מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהחרדות ומחשבות טורדניות

חרדות ומחשבות טורדניות

12/12/21 19:02
2 תגובות

היי
זה קצת ארוך..
אני נשואה+2.
בילדות שלי הייתי ילדה מאוד מופנמת שקשה לה לשתף , אני זוכרת שהייתי בערך בת 6 , סבתא שלי נפטרה מסרטן ומה שאני זוכרת ממנה זה שהיא הייתה מקיאה הרבה, הדבר הזה גרם לי לפתח פחד ממחלת הסרטן וגם מלהקיא. למרות שבהמשך החיים יצא לי להקיא בלי פחד אך כנראה זה היה משהו מודחק שהתפרץ אחרי לידות. בגיל ההתגברות אני זוכרת שהייתי חווה כל מיני התקפי חרדה קטנים וזה היה בעיקר קורה לי בכל מיני דייטים או מפגשים חברתיים שהיה בהם אוכל, פתאום הייתח נתקפת פחד שמא אני יקיא, ההתקפים האלה עוברים ולא יחחסתי להם ככ חשיבות(בדיעבד ידעתי שזה התקף חרדה) בהמשך הזמן היה לי חבר לתקופה ארוכה שבכל התקופה הזו הייתה לי מחשבה טורדנית לגבי אם אני אוהבת אותו או לא , בהמשך זה התחלף למחשבה לגבי הזהות מינית שלו ופה זה גרם לי להתקף חרדה ממש קשה שבו אמא שלי לקחת אותו לפסיכולוג ופסיכיאטר שאמר שזה ocd. לקחתי כדורים 4 חודשים ואז הפסקתי על דעת עצמי , כי הרגשתי שזה עבר לי,ובאמת התגייסתי, למדתי, התחתנתי והכל עבר בלי מחשבות טורדניות או חרדות. שילדתי את הבן שלי , קיבלתי התקף חרדה בבית חולים , ממש היו לי רעידות ובחילות שעוד יותר הגבירו את החרדה, היה לי קשה לאכול ליד אנשים רק שאני לא יקיא. בכל התקופה הזאת של הגידול שלו חוויתי התקפי חרדה אך הם לא היו מפחידים בעוצמתם והרגשתי עדיין חזקה מולם, כמו שהיה שחוויתי בגיל הבגרות. שגיליתי שאני בהריון שני קיבלתי התקף חרדה בזמן שאני אוכלת, התחלתי לרעוד , היו לי בחילות, רלפקס הקאה וכו,
לאחר מכן בהריון באה לי מחשבה טורדנית לראש על זה שבסוף מתים ומה זה שווה הכל, והיא ליוותה אותי כל ההריון וגם לאחר מכן, המחשבה גרמה לי להרבה חרדה. אחרי שנה מהלידה קיבלתי חיידק מעיים שגרם לי להקאות שהגביר לי את החרדות מלהקיא והגביר לי את המחשבות הטורדניות , פתאום הגיעו לי מחשבות מפחידות בכל מיני נושאים: פחד לקלל , פחד להקיא ועוד רשימה ארוכה. ממש כל פעם שהם עלו לי לראש ראיתי את זה ממש קורה מה שגרם לי להילחץ עוד יותר. עכשיו הגעתי למצב שאני כבר מפחדת לחשוב , שבטעות לא תעלה לי מחשבה מפחידה שתלחיץ אותי ותגרום לי לכל הלופ הזה של חרדה בחילה רעד. יש לציין שברגע שאני מרגישה את הבחילה, אני מרגישה אותה ממש בגרון ואני אפילו מפחדת לדבר, כי זה הרגשה כזאת שאם אני יתחיל לדבר אני יקיא. כל פעם שאני הולכת למסעדות או אוכלת בעבודה עם חברים אני בסטרס שתעלה לי הבחילה ופתאום יהיה לי רלפקס הקאה ליד כולם.
עכשיו עם כל ההתעסקות של הבחילות והחרדה עם הארוחות נכנסה לי מחשבה שאולי אני אנורקסית/בולמית , נכנסתי לסרטים וזה ממש מרגיש אמיתי. הקטע שתמיד אהבתי את עצמי ולהפך, כל פעם שאני נכנסת לחרדה ומקבלת בחילה אני מפחדת שאני לא יוכל לאכול יותר וזה מלחיץ אותי.
יש עוד מישהו שחווה משהו דומה ויוכל להגיד לי איך התגבר? אני מטופלת אצל פסיכותרפיסטית ללא כדורים. קשה לי לשתף במה שאני עוברת, בעלי יודע שיש לי חרדות אבל אני לא משתפת בהכל כי קשה לי, אפילו בזמן התקף חרדה משדרת שהכל רגיל ובפנים סערה.


תגובות

אורית-זאבי-יוגב
מומחה כמוני
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
12/12/21 21:50

יקרה, את מתארת מצב קלאסי של או, סי די. לא נראה לי שיש לך אנורקסיה/בולמיה אלא שאת נשלטת על ידי לופים של מחשבות לא ראציונליות שמשגעות אותך. לידת ילד כרורכה הרבה פעמים בשינוי מהותי בחיים, בסטטוס אחר ושונה שבו את אחראית על חיים של מישהו אחר. בנוסף, מתרחשים שינויים הורמונליים במהלך ההיריון ולאחר הלידה - שני אילו גורמים לנשים רבות (בלי כול קשר לאהבתן את הילד או למידת רצנן באימהות) לחוש מצקה רבה. אצל נשים שסובלות או סבלו מאו סי די  - אילו טריגרים שמחריפים את המחלה. בנוגע לטיפול חשוב מאוד להיות מטוםלת אצל מישהיא שמתמחה באו סי די - לצורך כך יש פסיכולוגית או עובדים סוציאליים המתמחים בטיפול הנקרא סי בי טי. כאשר האו סי די משתלט על החיים כמו במקרה שלך נראה לי שבהחלט כדאי לשקול טיפול תרופתי. מה דעתך?

אפס2
21/06/22 21:34

גם אני חושב על זה לפעמים שבסוף מתים אז למה כל הדרך הארוכה שבני אדם עוברים בחיים האלה.

גם לי קשה להיפתח ולדבר על עצמי.

אבל במקרה שלך את נשוא ואני חושב שדווקא פה את יכולה ואמורה לדבר ולשתף את בעלך בכל דבר.