מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהלעבור ליומיות ?

לעבור ליומיות ?

21/12/21 16:17
1 תגובות

היי , אני בת 20 משרתת בצהל כבר שנה וארבע חודשים בתור מדאגית.
אני מתמודדת עם הפרעת אכילה (אנורקסיה) בערך מכיתה יא , משרתת בבסיס סגור רחוק מהבית.
לבסיס הזה עברתי לפני 4 חודשים ולפניו הייתי גם בבסיס סגור בגדוד ושם הרגשתי שההפרעת אכילה שלי מתגברת בחזרה . הלכתי אז לקבנית שהפנתה אותי לפסיכיאטר , הפסיכיאטר נתן לי עשרה ימי גימל כדיי להוריד לי את הפרופיל ורצה שאני אעבור ליומיות )ובתפקיד אחר ) , בסוף המגד של הגדוד הקודם נלחם והחליטו להחריג לי את הפרופיל, כלומר - הפרופיל ירד אבל חוץ מזה כלום לא השתנה . אני עדיי מדאגית ובבסיס סגור ובכל.
כמה זמן אחריי זה עברת בסיס וגם פה אני מרגישה שפפשןט אין לי את האמצעים להחלים מההפרעת אכילה. אני לא יכולה חצאת כ שבוע לדיאטנית ולפספס יום וחצי כי אז אני לא מתפקדת בתפקיד שלי וז לא ריאלי, וגם הדרישות כאן נורא כבדות ברמה שהנפש שלי רק מותשת ואין לי זמן לחשוב על עצמי. אני מרגישה שכל עוד אני נשארת בבסיס הזה ובכל בבסיס סגור אני לא מסוגל באמת לטפל בהפרע אכילה שלי. יש לי חלומות אני לא רוצה לגרור את ההפרע אכילה גם לאחרי הצבא . אני פוחדת להשאר איתה עד שאהיה גדולה. כמה אני יכולה לא לחשוב על עצמי ? אני מתלבטת אם לעבור ליומיות ואז לאפשר לעצמי לטפל בעצמי או להשאר ולשתוק. אני מרגישה בכיינית שאני חושבת בכלל לעבור ליומיות. למה אנ לא מסוגלת לשרוד את הצבא כמו כולם? ומה אם לא מגיע לי בכלל ? מה אם אני מגזימה ואין לי מספיק הפרעת אכילה כדיי שאוכל להרשות לעצמי את כל התשומת לב הזו. אולי אני באמת סתם בכיינית? אנ לא יודעת. אני גם כבר לא במצב פיזי ככ מסוכן, כן עדיין אין לי מחזור אבל אני לא במשקל כל כך נמוך כמו שהיתי פעם. אז אני לא מרגישה שמגיע לי. אבל מצד שני נפשית אני יודעת שאנ לא בריאה. אני לא יודעת מה לעשות . אנ גם פוחדת ממה שיחשבו עליי ומה שאני אחשוב על עצמי אם אעבןר ליומיות. בקיצור אני מלאת התלבטויות ולא יודעת מה נכון


תגובות

הי, קראתי וממה שכתבת אני מתרשמת שהתשובה ברורה. כל המחשבות של לטפל בעצמך טובות ונכונות וכל השאר, אלה שמסייגות אותן ומנמיכות אותך הן של ההפרעה. אז די ברור לאילו מחשבות כדאי לך להקשיב :)