מנהלי קהילה
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו, למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה) במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה.
עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהתייעצות
התייעצות
11/04/21 18:01
13 תגובות
שלום רב,
אשמח לעצה טובה ממנוסים ממני..
בתי בת ה-9 אובחנה עם בעיית קשב משמעותית ממש לאחרונה.
הנוירולוג המליץ טיפול עם רטלין.
אני קצת חוששת לתת לה, על אף ההבנה שיכול בהחלט להועיל לה מאוד.
שמעתי על תוסף תזונה של חברת טבע שנקרא: זום.
האם מכירים ויודעים לומר שישנם מקרים שזה הועיל והפחית את ההפרעה ותסמיניה?
חשבתי לתת הזדמנות לתוסף לפני שאני מתחילה ריטלין, במידה ולא תהיה הטבה.
תודה! לימור
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
Nati
לא יודע בנוגע לתוסף אבל בנוגע לריטלין חשוב להיות זהירים וקשובים. לשאול במהלך היום איך היא מרגישה נפשית ופיזית, לוודא שהיא אוכלת ולוודא שאין החמרה כללית. באזור הגיל שלה התחלתי טיפול עם ריטלין והמצב הוחמר משמעותית. פיזית הרגשתי כמו זומבי, תחושת מעורפלת של הסביבה ולא אכלתי. נפשית המצב הוחמר משמעותית ומיותר לציין שזה לא ממש עזר להתרכז בלימודים. לאחר מכן עברתי לפריזמה שעבדה יותר טוב. ומצד שני.. אחי גם טופל עם מלטונין וזה עבד לו כמו קסם. היה מרוכז והצליח לעשות עבודות, מתוך כך גם מצב הרוח השתפר. אצל כל אחד זה שונה... בהצלחה.
shaulsh
כחלופה לריטלין שאחרים כל כך אוהבים (אני לא), מציע לך לנסות: או טיפול הומיאופטי, או https://www.braingames-israel.com// בהצלחה!
לימור79
שאול, תודה לך על התגובה. אני מאוד לא אוהבת ובעיקר חוששת לתת ריטלין. מנגד אני חייבת לעזור לילדה, אני רואה אותה והיא סובלת מהמצב והפער שנוצר אדיר. אתה ממליץ על נוירו-פידבק מתוך ניסיון? עד כמה זה באמת עוזר?
shaulsh
כמובן שמתוך ניסיון. במקרה שלנו זה הפך את המצב. יחד עם זאת, במצבים מסוימים ייתכן ויש הצטברות של כימיקלים במוח, שעדיין מפריעים (למשל כתוצאה מחיסונים, או מאכילת דגים המכילים מתכות). במצב כזה נדרש לבצע תהליך של detox. בכל מקרה השיטה של בריינגיימז עזרה לנו מאד.
סיגל123456
תנסי מה יכול להיות. גם אני ניסיתי בעבר עם הילד. לא הזיק. לא נתתי אף פעם ריטלין
לימור79
היי סיגל, תודה על התגובה. למה התכוונת שכדאי לנסות? לא בטוחה שהבנתי
סיגל123456
את הזום, בעבר נתתי לבן שלי עם טיפול פסולוגי והומפטיה קלאסית. מדגישה קלאסית. עזר חלקית. אבל למרות הכל לא נתתי לו ריטלין. היום ברוך השם בלי ריטלין 8 שנים אחרי הוא תלמיד מצטיין . פשוט צריך לקבל אותם כפי שהם .
לימור79
לחלוטין מקבלת אותה הכי טוב שאני יכולה. אני פשוט רואה סבלה ורוצה לעזור לה
shaulsh
מבקש לחזק אותך. הדרך שעברנו הוכיחה לנו שהפתרון אינו אצל הרופאים בקופת החולים.
סיגל123456
בדיוק.
סיגל123456
רואים, שאת לא מחפשת את הדרך הקלה. מחזקת אותך. תנסי.
לימור79
תודה יקרה. ממש מקווה שאצליח! ממש לא פשוט
ד"ר גבריאל שחר
במקרים הקלים תיתכן הקלה בכל השאר יש צורך בטיפול תרופתי