מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

דיאטנית

22/10/21 0:03
2 תגובות

הפסיכולוגית שלי ממש סוג של מכריחה אותי ללכת לדיאטנית. היא לא מפסיקה לחפור לי על זה, ולא נותנת לי לדבר על שום דבר אחר. לא הסכמתי לשמוע על זה בתחילה, אבל הופחדתי כל כך שניסתי לבדוק עכשיו,
בכל אופן, אני לא יכולה ללכת פרטי, כמו שהפסיכולוגית שלי היא באופן פרטי, כיון שאני לא רוצה שמי שמשלם לי על הטיפול ידע על הכאילו הפרעת אכילה שיש לי. (אני עדיין לא מאמינה שזה נכנס לקטגוריה הזו) למרות שהמטפלת בעצמה ממש רוצה שאערב בזה עוד אנשים. אבל אין מצב.
גם דרך קופ"ח אני לא ממש רוצה כי לא באלי שזה יהיה בתיק הרפואי שלי, וגם לא רוצה שרופאת המשפחה שלי תראה.
יש פתרון בשבילי? או שאני צריכה להתפשר על משהו?
ומפוסטים כאן לא הבנתי, חייבים ללכת לדיאטנית מומחית בהפרעת אכילה? אי אפשר דיאטנית קלינית "רגילה"?
חייבים להגיד שהופנתי ע"י הפסיכולוגית כי היא טוענת שיש לי הפרעות אכילה? או שפשוט אפשר לומר שהגעתי לגבול ואני רוצה לשמור על המשקל שלי?, כי מה הקשר שזה מה שאני רוצה? כלומר היא בטח תשאל איך הגעתי לזה, לפי היסטורית השקילות שיש לי בקופה. ואז זה מסתבך. בקיצור.
וגם, הולכים אליה פעם/ פעמיים בשבוע??
ואיך זה בכלל הולך?
ולמה בכלל אני צריכה לחשוב על זה?
בטוח שלא שתלו לי בראש שיש לי הפרעה וכך באמת נוצרה ההפרעה? אולי המשהו המחשיד היה סתם משהו שגרתי וטבעי אבל שרק בגלל הלחשוב שזה הפרעה יצר אותה?
ואיך בכלל הגעתי למקום הזה?
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי.


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
22/10/21 8:16

הי יקרה, נשמע שאת מאד מבולבלת לגבי מצבך וכיצד לפעול על מנת שתוכלי לשמור על עצמך ולקבל את התמיכה המתאימה. נשמע שהפסיכולוגית שלך מאמינה שיש לך הפרעת אכילה כנראה לפי הניסיון שלה ושאת לא סומכת עליה ווניסיונה. היא כנראה מציעה ללכת לדיאטנית מכיוון שישנם סימפטומים איתם את מתמודדת שמתאימים למצב של הפרעת אכילה. אני מבינה מדברייך שהפסיכולוגית לא מתמחה בנושא? זה לא ברור. בכל מקרה, הטיפול בהפרעת אכילה הוא משולב- ריגשי ותזונתי. אכן ישנה בעיתיות סביב העובדה שאת לא רוצה שידעו. אם את מעל גיל 18 את יכולה לפנות לתזונאית באופן פרטי- אכן עדיף כמובן שזו תהיה אשת מקצוע עם ניסיון בתחום של הפרעות אכילה. (יש באתר של העמותרה למניעה, חקר וטיפול בהפרעות אכילה רשימה של מרכזי טיפול ומטפלות בתחום לפי אזורים). נשמע שהדבר העיקרי כרגע לעשות הוא לחזור לפסיכולוגית ולנסות להבין ממנה מדוע היא נחרצת בהמלצתה. יש לזה כנראה סיבה טובה. חשוב שתרגישי שאתיכולה לסמוך עליה. מקוה שתשובתי עוזרת לעשות קצת סדר. בהצלחה 🙏🏽

Coffee
22/10/21 11:49

אני מאמינה לה שיש בעיה.

אני בעצמי פתחתי את הנושא כי חשבתי שמה שקורה לי זה לא סתם אולי, אבל מאז שפתחתי את זה פתאום זה נכנס הרבה יותר חזק.

כלומר, תמיד הייתי מודאגת ממשקל וכו, ולאחרונה (כמה חודשים) התחלתי להיות מוטרדת מאוד ולהשקל הרבה וגם קצת לצמצם, והצבתי לעצמי יעד להגיע לגבול התחתון של הBMI. ובשלב הזה סיפרתי למטפלת. בעקבות פוסטים כאן, שחשבתי שאולי משהו לא טוב קורה לי. ודווקא בשבועות האחרונים אני מרגישה הרבה יותר החרפה, אני מצמצמת הרבההה יותר, ניסתי כמה פעמים להקיא וגם הגעתי ליעד ואני פוחדת שלא אוכל לעצור, ואני יוצאת לכושר הרבה יותר מבעבר. אז התחלתי לחשוב שאולי בגלל שסיפרתי לה נהיה יותר גרוע.

אז אני מאמינה לפסיכולוגית שלי שיש בעיה ושכדאי לתפוס אותה כמה שיותר מהר, כי אני מבינה מכאן שיכול להיות רע מאוד אם אני לא עושה משהו עכשיו, כשזה אולי עוד אפשרי לעצור את הרכבת. אני סומכת עליה מאוד. והיא באמת דואגת לי.

פשוט נורא קשה לי להודות בזה. לכן אני אומרת שהיא טוענת שיש לי הפרעה. כי זה קשהההה לי. ואני כל כך מבולבלת ולא מבינה מה עובר עלי.

היא לא פסיכולוגית המתמחה בהפרעות אכילה דווקא. עד כמה שידוע לי. הלכתי אליה מסיבות אחרות. למרות שהיא חושבת שהדבר הזה קרה בגלל דברים שעלו בטיפול. ושפתאום בגלל שהייתי פחות מנותקת אז הייתי צריכה את זה.

אני מעל גיל 18 ובאמת אני צריכה לשקול אם שווה לי להוציא סכומים כאלה בתמורה שלא ידעו. כי אחרת זה לפנות דרך קופ"ח (או דרך הגורם המשלם) ואז כבר כולם יודעים. כמה זה עולה בערך?

לא מבינה איך הגעתי לזה. ומה הקשר שזה נוגע אלי.

תודה לך.