מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהפשוט רוצה לשתף!

פשוט רוצה לשתף!

23/10/20 22:30
4 תגובות

היי לכולם אני בת 24 סטודנטית לתואר ראשון וזה כזה מצחיק ואבסורדי שעברתי כל כך הרבה בחיים ודוקא על ההפרעת האכילה אני לא מצליחה לנצח...
הכל התחיל בגיל 18 כשהחבר שהיה לי אז פשוט פלט: ״שאני אוכלת הרבה מידי״ אפשר לומר שמאותו הרגע השתנו חיי...
הייתי חיילת ושירתתי רחוק מהבית פשוט הפסקתי לאכול... הייתי אוכלת ארוחה אחת דלילה ביום וזהוווווו ! הייתי מתאמנת והייתי מרגישה מלכת העולם .. הייתי מרגישה מעל כולן .. שאף אחת לא יכולה להתחרות מולי.. כשהייתי רואה את חברותי אוכלות הייתי מסתכלת עליהם כמוזרות.. כל סופש הייתי יוצאת למסיבות עם חברות ומשתכרת (אפשר לומר שרק ביציאות כאלה הסכמתי לעצמי לאכול יחד עם האלכוהול) .
אחרי שהגוף שלי כבר הורגל למצב הזה של החסך באוכל ההקאות לא איחרו לבוא.. אבל דאגתי חהשתמש בהם רק בשבת . עם הזמן הם הפכו לקבועות ולאט לאט הסכמתי לעצמי לאכול יותר בידיעה שאני הולכת להקיא. הדבר היחיד ששמר עלי בריאה לדעתי זה השכל שלי.. לא הייתי מקיאה כל היום וגם לא כל דבר אלא רק פעם ב... . רק בגיל 23 התחלתי לטפל בזה וזה קרה שהבן זוג שלי כיום שם לב לזה והתחיל ללחוץ עלי ועל משפחתי. יש לי פסיכולוגית מדהימה וגם דיאטנית והם יחד איתי בדרך שאני עוברת! הבעיה שיש רגעים שאני פשוט חושבת לעצמי שאני לא רוצה לוותר על ההפרעת אכילה שלי , שטוב לי איתה. מאז שהתחלתי את הטיפול עליתי כ9 קילו ורע לי עם זה! אני מסתכלת במראה או בתמונות ישנות ואני לא אוהבת את מה שאני רואה ! יש בי מחשבות שאומרות הרי לא קרה לך שום דבר רע ב6 שנים האלה שצימצמת או הקאת פעם ב.. אבל מאז שהתחלת את הטיפול קרה הרבה רע ! התחלתי להתעסק יותר במראה שלי ובשומן שלי כי השמנתי . אני מרגישה שאף אחד מבחוץ למעט הפסיכולוגית שלי, שלא באמת מבין מה אני עוברת וכמה קשה לי . הייתי רוצה להפסיק עם הדיאטנית. אשמח לתגובות או לרעיונות כיצד עוד אפשר להרזות בדרך טובה.


תגובות

לא-אני....
25/10/20 12:01

אל תחזרי לשם למקום הנוראי הזה רע שם מאוד מאוד מאוד תספרי לפסיכולוגית שלך את מה שאת כותבת לנו כאן תנסו לעשות עבודה של קבלה ומודעות למראה החיצוני וכו' רק אל תחזרי למקום ממנו ברחת הדרך לשם היא הרבה יותר קלה ממה שנראה לך היא תלולה ומלאה ריגושים ומחשבה שהנה אני הולכת להרגיש הכי טוב שבעולם אבל האמת היא שהשנאה העצמית והדחיה המתלווה אח"כ היא נוראית עוד יותר ללעלות שוב זו דרך חתחתים עם נפילות שריטות והרבה דם תבקשי לשמר את המשקל בלי לעלות עוד או כל בקשה נורמטיבית אחרת רק אל תחזרי לצמצומים ולהקאות... תשמרי על עצמך יקרה...

אדיר-נתן
25/10/20 16:19

כמובן שספורט ותזונה, בעיקר תזונה. ספורט רק יעצב לך את הגוף. קצת חיטוב והמראה שונה לגמרי.

גל181
26/10/20 1:06

אני יגיד לך את האמת מבינה את השאלה שלך אבל רק דבר אחד יש לי לומר הדמיון שלנו שיקרי ונכון שאת מרגישה שאז היה ל יותר טוב אבל אז זה יצא מכלל שליטה וזה היה כמין "הי" כזה ולא באמת היה לך טוב כי אם באמת היה לך טוב בחיים את לא היית עושה את זה לפעמים יש את המחשבות האלו אבל חייבים ללמוד לאהוב את עצמינו איך שאנחנו ושום דבר אחר לא יעזור מחזיקה אצבעות ומתחננת אל תוותריייייייי!:heart::heart:

מצטרפת למה שכתבו לך. אל תחזרי למקום הזה של המחלה. כי שם זה יותר גרוע. זה נותן לך אשליה שאת שולטת במצב אבל את לא באמת לא שולטת בו. אני מבינה את הקושי לקבל את הגוף שלך אחרי העלייה במשקל זה קשה. עברתי את זה. אני גם לא ממש שלמה עם הגוף שלי כמו שהוא עכשיו, ואני בריאה. אבל אני מזכירה לעצמי שהרבה יותר גרוע זה להיות חולה. אני יודעת דבר אחד שלשם אני לא חוזרת. תחשבי שגם אם היית יורדת במשקל היית כל כך סובלת שלא היית נהנית מזה שאת רזה. זה פשוט לא שווה את זה. :heart: