מנהלי קהילה

ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה.
אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית.
מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.

ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי.
עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
מובילי קהילה

לימור חורש
היי חברים :)
שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה.
כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית.
בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
תסמונת הפה השורף
06/04/21 21:56
5 תגובות
אובחנתי סופסוף עם תסמונת הפה השורף עי רופא פה אחרי סבל של שנה וחצי.זה מתבטא בטעם נוראי וצריבה בצד ימין של הלשון.
אני לא מסוגלת לאכול ויורדת במשקל.
סובלת בכל שעות הערות ללא הפסקה.
נתנו לי אלפא ליפואית 1200 מג שלא הקל.
נורטילין שלא הקל.
האם יש משהו נוסף שמישהו מכיר שיכול לעזור לי?
כל דבר שיכול להקל מעט.
אין לי חסר בויטמיני b.
איכות החיים שלי ירודה מאד כרגע.ואני בתת משקל.
בנוסף האם פרולותראפיה יכולה לעזור בתחום הזה?
ד"ר גלעד וסרמן
השאלה היא האם אכן האבחנה מדוייקת - בתסמונת הפה השורף דווקא אכילה מפיגה את הכאבים ולא מחמירה אותם וכן הכאב לא ממוקד לצד אחד של הלשון. יש עוד קווי טיפול תרופתיים שניתן לנסות. אין קשר לפרולותרפיה זאת שיטה לטיפול בנזק של מפרקים ושל גידים.
ענתח
מאיבחון שערך פרופ אפרמיאן בהדסה זו תסמונת הפה השורף שמגיעה בצורות שונות וכנראה זו אחת מהן. כשאני אוכלת אני מרגישה את הטעם ונהנית מהאוכל אבל עם סיום הארוחה המצב חוזר לקדמותו ואף חמור יותר...ובערב כבר בלתי נסבל. מה עוד אפשרי מבחינת טיפול? והאם הפרוגנוזה היא לסבול כך תמיד?
ד"ר גלעד וסרמן
יש מספר שיטות שכדאי לנסות - אינני יכול להמליץ ספציפית בפורום הזה. יש עוד תרופות שניתן לנסות בנטילה בבליעה, תכשירים מקומיים שניתן למרוח, ויש גם שיטת טיפול בלייזר רך. תסמונת הפה השורף אכן קשה לטיפול אבל לרוב כן ניתן למצוא משהו שמקל ולאורך זמן לרוב יש שיפור.
ענתח
האם יש קהילה או פורומים לסובלים מהתסמונת? אני מחפשת ולא מוצאת.ומרגישה מאד בודדה וחסרת אונים.החשיבות של תמיכה ואנשים שחווים דברים דומים היא גדולה וכאן לא מצאתי קהילה כזו. האם יש רעיון היכן נמצאים אנשים כמוני כדי שניעזר אחד בשני? ועוד שאלה, מאחר ותיפקודי חיי נפגעו כמו עבודה וחברה האם יש משהו שביטוח לאומי עוזר לנפגעי התסמונת הזו?
ד"ר גור רות
שלום רב. לא יודעת לענות לגבי ביטוח. לגבי פורומים - אני לא מכירה אבל אולי בפייסבוק יש משהו? בכל אופן אני מאד ממליצה לך לפנות למרפאת כאב - בבית חולים שיש לו גם שירות נוירוכירורגי ולבצע את כל הבירור לעצבי הגולגולת. ד"ר גור.