממושכת עלולה להביא לשינויים קבועים ולהשפיע על המבנה והתפקוד של המוח גם בטווח הרחוק אפילו בצריכה מתונה. שתייה מוגזמת קשורה להתכווצות של חלקים במוח  - בגלל פגיעה וצמצום ב"חומר הלבן"  - שקשור למעברים בין תאי העצב במוח. 

שימוש מופרש באלכוהול מביא גם לירידה בחומר האפור במוח שמכיל את הגוף של תאי העצב עצמם (כלאמר לא רק על ההולכה)  - ירידה שעלולה לגרום לפגיעה קוגניטיבית - לפגיעה בתפקוד השיכלי.

באופן אישי אני מאוד אוהבת אלכוהול - במיוחד זה שמתוק. כמו כן, אני נוטה להאמין שבמידה מועטה אין בו נזק (לפחות רוצה להאמין) אבל קשה להתעלם מן הנזקים של שתייה בכמות מוגזמת ואחרי הכול כול הגזמה גם בספורט מביאה לתוצאות לא ככ ברוכות.

תודה לשיר שהביאה את המידע החשוב הזה - לפעמים כועסים על  מי שמביא מידע שלא ככ רוצים לשמוע אותו (תאמינו לי....אני יודעת, שנים חיפשתי מישהוא שיגיד לי שחבילת שוקולד ליום זה נהדר למוח....) אבל מי שלא יאמין שיבדוק בעצמו את המחקר שבשלב זה דורש הקלקה קטנה בוגגל והוא ניצב שם לפניננו במלוא תפארתו....

מאור15
07/03/22 12:20

אני רק רוצה לעזור.. חבל שלא הייתי מודע למחקרים האלו הייתי חוסך שנים של סבל ובזיונות. אנשים מבזים שיכורים, וגם אני סבלתי בזיונות , צריך לתת יד לבני-אדם טובים ולהסביר להם את הנזקים שבאלכוהול.