מנהלי קהילה
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו, למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה) במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה.
עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהשפעה קצרה של תרופות לקשב וריכוז
השפעה קצרה של תרופות לקשב וריכוז
03/10/20 20:24
4 תגובות
שלום,
ניסיתי את כל סוגי התרופות, ריטלין רגיל, ריטלין la, קונצרטה, ויואנס, אטנט, בכל המינונים.
לכולם יש השפעה קצרה של שעתיים מקסימום,
מה אפשר לעשות בכדי להאריך את משך פעילות התרופה.
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
תמרה7140
היי, עונה לך ממקום של נסיון אישי- אני מאובחנת בעצמי ומה שכותבת כאן עשיתי בעצמי, וגם ממקום מקצועי (אני מרפאה בעיסוק ומכירה את הקשיים גם מהזוית הזו). טיפול קוגניטיבי בריפוי בעיסוק שמלמד אסטרטגיות חשיבה וניהול עצמי במהלך היום והפעילויות השונות בו, יכול לעזור. גם כשהתרופות עוזרות רצוי לקבל ליווי של איש מקצוע מהתחום הקוגניטיבי כי מדובר בקשיים שבאים קודם כל מהראש ומתבטאים באופנים שונים בחיינו, והתרופות הם הבסיס ליצירת שינוי ולא השינוי בעצמו. גם אני כאשת מקצוע נעזרת באשת מקצוע אחרת מהתחום, וזאת מכיון שלאדם קשה לעזור לעצמו. כמו כן, יש מיומנויות שאנשים עם הפרעת קשב התקשו בתחילת החיים לפתח ולרכוש בעצמם, וכך ביחד עם איש מקצוע יוכלו לפתח אותם ולעזור לעצמם בהתנהלות בחיי היומיום. אם אתה מחפש לערוך שינוי הייתי מציעה לך לבדוק אפשרות זו מול קופה״ח שלך. בהצלחה רבה!
דר' טמיר אפשטיין
אין דרך מוכחת להארכת טווח השפעה
AddMe
מעניין אותי לדעת מה הכוונה ב"השפעה קצרה"? איך אתה מודד את ההשפעה של התרופות? הרגשה פנימית\נפשית? הרגשה פיזית? יכול להיות שאתה מצפה לאפקט מסויים מהתרופה שלא מתקבל בפועל? זה פרט חשוב כדי להבין ולמדוד את משך ההשפעה מבחינתך ובטח משהו שכדאי לך לשתף עם הרופא המטפל...
mikiros
יש ברשת הרבה דיונים על הנושא: אתה יכול להתחיל בREDDIT או BLUELIGHT או DRUG FORUM. תמצא הרבה אינפורמציה . ספציפית לגבי אטנט, שהוא אמפטמין, כפי הנראה יש השפעה של PH בקיבה על מהירות הספיגה שלו. PH גבוה(בסיסי) יאיט את התהתליך, לפחות בתיאוריה ואמור להאריך את זמן הפעולה של התרופה. לי זה לא עבד, כמו לעוד אנשים ולאחרים כן. אבל לפני שאתה מתחיל לבלוע תרופות נגד צרבת וכיוב', תקרא טוב מה כתבו אנשים בעלי נסיון וכדאי גם לבדוק עם הרופא שלך לגבי רגישויות וכמויות. לשחק עם הPH זה לא משחק ילדים ועלול לגרום נזקים קשים.