מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2ההבדל או הקשר בין פחמימות סוכרים וכפיות סוכר

ההבדל או הקשר בין פחמימות סוכרים וכפיות סוכר

22/09/20 12:04
11 תגובות

לאחרונה התחלתי יותר להתבונן ולהשוות בין מוצרים בהקשר לכמות הפחמימות שקיים בכל אחד מהם.
שמתי לב שבחלק מהמוצרים מופעים 3 נתונים בנושא , למשל :
בגבינה לבנה 5% של תנובה מופיע ל 100 גרם : פחמימות 4.3 , סוכרים (שמקורם בחלב ) 4.3 ,כפיות סוכר -1.
ביוגורט תנובה 1.5% מופיע פחמימות 5.3 ,סוכרים 5.3 כפיות סוכר 1.25
בקוטג' 5% תנובה : פחמימות 1.5 , סוכרים (שמקורם בחלב ) 1.5.
אודה להסבר לקשר בין נתונים אלה והחשיבות למה מציינים זאת.


תגובות

צפוני
28/09/20 19:47

נתוני הפחמימות והסוכרים במקרים שציינת מראים שהסוכרים במוצר הם מהחלב וללא תוספת סוכר . מה שמציינים כפיות סוכר זה לא סוכר שמוסיפים . כלומר ל100 גר' גבינה 4.3 % פחמימות =4.3 גר' סוכר =1.0 כפיות סוכר

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
14/10/20 18:59

היי נועם, הסימון התזונתי מאפשר להבין מהי תכולתם של רכיבי התזונה במזון ולהשוות בין הערכים התזונתיים של מוצרים דומים מבחינת הערך הקלורי, תכולת השומן, החלבונים, הנתרן ורכיבי תזונה נוספים. סימון כמות הפחמימות בגרמים מתייחסת לכלל הפחמימות כולל סיבים תזונתיים והסוכר המוסף במידה וקיים. כפית אחת של סוכר = 4 גרם פחמימה. באשר לסימון "כפיות סוכר" מחלקים את סה"כ הפחמימות ב-4 ולפיכך ממירים את הפחמימות בגרמים לכפיות סוכר. (לעיתים גם מעגלים את הנתון לדוגמא אם יוצא 4.1 גרם פחמימה יצוין כפית סוכר אחת). כאשר מציינים כפיות סוכר מוסף מדובר בסוכר אשר הוסף למוצר ללא קשר לסוכר הטבעי (כמו למשל הלקטוז במוצרי חלב), מה שיכול לסייע לנו להבדיל בין מוצרים אשר מכילים תוספת של סוכר מעבר לסוכר הטבעי של המוצר. מזמינה אותך להרחיב בנושא סימון תזונתי ותוויות מזון: https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/FoodLabeling/Pages/labeling.aspx

נועם-70
17/10/20 9:52

תודה .

יגאל-עמית
17/10/20 9:27

היי נועם מה שמרינה כתבה נכון לגבי המוצרים החלביים שאין בהם סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים הנם פחמימות ללא ערכים סוכריים. לכן יש להפחית את כמות הסיבים התזונתיים מכמות הפחמימות הכללי וזהו כמות הסוכריים שבמוצר. לאחר מכן אם רצונך להשוות לכפיות סוכר תחלק ב 4. ראה לחמים. השווה לחם חיטה מלאה ללחם שיפון שבו כמות הסוכרים חצי מזו של החיטה המלאה באותו המשקל.

נועם-70
17/10/20 9:51

תודה . החכמתי.

