מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיס"חומרי טעם וריח טבעיים"

"חומרי טעם וריח טבעיים"

31/05/21 13:01
2 תגובות

עבור חולי קרוהן שנמנעים ממזון מעובד עם רכיבים בעייתיים, האם כדאי להימנע ממוצרים שברשימת הרכיבים שלהם כתוב "חומרי טעם וריח טבעיים"?


תגובות

שלום לכותבת, ישנם מספר היבטים לנושא של חומרי טעם וריח טבעיים (וחומרי טעם וריח בכלל). חומרי הטעם והריח הטבעיים עשויים בד"כ מחומר ממקור טבעי (למשל וניל, קינמון..). מוצר שמכיל חומרי טעם וריח טבעי עשוי בהחלט להכיל גם מוצרי טעם וריח תעשייתיים, שיש להם בד"כ תכונות עצמתיות יותר במטרה לשמה הוספו (למשל ריח/טעם/עמידות). לכן כדאי לבדוק האם המוצר מכיל גם חומרים טבעים, או מכיל חומרים טבעיים בלבד. יתרה מזאת, גם לגבי חומרים "טבעיים" כדאי לבדוק מהו אותו חומר טבעי שמוסף למזון. כבנושאים רבים הקשורים לתחום המזון, לכמות/תדירות יש חשיבות. מעב למי שאלרגי למרכיב מסוים (ובמקרה זה איסור חמור על היחשפות לאותו רכיב), למטופל עם מחלת קרוהן שנחשף לכמות מזערית של חומר טעם וריח (טבעי או לא), לא צפוי שינוי משמעותי בתפקוד מערכת החיסון של המעי/דופן המעי. בעיה מתעוררת/בולטת יותר כאשר יש צריכה בכמות רבה מאוד, או חוזרת, של אותם מרכיבים. לכן טוב לבדוק, כפי שאתה עושה, מהם הרכיבים במזון, ומה כמותם, ולצרוך צריכה מושכלת ככל שניתן. בתיאבון! איריס

Nir5
01/06/21 18:03

תודה רבה!! אם כתוב ברשימת הרכיבים "חומרי טעם וריח טבעיים" אני מניח שאין כל כך איך לבדוק למה זה בדיוק מתייחס (חוץ מלנסות להתקשר ליצרן), כך שעדיף פשוט לא לצרוך את המוצר בכמות גדולה באופן קבוע.