מנהלי קהילה
פרופ' עופר לביא
מומחה במילדות ובגינקולוגיה, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית חולים כרמל שבחיפה. כמו כן, פרופ לביא מטפל בחולות סרטן גינקולוגי במסגרת המרכז האונקולוגי של קופת חולים כללית, בלין – חיפה.בנוסף על פעילותו הקלינית, פרופסור לביא הינו פרופסור חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושימש עד לשנת 2016 כיו"ר ועדת חינוך רפואי של הפקולטה לרפואה.על תחומי מומחיותו נמנים, בין היתר, כירורגיה גינקואונקולוגית אונקולוגית, טיפולים גינקואונקולוגים, כירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית וגנטיקה של מחלות ממאירות גינקולוגיות.
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.
*מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.
* בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.
* בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד"ר אורה רוזנגרטן
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.
כמוניסרטן השחלותסרטן השחלות
סרטן השחלות
25/10/21 14:24
3 תגובות
שלום,
אימי שתחייה אובחנה לאחרונה כחולת סרטן , גילו אצלה גוש גדול בחלל הבטן מעל השחלות והרחם עם גרורות רבות מסביב וגם במעיים, יש לה הרבה מיימת מה שגורם לסבל רב והיא משתעלת הרבה...
ולפני כמה ימים עשו לה בדיקת ביופסיה בבה"ח ברזילי שם היא מטופלת ומאושפזת ואמרו שצריך לחכות לפחות שבועיים לתוצאות כדי לדעת מה מקור הגידול ובאיזה דרך לטפל, עוד אמרו שכנראה שאחרי קבלת התוצאות יתחילו טיפול כימותרפי כדי להקטין את הגידול ורק אח"כ יעשו ניתוח להסרת הגידול, השאלה שלי האם יש אפשרות להסיר קודם את הגידול? הרי כל יום שעובר המצב מחמיר והיא סובלת, למה חייבים לחכות כ"כ הרבה? תקופת ההמתנה הזאת מתסכלת את כולנו ואנחנו רוצים לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות בינתיים, האם יש מומחים בתחום שיכולים לייעץ לנו מה אפשר לעשות?, ובכלל מה הטיפול הטוב ביותר?
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
ד"ר אורה רוזנגרטן
שלום רב
בסרטן השחלה מקובל מאד כיום לתת טיפול טרום נתוחי כמותרפי.
הסיבה לכך היא שכאשר מבצעים את הנתוח - מטרת הנתוח היא הסרת הגידול בשלמותו (עד כמה שניתן). כאשר לא ברור שניתן לעשות זאת - ובמצב הנוכחי זה נשמע כך בשל מעורבות המעי , המיימת ויתכן על פי תאורך שגם נוזל מסביב לראות - עדיף להתחיל עם טיפול כמותרפי.
הטיפול הכמותרפי עשוי לשפר את מצבה תוך פרק זמן קצר של שבועות ספורים , כך קורה ברוב המקרים.
באופן מעשי - לאחר טיפול כמותרפי - היא עשויה להגיע לנתוח דוקא במצב יותר טוב מבחינת מצבה הכללי , ובודאי שיש סכוי סביר שגם מבחינת הסכוי לבצע נתוח מוצלח יותר.
הנושא נבדק כבר במשך שנים רבות, הוכח שאין הפחתה ביעילות כאשר מתחילים במצב זה בטיפול טרום נתוחי - והגישה מקובלת כיום בכל העולם.
בברכת הצלחה בטיפול
Want2live
תודה על התגובה,
ישנם קצת התפתחויות ורציתי לשאול אם אפשר לשוחח כמה דקות באופן אישי
ד"ר אורה רוזנגרטן
שלום רב
אני ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה
דר רוזנגרטן