מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילההחמרה בעת המתנה לאשפוז הפרעות אכילה vs טיפול בחלופת אשפוז פוסט טרראומה מורכבת

החמרה בעת המתנה לאשפוז הפרעות אכילה vs טיפול בחלופת אשפוז פוסט טרראומה מורכבת

24/07/21 21:10
0 תגובות

אני מתמודדת במקביל עם אנורקסיה מצמצמת ופוסט טראומה מורכבת. ברמת תפקוד אפסית(לא יוצאת מהדירה עקב חולשה פיזית וחרדות).המצב הפיזי והנפשי ממשיך להחמיר ברמה שקשה לצאת מהבית לבדיקות רפואיות או למעקב נפשי במסגרות יום. עשיתי במקביל אינטייקים לחלופת אשפוז לפוסט טראומה ולאשפוז בתהש. החלופת אשפוז הנשית הודיעה שסוף סוף שבוע הבא אוכל להיכנס לשם בתנאי שאתחיל מעקב במרפאת יום להפרעות אכילה ברמבם אבל בתוכי אני יודעת שאני לא במצב פיזי כדי לעשות את הנסיעה לשם או נפשי שטיפול יום יהיה חזק מספיק כדי להתגבר על החרדה מהשמנה ואכילה. תהש אמרו להמתין לאשפוז המלא לזמן לא ידוע ובדירה אני רק מדרדרת. יש בי משאלה פנימית שהטיפול בפוסט טראומה יפחית במידה מסויימת את ההפרעת אכילה ואולי זו הגישה הנכונה בי אבל קול נוסף שיודע שה"א כבר חזקה מידי ורק אשפוז מלא אולי יעזור אבל אין צפי באופק לתהש. לא יודעת מה לעשות מאיפה מתחילים את הפלונטר. רופאת משפחה התקשרה אמרה שתוצאות הבדיקת דם האחרונה מדאיגה שהמערכת החיסונית התחילה להיכשל שזה מסוכן. אני לא מצליחה לחזור לאכול. היא שלחה הודעה לתהש ועכשיו אני מפחדת להתאשפז בתהש לפספס את הטיפול בחלופת אשפוז בפוסט טראומה שהמתנתי זמן רב שלא תשמור לי מקום אם פתאום יתקשרו מתהש לאשפוז. לא יודעת מה לתעדף. קרועה. הלב רוצה מקום עוטף נעים נשי לטפל בטראומה אבל הקול של ההפרעות אכילה רוצה להמשיך לעשות ספורט לצמצם לברוח מהתמודדות והגוף יכניע ויזרקו אותי משם בכל מקרה. קרועה בין שני הצרכים הלוואי שיכולתי פשוט למחוק להיפטר מההפרעת אכילה שלקחה הכל ולהיות פנויה להשתקם עם הטראומה. אשמח לשמוע זוויות נוספות.


תגובות