מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזההאם באופטלגין יש מרכיב הפראצטאמול כמו אקמול או שהוא כמו נורופן (שעלול לגרום לפגיעה בכליה)?
האם באופטלגין יש מרכיב הפראצטאמול כמו אקמול או שהוא כמו נורופן (שעלול לגרום לפגיעה בכליה)?
04/11/21 12:05
5 תגובות
האם באופטלגין יש מרכיב הפראצטאמול כמו אקמול או שהוא כמו נורופן (שעלול לגרום לפגיעה בכליה)?
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
מחוברת פז מושקוביץ
אופטלגין הוא דיפירול
פאנור
לא הבנתי, אז זה כמו נורופן?
מחוברת פז מושקוביץ
לא יודעת
תבדוק מה יש בנורופן ותדע
חייםחיים
אופטלגין זה דיפירון והיה ידוע בגרמניה בשם נובלגין. אין לו קשר לפרצטמול או לנורופן וכל שאר משפחות התרופות. הוא יעיל נגד כאבים בינוניים. ישנם מדינות שהוא טעון מרשם ובארה"ב הוא אסור בשיווק בכלל. הסיבה כי היו ממצאים שהתרופה עלולה לפגוע בכדוריות האדומות באחוז קטן בקרב המשתמשים. בארץ התרופה נבחנה ונבדקה בשעתו והיא משווקת באורח חופשי.
ד"ר פזית בקרמן
התשובה האחרונה מדויקת. אופטלגין הוא ממש לא נורופן. לגבי תופעת הלוואי הנדירה בגינה התרופה אינה בשימוש בארהב- משערים שיש מרכיב גנטי. סקר נרחב שבוצע לפני שנים בארץ העלה שכיחות זניחה של תופעת לוואי זו וההשערה היא שיש רגישות גנטית לפתח את תופעת הלוואי ושבארץ אין רגישות גנטית זו.
בכל מקרה במטופלים עם אי ספיקת כליות התרופה מותרת בשימוש