מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההאם יש לי הפרעת אכילה?

האם יש לי הפרעת אכילה?

02/10/21 22:04
2 תגובות

בת 38, אמא ל-2. מתאמנת די קבוע בשנים האחרונות בעיקר אימוני כוח. שומרת על תזונה נכונה ואף התנסיתי בתהליכי חיטוב לפני הקורונה אך בתחילת הקורונה הפסקתי להתאמן ועליתי במשך שנה וחצי כ-14 ק״ג.
באוגוסט האחרון פניתי לדיאטניות קלינית שהאג׳נדב שלה היא דימוי גוף חיובי. לא ירדתי במשקל אך הבנתי שהאכילה היא רגשית והחלטתי שאני לא מנסה לרשת במשקל עד שאהיה בשלום עם אוכל. בינואר שבתי להתאמן ולפני כחודש התחלתי להצמד לתפריט מאוזן (בליווי דיאטן) לצורך ירידה מבוקרת במשקל.
יחד עם זאת הבעיה הכי גדולה שלא הצלחתי לפתור היא התקפי אכילה שמתרחשים בעיקר כשאני הורמונלית- לפני מחזור ובזמן ביוץ. יום אחרי קבלת הוסת התיאבון שלי יורד פלאים.
אני לא מצליחה לחזור למשקל תקין, כרגע עם עודף משקל גדול שמשפיע עליי. איך אפשר להתמודד עם התקפי אכילה?


תגובות

איב264
02/10/21 22:06

רק לתקן שפניתי לדיאטניות באוגוסט לפני שנה ורק עכשיו התחלתי לנסות לחזור למשקל תקין

שלום איב, אמנם קיים קשר הדוק בין צמצום אכילה להתקפי אכילה בתגובה לכך, אך לא ניתן לאבחן הפרעת אכילה במסגרת הפורום. באופן כללי הדרך להתמודד עם התקפי אכילה היא הפסקת ההמנעות וצמצום האכילה, אך בשביל לקבל עזרה שתהיה מועילה עבורך, אני ממליצה לפנות לדיאטנית שזה תחום העיסוק שלה.