מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה.
זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות.
עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.

ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב
מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק

ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים
עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
כמונידיכאון וחרדהפסיכולוג או פסיכיאטר - פרטי או קופ"ח?
פסיכולוג או פסיכיאטר - פרטי או קופ"ח?
28/11/20 16:51
3 תגובות
בחודש חודשיים האחרונים התפרץ אצלי סטרס וחרדה מתמשכת מלווה בדיכאון, תחושת עצב ומחשבות טורדניות סביב זה וסביב חרדה מבעיה רפואית ונפשית.
אני מנסה להסיח את הדעת מזה, אני גם חש שזה נובע מבעיות רגשיות שלי שהדחקתי וכעת אני עובר תהליך עצמי של התחברות לרגש.
לפני כ7 שנים סבלתי מהתקפה חרדה איומים אבל מאז הצלחתי לשכוח מזה וכעת התפרץ לי שוב.
אני מתלבט נורא בדרך הטיפול. מהתייעצות עם חברים אני מבין שציפרלקס הופך אותך לאדם חדש אבל חושש להתמכר ולפתח תלות בכדור. מה גם, שאני די בטוח שאפשר לפתור את בעיותי הרגשיות בטיפול פסיכולוגי מסור.
קיצר, מתייעץ איתכם מה כדאי ונכון. ואיך מפתחים אמון בפסיכולוג שגובה לפי שעה שאכן יקבע סדרת טיפולים בהתאם לצורך. ואולי בכלל כן כדאי פסיכאטר
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
35ליטל
נשמע מצב קשוח... הייתי מתחילה מטיפול ובמידה ולאחר סדרת פגישות לא מרגישים הקלה מתייעצת שובאצל רופא משפחה שמכיר אותך (לא יודעת אם יש חיה כזו) ואז לכדורים (שהם לא כדורי קסם, והתלות בהם לא כזו דרמתית לחלק מהאנשים שמצויים בדכאון "רגיל"
barak2017
קודם כל שלום. אתה מבקש לדעת הליכים מול הגופים את זה אין בעיה לברר. את ההיסטוריה הרפואית שלך וכל מה שקדם לזה אני לא יודע ולכן קשה גם לתת לך עצה טובה. מה שכן אני יכול לומר זה שיש הבדל בין פסיכיאטר לפסיכולוג כיום אם תלך לפסיכיאטר הוא ישר יביא לך כדורים כי זה מה שהוא מומחה בו, אבחון וקבלת טיפול תרופתי. היתרון שזה קל מאוד אתה לוקח כדור ונהיה יותר שמח או פחות חרדתי. פסיכולוג שנמצא בתחום בריאות הנפש בבתי החולים הפסיכיאטרים אני ממליץ לך לברוח מהם לא בגלל שהם לא טובים אלא בגלל שיש להם 5 דקות לכל מטופל וזה ממש לא רציני לדעתי וגם התחלופה שם גבוה מאוד קיצר ברח. פסיכיאטר לקבלת ייעוצים 3 פעמים בשנה זה שווה לך לקחת וגם אם תצטרך לשלם קצת אחר כך בשביל עוד פגישה או שתיים להוסיף כלומר זה כן שווה את הכסף כי השירות בהתאם. פסיכולוג שונה מפסיכיאטר בזה שהוא מטפל בשיחות. אני באופן כללי כן ממליץ לעשות כל מה שאתה יכול לעשות לפני שאתה לוקח כדורים פסיכיאטרים, וזה לא משנה אם נפגש עם פסיכיאטר או שלא נפגשת עם פסיכיאטר. כיום היד קלה על ההדק ומביאים ציפרלקס להמונים. המצב שאתה מתאר במילה וחצי לא מתאים לציפרלקס בכלל ומתאים יותר לתרופות הרגעה ויש הרבה מהסוג הזה. ציפרלקס זו תרופה שתופעות הלוואי שלה בגמילה קשות מאוד קח בחשבון את זה. ישנן תרופות אחרות שעושות עבודה יפה מאוד בלי לפתח תלות כזו חזקה כמו ציפרלקס אבל גם הן צריך לקחת בערבון מוגבל ולנסות עוד דברים אחרים לפני תרופה. פסיכולוג של הקופה או פסיכולוג פרטי אני חושב קודם כל שזה תלוי על מי נופלים תמיד אבל לא יודע תמיד יש לי ניסיון מר מהקופה ולכן עדיף אולי לבנות תוכנית טיפול עם פסיכולוג שעובד עם הקופה אולי משהו כפרטי או סבסוד כזה. אם החרדה שלך מפריעה לתפקוד 100% שווה לשקול תרופה אנטי חרדתית (לא ציפרלקס) יש עוד תרופות ברמות שונות לא חסר ב"ה. חשוב שכן יציעו לך אפשרות לקבל כלים כדי להתגבר על החרדות ולנסות טכניקות שונות החל בדמיון מודרך, מדיטציות בדימיון מודרך, ספורט ברמה סבירה, התנסויות בדברים וקבלת חיזוק חיובי, השתתפות בסדנאות שהנושא הוא חרדה יש גם בזום, וממש לקבל כלים מעשיים איך להקטין את הרעשים החיצוניים. זה אפשרי זה דורש אימון לא קל, לפעמים יש התפרצויות שמצריכות כן תרופות אבל לנסות לקבל כלים קודם כל.
מה זה הכאב הזה
לגבי לפתח אמון. מהכרותי, זהו בדיוק תפקידו של הפסיכולוג... ליצור מרחב בטוח שיהיה לך נעים להיות בו אתה עצמך, ולרצות להתחבר.