מנהלי קהילה
דר' זהר לנדאו
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי.
ד"ר מיכל גילאון
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מובילי קהילה
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים.
מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1חשש לסוכרת סוג-1
חשש לסוכרת סוג-1
05/11/20 13:37
7 תגובות
שלום,
אני בת 59. מזה שנה וחצי: דלקת מפרקים שגרונתית, תסמונת סיוגרן ואוסטאופורוזיס. מטופלת שנה וחצי בפרדניזון 5 מג, אולומיאנט מזה שבועיים, ריבון מזה שנה. בדיקת סוכר אחרונה מלפני עשרה ימים חזרה עם סוכר בדם 105. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת המגלובין מסוכרר, שאותה ביצעתי היום. אני מרגישה טעם מתוק בפה לאורך כל היום, ולאחרונה השתנה מרובה, גם בלילה, בלי יחס לכמויות השתיה. לא מרגישה פרט לזה סימנים אחרים, שקראתי שמעידים על סוכרת. גובה 166 משקל 55.
1. האם יש חשש לסוכרת סוג 1?
2. אם כן, אלו בדיקות צריך לבצע, כדי לאשש או לשלול זאת?
3. האם דחוף להיבדק, או ניתן לחכות לתורים הרגילים שלי אצל הראומטולוג (עוד חודש) / אנדוקרינולוגית (עוד שבוע)?
תודה רבה!
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
יערה גז
ה a1c יתן תשובה אם יש חשש לסכרת המוגלובין מסוכר)
זוהר163
תודה. מה שביקשתי לדעת אם יש חשש שזו סוכרת סוג 1.
יערה גז
אני לא רופאה, אך מנסיוני אכתוב לך ככה: ערכים של 105 בצום זה גבולי, זא שזה קצת גבוה אבל ערכים בסכרת נעורים מגיעים ל300-400 ואף יותר. ובהחלט לא מצביע על סכרת נעורים. גם לא מכירה טעם מתוק בפה, בתור סוכרתית. זה יותר נשמע כמו טרום סכרת מבוגרים. אין צורך לרוץ לרופא סכרת עדיין, התור עוד שבוע הוא מספיק בהחלט. ראומטולוגים עד כמה שידוע לי לא מתעסקים עם סכרת. בדיקת ההמוגלובין המסוכר יתן אינדיקציה לרמות ערכי סוכר שלך בשלושה חודשים האחרונים ולפי זה רופא הסכרת מין הסתם יחליט אם לשלוח בדיקת נוגדנים או לא. סכרת נעורים באה עם נוגדנים מסויימים שניתן לאבחן בבדיקת דם. אבל מה שאת לא לגמרי מתאים. בריאות ❤️
זוהר163
שוב, תודה, יערה. המוגלובין מסוכרר חזר 5.8. אפשר לשאול איזה סוג סוכרת יש לך?
יערה גז
1
ד"ר אביבית כהן
שלום זוהר. האבחנה בין סוכרת סוג 1 לסוג 2 איננה טריביאלית. אנחנו יודעים היום כי סוכרת סוג 1 יכולה להופיע בכל גיל ולעיתים גם עם נוגדנים שליליים. גם סוכרת סוג 2 איננה מחלה "אחידה" ויש אנשים שאצלם זה קלאסי עם עודף משקל וסיפור משפחתי אופייני עם תגובה טובה לטיפול תרופתי פומי וצורך בהתחלת אינסולין אחרי לפחות 10 שנים מהאבחנה. ויש אנשים עם סוכרת שאנחנו קוראים לה סוג 2 (כי אין לנו שם יותר טוב) שלא מתנהגים בדיוק לפי הפרופיל שתארתי. ישנם גם סוגים נוספים של סוכרת שאינם 1 או 2. ההחלטה על סוג הסוכרת מסתמכת על בדיקות דם, מאפיינים קליניים, סיפור משפחתי ועוד. לפעמים בדיקה גנטית בשאלה של סוכרת "אחרת" לא 1 ולא 2. עם זאת, כפי שנאמר לך לפני, סוכר בצום 105 איננו ערך מאד גבוה אשר מעורר דאגה, וודאי שגם A1C של 5.8 איננו מדאיג. כדאי להמשיך מעקב שנתי. יש לציין כי הטיפול בפרדניזון עלול להוביל לעלייה בערכי הסוכר בדם - והייתי מנחשת שזה גורם משמעותי אצלך. בכל מקרה מקווה שתקבלי מענה במרפאות אליהם תפני. בהצלחה!
זוהר163
תודה רבה, ד"ר אביבית כהן, תשובתך המפורטת מאד עזרה!