מרינה-ברושי
מומחה כמוני
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
17/10/20 15:08

היי יגאל, אכן אם מדובר בסיבים תזונתיים בכמות הגבוהה מ-5 גרם, ניתן להחסיר אותם מכמות הפחמימות הכללית, בייחוד אם יש צורך בדיוק (למשל כאשר מדובר בשיטת ספירת פחמימות מתקדמת להתאמת מינוני אינסולין לכיסוי). באמור להשוואה בין לחם חיטה מלאה ללחם שיפון, זה משתנה בין סוג הלחם אך ההבדל בין כמות הפחמימות בקמח שיפון מלא לעומת קמח מחיטה מלאה הוא בהשוואת הערכים ל-100 גרם דיי חסר משמעות. קמח שיפון מלא- פחמימות כ- 79 גרם, מתוכם כ- 18 גרם סיבים תזונתיים קמח חיטה מלאה- פחמימות כ- 73.7 גרם מתוכם כ- 17 גרם סיבים תזונתיים

עמי-פופר
07/02/22 18:04

היי יגאל אני רק רוצה להבהיר ע"מ לבדוק שהבנתי אותך נכון, נניח שרשום על מוצר 40 ג' פחמימות ומתוכם 8ג' מסוכר ז"א ש32 ג' הם פחמימות של סיבים תזונתיים?

תודה

יגאל-עמית
10/02/22 11:55

עמי, את כמות הסוכר בפחמימות הוסיפו בשנים האחרונות. לפניכן היו מפרסמים את כמות הפחמימות ב 100 גר' מוצר ואת כמות הסיבים התזונתיים. באופן כללי אפשר לחפש את התלות שבין עליית הסוכר לפחמימות אבל יותר מדוייק להוריד את הסיבים התזונתיים שהם גורם מעכב בעיכול ובעליית הגלוקוז. לכן הייתי הופך את שאלתך שאם במוצר יש 40 גר' פחמימות ויש 8 גר' סיבים תזונתיים אז כמות הסוכרים שתורמת לעליית הגלוקוז שלנו היא 32 גר'. לגבי כמות הסוכר שהם מפרסמים לא ברור לי למה הם מתכוונים והנימוק שלי: לחם מסויים יש 49 גר' פחמימות 7.2 גר' סיבים ו 5 גר' סוכר..... יש כאן סתירה לפי מה שהסברתי. אז בוא ונשווה בין קמח לבן לבין סוכר לבן. סוכר בעל אינדקס גליקמי של 67 וב 100 גר' יש 100 גר' פחמימות 0 גר' סיבים תזונתיים ו 100 גר' סוכר וזה תואם לחישובים. לעומתו הקמח הלבן שהאינדקס הגליקמי שלו 64 די דומה לסוכר, בכל 100 גר' מכיל 76 גר פחמימות ו 2.7 גר' סיבים ו 0.3 גר' סוכר. כלומר מבחינת הסוכר לקמח כמעט ואין השפעה עלינו. ואנחנו יודעים שההיפך הוא הנכון. לכן הייתי מפקפק בנתון הסוכר שהיצרנים מפרסמים ומתייחס ל "לא סיבים" כסוכריים. מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה.

נועם-70
17/10/20 10:09

יגאל , שוב תודה, ושאלה נוספת. אם כך כחולה סכרת אני אמור להתייחס לכמות כפיות הסוכר . לדוגמה עדיף 8 גר' פחמימות ששוות ל 1 כפית סוכר ( בגלל הסיבים ) מאשר 6 גר' פחמימות ששוות ל- 1.5 גר' סוכר , האומנם ?

יגאל-עמית
17/10/20 12:04

מבחינת הסוכרים, כלומר עליית הסוכר בדם ברור שכמות קטנה יותר עדיפה. אבל תרומת סך כל הפחמימות (כולל הסיבים) יש להם ערך קלורי. 6 גר פחמימות שוות כ 24 קלוריות ואילו 8 גר פחמימות שוות 32 קלוריות.. יותר קלוריות יותר עלייה במשקל. אם רק הסוכרת מעניינת אותך אז אתה צודק ו 8 גר פחמימות ששוות 4 גר סוכרים עדיפות על 6 גר פחמימות ששוות 6 גר סוכרים.

נועם-70
17/10/20 13:28

הידע שלך מדהים , והסבר פשוט וברור - הרבה תודות .