מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהקלביסלה ארוגנס

קלביסלה ארוגנס

28/12/21 19:57
2 תגובות

בבדיקת שתן התגלתה רמה גבוהה מ 10000 של קלביסלה ארוגנס
מה זה אומר?
האם זה מסוכן? לא מוצאת שום מידע על הזן הספציפי הזה
האם זה אותו דבר כמו קלביסלה פנומניה?


תגובות

ד-ר-נטע-לב
מומחה כמוני
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
28/12/21 20:16

ככל הנראה מדובר בחיידק שנקרא פסוידומונאס ארוגינזה (Pseudomonas aeruginosa), שגם הוא וגם קלבסיאלה פנאומוניה (Klebsiella pneumoniae) שייכים לאותה משפחה של חיידקים שגורמים לזיהומים שונים, גם בדרכי השתן.

לעיתים החיידקים האלו עמידים לאנטיביוטיקות פשוטת ודורשים טיפול יותר מורכב.

לא בכל פעם שבתרבית שתן יש צמיחה של חיידק, יש צורך בטיפול אנטיביוטי.

חשוב לבדוק בתשובת התרבית לאיזה אנטיביוטיקה החיידק רגיש ולהתייעץ עם רופא המשפחה לגבי צורך בטיפול.

רמדיוס
28/12/21 20:53

תודה רבה על המענה המהיר!! 

אני באמת רואה שהתקבלה גם רשימה של אנטיביוטיקות ורגישויות החיידק להן.

זה שם החיידק המדויק: 

Klebsiella aerogenes

100,000 CFU/ml-גדול מ

ניגשתי לעשות בדיקות מקיפות כי הרגשתי הכללית אינה משתפרת ואני חווה שלל תופעות מציקות בעיקר סביב אזור מערכת השתן, עור והעיכול.

האם ייתכן שהחיידק גורם למצב בריאותי להתדרדר? איך סביר שנדבקתי בזה? 

 

תודתנו לחברת באייר על תרומה בלתי תלויה לסיוע בהקמת הקהילה. יובהר כי אין בתרומה זו כדי להשפיע על הפעילות או התוכן המוצגים בקהילה.